duminică, 21 februarie 2016

Cum să ne întărim organismul

   Lămâile și portocalele sunt fructe foarte bune în fazele incipiente de hipertensiune, în hipertiroidie.Se poate rade câte o jumătate de lămâie cu coajă și se amestecă apoi cu zahăr.Se ia câte o linguriță, de trei ori pe zi.De asemenea, se pot mânca peste zi două-trei portocale, ca vitaminizant și diuretic.

   Ciorba de pește, mai ales cea de știucă, este foarte bună pentru orice organism slăbit.Peștele conține mult fosfor, sodiu, potasiu, iod și alte elemente.


   Sorbul negru are un conținut foarte ridicat de iod.Se recomandă în scleroze și în gușa (Basedow).La un kg de fructe se pune un kg de zahăr.Se consumă fructe cu zahăr, de trei ori pe zi, câte o linguriță.

   Laptele de vacă proaspăt muls, băut zilnic, câte o jumătate de pahar, vindecă dispneea.

   Pătrunjelul se recomandă să fie consumat, verde și rădăcini, în tot timpul anului.Este un agent coagulant, conține vitamina C și se recomandă în boli ale sângelui și anemii.

   Caisele uscate sunt un aliment benefic pentru forța fizică a fiecăruia, mai ales a bărbaților.

   Merele, cu conținutul lor bogat de vitamine și peptine, fibre vegetale, sunt recomandate în tratamentul gutei și al sclerozei vaselor sanguine.

   Grișul cu lapte are o acțiune benefică asupra oaselor, mușchilor și tractului digestiv.

   Răchitele vindecă gastrita.
   Consumarea zilnică a nucilor și stafidelor tonifică sistemul nervos, alină oboseala, durerile de cap, întărește mușchiul inimii și sistemul nervos.Sunt foarte utile în afecțiunile hepatice.Se recomandă consumarea la o porție a 30 grame nuci și 20 grame stafide.

   Mâncând câte o jumătate de pahar de fragi, de șase ori pe zi, în total trei pahare zilnic, dispar calculii hepatici.

   În fiecare zi se recomandă consumarea a  câte 100 grame brânză de vaci proaspătă, fără sare, în ateroscleroză, boli de inimă sau hepatice.


   Multe din recomandările medicinei tibetane străvechi se bazează pe secrete ale alimentației: ce, cum, în ce succesiune și când trebuie să mâncăm, totul este la fel de important.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis