luni, 25 ianuarie 2016

Sucul de prune și sucul de struguri

   Sucul de prune:

   Este un prețios dezintoxicant și decongestionant hepatic, fiind indicat în cirozele inițiale, în hepatita cronică și acută, în orice afecțiune inflamatorie a ficatului.
   Sucul de prune acrișoare este util pentru îngrijirea tenurilor grase, cu porii dilatați. 
   Este nutritiv și energizant, fiind indicat persoanelor astenice, surmenate.
   Și persoanele care suferă de hemoroizi este bine să facă un tratament cu suc de prune, vreme de câteva săptămâni încontinuu.
   Deși este mai puțin cunoscut și consumat, acest suc are un gust foarte plăcut.
   Pentru constipații rebele, se ia câte un pahar de suc de prune înaintea meselor principale.
   Este un laxativ energic și stimulează puternic diureza, fiind indicat într-o serie de boli produse de intoxicarea lentă, prin alimentație și stil de viață, a organismului: psoriazis și alte dermatoze grave, reumatism și gută, afecțiuni alergice, tumori benigne.
   Asupra copiilor are un efect benefic, fiind recomandat în caz de anemie, tulburări de creștere, constipație cronică, în caz de intoxicații alimentare.   Sucul de struguri:

   Proprietățile sale deosebite îl recomandă ca energetic muscular și nervos, antitoxic, depurativ și laxativ.  
   Constituie un stimulent puternic, un remineralizant și un excelent factor de dezintoxicare. 
   Este indicat în: anemie (mai ales sucul din struguri negri), stări de convalescență, demineralizare, congestia ficatului și a splinei, hipertensiune, constipație, enterită, afecțiuni cardiovasculare, stări febrile, intoxicații, dermatoze. 
   Naturiștii numesc acest suc "laptele vegetal", deoarece calitățile sale nutrivite excepționale sunt apropiate de cele ale laptelui. 
   Fiind un bun diuretic, este un adjuvant prețios în afecțiunile rinichilor (nefrită, edeme, litiază), în reumatism, în gută, în boli de piele. 
   Este apreciat ca unul dintre cele mai importante sucuri de fructe.
   Acționează benefic asupra aparatului digestiv, fiind util în dispepsii și atonii gastrointestinale, precum și în hepatite. 
   Are o valoare calorică importantă, peste 900 de calorii la un kg de struguri. 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis