joi, 28 februarie 2013

Sufleu cu sunca si ciuperci


            Vreau sa va propun astazi o reteta gustoasa, rapida si nu foarte greu de pregatit.Dar mai intai va voi dezvalui cateva curiozitati legate de sufleuri.Sufleul face parte din categoria antreurilor calde care au la baza sosul alb.Diferenta majora dintre un sufleu si budinca este faptul ca la budinca se pun ouale cu totul, pe cand la sufleu intai se pun galbenusurile si la final albusurile batute spuma.O alta diferenta ar fi ca sufleul se coace doar la bain marie.

                                              Sufleu cu sunca si ciuperci


    Timp de preparare: pregatire: 15 minute
                                        coacere 30 minute
                                        3-4 portii

    Avem nevoie de:

         - 100 g sunca
         - 100 g ciuperci
         - 4 oua
         - 1 pahar mare cu smantana
         - 1 lingurita cu unt
         - 100 g faina
         - 3-4 linguri pesmet
         - 100 g cascaval razuit
         - sare
         - piper

           Se taie ciupercile (care pot fi crude si calite putin sau din conserva) si sunca, iar cascavalul se rade.Se face un sos alb, amestecand faina cu smantana.Faina se adauga peste smantana putin cate putin, pentru evitarea cocoloaselor.Se separa galbenusurile de albusuri, iar peste sosul obtinut din faina si smantana se adauga galbenusurile, untul topit, cipercile, sunca si o parte din cantitatea de cascaval ras.Se potriveste de sare si piper.Se bat albusurile spuma si se adauga la final, amestecand numai de jos in sus.
            Se unge cu unt orice fel de vas care merge la cuptor, se presara pesmet si se toarna amestecul.Se presara restul de cascaval si se da la cuptor, la bain marie, pentru 30 de minute.Se scoate, se lasa sa se racoreasca putin in vas, apoi se taie felii si se serveste.

            Va urez pofta buna!
             
         





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis