Daca intr-o postare anterioara am vazut cum putem afla ce fel de ten avem si ce ar trebui sa facem pentru a-l ingriji cat mai bine, astazi vreau sa va povestesc despre cum sa ne pastram un ten curat, indiferent de tipul nostru de piele.Inainte de a ne ingriji si de a ne machia, cel mai important pas este curatarea.Astfel, ne scutim de o gramada de probleme, iar un ten curat arata mult mai bine decat unul plin de fond de ten, dar care denota lipsa de igiena.Desigur, tenul perfect, fara nici o problema, nu exista si se stie ca multe probleme tin si de factorul ereditar, insa exista solutii si nu trebuie sa ne pierdem increderea.
In primul rand dimineata trebuie sa avem un ritual simplu si rapid, care sa nu necesite mult timp si nici multe produse.Putem folosi un produs de curatare, fara sapun sau un exfoliant bland si o crema hidratanta cu factor de protectie ridicat.Nu avem nevoie de foarte multe produse deoarece acestea in numar mare, ne pot face mai mult rau decat bine.
Seara, urmeaza o demachiere riguroasa, un tonic si o crema de noapte, care sa hidrateze si care ar fi indicat sa contina retinol.O alta varianta o constituie si servetelele demachiante pentru situatii de urgenta sau pentru cand nu avem chef de demachiat, insa acestea nu se potrivesc oricui si nu reprezinta o solutie de care sa abuzam.In momentul in care dormim cu machiajul pe fata, porii nu se pot deschide si nu pot respira si se accelereaza procesul de imbatranire a pielii.
Pentru a avea un ten curat, trebuie sa limitam consumul de sare si sa tinem cont de concentratia acesteia in alimentele pe care le mancam.Proteinele ar trebui sa reprezinte cam 40 % din alimentatia noastra, fara sa exageram.Proteinele sunt cele responsabile de productia colagenului si a elastinei, fara de care pielea noastra sufera.
Daca tot vorbim despre alimentatie ar trebui sa stim ca este foarte important sa mancam sanatos, sau mai bine spus pe fata noastra se reflecta ceea ce noi consumam.Alimentele fast-food si dulciurile rafinate sunt cei mai mari dusmani, deoarece au un efect puternic de imbatranire.Hidratarea este punctul forte: apa, ceaiurile, sucurile naturale preparate acasa nu trebuie sa lipseasca, iar cantitatile sa fie in functie de necesitatile fiecareia dintre noi.Alimentele care contin antioxidanti sunt cele mai importante: legumele, fructele de padure, verdeturile, avocado, uleiul de masline, grasimile bune cum ar fi cele din somon.
Produsele pe care le folosim, chiar si cele de machiaj, trebuie sa fie de buna calitate si cu cat mai putine chimicale.Decat multe si proaste mai bine 2-3 si eficiente.Conteaza sa nu ne ia mult timp cand le aplicam, iar rezultatele sa nu lipseasca.Sa le alegem pe cele de care avem nevoie cu adevarat si sa nu uitam ca tenul nostru nu este un laborator unde sa facem nenumarate experimente.O crema care i-a facut foarte bine prietenei noastre, este posibil ca noua sa nu ni se potriveasca, asa ca daca avem probleme serioase, cel mai bine este sa cerem intai parerea unui specialist si apoi sa testam.Daca am gasit produsul potrivit, foarte bine, il folosim cu incredere,iar un alt aspect de care nu avem voie sa uitam este termenul de valabilitate.Trebuie verificat, chiar daca este vorba de un produs cumparat recent.
Acestea sunt cateva reguli, poate cele mai simple si care nu necesita mule batai de cap si nici investitii foarte mari.Fiecare putem decide ce sa folosim si ce ne avantajeaza, dar regula de aur este sa nu uitam ca o piele sanatoasa inseamna o piele frumoasa.
Sfaturi utile bucatarie, beauty, sfaturi pentru casa, birou, sfaturi de intretinere corporala si multe altele.
duminică, 17 martie 2013
sâmbătă, 16 martie 2013
Tipuri de ten
Pentru a putea sti ce este mai bun pentru pielea noastra si cum putem rezolva problemele pe care le avem, trebuie sa identificam ce fel de ten avem.Acest lucru il putem face in cabinetul unui specialist, al unui dermatolog, insa un test simplu, facut acasa, ne va spune acelasi lucru.
Se curata foarte bine fata si se tamponeaza usor cu un prosop curat.Se ia un servetel de hartie si se preseaza cu el diferite zone de pe fata.
Daca servetelul este curat si nu se lipeste, atunci vorbim depre un ten uscat; daca servetelul s-a lipit doar pe zona T (adica frunte, nas, barbie), tenul este mixt, iar in cazul in care pe servetel exista pete uleioase, translucide si acesta s-a lipit de fata, atunci avem un ten gras.
Tipul de ten este determinat de cat de putin sau cat de mult ulei produce pielea ta.Cantitatea de ulei este influentata de produsele folosite pentru ingrijirea tenului, medicamente, gene, nivel de stres, dieta, fluctuatii hormonale.
Tenul sensibil, prezinta o piele subtire, delicata, cu pori fini si cu probleme.Specifice acestui tip de ten sun iritatiile, ce pot aparea foarte usor de la diferite produse sau de la soare, petele, roseata, mancarimile.Pentru a avea grija de un astfel de ten, avem nevoie de parerea unui specialist si produse recomandate de acesta.
Tenul mixt este comun majoritatii femeilor si avem ca si caracteristici: o piele uleioasa, cu puncte negre in zona T, iar in restul zonelor o piele normala sau chiar uscata.Trebuie sa acordam o ingrijire diferentiata si un machiaj specific fiecarei zone.Zonele uscate au nevoie de o cat mai buna hidratare, iar portiunile mai grase trebuiesc exfoliate de doua ori pe saptamana.
Tenul matur inseamna un ten cu riduri vizibile, cu capilare sparte (pe barbie, maxilar, obraji), cu zone unde textura pielii este mai aspra.Pielea nu mai asa de frageda si de elastica, iar ingrijirea se face cu creme si produse speciale anti-imbatranire, care pot hidrata in profunzime.
Tenul gras are ca si caracteristici porii dilatati si o piele lucioasa in permanenta.Glanda sebacee produce mult ulei si de aici apar punctele negre, cosurile si chiar probleme grave de acnee.Pe masura ce o femeie cu un astfel de ten, inainteaza in varsta, pielea incepe sa devina mai uscata, asadar problemele tind sa dispara treptat.Pentru a ingriji un astfel de ten, trebuie sa curatam zilnic fata cu un demachiant special pentru ten gras, dar sa folosim si un tonic adecvat, iar exfolierea trebuie facuta de doua ori pe saptamana.
Tenul uscat ne arata riduri fine, pete rosiatice, si zone unde pielea se cojeste.Ca si ajutor putem folosi apa termala cu care sa stropim pielea periodic, dar mai ales creme, masti si lotiuni puternic hidratante.Aceste masuri trebuiesc sporite in anotimpurile reci si in zilele cu vant puternic.
Asadar fiecare avem un anumit tip de piele, de ten si treptat vom testa si vom afla ce este cel mai potrivit pentru noi.In functie de tenul nostru, vom aplica machiajul potrivit, vom folosi produse care sa ne faca bine si sa ne ajute.
Se curata foarte bine fata si se tamponeaza usor cu un prosop curat.Se ia un servetel de hartie si se preseaza cu el diferite zone de pe fata.
Daca servetelul este curat si nu se lipeste, atunci vorbim depre un ten uscat; daca servetelul s-a lipit doar pe zona T (adica frunte, nas, barbie), tenul este mixt, iar in cazul in care pe servetel exista pete uleioase, translucide si acesta s-a lipit de fata, atunci avem un ten gras.
Tipul de ten este determinat de cat de putin sau cat de mult ulei produce pielea ta.Cantitatea de ulei este influentata de produsele folosite pentru ingrijirea tenului, medicamente, gene, nivel de stres, dieta, fluctuatii hormonale.
Tenul sensibil, prezinta o piele subtire, delicata, cu pori fini si cu probleme.Specifice acestui tip de ten sun iritatiile, ce pot aparea foarte usor de la diferite produse sau de la soare, petele, roseata, mancarimile.Pentru a avea grija de un astfel de ten, avem nevoie de parerea unui specialist si produse recomandate de acesta.
Tenul mixt este comun majoritatii femeilor si avem ca si caracteristici: o piele uleioasa, cu puncte negre in zona T, iar in restul zonelor o piele normala sau chiar uscata.Trebuie sa acordam o ingrijire diferentiata si un machiaj specific fiecarei zone.Zonele uscate au nevoie de o cat mai buna hidratare, iar portiunile mai grase trebuiesc exfoliate de doua ori pe saptamana.
Tenul matur inseamna un ten cu riduri vizibile, cu capilare sparte (pe barbie, maxilar, obraji), cu zone unde textura pielii este mai aspra.Pielea nu mai asa de frageda si de elastica, iar ingrijirea se face cu creme si produse speciale anti-imbatranire, care pot hidrata in profunzime.
Tenul gras are ca si caracteristici porii dilatati si o piele lucioasa in permanenta.Glanda sebacee produce mult ulei si de aici apar punctele negre, cosurile si chiar probleme grave de acnee.Pe masura ce o femeie cu un astfel de ten, inainteaza in varsta, pielea incepe sa devina mai uscata, asadar problemele tind sa dispara treptat.Pentru a ingriji un astfel de ten, trebuie sa curatam zilnic fata cu un demachiant special pentru ten gras, dar sa folosim si un tonic adecvat, iar exfolierea trebuie facuta de doua ori pe saptamana.
Tenul uscat ne arata riduri fine, pete rosiatice, si zone unde pielea se cojeste.Ca si ajutor putem folosi apa termala cu care sa stropim pielea periodic, dar mai ales creme, masti si lotiuni puternic hidratante.Aceste masuri trebuiesc sporite in anotimpurile reci si in zilele cu vant puternic.
Asadar fiecare avem un anumit tip de piele, de ten si treptat vom testa si vom afla ce este cel mai potrivit pentru noi.In functie de tenul nostru, vom aplica machiajul potrivit, vom folosi produse care sa ne faca bine si sa ne ajute.
vineri, 15 martie 2013
Rulada cu ciocolata si banane
Ciocolata este cea mai buna prietena a doamnelor, asa ca va propun o reteta delicioasa cu care sa ne delectam si care contine si fructe sanatoase.Nu necesita mult timp si nu are nevoie de coacere.
Rulada cu ciocolata si banane
Pentru aluat avem nevoie de:
- 400 g biscuiti moi cu cacao,
- 10 linguri cu zahar,
- 6 linguri ciocolata amaruie rasa,
- 350 ml lapte.
Pentru crema avem nevoie de:
- 100 g ciocolata alba (fara crema), rasa,
- 1 pachet margarina,
- 6 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie,
- 2 banane mari.
Se amesteca ciocolata amaruie cu biscuitii dati prin masina de tocat, iar laptele se fierbe cu zaharul si se toarna fierbinte peste biscuiti.Se amesteca bine pana se incorporeaza totul.Separat, se freaca margarina cu zaharul pudra adaugat in ploaie.Se adauga ciocolata alba rasa si se freaca pana se ajunge la o crema pufoasa.Se unge cu ulei o foaie de celofan, apoi se ia aluatul de biscuiti in mainile unse cu ulei si se framanta putin.Se intinde pe celofan in strat subtire si peste el se pune crema care se intinde bine cu cutitul, pana se acopera tot aluatul.Deasupra cremei se pun bananele intregi, apoi se ruleaza cu grija, in asa fel incat celofanul sa ramana in afara.Se da la congelator pentru 4-5 ore si apoi se taie felii.
Va doresc pofta buna!
Rulada cu ciocolata si banane
Pentru aluat avem nevoie de:
- 400 g biscuiti moi cu cacao,
- 10 linguri cu zahar,
- 6 linguri ciocolata amaruie rasa,
- 350 ml lapte.
Pentru crema avem nevoie de:
- 100 g ciocolata alba (fara crema), rasa,
- 1 pachet margarina,
- 6 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie,
- 2 banane mari.
Se amesteca ciocolata amaruie cu biscuitii dati prin masina de tocat, iar laptele se fierbe cu zaharul si se toarna fierbinte peste biscuiti.Se amesteca bine pana se incorporeaza totul.Separat, se freaca margarina cu zaharul pudra adaugat in ploaie.Se adauga ciocolata alba rasa si se freaca pana se ajunge la o crema pufoasa.Se unge cu ulei o foaie de celofan, apoi se ia aluatul de biscuiti in mainile unse cu ulei si se framanta putin.Se intinde pe celofan in strat subtire si peste el se pune crema care se intinde bine cu cutitul, pana se acopera tot aluatul.Deasupra cremei se pun bananele intregi, apoi se ruleaza cu grija, in asa fel incat celofanul sa ramana in afara.Se da la congelator pentru 4-5 ore si apoi se taie felii.
Va doresc pofta buna!
joi, 14 martie 2013
Accesoriile anului 2013
O tinuta nu poate fi perfecta, daca nu alegem bijuteriile si accesoriile potrivite.Mereu ne dorim sa fim imbracate in ton cu moda, sa ne rasfatam si sa ne simtim bine in tot felul de materiale cat mai frumoase.Pentru a scoate o rochita sau un costum din anonimat, trebuie doar sa folosim cateva elemente si totul se schimba.
In aceasta postare va voi arata ce se poarta in 2013, in materie de accesorii, sau mai bine spus must have-urile acestui an.Regula generala este ca ar trebui sa alegem piese mari, opulente, care ies din coumun.
Cerceii opulenti, cu pietre colorate, in diferite modele, cu impletituri si taieturi.Cam totul este permis, cu cat sunt mai mari, mai bogat ornamentati si mai colorati, cu atat mai bine.Un singur lucru trebuie avut in vedere, daca alegem o pereche de cercei de acest gen, renuntam la colier, pentru ca, tot ce este prea mult, strica.
Bratarile statement, trebuie sa fie cat mai masive, cat mai colorate si cat mai complexe.Designul acestora ar trebui sa fie unul cat mai original, cat mai unic.Chiar daca o femeie are incheietura mainii fragila si subtire, o bratara cat mai groasa, arata foarte bine si completeaza cu succes hainele pe care le-a ales.
Gulerele detasabile erau la moda, la curtile regale, acum cateva sute de ani, atunci cand doamnele din marea societate puneau mare pret pe aceste mici opere de arta.Daca atunci erau impodobite cu dantele fine si modele intortocheate, in zilele noastre foarte raspandite sunt cele din piele, metal, dantela, pietre si diferite aliaje sau cele crosetate.O tinuta poate aparea drept banala, insa cu acest tip de guler aplicat, se transforma total.Se pot purta la o rochie, un tricou, o camasa, o helanca, putem gasi o multitudine de solutii si variante pentru a le purta si asta constituie un mare avantaj.
Ochelarii de tip tocilar, sunt considerati un accesoriu ce pot completa o tinuta office sau casual.Acesti ochelari au rame foarte mari sau groase si lentile transparente.Se potrivesc si la barbati si la femei, iar daca purtarea ochelarilor ni se pare un dezavantaj, astfel putem schimba acest fapt.
Colierele masive ar trebui sa fie cat mai colorate, opulente, din diferite materiale si cu diferite lucraturi.Daca apelam la astfel de coliere, trebuie sa avem grija sa nu folosim si alte bijuterii foarte mari, adica ori una ori alta.
Va las acum cu cateva poze, sa va fie sursa de inspiratie in alegerea perfecta.
In aceasta postare va voi arata ce se poarta in 2013, in materie de accesorii, sau mai bine spus must have-urile acestui an.Regula generala este ca ar trebui sa alegem piese mari, opulente, care ies din coumun.
Cerceii opulenti, cu pietre colorate, in diferite modele, cu impletituri si taieturi.Cam totul este permis, cu cat sunt mai mari, mai bogat ornamentati si mai colorati, cu atat mai bine.Un singur lucru trebuie avut in vedere, daca alegem o pereche de cercei de acest gen, renuntam la colier, pentru ca, tot ce este prea mult, strica.
Bratarile statement, trebuie sa fie cat mai masive, cat mai colorate si cat mai complexe.Designul acestora ar trebui sa fie unul cat mai original, cat mai unic.Chiar daca o femeie are incheietura mainii fragila si subtire, o bratara cat mai groasa, arata foarte bine si completeaza cu succes hainele pe care le-a ales.
Gulerele detasabile erau la moda, la curtile regale, acum cateva sute de ani, atunci cand doamnele din marea societate puneau mare pret pe aceste mici opere de arta.Daca atunci erau impodobite cu dantele fine si modele intortocheate, in zilele noastre foarte raspandite sunt cele din piele, metal, dantela, pietre si diferite aliaje sau cele crosetate.O tinuta poate aparea drept banala, insa cu acest tip de guler aplicat, se transforma total.Se pot purta la o rochie, un tricou, o camasa, o helanca, putem gasi o multitudine de solutii si variante pentru a le purta si asta constituie un mare avantaj.
Ochelarii de tip tocilar, sunt considerati un accesoriu ce pot completa o tinuta office sau casual.Acesti ochelari au rame foarte mari sau groase si lentile transparente.Se potrivesc si la barbati si la femei, iar daca purtarea ochelarilor ni se pare un dezavantaj, astfel putem schimba acest fapt.
Colierele masive ar trebui sa fie cat mai colorate, opulente, din diferite materiale si cu diferite lucraturi.Daca apelam la astfel de coliere, trebuie sa avem grija sa nu folosim si alte bijuterii foarte mari, adica ori una ori alta.
Va las acum cu cateva poze, sa va fie sursa de inspiratie in alegerea perfecta.
miercuri, 13 martie 2013
Lupta cu parul gras
O problema cu care stiu ca se confrunta multe femei si care imi da si mie dureri de cap este parul cu tendinta de ingrasare.Ma uit in jurul meu si vad doamne si domnisoare super aranjate, cu un machiaj impecabil, cu o tinuta eleganta, cu bijuterii si accesorii dragute... si totusi ceva nu este in regula.Aspectul parului, care pare imbacsit si nespalat, desi poate nu au trecut 24 de ore de la ultimul dus.Asta ne indica un par si un scalp cu tendinta de ingrasare.Desigur, solutii exista si nu trebuie decat sa ne documentam sau sa cerem sfatul unui specialist.
Secretia de sebum de la nivelul scalpului ne asigura hidratarea si sanatatea parului, dar atunci cand cantitatea secretata este prea mare, apar problemele.Fireste aceasta secretie in exces poate fi insotita si de alti factori: stres, sampoane si tratamente neadecvate, dereglari hormonale, tipul de par, tratamente medicamentoase, predispozitia genetica.
In urma unei secretii de sebum prea mari, poate aparea matreata seboreica, cu care este destul de greu de luptat, insa nu imposibil.
Sa vedem acum ce putem face pentru a mentine sebumul la cote normale.
1. Atunci cand ne spalam parul, trebuie sa urmam o anumita rutina.Temperatura apei sa fie cea indicata, adica nu prea inalta, samponarea si masajul scalpului sa nu fie facut cu unghiile ci cu buricele degetelor si intr-un mod cat mai bland.
2. Sa ne alegem o tunsoare si o coafura care sa ne permita sa ne ingrijim mai usor parul si sa nu fim nevoite sa aplicam foarte multe produse de hairstyling.
3. Alegerea samponului, balsamului, mastii potrivite pentru parul si scalpul nostru.Bine ar fi sa facem teste la dermatolog, pentru a afla cu certitudine ce tip de scalp avem si ce tip de fir de par.Apoi sa alegem tratamentul potrivit si produsele de curatare potrivite.Ar trebui ca produsele alese sa nu fie pe baza de sulfati, ci sa contina extracte de lamaie, eucalipt, rozmarin, menta.Nici sampoanele 2 in 1 nu sunt indicate, deoarece de obicei un produs nu poate face doua lucruri, iar in cazul nostru, riscam sa ne incarcam si mai rau parul.Un alt produs ce ne poate da o mana de ajutor, este samponul uscat, ce ne scoate din impas, atunci cand avem nevoie de o solutie urgenta si cu care putem amana spalarea pentru o zi-doua.Aplicarea balsamului, daca este necesara, sa se faca numai si numai pe lungimea parului, nicidecum pe scalp.
4. Indicat ar fi sa renuntam la uscarea termica a parului, dar daca nu se poate, atunci macar sa nu folosim o temperatura foarte mare, deoarece la fel ca si in cazul apei fierbinti, glandele ce produc sebum vor fi suprasolicitate.
5. Sa ne ingrijim mereu parul, sa il protejam de praf si vant si un sfat pe care eu una nu il prea urmez: sa nu ne trecem degetele prin par de nenumarate ori pe zi.Toti microbii si toata grasimea de pe degetele noastre, trec in par si numai bine nu ii fac.
Nu sunt niste sfaturi greu de urmat, cu putina atentie, rabdare si produsele potrivite putem sa ne bucuram de o podoaba capilara frumoasa si sanatoasa.Sigur, nu ne dorim un par ca al domnisoarei din prima poza, ci tindem spre cel din a doua, nu-i asa?
marți, 12 martie 2013
Asezarea corecta a veselei
Aceasta postare am facut-o gandindu-ma ca nu o data, am avut musafiri la masa si nu stiam cum sa asez tacamurile, astfel incat toata lumea sa fie multumita.Sper sa va fie si voua de folos, atunci cand pregatiti o masa mai deosebita sau cand va vin persoane la masa.Totodata, daca jucati rolul de musafir, trebuie sa aratati ca stiti sa folositi tacamurile din fata dumneavoastra si ca aveti stil si eleganta in manuirea lor.
Atunci cand incepi, trebuie sa stii ca, furculitele se gasesc in partea stanga, iar in dreapta, cutitele si lingurile.Cutitele au lama indreptata spre farfurie si in general tacamurile se folosesc in ordine, incepand cu cele mai indepartate de farfurie.Furculita si cutitul care sunt cele mai apropiate de farfurie, sunt pentru felul principal.Tacamul pentru desert, fie ca este furculita sau lingura, va fi asezat paralel sau diagonal fata de marginea mesei, in partea de sus a farfuriei.
In cazul in care uitam cum trebuiesc folosite tacamurile sau ordinea lor, putem urmari gazda si o putem lua drept exemplu.
In parte stanga a farfuriei se incepe dinspre exterior inspre farfurie cu servetul (1), care este indicat sa fie de panza, simplu, dar ornat cu gust.Urmeaza furculita pentru salata (2), furculita pentru peste (3) si furculita pentru felul principal (4).
Prima farfurie este farfuria principala (6), una intinsa, peste care se aseaza bolul pentru supa (5), iar pe diagonala cu acestea, deasupra tacamurilor din partea stanga, se afla o farfurie pentru gustari tartinabile (10) si cutitul pentru aceste gustari (11).In partea de sus a farfuriei principale, se aseaza lingurita si furculita pentru desert (12).
In partea dreapta a farfuriei principale, de la interior spre exterior, asezam cutitul pentru felul principal (7), cutitul pentru peste (8) si lingura pentru supa (9).
Deasupra tacamurilor, asezate in scarita, de la exterior spre interior, avem paharele si incepem cu paharul pentru vin alb (13), urmat de cel pentru vin rosu (14) si cel pentru apa (15).
Felul in care folosim tacamurile este si el extrem de important.In ceea ce priveste furculita si cutitul, avem doua modalitati:
-modelul britanic: furculita se tine doar in mana stanga si cutitul in dreapta.Se taie o bucatica si se duce la gura cu mana stanga.Asa se evita schimbarea tacamurilor dintr-o mana in alta si zdranganitul acestora.
-modelul american: in timp ce se foloseste cutitul pentru a taia, furculita este tinuta in mana stanga. Dupa ce se taie o bucatica, se aseaza tacamurile in farfurie si se foloseste mana dreapta pentru a manca..Este interzis sa fie taiate toate bucatile odata si apoi sa se foloseasca furculita doar pentru a manca.Cutitul se tine intre degetul mare si cel mijlociu , iar aratatorul se sprijina pe spatele manerului si nicidecum pe lama.Furculita se foloseste cu dintii in jos, iar in timp ce mancam, nu se gesticuleaza cu tacamurile, se tin deasupra farfuriei si nu ridicate prea mult in aer.
In ceea ce priveste supa, se mananca cu lingura, fara zgomot si fara a ridica bolul de pe masa si fara a-l inclina.Lingura se tine intre degetul mare si aratator, ca pe un creion si va fi dirijata cu ajutorul degetului mijlociu si incheieturii mainii.
Atunci cand terminam un fel de mancare, asezam paralel tacamurile folosite in farfuria respectiva, furculita cu dintii in jos.Asezarea tacamurilor incrucisat, inseamna ca se mai doreste o portie din felul de mancare respectiv.
Atunci cand se serveste o bautura, indiferent de natura ei, tacamurile se aseaza pe farfurie, inainte de a ridica paharul.
La masa trebuiesc evitate zgomotele, iar la sfarsit, curatarea dintilor nu se face in nici un caz in public.
Cam acestea ar fi sfaturile ce ne ajuta la pregatirea unei mese, iar comportamentul nostru in timp ce mancam, tine de educatia fiecaruia.
Atunci cand incepi, trebuie sa stii ca, furculitele se gasesc in partea stanga, iar in dreapta, cutitele si lingurile.Cutitele au lama indreptata spre farfurie si in general tacamurile se folosesc in ordine, incepand cu cele mai indepartate de farfurie.Furculita si cutitul care sunt cele mai apropiate de farfurie, sunt pentru felul principal.Tacamul pentru desert, fie ca este furculita sau lingura, va fi asezat paralel sau diagonal fata de marginea mesei, in partea de sus a farfuriei.
In cazul in care uitam cum trebuiesc folosite tacamurile sau ordinea lor, putem urmari gazda si o putem lua drept exemplu.
In parte stanga a farfuriei se incepe dinspre exterior inspre farfurie cu servetul (1), care este indicat sa fie de panza, simplu, dar ornat cu gust.Urmeaza furculita pentru salata (2), furculita pentru peste (3) si furculita pentru felul principal (4).
Prima farfurie este farfuria principala (6), una intinsa, peste care se aseaza bolul pentru supa (5), iar pe diagonala cu acestea, deasupra tacamurilor din partea stanga, se afla o farfurie pentru gustari tartinabile (10) si cutitul pentru aceste gustari (11).In partea de sus a farfuriei principale, se aseaza lingurita si furculita pentru desert (12).
In partea dreapta a farfuriei principale, de la interior spre exterior, asezam cutitul pentru felul principal (7), cutitul pentru peste (8) si lingura pentru supa (9).
Deasupra tacamurilor, asezate in scarita, de la exterior spre interior, avem paharele si incepem cu paharul pentru vin alb (13), urmat de cel pentru vin rosu (14) si cel pentru apa (15).
Felul in care folosim tacamurile este si el extrem de important.In ceea ce priveste furculita si cutitul, avem doua modalitati:
-modelul britanic: furculita se tine doar in mana stanga si cutitul in dreapta.Se taie o bucatica si se duce la gura cu mana stanga.Asa se evita schimbarea tacamurilor dintr-o mana in alta si zdranganitul acestora.
-modelul american: in timp ce se foloseste cutitul pentru a taia, furculita este tinuta in mana stanga. Dupa ce se taie o bucatica, se aseaza tacamurile in farfurie si se foloseste mana dreapta pentru a manca..Este interzis sa fie taiate toate bucatile odata si apoi sa se foloseasca furculita doar pentru a manca.Cutitul se tine intre degetul mare si cel mijlociu , iar aratatorul se sprijina pe spatele manerului si nicidecum pe lama.Furculita se foloseste cu dintii in jos, iar in timp ce mancam, nu se gesticuleaza cu tacamurile, se tin deasupra farfuriei si nu ridicate prea mult in aer.
In ceea ce priveste supa, se mananca cu lingura, fara zgomot si fara a ridica bolul de pe masa si fara a-l inclina.Lingura se tine intre degetul mare si aratator, ca pe un creion si va fi dirijata cu ajutorul degetului mijlociu si incheieturii mainii.
Atunci cand terminam un fel de mancare, asezam paralel tacamurile folosite in farfuria respectiva, furculita cu dintii in jos.Asezarea tacamurilor incrucisat, inseamna ca se mai doreste o portie din felul de mancare respectiv.
Atunci cand se serveste o bautura, indiferent de natura ei, tacamurile se aseaza pe farfurie, inainte de a ridica paharul.
La masa trebuiesc evitate zgomotele, iar la sfarsit, curatarea dintilor nu se face in nici un caz in public.
Cam acestea ar fi sfaturile ce ne ajuta la pregatirea unei mese, iar comportamentul nostru in timp ce mancam, tine de educatia fiecaruia.
duminică, 10 martie 2013
Coasta de porc la cuptor
Astazi mi-am amintit de o reteta foarte gustoasa, numai buna de pregatit pentru o masa de duminica servita in familie.Se poate combina cu o garnitura formata din legume, cartofi natur, piure sau orez.
Coasta de porc la cuptor
Fierbere: 30 minute
Marinare: 30 minute
Avem nevoie de:
- 1,5 kg coasta de porc,
- 200 ml vin rosu,
- 1/2 l bors,
- 1 lingura Delikat pentru fripura de porc,
- 1 capatana usuroi,
- otet,ulei,
- 1 legatura patrunjel verde.
Borsul se amesteca cu o cana cu apa si Delikatul pentru friptura de porc.Se pun coastele in acel amestec si se lasa sa fiarba pentru 30 de minute.Intre timp se curata usturoiul, se piseaza si se amesteca cu otet.Se scot coastele din bors, se sterg cu prosoape de hartie si se ung cu pasta de usuroi si otet.Se dau la frigider pentru 30 minute.Intr-o tava se toarna ulei si vinul rosu, se aseaza coastele si se presara patrunjelul tocat.Se dau la cuptor pana se rumenesc bine si din cand in cand se stropesc cu sosul care s-a format in tava.
Sa aveti pofta!
Coasta de porc la cuptor
Fierbere: 30 minute
Marinare: 30 minute
Avem nevoie de:
- 1,5 kg coasta de porc,
- 200 ml vin rosu,
- 1/2 l bors,
- 1 lingura Delikat pentru fripura de porc,
- 1 capatana usuroi,
- otet,ulei,
- 1 legatura patrunjel verde.
Borsul se amesteca cu o cana cu apa si Delikatul pentru friptura de porc.Se pun coastele in acel amestec si se lasa sa fiarba pentru 30 de minute.Intre timp se curata usturoiul, se piseaza si se amesteca cu otet.Se scot coastele din bors, se sterg cu prosoape de hartie si se ung cu pasta de usuroi si otet.Se dau la frigider pentru 30 minute.Intr-o tava se toarna ulei si vinul rosu, se aseaza coastele si se presara patrunjelul tocat.Se dau la cuptor pana se rumenesc bine si din cand in cand se stropesc cu sosul care s-a format in tava.
Sa aveti pofta!
sâmbătă, 9 martie 2013
Primavara in casa ta
Cel mai frumos si parfumat anotimp a sosit si incercam sa readucem la viata totul in jurul nostru, de la alimentatie, pana la garderoba, casa si gradina.As dori sa impartasesc cu voi cateva idei, pentru ca primavara sa-si faca simtita prezenta la noi in casa, iar noi sa ne simtim mai optimiste si cu pofta de viata.
Materialele din casa noastra ar trebui sa fie inlocuite cu altele noi, de exemplu o canapea veche si greoaie, poate fi inlocuita cu o varianta mai usoara si vesel colorata. Daca este o investitie pe care nu v-o permiteti, puteti cumpara material cu motive florale si puteti tapita canapeaua cea veche si scaunele.Draperiile groase si greoaie, pot fi scoase si folosite unele dintr-un material usor si subtire, care lasa aerul sa patrunda.
Covoarele comode, groase si calduroase arata minunat iarna si ne tin de cald, insa primavara este timpul sa le dam la o parte, sa le curatam si sa le punem la pastrare pentru anotimpul rece.Putem folosi covoare mai subtiri, in culori calde, atragatore, sau simple traverse.
Mobila poate fi rearanjata, daca de exemplu, pana acum era grupata in jurul unui semineu, primavara o putem pozitiona altfel.Sufrageria ar trebui sa aiba o deschidere cat mai mare spre gradina, ferestrele sa fie cat mai mari si mai luminoase.
Daca locuinta ta prezinta o terasa si aceasta poate fi reinventata cu noi scaune, accesorii sau revopsirea celor vechi in culori noi.Atunci cand aveti un moment de relaxare in gradina, va veti felicita pentru investitia facuta.
Florile sunt cuvantul principal in acest anotimp.Aranjamentele florale vechi din casa se pot pune la pastrare si schimbate cu flori naturale, viu colorate.Oferta primaverii este foarte variata: narcise, lalele, liliac, ghiocei, lacramioare, zambile, sunt doar cateva flori, pe care le poti cultiva in propria gradina si care iti pot infrumuseta si parfuma camerele.Foloseste ghivece, vase si glastre frumos colorate.
Curata praful depus peste iarna din orice coltisor, si incearca sa creezi mai mult spatiu, mai multa lumina in casa ta.Pot fi folosite obiecte din ceramica alba sau cu motive florale, vaze si pahare frumos pictate.
Fetele de masa, perdelele, asternuturile, pernele sa fie cat mai usoare, cu design simplu, eventual cu o broderie simpla. Incearca sa eliberezi zonele prea incarcate ale casei si sa le reorganizezi.Este mult de munca dar iti va fi mai util sa iti vezi lucrurile frumos aranjate si asezate.In acest scop fa o vizita in magazinele de specialitate, care comercializeaza produse pentru interior si gaseste solutii la problemele tale privind spatiul de depozitare.
Daca ai semineu, este cea mai buna ocazie sa il cureti si sa il umpli cu plante verzi, decorative, in ghivece frumoase sau cu aranjamente de lumanari.
Zona din fata casei cat si exteriorul casei, trebuiesc curatate si ele.Vopseaua se poate improspata, ferestrele si usile trebuiesc spalate, iar ghivecele cu flori sau jardinierele nu ar trebui sa lipseasca.
Astfel, cu mici ajutoare, usa locuintei noastre se va deschide pentru acest minunat anotimp, iar in acelasi timp sufletul nostru va fi incantat de rezultate.
Va doresc mult spor si idei cat mai frumoase!
vineri, 8 martie 2013
Tort cu crema de zahar ars
Pentru o zi speciala, o reteta speciala, cu care sa ne delectam.Ceva dulce nu strica niciodata, nu-i asa?
Tort cu crema de zahar ars
Avem nevoie de:
- un blat de tort taiat in trei foi, cumparat sau preparat de noi
- 1 l frisca lichida
- 2 plicuri gelatina pentru prajituri
- 1 fiola esenta de rom
- 8 linguri zahar
- cacao pentru ornat
Pentru crema:
- 10 oua
- 10 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 l lapte
- un praf de sare
Intr-o cratita de 5 l, pe cat posibil cu diametrul apropiat de al blatului de tort, se ard cele 8 linguri de zahar, cu care se imbraca fundul si peretii vasului pana la jumatate.Se bat ouale cu un praf de sare, se adauga cele 10 linguri de zahar si zaharul vanilat.Se adauga laptele incalzit si se rastoarna totul in cratita pregatita.Se da la cuptor si se lasa pana se intareste.Se bate frisca, tinuta in prealabil la rece 2-3 ore, i se adauga gelatina si esenta de rom.Jumatate din cantitatea de frisca se foloseste la ornat si jumatate la umplutura.Peste crema coapta si racita se pune o foaie de blat, iar mai apoi se rastoarna pe un platou, punand platoul deasupra si intorcand repede, astfel incat totul sa cada pe acel platou.Astfel crema ajunge deasupra si peste ea se adauga frisca, o foaie putin insiropata, frisca din nou si ultima foaie insiropata.Se orneaza cu frisca dupa gust si se da la rece.
Pofta buna doamnelor si domnisoarelor!
Tort cu crema de zahar ars
Avem nevoie de:
- un blat de tort taiat in trei foi, cumparat sau preparat de noi
- 1 l frisca lichida
- 2 plicuri gelatina pentru prajituri
- 1 fiola esenta de rom
- 8 linguri zahar
- cacao pentru ornat
Pentru crema:
- 10 oua
- 10 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 l lapte
- un praf de sare
Intr-o cratita de 5 l, pe cat posibil cu diametrul apropiat de al blatului de tort, se ard cele 8 linguri de zahar, cu care se imbraca fundul si peretii vasului pana la jumatate.Se bat ouale cu un praf de sare, se adauga cele 10 linguri de zahar si zaharul vanilat.Se adauga laptele incalzit si se rastoarna totul in cratita pregatita.Se da la cuptor si se lasa pana se intareste.Se bate frisca, tinuta in prealabil la rece 2-3 ore, i se adauga gelatina si esenta de rom.Jumatate din cantitatea de frisca se foloseste la ornat si jumatate la umplutura.Peste crema coapta si racita se pune o foaie de blat, iar mai apoi se rastoarna pe un platou, punand platoul deasupra si intorcand repede, astfel incat totul sa cada pe acel platou.Astfel crema ajunge deasupra si peste ea se adauga frisca, o foaie putin insiropata, frisca din nou si ultima foaie insiropata.Se orneaza cu frisca dupa gust si se da la rece.
Pofta buna doamnelor si domnisoarelor!
joi, 7 martie 2013
Obiceiuri daunatoare pentru frumusete
Incercam pe cat posibil sa ne ingrijim, sa aratam cat mai bine pentru cei din jur, dar mai ales pentru noi insine.Insa, cateodata, uitam unele reguli sau din comoditate amanam sa facem ceea ce trebuie.Haideti sa aflam care sunt cele mai grave si totodata cele mai uzuale greseli, ce ne afecteaza aspectul exterior si chiar sanatatea.
Folosirea cremelor cu protectie solara. Este un obicei ce ar trebui sa faca parte din rutina noastra zilnica.Sunt convinsa ca fiecare femeie foloseste cateva tipuri de creme, potrivite pentru tenul, varsta si necesitatile sale.Ei bine, acestea ar trebui sa aiba factor de protectie solara cat mai ridicat.Ridurile, alunitele, petele si leziunile de tip canceros sunt influentate de expunerea la soare fara protectie.Este un fapt dovedit acesta si nu trebuie sa fim zgarcite atunci cand aplicam lotiune solara, mai ales cand mergem la plaja.Daca ne expunem razelor solare, este bine sa folosim cremele cu 20 de minute inainte de a ne bucura de dogoarea acestora.
Exfoliere pielii. Este indicat sa facem acest lucru, dar este o greseala sa ne exfoliem pielea in exces.De exemplu, gomajul facial elimina celulele moarte si impuritatile de pe piele si ofera tenului un aspect curat, sanatos si stralucitor.Insa daca miscarile pe care le facem sunt prea intense, daca lotiunea pe care o folosim este prea puternica sau daca repetam procedeul prea des, pielea devine foarte sensibila, predispusa la iritatii, iar capilarele de la nivelul pielii, se sparg. Putem atenua actiunea lotiunii de gomaj, daca o amestecam cu un demachiant sau cu o crema.
Muscatul buzelor. Daca avem buzele uscate sau crapate, le facem un mare rau daca ni le muscam intre dinti, daca le umezim incontinuu sau daca ne smulgem pielitele de pe ele.Este indicat sa folosim mereu balsam de buze sau creme hidratante.
Atingerea tenului. O greseala pe care o facem in mod inconstient, fara sa ne dam seama ca toate impuritatile si toti microbii de pe maini, ii transferam pe fata si astfel ajungem la aparitia cosurilor, punctelor negre si a altor probleme.Trebuie sa renuntam si sa ne jucam cu parul si apoi sa ne punem mainile pe fata, asa se transfera toata grasimea din par, pe fata.
Stoarcerea cosurilor. Ca tot vorbeam de cosuri, atunci cand le avem, ar trebui sa le lasam in pace.Atunci cand spargem un cos, distrugem bariera porului respectiv, iar bacteria ajunge pe suprafata pielii si se extinde.In urma acestui obicei, intreaga fata ni se va irita, asa ca mai bine aplicam o masca sau un tratament special impotriva cosurilor.Daca avem o problema serioasa cu acneea, medicul dermatolog este cel mai in masura sa ne ajute.
Frecatul ochilor. Nu ne ajuta cu nimic sa ne tot ducem mainile la ochi si sa ii frecam, iritandu-i si inrosindu-i.Pielea din jurul ochilor este foarte sensibila si vom reusi sa o iritam si sa favorizam aparitia ridurilor.De asemenea trebuie sa avem grija la produsele de make-up, la ingredientele pe care le contin si la termenele de valabilitate, pentru a nu avea surprize neplacute cu ochii.
Baile de abur. Sunt bune pentru curatarea tenului, dar nu este indicat sa fie folosite prea des.Pielea, in urma acestor practici, poate ajunge foarte uscata, sau poate produce sebum in exces si pot aparea cosuri si iritatii.In concluzie putem face asta acasa, o data pe saptamana, timp de 5-10 minute, iar pielea trebuie sa fie la o distanta de 45-50 de cm de sursa de abur.
Clatirea parului. Lipsa de stralucire a parului si aspectul imbacsit, se datoreaza unei clatiri insuficiente.Aceasta etapa este deosebit de importanta, mai ales daca obisnuim sa folosim si produse de styling.Tot leagat de par, trebuie sa avem grija cu ce il prindem, elasticele nefiind foarte indicate, iar clamele de metal, nici atat.Atunci cand ne desfacem un elastic din par, smulgem si cateva fire si de aceea este bine ca aceste elastice sa fie invelite in material.
Unghii si cuticule. In nici un caz nu ne vom roade unghiile si nu ne vom smulge cuticulele, asta daca nu vrem sa ne trezim cu infectii de toata frumusetea.Este bine sa mergem la manichiura, la pedichiura, unde personalul specializat va avea grija de unghiile noastre.Sunt sigura ca nu ne mai vine sa ne roadem unghiile, cand le vedem frumos aranjate si lacuite,nu?
Demachierea. Un subiect despre care se scrie mult, se vorbeste mult si pentru care exista o multime de produse.Indiferent ce folosim, este musai sa nu dormim cu machiajul pe fata.Odata cu indepartarea machiajului, inlaturam si impuritatile si sebumul adunate pe pielea noastra si ajutam porii sa se deschida.Atat dimineata cat si seara, sunt necesare demachierea, tonifierea si hidratarea, pentru obtinerea unui ten curat, sanatos si frumos.
Imprumutarea cosmeticelor. Produsele de make-up si de ingrijire, cosmeticele in general, nu se imprumuta, deoarece riscam sa "imprumutam" si bacterii, germeni si infectii, cele mai des intalnite fiind conjuctivita si herpesul.
Pensarea sprancenelor. Este un truc de infrumusetare si deseori forma fetei si trasaturile ne sunt accentuate de catre sprancene. Insa nu trebuie sa exageram, sa nu ne smulgem sprancenele de tot, pentru a nu arata mai rau decat mai bine.Ar trebui sa ne lasam pe mana unui specialist, mai ales la inceput, pana invatam ce si cum si pana descoperim care este forma ce ne avantajeaza.
Ridurile din jurul ochilor si de pe frunte.Acestea apar tot din cauza unor greseli pe care noi le facem si anume stam incruntate si tinem ochii intredeschisi.Putem face un masaj facial care sa ne descreteasca fruntea, ar trebui sa radem mai des, iar ochelarii de soare sa nu lipseasca din tinuta noastra.
Aceste mici greseli le facem fara sa ne gandim la consecinte, dar numai avand grija de fiecare amanunt in parte, putem arata fara cusur si putem fi multumite de noi.
Folosirea cremelor cu protectie solara. Este un obicei ce ar trebui sa faca parte din rutina noastra zilnica.Sunt convinsa ca fiecare femeie foloseste cateva tipuri de creme, potrivite pentru tenul, varsta si necesitatile sale.Ei bine, acestea ar trebui sa aiba factor de protectie solara cat mai ridicat.Ridurile, alunitele, petele si leziunile de tip canceros sunt influentate de expunerea la soare fara protectie.Este un fapt dovedit acesta si nu trebuie sa fim zgarcite atunci cand aplicam lotiune solara, mai ales cand mergem la plaja.Daca ne expunem razelor solare, este bine sa folosim cremele cu 20 de minute inainte de a ne bucura de dogoarea acestora.
Exfoliere pielii. Este indicat sa facem acest lucru, dar este o greseala sa ne exfoliem pielea in exces.De exemplu, gomajul facial elimina celulele moarte si impuritatile de pe piele si ofera tenului un aspect curat, sanatos si stralucitor.Insa daca miscarile pe care le facem sunt prea intense, daca lotiunea pe care o folosim este prea puternica sau daca repetam procedeul prea des, pielea devine foarte sensibila, predispusa la iritatii, iar capilarele de la nivelul pielii, se sparg. Putem atenua actiunea lotiunii de gomaj, daca o amestecam cu un demachiant sau cu o crema.
Muscatul buzelor. Daca avem buzele uscate sau crapate, le facem un mare rau daca ni le muscam intre dinti, daca le umezim incontinuu sau daca ne smulgem pielitele de pe ele.Este indicat sa folosim mereu balsam de buze sau creme hidratante.
Atingerea tenului. O greseala pe care o facem in mod inconstient, fara sa ne dam seama ca toate impuritatile si toti microbii de pe maini, ii transferam pe fata si astfel ajungem la aparitia cosurilor, punctelor negre si a altor probleme.Trebuie sa renuntam si sa ne jucam cu parul si apoi sa ne punem mainile pe fata, asa se transfera toata grasimea din par, pe fata.
Stoarcerea cosurilor. Ca tot vorbeam de cosuri, atunci cand le avem, ar trebui sa le lasam in pace.Atunci cand spargem un cos, distrugem bariera porului respectiv, iar bacteria ajunge pe suprafata pielii si se extinde.In urma acestui obicei, intreaga fata ni se va irita, asa ca mai bine aplicam o masca sau un tratament special impotriva cosurilor.Daca avem o problema serioasa cu acneea, medicul dermatolog este cel mai in masura sa ne ajute.
Frecatul ochilor. Nu ne ajuta cu nimic sa ne tot ducem mainile la ochi si sa ii frecam, iritandu-i si inrosindu-i.Pielea din jurul ochilor este foarte sensibila si vom reusi sa o iritam si sa favorizam aparitia ridurilor.De asemenea trebuie sa avem grija la produsele de make-up, la ingredientele pe care le contin si la termenele de valabilitate, pentru a nu avea surprize neplacute cu ochii.
Baile de abur. Sunt bune pentru curatarea tenului, dar nu este indicat sa fie folosite prea des.Pielea, in urma acestor practici, poate ajunge foarte uscata, sau poate produce sebum in exces si pot aparea cosuri si iritatii.In concluzie putem face asta acasa, o data pe saptamana, timp de 5-10 minute, iar pielea trebuie sa fie la o distanta de 45-50 de cm de sursa de abur.
Clatirea parului. Lipsa de stralucire a parului si aspectul imbacsit, se datoreaza unei clatiri insuficiente.Aceasta etapa este deosebit de importanta, mai ales daca obisnuim sa folosim si produse de styling.Tot leagat de par, trebuie sa avem grija cu ce il prindem, elasticele nefiind foarte indicate, iar clamele de metal, nici atat.Atunci cand ne desfacem un elastic din par, smulgem si cateva fire si de aceea este bine ca aceste elastice sa fie invelite in material.
Unghii si cuticule. In nici un caz nu ne vom roade unghiile si nu ne vom smulge cuticulele, asta daca nu vrem sa ne trezim cu infectii de toata frumusetea.Este bine sa mergem la manichiura, la pedichiura, unde personalul specializat va avea grija de unghiile noastre.Sunt sigura ca nu ne mai vine sa ne roadem unghiile, cand le vedem frumos aranjate si lacuite,nu?
Demachierea. Un subiect despre care se scrie mult, se vorbeste mult si pentru care exista o multime de produse.Indiferent ce folosim, este musai sa nu dormim cu machiajul pe fata.Odata cu indepartarea machiajului, inlaturam si impuritatile si sebumul adunate pe pielea noastra si ajutam porii sa se deschida.Atat dimineata cat si seara, sunt necesare demachierea, tonifierea si hidratarea, pentru obtinerea unui ten curat, sanatos si frumos.
Imprumutarea cosmeticelor. Produsele de make-up si de ingrijire, cosmeticele in general, nu se imprumuta, deoarece riscam sa "imprumutam" si bacterii, germeni si infectii, cele mai des intalnite fiind conjuctivita si herpesul.
Pensarea sprancenelor. Este un truc de infrumusetare si deseori forma fetei si trasaturile ne sunt accentuate de catre sprancene. Insa nu trebuie sa exageram, sa nu ne smulgem sprancenele de tot, pentru a nu arata mai rau decat mai bine.Ar trebui sa ne lasam pe mana unui specialist, mai ales la inceput, pana invatam ce si cum si pana descoperim care este forma ce ne avantajeaza.
Ridurile din jurul ochilor si de pe frunte.Acestea apar tot din cauza unor greseli pe care noi le facem si anume stam incruntate si tinem ochii intredeschisi.Putem face un masaj facial care sa ne descreteasca fruntea, ar trebui sa radem mai des, iar ochelarii de soare sa nu lipseasca din tinuta noastra.
Aceste mici greseli le facem fara sa ne gandim la consecinte, dar numai avand grija de fiecare amanunt in parte, putem arata fara cusur si putem fi multumite de noi.
miercuri, 6 martie 2013
Rulada cu branza
Va arat astazi ceva delicios, care se pregateste rapid si care poate fi consumat ca si desert sau ca si aperitiv.Se prepara repede si este foarte simplu.
Rulada cu branza
Timp de preparare: 30 minute
Avem nevoie de:
- 4 oua
- 150 ml smantana
- 60 g faina
- sare si piper
- in functie de umplutura aleasa:
- branza de vaci, smantana, stafide si zahar - pentru desert
- pateu, unt si marar foarte fin tocat - pentru aperitiv
Se bat albusurile spuma, se adauga galbenusurile, smantana, sarea si piperul.Se amesteca totul foarte bine si se adauga faina, amestecand mereu de sus in jos ca sa nu se lase albusul.Compozitia se pune intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 15-20 de minute la foc mediu.Foaia trebuie sa fie putin rumenita, deoarece altfel se usuca si se va rupe la rulare.Se rastoarna foaia pe un servet umed, se intoarce pe cealalta parte si se acopera cu un servet gros pana se raceste..Se umple apoi fie cu compozitia de branza amestecata cu smantana,zahar si stafide, fie cu pateu frecat, amestecat cu unt si asezonat cu marar.Se ruleaza si se da la rece.Apoi se taie in felii de 1 cm grosime.
Va urez pofta buna!
Rulada cu branza
Timp de preparare: 30 minute
Avem nevoie de:
- 4 oua
- 150 ml smantana
- 60 g faina
- sare si piper
- in functie de umplutura aleasa:
- branza de vaci, smantana, stafide si zahar - pentru desert
- pateu, unt si marar foarte fin tocat - pentru aperitiv
Se bat albusurile spuma, se adauga galbenusurile, smantana, sarea si piperul.Se amesteca totul foarte bine si se adauga faina, amestecand mereu de sus in jos ca sa nu se lase albusul.Compozitia se pune intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 15-20 de minute la foc mediu.Foaia trebuie sa fie putin rumenita, deoarece altfel se usuca si se va rupe la rulare.Se rastoarna foaia pe un servet umed, se intoarce pe cealalta parte si se acopera cu un servet gros pana se raceste..Se umple apoi fie cu compozitia de branza amestecata cu smantana,zahar si stafide, fie cu pateu frecat, amestecat cu unt si asezonat cu marar.Se ruleaza si se da la rece.Apoi se taie in felii de 1 cm grosime.
Va urez pofta buna!
marți, 5 martie 2013
Trucuri pentru diete lejere
Astazi vreau sa continui seria dietelor pe care am inceput-o saptamana trecuta.Va prezint cateva sfaturi, care de fapt stau la baza oricarei diete.
Se spune ca daca o dieta este drastica, atunci si rezultatele sunt pe masura.Insa, in timp s-a demonstrat ca aceleasi rezultate se pot obtine si daca urmam cateva trucuri mai lejere. Trebuie sa avem rabdare, perseverenta si mai ales sa nu ne descurajam din prima incercare.
Pe perioada unei diete se beau multe lichide, dar mai ales cateva cani cu ceai verde, pe zi.Astfel, se ard mai multe calorii, iar proprietatile ceaiului verde sunt foarte importante.Vom vorbi depre ceaiul verde si cat de mult ne ajuta, nu doar in cura se slabire, intr-o postare viitoare.
Micul dejun este cea mai importanta masa si nu avem voie sub nici o forma sa o sarim , mai ales daca suntem la dieta.Indiferent de ce alimente consumam la micul dejun, de acolo ne luam energia pentru intreaga zi.
Este foarte important sa controlam temperatura din locul unde ne petrecem activitatea.Organismul consuma calorii pentru a mentine corpul la valorile normale, atunci cand are de-a face cu temperaturi mai mari sau mai mici decat normalul.Benefica ar fi o temperatura mai mare in timpul verii si mai scazuta iarna, dar nu cu foarte mari diferente.
O alta modalitate de a arde calorii, este condimentarea mancarii.Un experiment a dovedit ca persoanele care si-au adaugat 10 g de ardei iute in mancare, au ars mai multe calorii in 30 de minute, fata de cei care nu au consumat acest condiment.Tocmai de aceea, cele mai bune creme de remodelare corporala, au in lista de ingrediente, extractul de ardei iute.
Exercitiile de forta si rezistenta sunt aliatul nostru, mai ales ca o femeie,dupa varsta de 20 de ani, pierde un kilogram din cantitatea musculara, intr-un an.Poate de aceea femeile se ingrasa in medie 7 kilograme intr-un interval de 10 ani.
Cat mai multa miscare, cat mai des, iar durata si intensitatea miscarilor conteaza foarte mult.
Acestea fiind scrise, nu ne mai ramane de facut decat sa ne apucam de treaba si sa ne simtim bine in pielea noastra.
Se spune ca daca o dieta este drastica, atunci si rezultatele sunt pe masura.Insa, in timp s-a demonstrat ca aceleasi rezultate se pot obtine si daca urmam cateva trucuri mai lejere. Trebuie sa avem rabdare, perseverenta si mai ales sa nu ne descurajam din prima incercare.
Pe perioada unei diete se beau multe lichide, dar mai ales cateva cani cu ceai verde, pe zi.Astfel, se ard mai multe calorii, iar proprietatile ceaiului verde sunt foarte importante.Vom vorbi depre ceaiul verde si cat de mult ne ajuta, nu doar in cura se slabire, intr-o postare viitoare.
Micul dejun este cea mai importanta masa si nu avem voie sub nici o forma sa o sarim , mai ales daca suntem la dieta.Indiferent de ce alimente consumam la micul dejun, de acolo ne luam energia pentru intreaga zi.
Este foarte important sa controlam temperatura din locul unde ne petrecem activitatea.Organismul consuma calorii pentru a mentine corpul la valorile normale, atunci cand are de-a face cu temperaturi mai mari sau mai mici decat normalul.Benefica ar fi o temperatura mai mare in timpul verii si mai scazuta iarna, dar nu cu foarte mari diferente.
O alta modalitate de a arde calorii, este condimentarea mancarii.Un experiment a dovedit ca persoanele care si-au adaugat 10 g de ardei iute in mancare, au ars mai multe calorii in 30 de minute, fata de cei care nu au consumat acest condiment.Tocmai de aceea, cele mai bune creme de remodelare corporala, au in lista de ingrediente, extractul de ardei iute.
Exercitiile de forta si rezistenta sunt aliatul nostru, mai ales ca o femeie,dupa varsta de 20 de ani, pierde un kilogram din cantitatea musculara, intr-un an.Poate de aceea femeile se ingrasa in medie 7 kilograme intr-un interval de 10 ani.
Cat mai multa miscare, cat mai des, iar durata si intensitatea miscarilor conteaza foarte mult.
Acestea fiind scrise, nu ne mai ramane de facut decat sa ne apucam de treaba si sa ne simtim bine in pielea noastra.
luni, 4 martie 2013
Salata de varza rosie cu sos alb
Va prezint acum o reteta numai buna de consumat la ceas de seara, o reteta usoara, fara calorii, dar plina de vitamine.Deoarece primavara incercam sa mai schimbam meniul, sa consumam legume si fructe crude, aceasta salata este foarte potrivita.
Salata de varza rosie cu sos alb
Timp de preparare: 15 minute
2 portii
Avem nevoie de:
- 1/2 varza rosie,
- 2 linguri otet de vin alb,
- 1 lingura suc de lamaie,
- 3 linguri maioneza,
- 5 linguri smantatna,
- 1/2 ceapa alba,
- marar fin tocat,
- sare si piper
Varza se taie fideluta si se poate framanta cu un praf de sare, pentru a se inmuia.Sosul se face amestecand otetul cu sucul de lamaie, maioneza si smantana.Se adauga ceapa fin tocata, mararul, iar la final se potriveste de sare si de piper.Daca doriti, se poate servi si cu felii de mere sau miez de nuca incorporate in salata.
Pofta buna!
Salata de varza rosie cu sos alb
Timp de preparare: 15 minute
2 portii
Avem nevoie de:
- 1/2 varza rosie,
- 2 linguri otet de vin alb,
- 1 lingura suc de lamaie,
- 3 linguri maioneza,
- 5 linguri smantatna,
- 1/2 ceapa alba,
- marar fin tocat,
- sare si piper
Varza se taie fideluta si se poate framanta cu un praf de sare, pentru a se inmuia.Sosul se face amestecand otetul cu sucul de lamaie, maioneza si smantana.Se adauga ceapa fin tocata, mararul, iar la final se potriveste de sare si de piper.Daca doriti, se poate servi si cu felii de mere sau miez de nuca incorporate in salata.
Pofta buna!
Sa ne redobandim energia!
Fiecare dintre noi avem zile bune si mai putin bune.Deoarece astazi este luni, si probabil ne simtim fara chef de viata si privim totul in gri, va propun cateva sfaturi pentru a ne umple de energie.Lunea este o zi normala, doar ca avem tendinta de a ne simti mai obositi, gandindu-ne la saptamana solicitanta ce urmeaza.De cele mai multe ori problema se regaseste in obiceiurile nesanatoase pe care le adoptam in viata de zi cu zi.Asa ca haideti sa le inlaturam si sa ne dam un refresh!
Odihna suficienta. Trebuie sa ne asiguram ca ne odihnim suficient, adica 7-8 ore pe noapte si ca nu dormim superficial.Daca am avut o perioada mai solicitanta, ne putem rezerva cateva zile in care sa dormim mai mult, pentru ca organismul sa-si incarce bateriile.
Somnul de dupa amiaza. Poate parea o gluma, buna doar pentru copiii mici, dar un pui de somn de 20-30 de minute ne poate reface fortele.
O alimentatie sanatoasa. Nivelul nostru de energie este direct proportional cu felul in care ne hranim.Trebuie sa fim atenti la alimentele pe care le cosumam, sa citim etichetele si sa intelegem ce ingrediente contin.Micul dejun este cea mai importanta masa si nu trebuie sa sarim peste ea, iar in timpul zilei este bine sa mancam putin si des, decat sa ne imbuibam cu 2-3 mese copioase.Trebuie ca macar 80% din alimentele pe care le consumam, sa fie sanatoase, cu minerale si vitamine si totodata trebuie sa stim sa le combinam corect.Daca nu ne descurcam, putem apela la un nutritionist, care sa ne arate ce este mai bun pentru organismul nostru.
Sa tinem cont de ritmul corpului nostru. Atunci cand ceva nu este in regula, organismul trimite semnale, doar ca noi trebuie sa ne cunoastem organismul foarte bine si sa stim de ce avem nevoie si cand.De cele mai multe ori, din lipsa de timp, nu dam atentie semnalelor de alarma si nu ne gandim ca organismul are si perioade de slabiciune, cand trebuie sa avem grija de noi.Chiar si pe parcursul unei zile, sunt intervale orare, cand nivelul de energie este mai scazut - de exemplu, dupa ce am servit masa, iar atunci putem desfasura activitati mai usoare.Totodata sa invatam sa punem "nu" si "stop".
Sa ascultam muzica. Si nu orice fel de muzica, ci cea care ne place, care ne pune pe picioare si ne binedispune.genul este diferit de la o persoana la alta, dar sigur fiecare avem melodiile noastre preferate si aducatoare de buna-dispozitie.
Sa facem miscare. Chiar si cele mai simple si usoare exercitii sau forme de miscare ne pot ridica nivelul de energie.Un alt truc ar fi si masajul zonelor tensionate sau chiar automasajul.
Sa lasam TV-ul si monitorul. Daca lucram mult timp in fata unui monitor, macar la 50 de minte de lucru, ar trebui luata o pauza de 10-15 minute, in care sa ne odihnim ochii si sa ne rupem de ceea ce faceam.
Sa discutam. O convorbire cu un prieten, cu o cunostinta, de cateva minte, ne poate revitaliza.Putem planifica un rasfat, o iesire cu cea mai buna prietena, o vizita la o persoana draga.Sigur ne vom simti mai bine.
Sa iesim la aer curat. O mica plimbare in parc sau pe strada, o mica ruptura din rutina zilnica, un alt traseu fata de cel pe care il facem in fiecare zi.Locuri noi, oameni noi, pot insemna un plus de vitalitate.
Sa evitam bauturile energizante. Putem crede ca acestea ne ajuta si da, intr-adevar ne simtim plini de elan dupa consumarea lor, dar mai apoi poate urma o cadere de energie care sa ne aduca in punctul de plecare sau mai rau.Poate fi o solutie de moment, dar folosite cat se poate de rar, mai ales ca dau dependenta.
Sa constientizam trecerea timpului. Putem nota intr-un jurnal ceea ce facem zi de zi, insa doar aspectele pozitive, succesele si lucrurile bune.Cand vom reciti, vom observa ca timpul nu trece pe langa noi, ca ramane ceva in urma noastra si vom simti o motivatie puternica pe viitor si satisfactie.De ademenea, putem nota si o lista cu ce vrem sa facem pe o zi, dar sa fim atenti sa nu trecem lucruri nerealiste, sa nu cerem de la noi mai mult decat putem face.
Sper ca va vor fi utile aceste randuri si va urez o saptamana usoara!
duminică, 3 martie 2013
Aripioare crocante
Va voi dezvalui o reteta delicioasa, pe care o pregatesc des si care are mare cautare la noi in casa.Nu este deloc dificil de pregatit si nu necesita multe ingediente, iar rezultatul se aseamana mult cu aripiorele pe care ne place sa le consumam in oras.
Aripioare crocante
Timp de preparare: pregatire: 30 minute
coacere: 35 minute
3 portii
Avem nevoie de:
- 6 aripioare de pui,
- 1/2 pachet margarina,
- 2 catei de usturoi,
- 100 g alune nesarate si decojite,
- 1 pachet sticksuri ,
- boia dulce sau iute, dupa gust,
- sare, piper.
Se curata si se spala foarte bine aripioarele, dupa care se lasa la zvantat.Intr-un castron se amesteca margarina, boiaua, sarea, piperul si usturoiul, pana se formeaza o pasta omogena, care se lasa la temperatura camerei.Cu un facalet, se maruntesc sticksurile si alunele.Se unge fiecare aripioara cu pasta de margarina si apoi se trec prin amestecul de sticksuri si alune.Se aseaza intr-o tava unsa cu putina margarina si se dau la cuptor pentru 30-35 de minute.
Aripioare crocante
Timp de preparare: pregatire: 30 minute
coacere: 35 minute
3 portii
Avem nevoie de:
- 6 aripioare de pui,
- 1/2 pachet margarina,
- 2 catei de usturoi,
- 100 g alune nesarate si decojite,
- 1 pachet sticksuri ,
- boia dulce sau iute, dupa gust,
- sare, piper.
Se curata si se spala foarte bine aripioarele, dupa care se lasa la zvantat.Intr-un castron se amesteca margarina, boiaua, sarea, piperul si usturoiul, pana se formeaza o pasta omogena, care se lasa la temperatura camerei.Cu un facalet, se maruntesc sticksurile si alunele.Se unge fiecare aripioara cu pasta de margarina si apoi se trec prin amestecul de sticksuri si alune.Se aseaza intr-o tava unsa cu putina margarina si se dau la cuptor pentru 30-35 de minute.
sâmbătă, 2 martie 2013
Rasfat la noi acasa
Orice femeie isi doreste sa arate cat mai tanara, pentru cat mai mult timp si cat mai frumoasa.Pentru acest lucru apeleaza la diferite tratamente cosmetice, menite sa aiba grija de fiecare portiune a corpului, in parte.
Daca apelam la serviciile unui salon de specialitate, aceste servicii sunt destul de piperate, asa ca de multe ori incercam sa ne rasfatam in linistea caminului nostru.Va dau mai jos cateva exemple de astfel de tratamente, pe care le puteti face acasa, fara nici un fel de problema.
Gomaj cu cafea. Acest produs ne ajuta sa avem o piele catifelata si in acelasi timp sa mai eliminam din celulita.Se amesteca doua cesti de cafea macinata cu o jumatate de ceasca de sare de mare si 2-3 lingurite de ulei de masaj.Este indicat ca granulele din cafea sa fie mai mari, adica sa nu folosim cafea fin macinata.Se aplica amestecul pe piele, se fac miscari circulare, apasand si masand usor.Apoi se clateste bine pielea si se aplica o crema anticelulitica, ce trebuie lasata sa actioneze peste noapte.
Exfolierea tenului. Ai nevoie de zahar brun sau malai, care se amesteca cu miere sau cu smantana.Pasta rezultata se intinde pe toata fata si se maseaza prin miscari circulare.Se insista mai mult in zona fruntii, a nasului si pe barbie (zona T).Se clateste apoi fata cu ceai de musetel, care inlatura impuritatile de pe fata si care are rol cicatrizant. Acest gomaj ne scapa de punctele negre si de celulele moarte.
Impachetari eficiente. Trebuie sa folosesti tot cafeaua, dar de aceasta data zatul rezultat in urma prepararii ei.Acesta se amesteca cu ulei de masline si cu argila cosmetica.Pasta care se formeaza se intinde bine pe acele zone afectate de celulita sau unde doresti sa faci o exfoliere.Se infasoara folie alimentara pe zonele acoperite de pasta si se lasa sa actioneze mai multe ore.Daca reusesti sa faci aceasta impachetare de doua ori pe saptamana, rezultatele vor fi vizibile.
Ulei de ricin pentru par. Uleiul de ricin nu trebuie sa lipseasca din casa noastra, mai ales ca ne ajuta sa avem un par sanatos si stralucitor.Se amesteca o lingura de ulei de ricin cu un galbenus de ou, o lingura cu miere de albine, o lingura de usturoi pisat si stors. Amestecul se aplica pe parul curat si se va lasa sa actioneze macar o jumatate de ora, acoperindu-se parul cu folie de plastic.Apoi, parul se clateste foarte bine.
Miere pentru maini. Se amesteca o jumatate de ceasca cu ulei de masline cu o jumatate de ceasca cu zahar si un sfert de ceasca cu miere pana se obtine o pasta omogena.Aceasta pasta se incalzeste, se aplica pe maini si se impacheteaza apoi cu folie de plastic.Dupa 30 de minute, se indeparteaza si se clatesc bine mainile.
Masca de stralucire. Dupa ce are loc exfolierea tenului, este bine sa aplicam o masca hranitoare.Avem nevoie de doua lingurite de argila, doua lingurite de lapte si o lingurita de smantana.Se amesteca laptele caldut cu argila, pana se formeaza o pasta, se adauga smantana si se amesteca bine.Se aplica masca obtinuta pe tenul curat si se tine pana se usuca.Se indeparteaza cu apa calduta.Un astfel de preparat hraneste, hidrateaza si netezeste tenul.Argila contine multe minerale: magneziu, siliciu, calciu, potasiu, fier, care sunt foarte importante pentru pielea noastra.Argila are proprietati cicatrizante, antiseptice, antitoxice si de aceea ar trebuie inclusa in tratamentele noastre cosmetice.
Tratament antiacneic. Atunci cand nu suferim de o forma grava de acnee, putem folosi diferite masti naturale, pentru a o tine sub control.O astfel de masca este cea cu capsuni si avem nevoie de 3 sau 4 capsuni mari, un albus de ou, o lingura cu miere si o lingura cu malai fin.Se bate bine albusul de ou, se paseaza separat capsunii, care mai apoi se amesteca cu miere.Malaiul se adauga peste capsuni, se amesteca bine, iar la urma se adauga albusul.Tratamentul se aplica pe fata umeda si se lasa 20 de minute, dupa care se clateste foarte bine.
Daca apelam la serviciile unui salon de specialitate, aceste servicii sunt destul de piperate, asa ca de multe ori incercam sa ne rasfatam in linistea caminului nostru.Va dau mai jos cateva exemple de astfel de tratamente, pe care le puteti face acasa, fara nici un fel de problema.
Gomaj cu cafea. Acest produs ne ajuta sa avem o piele catifelata si in acelasi timp sa mai eliminam din celulita.Se amesteca doua cesti de cafea macinata cu o jumatate de ceasca de sare de mare si 2-3 lingurite de ulei de masaj.Este indicat ca granulele din cafea sa fie mai mari, adica sa nu folosim cafea fin macinata.Se aplica amestecul pe piele, se fac miscari circulare, apasand si masand usor.Apoi se clateste bine pielea si se aplica o crema anticelulitica, ce trebuie lasata sa actioneze peste noapte.
Exfolierea tenului. Ai nevoie de zahar brun sau malai, care se amesteca cu miere sau cu smantana.Pasta rezultata se intinde pe toata fata si se maseaza prin miscari circulare.Se insista mai mult in zona fruntii, a nasului si pe barbie (zona T).Se clateste apoi fata cu ceai de musetel, care inlatura impuritatile de pe fata si care are rol cicatrizant. Acest gomaj ne scapa de punctele negre si de celulele moarte.
Impachetari eficiente. Trebuie sa folosesti tot cafeaua, dar de aceasta data zatul rezultat in urma prepararii ei.Acesta se amesteca cu ulei de masline si cu argila cosmetica.Pasta care se formeaza se intinde bine pe acele zone afectate de celulita sau unde doresti sa faci o exfoliere.Se infasoara folie alimentara pe zonele acoperite de pasta si se lasa sa actioneze mai multe ore.Daca reusesti sa faci aceasta impachetare de doua ori pe saptamana, rezultatele vor fi vizibile.
Ulei de ricin pentru par. Uleiul de ricin nu trebuie sa lipseasca din casa noastra, mai ales ca ne ajuta sa avem un par sanatos si stralucitor.Se amesteca o lingura de ulei de ricin cu un galbenus de ou, o lingura cu miere de albine, o lingura de usturoi pisat si stors. Amestecul se aplica pe parul curat si se va lasa sa actioneze macar o jumatate de ora, acoperindu-se parul cu folie de plastic.Apoi, parul se clateste foarte bine.
Miere pentru maini. Se amesteca o jumatate de ceasca cu ulei de masline cu o jumatate de ceasca cu zahar si un sfert de ceasca cu miere pana se obtine o pasta omogena.Aceasta pasta se incalzeste, se aplica pe maini si se impacheteaza apoi cu folie de plastic.Dupa 30 de minute, se indeparteaza si se clatesc bine mainile.
Masca de stralucire. Dupa ce are loc exfolierea tenului, este bine sa aplicam o masca hranitoare.Avem nevoie de doua lingurite de argila, doua lingurite de lapte si o lingurita de smantana.Se amesteca laptele caldut cu argila, pana se formeaza o pasta, se adauga smantana si se amesteca bine.Se aplica masca obtinuta pe tenul curat si se tine pana se usuca.Se indeparteaza cu apa calduta.Un astfel de preparat hraneste, hidrateaza si netezeste tenul.Argila contine multe minerale: magneziu, siliciu, calciu, potasiu, fier, care sunt foarte importante pentru pielea noastra.Argila are proprietati cicatrizante, antiseptice, antitoxice si de aceea ar trebuie inclusa in tratamentele noastre cosmetice.
Tratament antiacneic. Atunci cand nu suferim de o forma grava de acnee, putem folosi diferite masti naturale, pentru a o tine sub control.O astfel de masca este cea cu capsuni si avem nevoie de 3 sau 4 capsuni mari, un albus de ou, o lingura cu miere si o lingura cu malai fin.Se bate bine albusul de ou, se paseaza separat capsunii, care mai apoi se amesteca cu miere.Malaiul se adauga peste capsuni, se amesteca bine, iar la urma se adauga albusul.Tratamentul se aplica pe fata umeda si se lasa 20 de minute, dupa care se clateste foarte bine.
vineri, 1 martie 2013
Dieta cu grapefruit
Deoarece primavara bate la usa si noi vrem sa aratam cat mai bine pentru sezonul primavara-vara care incepe, m-am gandit sa scriu o serie de postari unde sa va prezint diferite diete si modalitati de a scapa de kilogramele in plus.Fiecare isi poate alege dieta potrivita, pentru care se simte pregatita si care considera ca o va ajuta.Cu putin efort si cu vointa se poate ajunge la rezulate frumoase.
Dieta cu grapefruit
Pentru ca aceasta dieta sa dea rezultate, este nevoie sa mancam minim un grapefruit pe zi si sa respectam cateva reguli, nu foarte grele.Fructele de grapefruit contin enzime care ne imbunatatesc metabolismul si care ne ajuta sa ne detoxifiem organismul.
Regulile de baza sunt:
-sa eliminam cat putem grasimile si dulciurile
-sa rarim numarul cestilor de cafea si bauturile care contin cofeina
-sa bem cat mai multe lichide :apa plata cu lamaie, ceai de soc
-sa facem miscare, dar nu exercitii fizice epuizante
-indicat ar fi ca aceasta dieta sa fie tinuta pentru trei saptamanai, iar apoi sa fie luata o pauza.
Luni si joi:
Mic dejun: 1 grapefruit, 1 iaurt mic degresat amestecat cu cereale
Gustare: 1 mar
Pranz:1/2 grapefruit, o salata de cruditati (rosie, castravete, salata verde, ceapa verde, ulei de masline, sare, piper), o felie de paine de secara prajita, o portie de piept de pui la gratar
Cina: 1/2 grapefruit , supa de legume, un fruct
Marti si sambata:
Mic dejun: 1 grapefruit, o felie de paine de secara cu branza de vaci degresata
Gustare: doi morcovi
Pranz: 1/2 grapefruit, supa de pui, un ou fiert, o portie de spanac
Cina: 1/2 grapefruit, peste la cuptor cu legume
Miercuri si vineri:
Mic dejun: 1 grapefruit, o felie de paine de secara cu branza feta
Gustare: o portocala
Pranz: 1/2 grapefruit, salata vegetariana (rosii, castraveti, varza, morcovi, ciuperci, porumb, marar, condimente)
Cina: 1/2 grapefruit, salata de fructe (1 mar, o portocala, o lingutra de ananas din compot, 1 kiwi)
Duminica:
Mic dejun: 1 grapefruit, o banana
Gustare: suc de fructe natural
Pranz: 1/2 grapefruit, legume proaspete
Cina: fructe la discretie
Mult succes!!!
Dieta cu grapefruit
Pentru ca aceasta dieta sa dea rezultate, este nevoie sa mancam minim un grapefruit pe zi si sa respectam cateva reguli, nu foarte grele.Fructele de grapefruit contin enzime care ne imbunatatesc metabolismul si care ne ajuta sa ne detoxifiem organismul.
Regulile de baza sunt:
-sa eliminam cat putem grasimile si dulciurile
-sa rarim numarul cestilor de cafea si bauturile care contin cofeina
-sa bem cat mai multe lichide :apa plata cu lamaie, ceai de soc
-sa facem miscare, dar nu exercitii fizice epuizante
-indicat ar fi ca aceasta dieta sa fie tinuta pentru trei saptamanai, iar apoi sa fie luata o pauza.
Luni si joi:
Mic dejun: 1 grapefruit, 1 iaurt mic degresat amestecat cu cereale
Gustare: 1 mar
Pranz:1/2 grapefruit, o salata de cruditati (rosie, castravete, salata verde, ceapa verde, ulei de masline, sare, piper), o felie de paine de secara prajita, o portie de piept de pui la gratar
Cina: 1/2 grapefruit , supa de legume, un fruct
Marti si sambata:
Mic dejun: 1 grapefruit, o felie de paine de secara cu branza de vaci degresata
Gustare: doi morcovi
Pranz: 1/2 grapefruit, supa de pui, un ou fiert, o portie de spanac
Cina: 1/2 grapefruit, peste la cuptor cu legume
Miercuri si vineri:
Mic dejun: 1 grapefruit, o felie de paine de secara cu branza feta
Gustare: o portocala
Pranz: 1/2 grapefruit, salata vegetariana (rosii, castraveti, varza, morcovi, ciuperci, porumb, marar, condimente)
Cina: 1/2 grapefruit, salata de fructe (1 mar, o portocala, o lingutra de ananas din compot, 1 kiwi)
Duminica:
Mic dejun: 1 grapefruit, o banana
Gustare: suc de fructe natural
Pranz: 1/2 grapefruit, legume proaspete
Cina: fructe la discretie
Mult succes!!!
Legenda Martisorului
In cele din urma iarna cea friguroasa si urata se pregateste de
plecare, facand loc zilelor minunate de primavara.Acest anotimp iubit de
toata lumea debuteaza cu ziua de 1 Martie,Ziua Martisorului,cand
fiecare dintre noi, femeile, asteptam sa primim o atentie de la cei
dragi noua,de la barbatii din viata noastra.Insa, ce inseamna aceasta zi
dincolo de aspectul ei comercial? De unde a pornit aceasta traditie,
aceasta sarbatoare? Care ii sunt originile?
Se spune ca a fost odata ca niciodata, o vreme in care Soarele intruchipat intr-un barbat chipes obisnuia sa coboare pe pamant pentru a dansa hora in sate. Stiind care este noua pasiune a Soarelui, un dragon l-a urmarit si intr-una dintre aceste incursiuni pe pamant, l-a rapit si l-a aruncat intr-un beci, in castelul sau.
Pasarile au incetat sa cante iar copiii nu mai puteau sa rada, dar nimeni nu indraznea sa-l infrunte pe dragon.
Intr-una dintre zile, un tanar curajos a decis sa coboare in beci si sa salveze Soarele. Majoritatea oamenilor l-au insotit, dandu-i tanarului din puterea lor, pentru a reusi sa invinga puternicul dragon.
Calatoria sa a durat trei anotimpuri: vara, toamna si iarna. La sfarsitul ultimului, tanarul a reusit sa gaseasca castelul dragonului, unde era intemnitat Soarele. Si a inceput lupta, care a durat zile pana cand dragonul a fost infrant.
Fara puteri si ranit, tanarul a eliberat Soarele, reusind sa faca fericiti pe toti cei care-si pusesera ultimele sperante in el. Natura a reinviat, oamenii au inceput sa zambeasca din nou, doar flacaul nu a mai apucat sa vada primavara venind. Sangele cald din ranile sale cadea pe zapada.
In timp ce zapada se topea, flori albe, numite ghiocei, mesageri ai primaverii, rasareau din pamantul destelenit. Cand ultimul strop de sange al tanarului s-a scurs pe zapada imaculata, a murit fericit ca viata sa a servit unui scop atat de nobil.
De atunci oamenii obisnuiesc sa impleteasca doi ciucuri: unul alb si altul rosu. La inceputul lunii martie, barbatii ofera aceasta amuleta, numita martisor, fetelor pe care le iubesc.
Culoarea rosie reprezinta dragostea pentru tot ceea ce e frumos si ramane simbolul sangelui bravului tanar. Albul simbolizeaza puritatea, sanatatea si ghiocelul, prima floare care apare primavara.
Semnificati literara a martisorului este: micul martie. Un martie mai mic pe care sa-l purtam la piepturile noastre pentru ca iarna sa fie uitata si noul an sa inceapa.
O legenda frumoasa, zic eu, care ne face sa ne gandim putin la acest obicei si poate sa intelegem mai bine simbolistica martisorului pe care il daruim din tot sufletul cuiva drag.Din pacate si 1 Martie se transforma intr-o alergatura dupa cadouri, iar simplul gest de a oferi ceva, oricat de mic, nu mai este apreciat.
O zi frumoasa!
Se spune ca a fost odata ca niciodata, o vreme in care Soarele intruchipat intr-un barbat chipes obisnuia sa coboare pe pamant pentru a dansa hora in sate. Stiind care este noua pasiune a Soarelui, un dragon l-a urmarit si intr-una dintre aceste incursiuni pe pamant, l-a rapit si l-a aruncat intr-un beci, in castelul sau.
Pasarile au incetat sa cante iar copiii nu mai puteau sa rada, dar nimeni nu indraznea sa-l infrunte pe dragon.
Intr-una dintre zile, un tanar curajos a decis sa coboare in beci si sa salveze Soarele. Majoritatea oamenilor l-au insotit, dandu-i tanarului din puterea lor, pentru a reusi sa invinga puternicul dragon.
Calatoria sa a durat trei anotimpuri: vara, toamna si iarna. La sfarsitul ultimului, tanarul a reusit sa gaseasca castelul dragonului, unde era intemnitat Soarele. Si a inceput lupta, care a durat zile pana cand dragonul a fost infrant.
Fara puteri si ranit, tanarul a eliberat Soarele, reusind sa faca fericiti pe toti cei care-si pusesera ultimele sperante in el. Natura a reinviat, oamenii au inceput sa zambeasca din nou, doar flacaul nu a mai apucat sa vada primavara venind. Sangele cald din ranile sale cadea pe zapada.
In timp ce zapada se topea, flori albe, numite ghiocei, mesageri ai primaverii, rasareau din pamantul destelenit. Cand ultimul strop de sange al tanarului s-a scurs pe zapada imaculata, a murit fericit ca viata sa a servit unui scop atat de nobil.
De atunci oamenii obisnuiesc sa impleteasca doi ciucuri: unul alb si altul rosu. La inceputul lunii martie, barbatii ofera aceasta amuleta, numita martisor, fetelor pe care le iubesc.
Culoarea rosie reprezinta dragostea pentru tot ceea ce e frumos si ramane simbolul sangelui bravului tanar. Albul simbolizeaza puritatea, sanatatea si ghiocelul, prima floare care apare primavara.
Semnificati literara a martisorului este: micul martie. Un martie mai mic pe care sa-l purtam la piepturile noastre pentru ca iarna sa fie uitata si noul an sa inceapa.
O legenda frumoasa, zic eu, care ne face sa ne gandim putin la acest obicei si poate sa intelegem mai bine simbolistica martisorului pe care il daruim din tot sufletul cuiva drag.Din pacate si 1 Martie se transforma intr-o alergatura dupa cadouri, iar simplul gest de a oferi ceva, oricat de mic, nu mai este apreciat.
O zi frumoasa!
joi, 28 februarie 2013
Sufleu cu sunca si ciuperci
Vreau sa va propun astazi o reteta gustoasa, rapida si nu foarte greu de pregatit.Dar mai intai va voi dezvalui cateva curiozitati legate de sufleuri.Sufleul face parte din categoria antreurilor calde care au la baza sosul alb.Diferenta majora dintre un sufleu si budinca este faptul ca la budinca se pun ouale cu totul, pe cand la sufleu intai se pun galbenusurile si la final albusurile batute spuma.O alta diferenta ar fi ca sufleul se coace doar la bain marie.
Sufleu cu sunca si ciuperci
Timp de preparare: pregatire: 15 minute
coacere 30 minute
3-4 portii
Avem nevoie de:
- 100 g sunca
- 100 g ciuperci
- 4 oua
- 1 pahar mare cu smantana
- 1 lingurita cu unt
- 100 g faina
- 3-4 linguri pesmet
- 100 g cascaval razuit
- sare
- piper
Se taie ciupercile (care pot fi crude si calite putin sau din conserva) si sunca, iar cascavalul se rade.Se face un sos alb, amestecand faina cu smantana.Faina se adauga peste smantana putin cate putin, pentru evitarea cocoloaselor.Se separa galbenusurile de albusuri, iar peste sosul obtinut din faina si smantana se adauga galbenusurile, untul topit, cipercile, sunca si o parte din cantitatea de cascaval ras.Se potriveste de sare si piper.Se bat albusurile spuma si se adauga la final, amestecand numai de jos in sus.
Se unge cu unt orice fel de vas care merge la cuptor, se presara pesmet si se toarna amestecul.Se presara restul de cascaval si se da la cuptor, la bain marie, pentru 30 de minute.Se scoate, se lasa sa se racoreasca putin in vas, apoi se taie felii si se serveste.
Va urez pofta buna!
miercuri, 27 februarie 2013
Cum putem scapa de cearcane
Astazi as dori sa aduc in discutie un subiect care ne afecteaza mai mult sau mai putin, dar noi femeile, procupate de tenul nostru, ne-am lovit macar o data de cearcane.
Daca v-ati saturat sa le tot ascundeti sub straturi de fond de ten, corector si farduri iluminatoare, ar trebui sa stiti cateva lucruri.In primul rand cearcanele se formeaza in urma multor nopti pierdute si mai ales pierdute in fata calculatorului.Odihna are un rol foarte important in refacerea organismului si trebuie sa ne odihnim 7-8 ore in fiecare noapte.
In aceasta lupta, un aliat puternic este hidratarea, minim 2litri de lichide pe zi si consumul de alimente bogate in fier.
Daca totusi apar aceste cearcane putem incerca masti sau comprese, iar pe unele dintre acestea vi le prezint mai jos.
1. Lotiunea cu lapte si miere: se amesteca doua lingurite de lapte praf cu doua lingurite de miere si se aplica peste cearcane, lasand ca timp de actionare 20 de minute.Se clateste cu apa la temperatura camerei.
2. Pasta de morcovi cu castravete: se rade un morcov si se adauga patru linguri de ulei de masline.Se amesteca foarte bine pana la obtinerea unui mix omogen, care se lasa in repaus cateva minute.Se aplica pe cearcane, iar deasupra se aseza o felie de castravete.Timp de actionare 20-30 de minute si se clateste ulterior cu apa calduta.
3. Compresele cu miere si ou: se iau trei lingurite de miere si se dilueaza in 50 ml apa calda.Se inmoaie un disc demachiant sau o bucata de tifon in aceasta solutie, se aplica comprese pe pleoape, timp de 10 minute.Apoi se clateste cu apa calduta.La fel putem proceda cu un albus de ou batut si amestecat cu glicerina, aplicat pe zonele problematice, lasat 5 minute si clatit cu apa calda.
4. Masca de mere: se coc doua mere, se lasa la racit, se curata de coaja si se paseaza miezul.Pasta obtinuta se pune la frigider cateva minute, apoi cu un tifon se aplica in jurul ochilor, lasand-o 10 minute.Se indeparteaza cu apa calduta.
5. Musetelul si ceaiul verde: ambele ingrediente reduc pungile de sub ochi si cearcanele, ajuta pleoapele umflate si ne scapa de senzatia de "ochi obositi".Se prepara o infuzie din doua pliculete de ceai de musetel sau pliculete de ceai verde, intr-o cana cu apa fierbinte.Pliculetele se pun in frigider si dupa racirea lor se aplica pe ochi pentru 20 de minute.
6. Uleiul de migdale: se tamponeaza un disc demachiant sau un tifon cu ulei de migdale, se plica pe pleoape si se lasa sa actioneze o jumatate de ora.Restul ramas pe pleoape, se poate indeparta cu discuri demachiante si apa calduta.
7. Masca de cartofi cu castravete: se tamponeaza cearcanele cu suc de cartofi si se lasa asa 20 de minute.O alta varianta ar fi un cartof copt, pasat si amestecat cu castravete crud, pasat si el.Pasta obtinuta se aplica pentru 5 minute si se clateste cu apa.Aceste ingrediente sunt eficiente si pentru pleoapele umflate sau pentru pungile de sub ochi.
Sper ca aceste mici trucuri sa va fie de folos, iar ochii dumneavostra sa fie luminosi pentru ca ei reprezinta oglinda sufletului.
Daca v-ati saturat sa le tot ascundeti sub straturi de fond de ten, corector si farduri iluminatoare, ar trebui sa stiti cateva lucruri.In primul rand cearcanele se formeaza in urma multor nopti pierdute si mai ales pierdute in fata calculatorului.Odihna are un rol foarte important in refacerea organismului si trebuie sa ne odihnim 7-8 ore in fiecare noapte.
In aceasta lupta, un aliat puternic este hidratarea, minim 2litri de lichide pe zi si consumul de alimente bogate in fier.
Daca totusi apar aceste cearcane putem incerca masti sau comprese, iar pe unele dintre acestea vi le prezint mai jos.
1. Lotiunea cu lapte si miere: se amesteca doua lingurite de lapte praf cu doua lingurite de miere si se aplica peste cearcane, lasand ca timp de actionare 20 de minute.Se clateste cu apa la temperatura camerei.
2. Pasta de morcovi cu castravete: se rade un morcov si se adauga patru linguri de ulei de masline.Se amesteca foarte bine pana la obtinerea unui mix omogen, care se lasa in repaus cateva minute.Se aplica pe cearcane, iar deasupra se aseza o felie de castravete.Timp de actionare 20-30 de minute si se clateste ulterior cu apa calduta.
3. Compresele cu miere si ou: se iau trei lingurite de miere si se dilueaza in 50 ml apa calda.Se inmoaie un disc demachiant sau o bucata de tifon in aceasta solutie, se aplica comprese pe pleoape, timp de 10 minute.Apoi se clateste cu apa calduta.La fel putem proceda cu un albus de ou batut si amestecat cu glicerina, aplicat pe zonele problematice, lasat 5 minute si clatit cu apa calda.
4. Masca de mere: se coc doua mere, se lasa la racit, se curata de coaja si se paseaza miezul.Pasta obtinuta se pune la frigider cateva minute, apoi cu un tifon se aplica in jurul ochilor, lasand-o 10 minute.Se indeparteaza cu apa calduta.
5. Musetelul si ceaiul verde: ambele ingrediente reduc pungile de sub ochi si cearcanele, ajuta pleoapele umflate si ne scapa de senzatia de "ochi obositi".Se prepara o infuzie din doua pliculete de ceai de musetel sau pliculete de ceai verde, intr-o cana cu apa fierbinte.Pliculetele se pun in frigider si dupa racirea lor se aplica pe ochi pentru 20 de minute.
6. Uleiul de migdale: se tamponeaza un disc demachiant sau un tifon cu ulei de migdale, se plica pe pleoape si se lasa sa actioneze o jumatate de ora.Restul ramas pe pleoape, se poate indeparta cu discuri demachiante si apa calduta.
7. Masca de cartofi cu castravete: se tamponeaza cearcanele cu suc de cartofi si se lasa asa 20 de minute.O alta varianta ar fi un cartof copt, pasat si amestecat cu castravete crud, pasat si el.Pasta obtinuta se aplica pentru 5 minute si se clateste cu apa.Aceste ingrediente sunt eficiente si pentru pleoapele umflate sau pentru pungile de sub ochi.
Sper ca aceste mici trucuri sa va fie de folos, iar ochii dumneavostra sa fie luminosi pentru ca ei reprezinta oglinda sufletului.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)