duminică, 21 februarie 2016

Cum să ne întărim organismul

   Lămâile și portocalele sunt fructe foarte bune în fazele incipiente de hipertensiune, în hipertiroidie.Se poate rade câte o jumătate de lămâie cu coajă și se amestecă apoi cu zahăr.Se ia câte o linguriță, de trei ori pe zi.De asemenea, se pot mânca peste zi două-trei portocale, ca vitaminizant și diuretic.

   Ciorba de pește, mai ales cea de știucă, este foarte bună pentru orice organism slăbit.Peștele conține mult fosfor, sodiu, potasiu, iod și alte elemente.


   Sorbul negru are un conținut foarte ridicat de iod.Se recomandă în scleroze și în gușa (Basedow).La un kg de fructe se pune un kg de zahăr.Se consumă fructe cu zahăr, de trei ori pe zi, câte o linguriță.

   Laptele de vacă proaspăt muls, băut zilnic, câte o jumătate de pahar, vindecă dispneea.

   Pătrunjelul se recomandă să fie consumat, verde și rădăcini, în tot timpul anului.Este un agent coagulant, conține vitamina C și se recomandă în boli ale sângelui și anemii.

   Caisele uscate sunt un aliment benefic pentru forța fizică a fiecăruia, mai ales a bărbaților.

   Merele, cu conținutul lor bogat de vitamine și peptine, fibre vegetale, sunt recomandate în tratamentul gutei și al sclerozei vaselor sanguine.

   Grișul cu lapte are o acțiune benefică asupra oaselor, mușchilor și tractului digestiv.

   Răchitele vindecă gastrita.




   Consumarea zilnică a nucilor și stafidelor tonifică sistemul nervos, alină oboseala, durerile de cap, întărește mușchiul inimii și sistemul nervos.Sunt foarte utile în afecțiunile hepatice.Se recomandă consumarea la o porție a 30 grame nuci și 20 grame stafide.

   Mâncând câte o jumătate de pahar de fragi, de șase ori pe zi, în total trei pahare zilnic, dispar calculii hepatici.

   În fiecare zi se recomandă consumarea a  câte 100 grame brânză de vaci proaspătă, fără sare, în ateroscleroză, boli de inimă sau hepatice.


   Multe din recomandările medicinei tibetane străvechi se bazează pe secrete ale alimentației: ce, cum, în ce succesiune și când trebuie să mâncăm, totul este la fel de important.

sâmbătă, 20 februarie 2016

Antioxidanții și rolul lor partea a doua

   Despre antioxidanți și rolul lor pentru sănătatea noastră, am mai scris și aici.

   Influența asupra maladiilor cardiovasculare:
   Influența alimentației asupra maladiilor cardiovasculare este cunoscută și bine stabilită.
   Lipsa de antioxidanți, conjugată cu excesul de colesterol este cât se poate de nefastă, deoarece colesterolul se oxidează puțin câte puțin și se depune pe pereții arterelor.
   Pentru a diminua nivelul colesterolului, trebuie mărită cantitatea de antioxidanți printr-un regim bogat în fructe, legume, pește.
   Acest lucru a fost demonstrat de doctorii Renaud și Lorgeril din Lyon.Cei doi au prescris un regim alimentar mediteraneean unui lot de 300 de persoane care suferiseră un infarct miocardic.După circa 27 de luni de supraveghere, medicii au observat o reducere de 73% a deceselor, în raport cu un alt grup martor, care nu urmase recomandările nutriționiștilor.

   La ce sunt buni antioxidanții:
   Printre cele 250 de studii consacrate legăturii dintre fructe, legume și cancer, 80% pun în evidență efectul protector al acestor alimente, extreme de bogate în antioxidanți.
   Primele rezultate ale studiului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and nutrition), lansat în 1991 pe un lot de 500.000 de persoane, a confirmat acest efect protector.
   Incidența cancerelor digestive a fost redusă cu 50% datorită consumului cotidian de circa 500 grame sau mai mult de fructe și legume.
   Conform aceluiași studiu, riscul de cancer de colon scade semnificativ la amatorii de pește și crește la consumatorii de mezeluri.




   Alimentația mediteraneenilor și sănătatea:
   De câțiva ani, antioxidanții sunt foarte mediatizați, apărând ca un adevărat panaceu în materie de sănătate.
   Lor li se atribuie toate virtuțile, începând de la protecția contra maladiilor cardiovasculare la cea împotriva unor forme de cancer.
   Prin anii 50, Ancel Keys, epidemiolog american, era frapat de mortalitatea scăzută a locuitorilor insulei Creta, în special cea generată de bolile cardiovasculare.El a demonstrat că alimentația locuitorilor țărilor mediteraneene oferea beneficii în favoarea sănătății și a stabilit că una din caracteristicile alimentației acestora era bogăția de antioxidanți.În afară de aceasta, modul de viață al cretanilor prezenta și el numeroase avantaje: activitate fizică intensă, lipsa poluării, consum moderat de alcool.Această fericită îmbinare de factori era deci cauza sănătății cretanilor.
   Ulterior, cercetările privind antioxidanții s-au înmulțit, studii numeroase demonstrând efectul protector al acestora contra unor maladii precum cele cardiovasculare sau cancerul.

vineri, 19 februarie 2016

Cum luptăm cu enurezisul?

   Enurezisul este o afecțiune caracterizată prin micțiuni involuntare și inconștiente în timpul somnului.
   Se poate spune despre un copil că suferă de enurezis când aceste micțiuni apar după vârsta de 5-6 ani (enurezia nocturnă este mai frecventă la băieți decât la fetițe).
   În cazul unei enurezii primare, analiza urinei și o urocultură sunt suficiente pentru a exclude cauzele organice ale enurezisului. 


   Atunci când enurezisul persistă și după 8-10 ani, se impune o discuție cu copilul și cu părinții acestuia, pentru a stabili eventualele problemele de natură psihologică ale copilului. 


   Pentru a-și ajuta copilul, părinții vor avea grijă să ia următoarele măsuri cu caracter general:
   Vor scula copilul din somn la ore fixe pentru a merge la toaletă și vor avea grijă ca acesta să fie treaz când urinează: în prima săptămână va fi trezit la ora 24, în cea de-a doua la ora 1, apoi în cea de-a treia la ora 2 și așa mai departe.
   Vor avea grijă ca acesta să meargă la toaletă înainte de culcare.
   Vor controla cantitatea de lichide ingerată de copil, în special cu două ore înainte de culcare, iar în cazul în care aceasta este prea mare, o vor diminua.
   Copilul nu va viziona seara filme horror.
   Copilul va fi înconjurat cu multă dragoste, iar părinții vor avea grijă să nu-l certe, să nu-l umilească sau să nu-l pedepsească.


   Tratamentul enurezisului începe de regulă după vârsta de 7-8 ani, dar se recomandă chiar și mai înainte de această vârstă. 



   În cea ce privește măsurile naturiste, se pot folosi palnte medicinale:
   Circelul (Ephedra distachya): infuzie din 2-3 grame de părți aeriene la o cană de apă clocotită.Se beau 1-2 căni pe zi.
   Coada șoricelului (Achillea millefolium): infuzie din 4 grame de flori la o cană de apă clocotită.Se bea câte o jumătate de cană, de 3 ori pe zi, ultima înainte de ora 18.
   Răcușorul (Polygonum bistorta): decoct din 5 grame de rizom pulbere la un litru de apă.Se bea câte o cană pe zi.Tinctură medicinală obținută din rizomi mărunțiți (15 picături, de 3 ori pe zi) sau 2-4 grame de pudră de rizomi pe zi.
   Stejarul (Querqus robur): decoct din 5 grame de coajă la 300 ml de apă.
   Arnica: remediu recomandat în enurezisul apărut în urma unei traume psihice sau fizice.


   Enurezisul poate dura uneori până la pubertate când, de cele mai multe ori, dispare spontan. 

   Cauzele enurezisului pot fi: stările emoționale negative, traumele psihice, igiena defectuoasă, diabetul zaharat sau anomaliile aparatului uro-genital.

joi, 18 februarie 2016

Despre roșii

   Consumul de roșii se recomandă, indiferent de sezon, în orice formă, ca atare sau suc de roșii.

   Roșiile constitue și un remediu fitoterapeutic datorită substanțelor chimice pe care le conțin, cum sunt vitaminele A, B și C (în cantitate mare), apoi PP, K și E.
   Mai conțin de asemenea o mare cantitate de săruri minerale de fosfor, potasiu, magneziu, sulf, nichel, zinc, cupru, fier, iod și cobalt.
   În compoziția lor mai intră acizi organici, dintre care citric și oxalic.
   În roșii, se mai găsește o substanță cu acțiune asemănătoare celei a cortizonului, fapt ce explică acțiunea lor antireumatică și antigutoasă.
   Toți acești compuși chimici conferă roșiilor următoarele calități: efect vitaminizant și energizant, datorită vitaminelor (în special vitamina C); activează metabolismele; având o valoare calorică mică și efect diuretic (sărurile de potasiu), roșiile se pot folosi în cură de slăbire; stimulează glandele cu secreție internă, în special pancreasul, și apetitul. 


   Din roșii se prepară măști sau se aplică sub formă de cataplasme în afecțiunile feței sau pentru întreținerea pielii; se folosesc în tratarea acneei sau pentru revitalizarea pielii prin vitaminizare.

   Datorită diurezei, roșiile favorizează dizolvarea și eliminarea calculilor renali, dizolvarea calculilor urici și eliminarea ureei. 



   Roșiile acționează terapeutic și prin sărurile pe care le conțin.
   Sărurile de cobalt au acțiune vasodilatatoare și reglează tensiunea arterială; sărurile de cupru, alături de sărurile de fier și vitamina C, au efect antianemic; fluidizează sângele și au efect antiinfecțios și antiinflamator (derivatul cortizonic) și contribuie la reglarea funcțiilor tiroidei (alături de sărurile de iod).
   Iodul mai are și o acțiune antisclerotică, antireumatică și de prevenire a îmbătrânirii precoce.
   Sărurile de magneziu drenează căile hepatobiliare, cele de nichel stimulează funcțiile pancreasului; sărurile de fier au efect plastic, de dinamizare, de activarea a metabolismelor și a paratiroidei; sărurile de sulf au efect antireumatic, de întreținere a fanerelor (păr, unghii și dinți), de reglare a funcțiunilor hepatobiliare, în cazurile de dischinezii, iar sărurile de zinc favorizează formarea globulelor roșii la anemici, activează hipofiza și glandele sexuale.


   În zilele caniculare ale verii, roșiile costituie un agent de hidratare al organismului, datorită procentului mare de apă pe care-l conțin (aproximativ 90 % din greutate).
   Fructele și legumele au un efect răcoritor și de combatere a setei prin faptul că, odată consumate, ele degajă în organism, treptat, apa pe care o conțin (au deci un efect de hidratare de tip “retard”). 


   Roșiile sunt indicate în litiaze și afecțiuni reumatice de tip gută și artrism, ca depurativ în stări de intoxicații cronice, în ateroscleroză și în cură de slăbire.

   Roșiile se găsesc până toamna târziu, când apar pătlăgelele verzi, care se conservă iarna, mai ales pentru conținutul lor bogat în vitamina C, rezultată din procesul de fermentație care are loc în timpul acririi.
   Dacă prepararea lor pentru iarnă se face corect, în vase cu smalțul intact, calitățile roșiilor pot fi conservate.


   Sâmburii și pielițele roșiilor au acțiune laxativă prin efect mecanic.











miercuri, 17 februarie 2016

Sfaturi pentru o digestie eficientă

   Luati puțin Bitter Suedez dimineața cu 20-30 de minute înaintea mesei pentru a spori funcțiile digestive și a permite eliberarea enzimelor necesare acestui proces.

   Postind perioade scurte veți permite sistemului digestiv să facă o binemeritată pauză.În orice caz, prima perioadă de post ar trebui să dureze maximum 24 de ore.Amintiți-vă întotdeauna să beți multe sucuri de fructe și legume în acest timp.Planificați-vă zilele de post în perioadele când nu aveți mult de lucru și vă puteți odihni.


   În fiecare dimineață, înainte de micul dejun, este indicat să se consume sucul a 1-2 lămâi stoarse în 250-500 ml apă plată.Aceast suc băut zilnic vă va ajuta să vă curățați stomacul de toxine și vă reduce aciditatea în exces.


   Mâncarea combinată este foarte folosită de mulți oameni.Există cărți care explică modul în care este bine să se combine alimentele nu neapărat având în vedere un regim de slăbire, ci și pentru buna funcționare a sistemului digestiv.În această teorie se ține cont de cele 3 tipuri principale de alimente: carbohidrații (pâine, cartofi, orez); proteine (carne, produse lactate, soia, nuci) și grăsimi (ulei, margarină).Se consideră că aceste trei mari tipuri nu trebuie amestecate.

   O băutură pe care este bine să o consumați zilnic, dimineața, sau oricând înainte de masă și care va completa efectele apei cu lămâie, se va face astfel: se amestecă 1-2 lingurițe de oțet de mere cu 250-500 ml suc de mere (este indicat să fie proaspăt stors).Această băutură va echilibra aciditatea sucului gastric.

   Curățați-vă colonul și ficatul cu ajutorul plantelor, alimentelor și întreg sistemul digestiv se va simți mai bine.Specialiștii în nutriție recomandă mai multe modalități de curățare.Oricare metodă este bună atâta timp cât își face treaba și vă simțiți bine.
   Vă recomadăm o listă de plante care sunt cunoscute pentru ajutorul pe care îl pot oferi în cazurile de exces de acid gastric.

   De exemplu, ceaiul de crețușcă, nalbă mare sau tătăneasă, luate separat, sau împreună, în părți egale, este foarte bun pentru digestie.
   Suspensia de pudră de ulm este foarte liniștitoare și alină durerile de ulcer.
   Boabele de dafin și cartoful sălbatic pot fi folosite ca tincturi sau extracte fluide.Aceste plante vor ajuta la liniștirea și vindecarea ulcerațiilor sau a colicilor de orice fel.
   Alte plante care pot influența digestia în general: gențiana, drăcila, angelica, rădăcina de păpădie care stimulează producerea sucurilor digestive.Aceste plante se pot întrebuința în ceaiuri, tincturi sau siropuri.

   Menta, mușețelul se folosesc în ceaiuri calmante, în timp ce nucșoara, cuișoarele, chimenul, ghimbirul și scorțișoara, pot fi adăugate alimentelor, datorită gustului lor bun, sau se pot face ceaiuri.



   Evitați băuturile reci în timp ce mâncați.Mâncarea este digerată mai eficient dacă se consumă la temperatura corpului, de aceea băuturile reci pot încetini procesul de digestie.Dacă simțiți nevoia să beți ceva în timp ce mâncați, încercați un ceai de plante, cald.Cafeaua și alcoolul pot mări aciditatea sucurilor gastrice așa că mai bine le evitați.

   Mestecați, mestecați, mestecați.Acesta este unul dintre cele mai importante mecanisme ale digestiei și, din păcate, cel mai puțin luat în seamă.Mestecatul este primul pas al procesului de digestie.Nu este vorba numai de un simplu act fizic, prin mestecare se transmit semnale active organelor să secrete sucurile lor digestive (suc pancreatic, acid gastric etc.) în vederea pregătirii pentru mâncarea care vine.Specialiștii sunt de părere că trebuie să mestecăm mâncarea până când aceasta devine aproape lichidă.

   Tehnicile de automasaj și exercițiile fizice trebuie să facă parte din programul dumneavoastră zilnic, deoarece contribuie în mare măsură la o bună digestie.Exercițiul ficatului va reuși să tonifice și să curețe acest organ și să permită aerisirea lui și buna digestie.Aduceți călcâiul stâng în partea dreaptă a corpului, sub coaste, deasupra șoldului.Presând ferm, mișcați mâna încet de-a lungul corpului spre mijlocul abdomenului până deasupra buricului.Repetați mișcarea de 10-15 ori.
   Exercițiul stomacului este similar cu cel al ficatului, dar se aplică pentru celaltă parte a corpului.Acest exercițiu va avea efecte benefice atât asupra stomacului, splinei și pancreasului, cât și asupra întregii digestii.Puneți călcâiul stâng în spațiul creat între coaste și șold cu degetele îndreptate spre corp.Mișcați mâna încet dar ferm de-a lungul corpului, spre centru, până ajunge deasupra buricului.Se repetă mișcarea, de asemenea, de 10-15 ori.

marți, 16 februarie 2016

Dieta cu boabe de orez

   Aceată dietă ar fi bine să fie începută într-o zi de miercuri, seara și va ține timp de patru săptămâni.

   Se va fixa o anumită oră și se va respecta aceasta.
 

   Se umple un pahar mare, pe jumătate, cu apă.
 

   Se adaugă apoi numărul de boabe de orez corespunzător numărului de kilograme de care doriți să scăpați.
 

   Orezul se lasă la înmuiat peste noapte și joi dimineața, pe stomacul gol, se umple paharul complet cu apă și se bea, lăsând boabele de orez pe fundul paharului.



   Se umple din nou paharul, cu apă, pe jumătate și se lasă până vineri dimineață.
 

   Vineri dimineața, la aceeași oră ca și joi, se umple paharul, se consumă apa, cu tot cu boabele de orez.

   Această operație se repetă toată săptămâna.


   La sfârșitul celor patru săptămâni, ar trebui să aveți mai puține kilograme și să fi pierdut exact cât v-ați propus.

luni, 15 februarie 2016

Despre praz și beneficiile sale

   Prazul conține foarte multe săruri minerale, pe care noi le administrăm sub forma unor preparate medicamentoase când de fapt ele sunt la îndemână, și anume: săruri de fier, de magneziu, de mangan, de calciu, de sodiu, de potasiu, de sulf, de siliciu și de flor.
   Toate aceste săruri minerale sunt activatori de metabolisme, iar alături de vitaminele A, PP, B și C pe care le conține prazul, au o acțiune benefică asupra organismului.
Sărurile și vitaminele se recuperează, pentru nevoile noastre, fie din apa în care prazul a fost fiert, fie din preparatele culinare. 


   Deasemenea, el reprezintă un tonic foarte bun pentru sistemul nervos.  

   Prazul este folosit în medicina populară fie în tratarea hemoroizilor și anume cu zeama rezultată din fierbere, fie în tratarea durerilor de urechi cu ajutorul lichidului rezultat din coacerea lui.
   Prin elementele chimice pe care le conține, prazul este apreciat ca aliment cu calități deosebite, dar în același timp are și calități fitoterapeutice care se manifestă  și când acesta se prezintă sub formă de preparate culinare, cum ar fi fiert, în salate, supe sau mâncare. 


   Zeama de praz rezultată de la fierbere, sau sucul, simple sau amestecate în părți egale cu lapte, reprezintă un remediu bun în cazul tenurilor iritate, roșii. 


 

   El este indicat a fi introdus în regimurile alimentare ale celor ce suferă de astenie, hipertensiune arterială, ateroscleroză, dispepsii, anemie, reumatism, artrită, gută, afecțiuni urinare, insuficiență renală și obezitate (are o valoare calorică foarte mică). 

   Datorită celulozelor în cantitate mare pe care le conține și a mucilagurilor, prazul este laxativ. 


   Prazul mai conține de asemenea o esență sulfoazotată. 

   În retențiile urinare se poate folosi decoctul de praz, care amorsează diureza. 

   Pentru uzul extern, prazul se utilizează în cazurile de înțepături de insecte, se freacă locul înțepăturii, hemoroizi (se fac băi), bătături întărite, pe care le scoate și pentru îngrijirea tenului. 

   Prazul macerat timp de 24 de ore cu oțet se pune umed peste o bătătură rebelă, iar legătura se păstrează toată noaptea; la nevoie se repetă tratamentul.

   Apa de fierbere a prazului are calități diuretice.

duminică, 14 februarie 2016

Cum prevenim insomnia?

   Insomnia este o problemă, chiar o afecțiune cu care multe persoane se confruntă în zilele noastre.
   Stresul, anxietatea și tensiunea nervoasă ne provoacă adesea insomnii, ne fac să ne pierdem energia și pofta de viață.
   Există totuși remedii simple și eficiente împotriva stărilor persistente de insomnie.
 

   Indiferent de cauzele ce vă dau dureri de cap și nopți albe, vă propunem câteva rețete excelente cu care vă puteți regăsi somnul liniștit și visele plăcute.

   Rețeta nr. 1:

   Ingrediente: 
   8 picături esență de lavandă,
   ulei vegetal,
   4 picături esență de portocal.
   Se amestecă esențele cu uleiul și se folosește amestecul pentru a masa abdomenul, tâmplele și gâtul.
   Înainte de culcare, inspirați adânc aroma amestecului, care vă va ajuta să adormiți repede și în liniște.
   Puteți pune câte 20 de picături de ulei aromat și în apa de baie.




   Rețeta nr. 2:

   Ingrediente:
   9 picături esență de lavandă,
  3 picături esență de crizantemă,
   ulei vegetal.
   Se amestecă esențele, se adaugă uleiul vegetal și se agită bine.
   Se folosește pentru a masa, înainte de culcare, tâmplele, gâtul și umerii.
   Inspirați adânc aroma esențelor.
   Acest amestec vă va ajuta să vă relaxați și să uitați de toate grijile cotidiane.
   Puteți pune câte 20 de picături de ulei aromat și în apa de baie.


   Rețeta nr. 3:
   Ingrediente:
   4 picături esență de trandafir,
   2 picături esență de crizantemă,
   ulei vegetal.

   Se amestecă toate ingredientele și mixul se folosește pentru a masa tâmplele, gâtul și plexul solar, adică zona din jurul stomacului.
   Înainte de culcare inspirați adânc aroma esențelor și veți avea un somn liniștit.
   Puteți pune câte 20 de picături de ulei aromat și în apa de baie.



sâmbătă, 13 februarie 2016

Bolile Cardio-Vasculare

   Cauzele predispozante pentru bolile cardio-vasculare, le reprezintă factorii de stres, abuzul de excitante (tutun, alcool, ceai și cafea), supra-alimentația, abuzul de alimente grase și carnea.

   Bolile cardio-vasculare reprezintă principala cauză de deces.
 

   În rândul bolilor cardio-vasculare se numără: ateroscleroza, tulburările de irigație ale creierului și membrelor, tulburările de ritm cardiac, cardiopatia ischemică și hipertensiunea arterială.Aceste boli cardio-vasculare se pot complica cu apoplexie, infarct miocardic și angină pectorală.



   Bătăile de inimă (palpitațiile) se însoțesc de accelerarea ritmului cardiac.Se poate ajunge la 250 de bătăi pe minut și pot dura câteva minute.
   Cauzele cele mai frecvente ale palpitațiilor le reprezintă anxietatea, agitația, alcoolul, cafeaua și eforturile fizice violente.
   O miocardită, de exemplu se poate manifesta cu palpitații.
   De asemenea, acestea se mai întâlnesc în hipoglicemie, în hipertensiune sau hipertiroidie.


   Măsuri profilactice și de tratament:

   Măsuri: evitarea excesului de alcool și cafea, a dușurilor cu jet, a frecțiilor cu peria, a spălărilor cu oțet de fructe, a compreselor reci în zona inimii, a împachetărilor cu cuburi de gheață în jurul gâtului. 


   Sunt indicate frecții pe regiunea precordială cu uleiuri esențiale din cetină de pin, conuri de hamei și lavandă.


   Ceaiuri calmante: sunătoare, talpa-gâștei, valeriană, roiniță, conuri de hamei, tei, păducel, lavandă.

vineri, 12 februarie 2016

Cum să slăbești 5 kg

   Vă arătăm în articolul de astăzi, câteva modalități de a slăbi 5 kg.Aceste modalități sunt de fapt câteva opțiuni de viață care vă vor proteja silueta sau dacă vreți, câteva trucuri pentru a pierde din greutate fără a face eforturi speciale.Dacă nu aveți niciodată timp, energie, ambiție suficientă pentru a ține o dietă sau dacă ați încercat diete “minune” care promiteau slăbire rapidă și totuși nu ați reușit, aveți acum la îndemână câteva reguli care vă vor ajuta.Dacă veți face mici schimbări în stilul de viață, vă veți bucura de efecte maxime.

   Mâncați puțin și des, nu mese lungi și îmbelșugate.


   Fără telecomandă: dacă sunteți dependentă de televizor și petreceți ore în șir în fața acestuia, trebuie măcar să scăpați de telecomandă.Dacă tot vă pierdeți timpul la televizor, măcar lucrați musculatura picioarelor și a șezutului cu câteva exerciții fizice.

   Faceți o plimbare în fiecare zi, pe jos, indiferent de distanța parcursă.


   Fără băuturi carbogazoase: nu numai pentru că au în compoziție până la 7 lingurițe de zahăr, dar și pentru că s-a descoperit că zahărul conținut de acestea afectează hormonii responsabili cu apetitul, deci veți mânca mai mult. 



   Dacă aveți vreo pasiune sau vreun talent ascuns este timpul să le scoateți la vedere.Pictura, scrisul, goblenurile sunt hobby-uri care vă ajută să slăbiți.

   Fiți gospodina perfectă mai ales dacă vreți să vă impresionați sotul, atât cu veleitățile de gospodină, cât și cu un corp de zeiță.Trei ore pe săptămână de aspirat și frecat prin casă vă vor scapa de 5 kg în 11 luni. 

   Dormiți suficient deoarece privarea de somn vă face să adunați kilograme fără număr. 

   Spuneți DA grapefruitului: dacă sunteți o “admiratoare” a acestui fruct bogat în vitamina C, sunteți o norocoasă.Îl puteți consuma în fiecare zi, o jumătate de fruct sau 3 pahare de suc.
 

   Alegeți tigaia de teflon și în felul acesta, uleiul va dispărea din câteva rețete, iar asta este un mare avantaj pentru siluetă.

joi, 11 februarie 2016

Enzimele, un ajutor pentru siluetă

   Vă recomandăm două rețete, pentru masa de prânz și cină, astfel încât enzimele să fie prezente în alimentația dvs.

   La prânz: salată, conține albumină.
   Se amestecă: 1/2 căpățână salată verde, 2 roșii, un ou fiert, 4 măsline negre, 30 grame brânză Cedar și 30 grame șwaițer (sau alt cașcaval).

   Salata se poate servi cu 30 grame friptură de pasăre sau friptură de vacă.
   Peste salată se poate turna un sos preparat din: 2 lingurițe ulei de măsline, 2 linguri apă, 1/2 lingură zeamă de lămâie, o linguriță oțet de mere, 60 g iaurt, puțin muștar și un cățel de usturoi zdrobit (toate bine amestecate).


   La cină: piure de cartofi cu sos, conține hidrați de carbon.
   Se curăță 6 cartofi, se taie în patru, se acoperă cu apă și se pun la fiert împreună cu doi căței de usturoi tăiați în două, o ceapă tăiată în două, o tulpină de țelină tăiată rondele, o foaie de dafin și 4 boabe de piper.Se scot toate ingredientele (foaia de dafin se poate arunca) cu strecurătoarea de spumă și se pasează în mixer cu 2 linguri de unt topit, 70 grame iaurt și 80 grame smântână.Se adaugă sare și piper.Se servește cu 500 grame morcovi  răzuiți, peste care se presară pătrunjel verde tocat.




   Dacă o parte a hranei dvs. zilnice se compune din: crudități (fructe și legume) veți produce enzime suficiente pentru ca toate procesele metabolice să funcționeze fără probleme.În felul acesta reușiți să slabiți și să vă mențineți greutatea.
   Este foarte important să separați alimentele bogate în albumina de cele care conțin hidrați de carbon.Astfel organismul primește prea mulți acizi, iar producția de enzime este stopată.
   Ideal ar fi să mâncați la prânz un fel de mâncare cu albumină, iar seara unul cu hidrați de carbon.

miercuri, 10 februarie 2016

Antioxidanții și rolul lor

   Antioxidanții sunt o clasă de elemente nutritive, care au rolul de a împiedica oxidarea altor compuși.Altfel spus, radicalii liberi produși de oxidare și care au acțiune asupra celulelor organismului sunt neutralizați de antioxidanți.
   În organismul uman există deci un echilibru permanent între cele două familii chimice, antioxidanții eliminând în permanență radicalii liberi în exces. 
   Un dezechilibru între antioxidanți si radicalii liberi poate fi legat de lipsa de antioxidanți în alimentație sau poate fi generat de factorii exteriori, care pot antrena creșterea cantității de radicali liberi.Acești agenți exteriori sunt: țigările, alcoolul, poluarea, expunerile prelungite la soare, exercițiile fizice intense, medicamentele.
   Se estimează că peste 200 de maladii sunt legate de acest dezechilibru dintre radicalii liberi și antioxidanți.Deși cercetările sunt destul de contradictorii în această privință, maladiile cardiovasculare sau cancerul sunt legate de excesul de radicali liberi.  


   Antioxidanții se află în numeroase alimente, cum ar fi:
   Vitamina C: ardei, citrice, kiwi, varză, papaya, mure, zmeură, legume de culoare verde, roșii, conopidă, cartofi, ardei iuți.
   Vitamina E: ulei vegetal, soia, porumb, unt, margarină, ouă, varză de Bruxelles, verdețuri, spanac, grâu integral, cereale integrale.
   Vitamina A: ficat, untură de pește, unt, ouă, lapte și produse lactate, legume de culoare galbenă și verde închis.
   Seleniu: carne slabă de vită, rinichi, pește, ouă, varză, fasole uscată.
   Zinc: fructe de mare, carne, ficat, germeni de grâu, drojdie de bere, semințe de dovleac, legume de culoare verde, ouă, lapte praf degresat.
   Polifenoli (flavonoide și tanini): fructe și legume, vin roșu, ceai verde.



   Principalii antioxidanți:

   Vitamina C preîntâmpină infecțiile bacteriene și reduce efectele potențialilor alergeni, împiedicând oxidarea vitaminelor A, E și a unor componente din complexul B.
 

   Vitamina E protejează vitaminele B și C împotriva oxidării.Are capacitatea de a se uni cu oxigenul, împiedicând transformarea lui în peroxizi toxici pentru organism.Exercită acțiune antipoluantă asupra plămânilor și este un factor de protecție împotriva cardiopatiilor ischemice.
 

   Seleniul preîntâmpină carențele de vitamina E și invers, fiind necesar ca ele să fie luate împreună.

   Vitamina A protejează mucoasele gurii, ale nasului, gâtului și plămânilor.Împiedică oxidarea vitaminei C.
 

   Zincul dirijează și supraveghează buna desfășurare a proceselor fiziologice și întreținerea sistemelor enzimatice și celulare.Este esențial pentru sinteza proteinelor și ajută la menținerea echilibrului acido-bazic al organismului.
 

marți, 9 februarie 2016

Crusățea

   Crusățeaua are tulpina dreaptă, rămuroasă, cu frunze zimţate, flori galbene aşezate ca nişte ciorchini.

   Acţiune farmacologică: are efect în regenerarea ficatului ajutând la o mai bună funcţionare a sa, are efect diuretic, antiscorbutic, stimulator al poftei de mâncare, ajută la eliminarea pietrelor renale şi de la vezica biliară, gută, curăţitor şi vindecător al rănilor.

   Infuzia în vin este bună pentru stimularea poftei de mâncare: o linguriţă de seminţe se pune la 1 litru de vin fierbinte.Se lasă apoi 15-20 minute, după care se strecoară.Se bea câte 100 ml înainte de mesele principale.

   Aceasta este o plantă de primăvară și se întâlneşte începând din luna aprilie prin locurile umede şi umbroase.




   Pentru tratarea scorbutului se bea câte o jumătate de păhărel de suc proaspăt din frunze pe parcursul unei zile.

   De la plantă se folosesc părţile aeriene care se recoltează din aprilie până în iunie. 

   Pentru vindecarea rănilor: se zdrobeşte planta proaspătă, apoi se acoperă cu ulei.Se lasă 15 zile la macerat, apoi se strecoară şi se pune în sticluţe mici.Este un foarte bun medicament balsamic.

luni, 8 februarie 2016

Un minut - și obții corpul la care ai visat partea a doua

   Prima parte a acestui articol o găsiți aici și citind-o veți afla informații despre importanța exercițiilor fizice precum și câteva indicații și exemple.

   Exercițiu pentru torace:
   Cu picioarele ușor depărtate și cu palmele lipite la spate scoate-ți pieptul în față.Ține-ți umerii și brațele cât mai drepte chiar dacă s-ar putea să te doară puțin.E un semn că îți soliciți mușchii.Stai 60 de secunde în această poziție și trage aer adânc în piept.Ar fi indicat să faci acest exercițiu afară, în aer liber.


   Relaxarea mușchilor:
   Pentru a te relaxa, întinde-te pe spate și închide ochii.Încearcă să urmărești cu “ochii minții” forma corpului tău, de la degetele de la picioare, până la cap.


   Extensii:
   Trebuie să îți acorzi puțin timp pentru un astfel de exercițiu.Întinde-te pe spate și ține umerii drepți și picioarele perfect întinse.Acum, ridică pe rând câte un picior și dezlipește-ți spatele de pe podea.Stai în această poziție până numeri la 8 și revino în poziția inițială.Îți vei activa toată masa musculară, în special cea a spatelui, a membrelor inferioare și a abdomenului.


   Relaxarea gâtului:
   Cu mâinile întinse pe lângă corp, fă câteva răsuciri ale capului.Cuprinde-ți ceafa cu mâinile și apleacă-ți capul în față.În acest mod te vei relaxa și te vei putea concentra mai bine.




   Exercițiu la perete:
   Lipește-ți spatele de perete având mâinile întinse în lateral, cu palmele spre exterior.Fă un pas înainte și de aici, cu spatele drept, coboară-ți și ridică-ți brațele ușor.Nu uita să le încordezi.Mișcarea de coborâre și urcare trebuie să fie lentă.Fă două seturi de câte 10 ridicări și coborâri.


   Aromaterapia:
   O baie lungă, cu uleiuri aromate, cu lumânări aprinse în jurul căzii, cu o carte bună, te va scoate din pasa mai puțin bună, te va relaxa și te va monta pentru noi provocări.


   Pe loc, tot pe loc:
   Nu aplica această metodă decât ca exercițiu de fitness.Fă o alergare ușoară pe loc și vei arde de două ori mai multe calorii decât dacă ai merge la plimbare.


   Presare pentru relaxare:
   Dacă te simți lipsită de energie și ai o stare psihică depresivă, presează-ți ușor tâmplele, masează-ți sprâncenele și baza nasului cu vârful degetelor.Te vei relaxa și vei căpăta forțe noi.


   Genuflexiuni:
   Poți exersa acasă sau la serviciu.Nu ai nevoie decât de un scaun.Întinde brațele înainte și, cu spatele drept, apleacă-te până atingi cu fundul marginea scaunului.Poți face 8-12 genuflexiuni.






duminică, 7 februarie 2016

Dietă eficientă

   Aceasta este o dietă foarte eficientă în aprovizionarea organismului cu vitamine, oligoelemente, enzime și tot ce este nevoie pentru un organism sănătos.
 

   Dieta este 100% naturală și cu rezultate rapide.

   Durata curei este de 10 zile, din care, tot la a doua zi, se consumă doar fructe, la alegere: mere sau struguri, suc din fructele alese și minim 2 l de apă plată pe zi.
 

   În restul zilelor nu se consumă deloc dulciuri, pâine sau produse de patiserie și nici zahăr. 


 

   Puteți consuma în schimb orice fel de legume, crude sau fierte, supă de legume, popcorn și pufuleți.
 

   Se recomandă să beti câte o cană de ceai de crușin (o linguriță de plantă la 200 ml apă) de trei ori pe zi, înainte cu 15-30 de minute de mesele principale.
 

   În cele 10 zile ale curei se pierd între 3 și 5 kilograme, în funcție de voința și de perseverența dvs.

sâmbătă, 6 februarie 2016

Despre comprese și utilizarea lor

   Dintotdeauna, bunicile și străbunicile noastre foloseau frecvent compresele când își tratau rudele de diverse boli.
   Compresele umede pot fi reci sau calde și sunt destinate răcoririi, încălzirii sau sudării.
   Compresele sunt foarte potrivite în febră și procesele inflamatorii însoțite de febră, căci apa rece este suficientă pentru a răcori, fără să șocheze organismul, așa cum se întâmplă la utilizarea pungii cu gheață.
   Este bine totuși, înainte de a apela la tratamentul cu comprese, să consultam un medic.


   Compresă caldă pentru durerile de mijloc: se înmoaie în apă caldă (+45 grade Celsius) o bucată de pânză și se stoarce bine.Cu ea se înfășoară mijlocul de la un șold la altul și apoi, peste compresă, se leagă o fâșie de pânză de in sau bumbac, uscată.Deasupra se înfășoară bolnavul cu un șal sau fular de lână.Compresa se menține 45 de minute.

   O compresă ce poate fi folosită rece sau caldă (după nevoie), care se aplică pe gât, piept sau abdomen, este următoarea: o bucată mare de pânză de in (sau bumbac) se înmoaie în apă rece (vara) sau în apă caldă (dar nu fierbinte) iarna, se stoarce bine și se aplică pe corp.Peste ea se pune o basma (șal) din lână, care se așază pentru a acoperi bine compresa, astfel încât să nu pătrundă aerul și se menține timp de 45-60 de minute.Gâtul este bine să fie acoperit separat cu un fular.Dacă este pusă pentru a răcori, se umezește din nou (dacă este pentru a încălzi, nu se mai umezește).După ce se înlătură compresa, pacientul se îmbracă într-o bluză uscată (tricou) din bumbac și rămâne în pat, bine învelit, timp de 30-40 minute.
   Această compresă se poate pregăti și pentru spate, în același fel, dar se va întinde pe pat întâi șalul de lână, apoi pânza umezită și bine stoarsă, iar pacientul se culcă cu spatele gol peste aceasta.Are un efect foarte puternic în durerile de mijloc și coloană, în circulația sangvină deficitară sau în stări de febră mare. 

   De asemenea, aceste comprese dau rezultate în hipertensiune, ipohondrie, dar și eliminarea gazelor.



   Compresele aplicate pe piept sunt recomandate în bronșite.O pânză de in sau de bumbac se udă în apă (rece până la caldă, în funcție de anotimp și de starea bolnavului), se stoarce bine, se aplică pe piept (se poate pune încă una pe spate) sau se înfășoară ca o fașă mai lată.Peste ea se pune un prosop plușat sau un șal de lână.Bolnavul se acoperă bine cu o pătură de lână sau cu plapuma și va rămâne astfel timp de o oră.


   Compresă pe abdomen: se aplică pânza, înmuiată în apă, bine stoarsă, împăturită, pe partea inferioară a abdomenului.Bolnavul trebuie să stea întins pe spate, în pat.Peste compresă se înfășoară o basma de lână.De fapt, compresa pe abdomen se poate pune succesiv cu cea de pe spate, sau simultan, pentru a avea un efect mai puternic.După ce se aplică pe abdomen, compresa se ține între 45 de minute și două ore.După o oră se umezește din nou compresa.Se poate folosi apă rece, apă cu oțet sau fiertură de paie de ovăz sau de fân.
   Această compresă îmbunătățește circulația sangvină, ajută digestia și este un remediu în colicile digestive.


   Compresă pentru gambe: pe fiecare gambă se înfășoară câte o bucată de pânză de in sau bumbac, înmuiată în apă rece (la 15-20 grade Celsius) și bine stoarsă.Piciorul se înfășoară de la genunchi până la gleznă.Peste pânza udă se înfășoară câte o fâșie de pânză uscată, peste care se pune câte un prosop.Labele se încălzesc în mod obligatoriu cu ciorapi de lână sau o sticlă cu apă caldă.Compresele se mențin 10-15 minute.

vineri, 5 februarie 2016

Crampe și spasme musculare

   De obicei, crampele musculare care apar în timpul efortului se datorează unui deficit de sare în fibrele musculare, care determină o iritabilitate.De aceea se va lua o jumătate de linguriță de sare pentru fiecare pahar cu apă, în timpul antrenamentelor sau al eforturilor mari fizice.
   Crampele în mușchii gambelor, sub formă de cârcei, apar datorită acumulărilor de reziduuri chimice.Ele sunt mai frecvente la cei ce au varice.Evitarea lor se va face printr-un exercițiu la fiecare 2 ore, care constă în scoaterea încălțămintei și a ciorapilor și, în poziție pe spate cu șoldurile sprijinite pe un fotoliu, se ridică labele picioarelor și se mișcă 30 de secunde, cu degetele picioarelor întinse.


   Aspirina are un efect bun, se pot lua 2 tablete pe zi, după mese, dacă greutatea este sub 75 kg, sau 3 tablete, dacă greutatea este mai mare, timp de 2 zile, apoi 1/2 tabletă pe zi, până când durerile musculare dispar.

   Crampele musculare se pot înlătura prin evitarea contactului păturii cu labele picioarelor.
Pentru aceasta, se pot confecționa cercuri pentru pat din cutii de carton în care se introduc labele picioarelor, iar peste acestea se așează pătura.Dacă nu cedează în această manieră, se poate folosi chinina, 1 casetă pe zi, timp de 10 zile.Aceasta este contraindicată la femeile însărcinate sau la cei suferinzi de arterite.


   Prosopul cald aplicat după baie dă rezultate și mai bune, dacă se aplică pe o zonă limitrofă celei dureroase, iar băile calde, la o temperatură de 37-40°C, sunt foarte indicate.Când spasmele persistă, se pot folosi băi alternate calde și reci și masaje ușoare, timp de 10 minute.



   Crampele musculare se înlătură prin aplicarea unui prosop umed pe partea dureroasă (prosoapele trebuie să fie călduțe, adică la temperatura de 35-37°C) și prin mișcări de frământare a mușchiului, care încep cu partea situată distal de zona contractată.

   Masajele și poziția înclinată a corpului: extremitățile dureroase se așează pe o pernuță deasupra planului vertical al pieptului.Masajul se face prin mișcări ușoare, care încep de la extremitatea cea mai îndepărtată a inimii, către extremitatea sensibilă.Acest masaj se face timp de 10 minute.


   Spasmele musculare se înlătura prin aplicarea unui prosop cald sau șosete încălzite.

   Dacă apar dureri ale mușchilor gâtului, umerilor și brațelor, se obține o ameliorare prin întinderea gâtului.Cu ajutorul unei curele care cuprinde capul la nivelul urechilor, ,,vă suspendați" de un cuier și încercați să vă îndoiți genunchii, în așa fel încât să se producă o întindere continuă a mușchilor din partea superioară a coloanei vertebrale.Această ședință va dura 5-10 minute.


joi, 4 februarie 2016

Terapia cu ouă de prepeliţă

   Acţiuni terapeutice ale oului de prepeliță:
   Normalizează activităţile inimii, vindecă bolile de rinichi şi ficat, ajută digestia, reglează secreţia acizilor din stomac, vindecă spectaculos ulcerul, întăreşte memoria, sporeşte rezistenţa adulţilor constrânşi să urmeze un regim alimentar, stimulează creşterea şi dezvoltarea organismului la copii.

   Calităţile oului de prepeliţă sunt renumite prin numărul mare de vitamine şi minerale în comparaţie cu cel de găină.El conţine: de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 6 ori mai multă vitamina B1, de 15 ori mai multă vitamina B2 şi alte substanţe anti-alergice. 

   Mod de administrare:
   Cura cu 120 buc se va face în 25 de zile, în prima zi 3 ouă, a doua zi 3 ouă, a treia zi 4 ouă, începând cu a patra zi până în a 25-a zi câte 5 ouă.După 20 de zile de pauză cura se poate repeta.
   Cura cu 240 buc se face în 49 de zile, în prima zi 3 ouă, a doua zi 3 ouă, a treia zi 4 ouă, începând cu a patra zi şi până în a 49-a zi, se iau câte 5 ouă pe zi.După 20 de zile de pauză cura se poate repeta.
   La copiii între 4 si 8 ani se recomandă cura de 120 ouă, fără a se depăşi 4 ouă pe zi.
   Ouăle se iau crude, înţepându-le şi sorbindu-le direct din găoace sau sparte şi amestecate cu produse naturale: miere de albine, lămâie, brânză de vaci proaspătă.
   Ouăle se iau dimineaţa, pe stomacul gol, cu 1-2 ore înainte de micul dejun.
   Ouăle se păstrează în frigider, cât mai departe de congelator, pentru a nu îngheţa.Cantitatea ce trebuie consumată se scoate de cu seară din frigider, pentru a fi digerată la temperatura camerei.
   În timpul curei sunt interzise băuturile alcolice.




   Cura cu ouă de prepeliţă în funcție de afecțiuni:
   Ulcer 120 bucăţi, tulburări digestive 120 buc, arteroscleroză 240 buc, astm bronşic 240 buc, anemie 240 buc, scleroză coronanină 240 buc, colesterol 240 buc, hipertensiune 120 buc, rinichi 240 buc, diabet 240 buc, tbc 240 buc, migrene 240 buc, nevroze 240 buc, boli de ficat 240 buc, potenţă 240 buc.

miercuri, 3 februarie 2016

Împachetările cu parafină

   Mâinile sunt cele mai expuse părți ale corpului nostru și de aceea trebuie să le îngrijim cum putem mai bine.
   Pe timpul iernii, mâinile îngheață primele și pielea este foarte afectată. 
   În timp, pielea se subțiază, iar bronzul le poate face să arate mult mai bătrâne, cu un aspect pergamentos.
   Stresul are și el o inflență negativă asupra mâinilor noastre deoarece atunci când suntem stresați, pielea are de suferit și se umflă venele.
   O circulație periferică proastă ne afectează mai mult decât am putea crede.

   Mâinile arată primele vârsta pe care o avem, chiar dacă nu ne place asta.

   La spălatul vaselor, ar trebui să folosim mănuși, în anotimpul rece de asemenea ar trebui să le protejăm de frig.
   În legătură cu cremele folosite, trebuie să alegem produse de calitate și care știm că se potrivesc foarte bine cu tipul nostru de piele.Eventual putem cere sfatul unui dermatolog sau unei cosmeticiene.


   Un remediu foarte eficient care ne oferă îngrijire și protecție, este împachetarea cu parafină.Cel mai bine este să facem serii de câte 10 ședințe, ori de câte ori este nevoie.Poate fi de două ori pe an, de trei ori, de patru ori.
   Chiar și când ne facem manichiura, este indicat să încheiem printr-o împachetare cu parafină.Dar în acest caz trebuie să renunțăm la ojă, pentru ca și unghiile să beneficieze de tratament.
   Aceste împachetări nu înseamnă doar o simplă cufundare a mâinilor în baia de parafină.Există câteva tipuri de parafină (cu morcov, cu alge etc.), care reprezintă o combinație între parafină și o anume vitamină. 




   Aceste împachetări sunt extrem de potrivite și persoanelor care suferă de reumatism.
   Prin acest procedeu, circulația periferică se reface, mâinile nu mai sunt mereu reci, vitaminele din amalgamul cu parafină pătrund adânc în dermă.
   În urma împachetărilor cu parafină, aspectul mâinilor dumneavoastră se modifică în bine, iar junghiurile reumatismale sau de altă natură, pot dispărea.Durerile pricinuite de frig, de schimbarea vremii dispar, se estompează până la diminuare totală.

marți, 2 februarie 2016

Un minut - și obții corpul la care ai visat

   Probabil știi deja că poți slăbi și îți poți tonifia musculatura dacă faci mișcare în fiecare zi.Trebuie să acorzi doar un minut în fiecare zi pentru a-ți asigura energia de care vei avea nevoie.Astfel, vei arde calorii și îți vei lucra mușchii căpătând formele la care ai visat.

   Renunță la comoditate:
   Dacă urci pe scări și renunți la lift, vei arde de 7 ori mai multe calorii.În plus, la fiecare 3 scări urcate, poți face câte o fandare.


   Pentru rezistența brațelor:
   Pentru a-ți modela masa musculară, trebuie să lucrezi și la rezistența organismului tău.Pentru rezistența brațelor, ia-ți două gantere mici și întinde-te pe spate cu genunchii la piept.Întinde brațele în lateral, perpendicular pe corp, la o distanță de câțiva centimetri de podea.În această poziție poți începe exercițiul ridicându-te de pe podea fără a-ți mișca brațele.Fă două seturi a câte 15 ridicări și vei avea o rezistență a brațelor de invidiat.


   Un exercițiu simplu:
   Stai într-un picior și fă orice exercițiu fizic.Indiferent de ce alegi, caută să-ți păstrezi echilibrul concentrându-te la maxim și încordându-ți fiecare mușchi.




   Exerciții cu mingea:
   Lucrează-ți abdomenul așezându-te pe o minge stabilă.Închide ochii și concentrează-te.Corpul tău va simți că nu se află într-un mediu stabil și astfel, va cere mușchilor o încordare maximă pentru a-ți păstra echilibrul. 


   Mișcare, oricând:
   Profită de pauzele publicitare, atunci când te uiți la TV și fă mișcare.Întinde-te pe podea, în șezut, cu piciorul drept întins și cu stângul îndoit.Cu mâinile la ceafă, fă patru seturi a câte 10 răsuciri astfel încât cotul drept să-ți atingă genunchiul stâng și, alternativ, genunchiul drept.


   Dacă ești la birou, poți urma un program anume care te ajută să îți modelezi corpul:
   Stai așezată cu spatele drept, palmele la ceafă, tălpile sprijinite pe parchet, și răsucește trunchiul în stânga și dreapta privind tavanul.Mișcă-te foarte lent.Ridică-te și așază-te de 30 de ori, menținând genunchii depărtați, stai apoi comod pe scaun, ridică genunchii la piept și atinge cu vârful picioarelor covorul, repetă de 30 de ori.Renunță la chipsuri, sau la alte produse pe care le ronțăi la birou, bea un pahar de apă și bucură-te de fructe și legume crude.


   Fandări:
   Primul și ultimul lucru pe care trebuie să-l faci când te trezești sau când te culci este un set de câte 5 fandări pe fiecare picior.Îți vei întări masa musculară a membrelor inferioare și a fundului.

luni, 1 februarie 2016

Răscoage

   Compoziţie chimică: conţine: tanin, acizi triterpenici, saponine, mucilagii, zahăr, polifenoli, ulei volatil, antocianini, vitamina C, săruri minerale, etc.

   Se poate folosi la următoarele afecţiuni: afte, boli renale sau urinare, cancer, ciroze, diaree, hepatite, enterite, gastrite, hemoragii, leucoree, incontinenţă urinară, prostatite, răni, retenţie urinară. 

   Denumiri populare: biscău, bârsacău, ceaiul lui Ioan, iarba Sfântului Ioan, prisăcan, pufuliţă, răchiţică, răscoace, sburătoare de pădure.

   Preparare: 2 linguriţe de plantă se vor pune mărunţite la 250 ml apă clocotită.Se acoperă pentru 10 minute după care se strecoară.Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi, pe perioade lungi, eventual amestecat cu pedicuţă.
   Pe plan extern se foloseşte o cantitate dublă de plantă pentru băi.  




   În tradiţia populară: se culegea cu alte plante, la Sânzâiene şi se folosea contra frigurilor.
   Ceaiul îndulcit cu miere se folosea contra problemelor digestive.
   Se urmau tratamente și pentru bolnavii de tulburări psihice, epilepsie şi friguri.
   Se prepara din tulpinile florifere, un ceai pentru durerile de inimă.


   Acţiune farmaceutică: este o plantă astringentă folosită mai ales în afte şi afecţiunile gurii.
   Este depurativă, hemostatică, diuretică, coleretică, colagogă.
   Diminuează inflamaţiile, curăţă ficatul şi-l reface, ajută la afecţiunile prostatei, elimină toxinele din corp, reface rinichii.

duminică, 31 ianuarie 2016

Cură cu sucuri de fructe partea a doua

   Vă oferim astăzi câteva indicații și câteva precizări importante în legătură cu o posibilă cură cu fructe pe care doriți să o urmați:

   Păstrarea legumelor și fructelor pentru a putea extrage zilnic sucuri proaspete se face ținându-le în cutia specială de legume și fructe a frigiderului sau în spații răcoroase, curate și bine aerisite. 
   Îndepărtarea oricăror factori nocivi: praf, ouă de paraziți, pământ, să se facă prin spălare atentă și îndelungată sub jet de apă sau în mai multe ape. 
   "Deșeurile" rezultate din prepararea sucurilor nu trebuie neglijate.De exemplu, din resturile aflate în storcător după obținerea sucului de mere, se poate face un foarte folositor oțet de mere cu miere, dacă se pun într-un borcan și se adăugă 20-30 g drojdie de bere proaspătă, o lămâie, un pahar de miere de albine, apă de izvor.Se lasă să fermenteze 2-3 săptămâni, amestecând mereu, se trage în alt borcan, se mai adaugă puțină miere (sau zahăr) și se lasă să fermenteze în continuare.După 30 de zile, se trage în sticle. 



   Fructele și legumele destinate preparării sucurilor să fie de bună calitate (să nu fie deshidratate, stricate, intrate în fermentație etc.) și ajunse la maturitate. 
   În ceea ce privește utilizarea lor, sucurile pot fi consumate ca atare, îndulcite cu miere, dacă este cazul, singure sau în combinații diferite, în funcție de scopul propus sau de afecțiunea a cărei ameliorare sau vindecare se urmărește.
  La prepararea sucurilor se vor evita vasele de aluminiu. 

   O altă serie de sfaturi folositoare despre fructe, combinații și cure de sănătate cu sucuri de fructe, mai puteți găsi aici.

sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Despre culegerea plantelor

   Trebuiesc respectate câteva mici indicații pentru ca plantele să fie culese în cele mai bune condiții:

   Să nu se adune decât plante sănătoase, curate, fără insecte.
   Să se culeagă plantele în zilele însorite, în stare uscată, atunci când roua s-a dus.
   Nu sunt locuri bune de cules următoarele: câmpuri îngrășate chimic, câmpiile și malurile de ape murdare, infestate, terasamentele de cale ferată și locurile apropiate de străzi cu circulație intensă, de autostrăzi și instalații industriale.
   Plantele nu se rup cu tot cu rădăcină, pentru a nu se face pagubă.
   Unele specii, monumente ale naturii, sunt ocrotite prin lege și ar trebui să respectăm acest lucru.Există destule plante medicinale cu același efect care nu se află sub ocrotirea legală (de exemplu: urechea-ursului – ciuboțica-cucului).
   Florile și frunzele nu se strivesc în timpul culesului și nu se utilizează pungi și sacoșe de plastic la adunat deoarece plantele încep să transpire și se înnegresc mai tarziu, în timpul uscatului.


   Premisa culegerii este cunoașterea plantelor medicinale.
   Dacă ea este îndeplinită, atunci se pune problema culegerii plantelor la timpul potrivit, la locul potrivit și în modul potrivit.

   Pentru iarnă se face o provizie nu excesiv de mare de ierburi. 



   Cele mai bune efecte lecuitoare au ierburile proaspăt culese; ele sunt neapărat necesare pentru o reușită în cazurile de îmbolnăviri grave.
   Ierburile proaspete le puteți culege singuri, începând cu primăvara timpurie, uneori deja înainte de sfârșitul lui februarie, până prin noiembrie.
   Unele pot fi găsite chiar în timpul iernii sub pătura de zăpadă, dacă li s-a reținut locul (de exemplu: rostopasca).
 

   Trebuie să le culegem în perioada conținutului cel mai mare de substanțe active.
   La flori aceasta este la începutul perioadei de înflorire.
   La frunze înainte și după perioada de înflorire.
   Rădăcinile sunt scoase din pământ la începutul primăverii sau toamna.
   Fructele se culeg în perioada coacerii.


vineri, 29 ianuarie 2016

Tusea tabacică partea a doua

   Primele informații despre tusea tabacică și despre cum o puteți învinge, veți descoperi dacă citiți acest articol.

   Deoarece este o afecțiune des întâlnită, vă completăm acel tratament cu încă o tehnică.

   Astfel, dacă reușim să facem purificarea prin respirație, vom reuși să eliminăm o parte din boală prin înlocuirea ei cu forțe proaspete și foarte binefăcătoare.
   Tot mereu trebuie să avem în minte ideea de curat, exact ca atunci când măturăm un loc murdar și plin de negreală.Așa trebuie să procedăm pentru a face în propriul nostru corp curățenie și dezintoxicare.



   Ca metodă ajutătoare care dă rezultate bune și întărește efectul respirației este recomandat și următoarea tehnică:

   Se ia un pahar de sticlă, cu suprafață circulară (nu din cele cu fețe drepte, încrustații, aplicații colorate etc.), care se înfășoară într-o folie de staniol.

   Se umple cu apă 2/3 din volumul său.

   Se așeză pe o farfurie albă, în centrul ei.

   Se expune la soare timp de două ore.

   După acest interval se consumă apa din el, la început jumătate.Apoi se mai lasă încă o oră la soare după care se consumă și restul de apă.

   Este indicat să fie păstrat acel pahar ca propriu și personal pe toată durata procedurii.

   Tratamentul se face paralel cu cel de respirație și pe toata durata acestuia.

joi, 28 ianuarie 2016

Dieta Nera

   Această dietă trebuie urmată timp de 20 de zile, iar la finalul ei se pot pierde până la 10 Kg.

   Pașii care trebuiesc urmați îi găsiți mai jos:

   Ziua 1: orez fiert cu un cub Knorr.
   Ziua 2 și 3: paste fierte și trase la tigaie în margarină vegetală.
   Ziua 4 și 5: cartofi fierți sau copți.
   Ziua 6 și 7: carne de pui fiartă sau la grătar.
   Ziua 8 și 9: carne de vită fiartă sau la grătar.
   Ziua 10 și 11: iaurt.



   Ziua 12 și 13: pește fiert.
   Ziua 14, 15, 16: salate de crudități cu puțin ulei și oțet.
   Ziua 17, 18, 19: ciorbe de zarzavat.
   Ziua 20: fructe.

miercuri, 27 ianuarie 2016

Sucul de afine, sucul de pepene galben și sucul de cătină

   Sucul de afine:

   O cură de 2-4 săptămâni are efecte spectaculoase în bolile circulatorii, în varice și arterită mai ales. 
   Sucul de afine prezintă o culoare închisă, un gust acrișor-astringent și, atenție, pătează foarte repede.Se iau 3-4 linguri de suc, amestecat cu puțină apă, înainte de mese.
   Este extrem de folositor în infecțiile intestinale, enterite, colite, diaree, putrefacții intestinale. 

   Îmbunătățește vederea, mai ales cea nocturnă. 
   Sucul se consumă foarte proaspăt (se obține prin zdrobirea boabelor, urmată de filtrare prin tifon sau strecurătoare de plastic). 
   Are proprietatea de a coborâ nivelul zahărului din sânge, fiind un adevărat elixir pentru diabetici. 
   Este unul dintre cele mai puternice sucuri de fructe, având o mare eficiență terapeutică, chiar și în doze mai mici. 
   Cu ajutorul acestui suc, se tratează foarte eficient diabetul, dar și complicațiile sale, mai ales cele vasculare. 
   Reglează scaunele, face să înceteze fermentațiile intestinale, ajută la eliminarea gazelor, ameliorează inflamațiile hemoroidale și restabilește pofta de mâncare. 
   Se remarcă prin calitățile sale cicatrizante și anti-hemoragice, conținând și substanțe care împiedică înmulțirea bacteriilor. 




   Sucul de pepene galben:

   Cea mai mare virtute a acestui suc este efectul laxativ, fiind considerat unul dintre cele mai importante laxative vegetale.  
   Este contraindicat diabeticilor, celor predispuși la enterite și, în general, celor care au tulburări digestive funcționale.
   Este răcoritor, aperitiv, diuretic și are valoare calorică foarte scăzută (fiind așadar un remediu excepțional în combaterea obezității). 
   Este indicat în constipațiile cronice, în colita de putrefacție, precum și în alte afecțiuni însoțite de blocaje ale tranzitului intestinal: hemoroizi, migrenă, dispepsie, hepatită, anumite afecțiuni auto-imune. 



   Sucul de cătină:

   Este un vitaminizant și remineralizant redutabil. 
   Printre indicațiile sale există și: cancer, expunere la radiații sau lucrul în mediu radioactiv, hepatită virală și ciroză, psoriazis și alte boli grave de piele, impotență hormonală, dereglari endocrine diverse, întârzieri de dezvoltare. 
   Are o culoare extrem de frumoasă, galben-portocalie intensă și un gust acru-astringent. 
   Este considerat o adevărată polivitamină naturală, foarte util pentru copii, fiind și foarte agreat de aceștia, mai ales dacă este amestecat cu miere de albine. 
   Are efect antiscorbutic puternic, oprește hemoragiile interne, elimină paraziții intestinali, ajută la refacerea epiteliului renal și intestinal. 



marți, 26 ianuarie 2016

Cum ne revenim după o zi grea? partea a doua

   Prima parte a acestui articol o puteți citi aici pentru a înțelege mai multe despre nevoia de a vă reseta.

   Trucuri pentru încărcarea bateriilor și pentru relaxare totală:
   Pentru câteva minute doar respirați încet, relaxat și conștient, apoi faceți ceva spontan, ceva amuzant, nu vă irosiți timpul liber.Faceți orice pentru a sparge monotonia, rutina și oboseala care apar după serviciu.


   Includeți și treburile casnice în timpul alocat relaxării:
   Încercați să evitați să faceți din orice activitate o necesitate, ci considerați-le ca pe niste evenimente speciale.A spune: ”trebuie să fac x lucru”, nu vă va ajuta să scăpați de stresul zilnic.
   De exemplu dacă trebuie să preparați mâncarea, faceți-o cu pasiune, bucurați-vă că puteți să faceți surprize plăcute celor din familie.Planificați dinainte meniurile, încercați să găsiți noi rețete, experimentați în bucătărie, fiți creative, decorați frumos farfuriile, aduceți mereu un element surpriză care să învioreze atmosfera, aranjați masa cu fast, chiar dacă nu este o ocazie specială.Nu-i așa că totul pare mai interesant? Evitați cât de mult, rutina și monotonia.


   Revitalizarea fizică este una dintre cele mai recomandate:
   Câteva exerciții fizice sunt mereu binevenite.În afara faptului că astfel se pun mușchii în mișcare, vom reuși să respirăm mai profund și creierul va fi mai bine oxigenat.
   Încercați exercițiile yoga, încercați să meditați.
   Acordați-vă câteva minute prețioase numai pentru dumneavoastră, faceți-vă puțin automasaj.
   Citiți ceva care știți că întotdeauna vă inspiră, vă binedispune și vă remontează.
   Poate reusiți chiar să mergeți în parc să alergați sau doar să vă plimbați.Mișcarea este extrem de importantă, revitalizează și crește energia.





   Alte tratamente la îndemâna tuturor:
   Există sute de alte lucruri pe care le puteți face, toate în vederea revitalizării dumneavoastră.
   Pe drumul de întoarcere acasă de la serviciu încercați să faceți mintal o listă cu toate activitățile care vă relaxează și vă remontează și încercați-le pe rând într-o săptămână.
   Indiferent dacă aceste activități se rezumă la a va relaxa într-un fotoliu citind o carte bună, pregătind o prăjitură, îngrijind florile sau meșterind la ceva, nu contează atât timp cât vă încarcă bateriile și simțiți cum încet, încet vă reveniți din starea în care erați când ați venit de la job.


   Pentru treburile casnice care ne sufocă:
   Aveți multe treburi casnice de făcut după programul obișnuit de lucru?
   Încercați să le împărțiți în părți mici de-a lungul a mai multe zile și apoi să vă desprindeți de ele pentru a savura câteva clipe de liniște.
   Altfel veți avea tendința să le tot amânați și să nu mai terminați niciodată cu munca, iar serile nu vor fi niciodată relaxante pentru că veți avea tot timpul sentimentul de vină că nu v-ați terminat treaba.


luni, 25 ianuarie 2016

Sucul de prune și sucul de struguri

   Sucul de prune:

   Este un prețios dezintoxicant și decongestionant hepatic, fiind indicat în cirozele inițiale, în hepatita cronică și acută, în orice afecțiune inflamatorie a ficatului.
   Sucul de prune acrișoare este util pentru îngrijirea tenurilor grase, cu porii dilatați. 
   Este nutritiv și energizant, fiind indicat persoanelor astenice, surmenate.
   Și persoanele care suferă de hemoroizi este bine să facă un tratament cu suc de prune, vreme de câteva săptămâni încontinuu.
   Deși este mai puțin cunoscut și consumat, acest suc are un gust foarte plăcut.
   Pentru constipații rebele, se ia câte un pahar de suc de prune înaintea meselor principale.
   Este un laxativ energic și stimulează puternic diureza, fiind indicat într-o serie de boli produse de intoxicarea lentă, prin alimentație și stil de viață, a organismului: psoriazis și alte dermatoze grave, reumatism și gută, afecțiuni alergice, tumori benigne.
   Asupra copiilor are un efect benefic, fiind recomandat în caz de anemie, tulburări de creștere, constipație cronică, în caz de intoxicații alimentare.



   Sucul de struguri:

   Proprietățile sale deosebite îl recomandă ca energetic muscular și nervos, antitoxic, depurativ și laxativ.  
   Constituie un stimulent puternic, un remineralizant și un excelent factor de dezintoxicare. 
   Este indicat în: anemie (mai ales sucul din struguri negri), stări de convalescență, demineralizare, congestia ficatului și a splinei, hipertensiune, constipație, enterită, afecțiuni cardiovasculare, stări febrile, intoxicații, dermatoze. 
   Naturiștii numesc acest suc "laptele vegetal", deoarece calitățile sale nutrivite excepționale sunt apropiate de cele ale laptelui. 
   Fiind un bun diuretic, este un adjuvant prețios în afecțiunile rinichilor (nefrită, edeme, litiază), în reumatism, în gută, în boli de piele. 
   Este apreciat ca unul dintre cele mai importante sucuri de fructe.
   Acționează benefic asupra aparatului digestiv, fiind util în dispepsii și atonii gastrointestinale, precum și în hepatite. 
   Are o valoare calorică importantă, peste 900 de calorii la un kg de struguri. 




ShareThis