marți, 26 ianuarie 2016

Cum ne revenim după o zi grea? partea a doua

   Prima parte a acestui articol o puteți citi aici pentru a înțelege mai multe despre nevoia de a vă reseta.

   Trucuri pentru încărcarea bateriilor și pentru relaxare totală:
   Pentru câteva minute doar respirați încet, relaxat și conștient, apoi faceți ceva spontan, ceva amuzant, nu vă irosiți timpul liber.Faceți orice pentru a sparge monotonia, rutina și oboseala care apar după serviciu.


   Includeți și treburile casnice în timpul alocat relaxării:
   Încercați să evitați să faceți din orice activitate o necesitate, ci considerați-le ca pe niste evenimente speciale.A spune: ”trebuie să fac x lucru”, nu vă va ajuta să scăpați de stresul zilnic.
   De exemplu dacă trebuie să preparați mâncarea, faceți-o cu pasiune, bucurați-vă că puteți să faceți surprize plăcute celor din familie.Planificați dinainte meniurile, încercați să găsiți noi rețete, experimentați în bucătărie, fiți creative, decorați frumos farfuriile, aduceți mereu un element surpriză care să învioreze atmosfera, aranjați masa cu fast, chiar dacă nu este o ocazie specială.Nu-i așa că totul pare mai interesant? Evitați cât de mult, rutina și monotonia.


   Revitalizarea fizică este una dintre cele mai recomandate:
   Câteva exerciții fizice sunt mereu binevenite.În afara faptului că astfel se pun mușchii în mișcare, vom reuși să respirăm mai profund și creierul va fi mai bine oxigenat.
   Încercați exercițiile yoga, încercați să meditați.
   Acordați-vă câteva minute prețioase numai pentru dumneavoastră, faceți-vă puțin automasaj.
   Citiți ceva care știți că întotdeauna vă inspiră, vă binedispune și vă remontează.
   Poate reusiți chiar să mergeți în parc să alergați sau doar să vă plimbați.Mișcarea este extrem de importantă, revitalizează și crește energia.

   Alte tratamente la îndemâna tuturor:
   Există sute de alte lucruri pe care le puteți face, toate în vederea revitalizării dumneavoastră.
   Pe drumul de întoarcere acasă de la serviciu încercați să faceți mintal o listă cu toate activitățile care vă relaxează și vă remontează și încercați-le pe rând într-o săptămână.
   Indiferent dacă aceste activități se rezumă la a va relaxa într-un fotoliu citind o carte bună, pregătind o prăjitură, îngrijind florile sau meșterind la ceva, nu contează atât timp cât vă încarcă bateriile și simțiți cum încet, încet vă reveniți din starea în care erați când ați venit de la job.


   Pentru treburile casnice care ne sufocă:
   Aveți multe treburi casnice de făcut după programul obișnuit de lucru?
   Încercați să le împărțiți în părți mici de-a lungul a mai multe zile și apoi să vă desprindeți de ele pentru a savura câteva clipe de liniște.
   Altfel veți avea tendința să le tot amânați și să nu mai terminați niciodată cu munca, iar serile nu vor fi niciodată relaxante pentru că veți avea tot timpul sentimentul de vină că nu v-ați terminat treaba.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis