duminică, 10 martie 2013

Coasta de porc la cuptor

   Astazi mi-am amintit de o reteta foarte gustoasa, numai buna de pregatit pentru o masa de duminica servita in familie.Se poate combina cu o garnitura formata din legume, cartofi natur, piure sau orez.

                                                Coasta de porc la cuptor

   Fierbere: 30 minute
   Marinare: 30 minute
   

   Avem nevoie de:

   - 1,5 kg coasta de porc,
   - 200 ml vin rosu,
   - 1/2 l bors,
   - 1 lingura Delikat pentru fripura de porc,
   - 1 capatana usuroi,
   - otet,ulei,
   - 1 legatura patrunjel verde.


  Borsul se amesteca cu o cana cu apa si Delikatul pentru friptura de porc.Se pun coastele in acel amestec si se lasa sa fiarba pentru 30 de minute.Intre timp se curata usturoiul, se piseaza si se amesteca cu otet.Se scot coastele din bors, se sterg cu prosoape de hartie si se ung cu pasta de usuroi si otet.Se dau la frigider pentru 30 minute.Intr-o tava se toarna ulei si vinul rosu, se aseaza coastele si se presara patrunjelul tocat.Se dau la cuptor pana se rumenesc bine si din cand in cand se stropesc cu sosul care s-a format in tava.

Sa aveti pofta!

 

   
 


        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis