luni, 8 februarie 2016

Un minut - și obții corpul la care ai visat partea a doua

   Prima parte a acestui articol o găsiți aici și citind-o veți afla informații despre importanța exercițiilor fizice precum și câteva indicații și exemple.

   Exercițiu pentru torace:
   Cu picioarele ușor depărtate și cu palmele lipite la spate scoate-ți pieptul în față.Ține-ți umerii și brațele cât mai drepte chiar dacă s-ar putea să te doară puțin.E un semn că îți soliciți mușchii.Stai 60 de secunde în această poziție și trage aer adânc în piept.Ar fi indicat să faci acest exercițiu afară, în aer liber.


   Relaxarea mușchilor:
   Pentru a te relaxa, întinde-te pe spate și închide ochii.Încearcă să urmărești cu “ochii minții” forma corpului tău, de la degetele de la picioare, până la cap.


   Extensii:
   Trebuie să îți acorzi puțin timp pentru un astfel de exercițiu.Întinde-te pe spate și ține umerii drepți și picioarele perfect întinse.Acum, ridică pe rând câte un picior și dezlipește-ți spatele de pe podea.Stai în această poziție până numeri la 8 și revino în poziția inițială.Îți vei activa toată masa musculară, în special cea a spatelui, a membrelor inferioare și a abdomenului.


   Relaxarea gâtului:
   Cu mâinile întinse pe lângă corp, fă câteva răsuciri ale capului.Cuprinde-ți ceafa cu mâinile și apleacă-ți capul în față.În acest mod te vei relaxa și te vei putea concentra mai bine.
   Exercițiu la perete:
   Lipește-ți spatele de perete având mâinile întinse în lateral, cu palmele spre exterior.Fă un pas înainte și de aici, cu spatele drept, coboară-ți și ridică-ți brațele ușor.Nu uita să le încordezi.Mișcarea de coborâre și urcare trebuie să fie lentă.Fă două seturi de câte 10 ridicări și coborâri.


   Aromaterapia:
   O baie lungă, cu uleiuri aromate, cu lumânări aprinse în jurul căzii, cu o carte bună, te va scoate din pasa mai puțin bună, te va relaxa și te va monta pentru noi provocări.


   Pe loc, tot pe loc:
   Nu aplica această metodă decât ca exercițiu de fitness.Fă o alergare ușoară pe loc și vei arde de două ori mai multe calorii decât dacă ai merge la plimbare.


   Presare pentru relaxare:
   Dacă te simți lipsită de energie și ai o stare psihică depresivă, presează-ți ușor tâmplele, masează-ți sprâncenele și baza nasului cu vârful degetelor.Te vei relaxa și vei căpăta forțe noi.


   Genuflexiuni:
   Poți exersa acasă sau la serviciu.Nu ai nevoie decât de un scaun.Întinde brațele înainte și, cu spatele drept, apleacă-te până atingi cu fundul marginea scaunului.Poți face 8-12 genuflexiuni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis