miercuri, 27 februarie 2013

Cum putem scapa de cearcane

  Astazi as dori sa aduc in discutie un subiect care ne afecteaza mai mult sau mai putin, dar noi femeile, procupate de tenul nostru, ne-am lovit macar o data de cearcane.
   Daca v-ati saturat sa le tot ascundeti sub straturi de fond de ten, corector si farduri iluminatoare, ar trebui sa stiti cateva lucruri.In primul rand cearcanele se formeaza in urma multor nopti pierdute si mai ales pierdute in fata calculatorului.Odihna are un rol foarte important in refacerea organismului si trebuie sa ne odihnim 7-8 ore in fiecare noapte.
   In aceasta lupta, un aliat puternic este hidratarea, minim 2litri de lichide pe zi si consumul de alimente bogate in fier.
   Daca totusi apar aceste cearcane putem incerca masti sau comprese, iar pe unele dintre acestea vi le prezint mai jos.
   1. Lotiunea cu lapte si miere: se amesteca doua lingurite de lapte praf cu doua lingurite de miere si se aplica peste cearcane, lasand ca timp de actionare 20 de minute.Se clateste cu apa la temperatura camerei.
   2. Pasta de morcovi cu castravete: se rade un morcov si se adauga patru linguri de ulei de masline.Se amesteca foarte bine pana la obtinerea unui mix omogen, care se lasa in repaus cateva minute.Se aplica pe cearcane, iar deasupra se aseza o felie de castravete.Timp de actionare 20-30 de minute si se clateste ulterior cu apa calduta.
   3. Compresele cu miere si ou: se iau trei lingurite de miere si se dilueaza in 50 ml apa calda.Se inmoaie un disc demachiant sau o bucata de tifon in aceasta solutie, se aplica comprese pe pleoape, timp de 10 minute.Apoi se clateste cu apa calduta.La fel putem proceda cu un albus de ou batut si amestecat cu glicerina, aplicat pe zonele problematice, lasat 5 minute si clatit cu apa calda.
   4. Masca de mere: se coc doua mere, se lasa la racit, se curata de coaja si se paseaza miezul.Pasta obtinuta se pune la frigider cateva minute, apoi cu un tifon se aplica in jurul ochilor, lasand-o 10 minute.Se indeparteaza cu apa calduta.
   5. Musetelul si ceaiul verde: ambele ingrediente reduc pungile de sub ochi si cearcanele, ajuta pleoapele umflate si ne scapa de senzatia de "ochi obositi".Se prepara o infuzie din doua pliculete de ceai de musetel sau pliculete de ceai verde, intr-o cana cu apa fierbinte.Pliculetele se pun in frigider si dupa racirea lor se aplica pe ochi pentru 20 de minute.
   6. Uleiul de migdale: se tamponeaza un disc demachiant sau un tifon cu ulei de migdale, se plica pe pleoape si se lasa sa actioneze o jumatate de ora.Restul ramas pe pleoape, se poate indeparta cu discuri demachiante si apa calduta.
   7. Masca de cartofi cu castravete: se tamponeaza cearcanele cu suc de cartofi si se lasa asa 20 de minute.O alta varianta ar fi un cartof copt, pasat si amestecat cu castravete crud, pasat si el.Pasta obtinuta se aplica pentru 5 minute si se clateste cu apa.Aceste ingrediente sunt eficiente si pentru pleoapele umflate sau pentru pungile de sub ochi.

Sper ca aceste mici trucuri sa va fie de folos, iar ochii dumneavostra sa fie luminosi pentru ca ei reprezinta oglinda sufletului.

    
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis