miercuri, 27 ianuarie 2016

Sucul de afine, sucul de pepene galben și sucul de cătină

   Sucul de afine:

   O cură de 2-4 săptămâni are efecte spectaculoase în bolile circulatorii, în varice și arterită mai ales. 
   Sucul de afine prezintă o culoare închisă, un gust acrișor-astringent și, atenție, pătează foarte repede.Se iau 3-4 linguri de suc, amestecat cu puțină apă, înainte de mese.
   Este extrem de folositor în infecțiile intestinale, enterite, colite, diaree, putrefacții intestinale. 

   Îmbunătățește vederea, mai ales cea nocturnă. 
   Sucul se consumă foarte proaspăt (se obține prin zdrobirea boabelor, urmată de filtrare prin tifon sau strecurătoare de plastic). 
   Are proprietatea de a coborâ nivelul zahărului din sânge, fiind un adevărat elixir pentru diabetici. 
   Este unul dintre cele mai puternice sucuri de fructe, având o mare eficiență terapeutică, chiar și în doze mai mici. 
   Cu ajutorul acestui suc, se tratează foarte eficient diabetul, dar și complicațiile sale, mai ales cele vasculare. 
   Reglează scaunele, face să înceteze fermentațiile intestinale, ajută la eliminarea gazelor, ameliorează inflamațiile hemoroidale și restabilește pofta de mâncare. 
   Se remarcă prin calitățile sale cicatrizante și anti-hemoragice, conținând și substanțe care împiedică înmulțirea bacteriilor. 
   Sucul de pepene galben:

   Cea mai mare virtute a acestui suc este efectul laxativ, fiind considerat unul dintre cele mai importante laxative vegetale.  
   Este contraindicat diabeticilor, celor predispuși la enterite și, în general, celor care au tulburări digestive funcționale.
   Este răcoritor, aperitiv, diuretic și are valoare calorică foarte scăzută (fiind așadar un remediu excepțional în combaterea obezității). 
   Este indicat în constipațiile cronice, în colita de putrefacție, precum și în alte afecțiuni însoțite de blocaje ale tranzitului intestinal: hemoroizi, migrenă, dispepsie, hepatită, anumite afecțiuni auto-imune.    Sucul de cătină:

   Este un vitaminizant și remineralizant redutabil. 
   Printre indicațiile sale există și: cancer, expunere la radiații sau lucrul în mediu radioactiv, hepatită virală și ciroză, psoriazis și alte boli grave de piele, impotență hormonală, dereglari endocrine diverse, întârzieri de dezvoltare. 
   Are o culoare extrem de frumoasă, galben-portocalie intensă și un gust acru-astringent. 
   Este considerat o adevărată polivitamină naturală, foarte util pentru copii, fiind și foarte agreat de aceștia, mai ales dacă este amestecat cu miere de albine. 
   Are efect antiscorbutic puternic, oprește hemoragiile interne, elimină paraziții intestinali, ajută la refacerea epiteliului renal și intestinal. Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis