vineri, 8 martie 2013

Tort cu crema de zahar ars

   Pentru o zi speciala, o reteta speciala, cu care sa ne delectam.Ceva dulce nu strica niciodata, nu-i asa?
                                                    
                                                  Tort cu crema de zahar ars

   Avem nevoie de: 

   - un blat de tort taiat in trei foi, cumparat sau preparat de noi
   - 1 l frisca lichida
   - 2 plicuri gelatina pentru prajituri
   - 1 fiola esenta de rom 
   - 8 linguri zahar
   - cacao pentru ornat

   Pentru crema:
   - 10 oua
   - 10 linguri zahar
   - 2 plicuri zahar vanilat
   - 1 l lapte
   - un praf de sare


   Intr-o cratita de 5 l, pe cat posibil cu diametrul apropiat de al blatului de tort, se ard cele 8 linguri de zahar, cu care se imbraca fundul si peretii vasului pana la jumatate.Se bat ouale cu un praf de sare, se adauga cele 10 linguri de zahar si zaharul vanilat.Se adauga laptele incalzit si se rastoarna totul in cratita pregatita.Se da la cuptor si se lasa pana se intareste.Se bate frisca, tinuta in prealabil la rece 2-3 ore, i se adauga gelatina si esenta de rom.Jumatate din cantitatea de frisca se foloseste la ornat si jumatate la umplutura.Peste crema coapta si racita se pune o foaie de blat, iar mai apoi se rastoarna pe un platou, punand platoul deasupra si intorcand repede, astfel incat totul sa cada pe acel platou.Astfel crema ajunge deasupra si peste ea se adauga frisca, o foaie putin insiropata, frisca din nou si ultima foaie insiropata.Se orneaza cu frisca dupa gust si se da la rece.

Pofta buna doamnelor si domnisoarelor!



 
 
  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis