duminică, 31 ianuarie 2016

Cură cu sucuri de fructe partea a doua

   Vă oferim astăzi câteva indicații și câteva precizări importante în legătură cu o posibilă cură cu fructe pe care doriți să o urmați:

   Păstrarea legumelor și fructelor pentru a putea extrage zilnic sucuri proaspete se face ținându-le în cutia specială de legume și fructe a frigiderului sau în spații răcoroase, curate și bine aerisite. 
   Îndepărtarea oricăror factori nocivi: praf, ouă de paraziți, pământ, să se facă prin spălare atentă și îndelungată sub jet de apă sau în mai multe ape. 
   "Deșeurile" rezultate din prepararea sucurilor nu trebuie neglijate.De exemplu, din resturile aflate în storcător după obținerea sucului de mere, se poate face un foarte folositor oțet de mere cu miere, dacă se pun într-un borcan și se adăugă 20-30 g drojdie de bere proaspătă, o lămâie, un pahar de miere de albine, apă de izvor.Se lasă să fermenteze 2-3 săptămâni, amestecând mereu, se trage în alt borcan, se mai adaugă puțină miere (sau zahăr) și se lasă să fermenteze în continuare.După 30 de zile, se trage în sticle.    Fructele și legumele destinate preparării sucurilor să fie de bună calitate (să nu fie deshidratate, stricate, intrate în fermentație etc.) și ajunse la maturitate. 
   În ceea ce privește utilizarea lor, sucurile pot fi consumate ca atare, îndulcite cu miere, dacă este cazul, singure sau în combinații diferite, în funcție de scopul propus sau de afecțiunea a cărei ameliorare sau vindecare se urmărește.
  La prepararea sucurilor se vor evita vasele de aluminiu. 

   O altă serie de sfaturi folositoare despre fructe, combinații și cure de sănătate cu sucuri de fructe, mai puteți găsi aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis