luni, 27 iulie 2015

Dependența de ciocolată

   La începutul secolului al XV-lea, când europenii au debarcat pe pământurile mexicane, aztecii i-au servit cu o băutură minunată, denumită cacao.După dispariția statului aztecilor (anul 1521), conchistadorii au pus stăpânire pe rețeta de pregătire a acestei băuturi.În secolul al XVII-lea, din Spania băutura a ajuns în sudul Italiei și în Olanda.În anul 1615, cacaoa fierbinte a fost încercată de regele Franței Ludovic XIII. În următorii 40 de ani, de această băutură scumpă s-au putut bucura doar nobilii.  

   Totul începe de la arborele de cacao tropical, în care se găsesc boabele de cacao cu miez alb.Fructele arborelui de cacao au un gust foarte amar, dar numai din ele se face cunoscuta ciocolată.Cum se face acest lucru, este un secret profesional al maeștrilor care stăpânesc arta de a prelucra boabele.
 

   Mai întâi de toate, prin așa-numita fermentație se înlătură gustul amar al miezului.După aceea, boabele care conțin între 50 și 60% unt de cacao se pun la uscat, se prăjesc și se pisează.În masa obținută se adaugă zahăr, adesea lapte și se presează pentru a deveni o pastă.Papilele gustative sunt foarte mici, dimensiunea lor nu depășește 8-10 microni, de aceea numai ciocolata moale este percepută de ele ca foarte dulce.
 

   Gurmanzii francezi cheltuiesc anual pentru cumpărarea produselor din ciocolată sume impresionante de bani.Numai în ajunul Crăciunului în Franța se consumă 36.000 de tone de bomboane, ceea ce depășește de patru ori greutatea Turnului Eiffel.
13% dintre franțuzoaice socotesc ciocolata un medicament împotriva depresiilor.În medie o singură persoană consumă până la 6 kilograme de ciocolată pe an.
 

   Cei mai mari iubitori de ciocolată din Europa Apuseană sunt elvețienii și nemții.Pe an ei consumă mai mult de 9 kilograme de ciocolată pe cap de locuitor.



   Desfătarea începe încă de când ambalajul foșnitor este desfăcut.În acel moment omul salivează gândindu-se la plăcerea care îl așteaptă.Această reacție crește la vederea minunatului baton de ciocolată de culoare maro închis, împărțit în pătrățele.Savurarea pe îndelete a bucățelelor de ciocolată ne trezește un sentiment de plăcere care se transformă într-unul de fericire, foarte asemănător extazului.
 

   Ciocolata nu este numai un produs dulce minunat, ci și un tezaur de săruri minerale, dintre care un loc important ocupă magneziul, cel care reglează schimbul de celule în organismul uman.Pe lângă aceasta, în ciocolată se mai găsesc stimulatori care înlătură oboseala, care vă ajută să scăpați de stres și depresie.
 

   Cu toate acestea, trebuie obligatoriu să folosim ciocolata în mod rațional.De exemplu, potrivit statisticilor, câteva mii de englezoaice care au mâncat în exces ciocolată, suferă de obezitate, depresii, își pierd interesul pentru sexul opus.Acestea sunt niște femei instabile din punct de vedere psihic, capabile să mănânce într-o zi patru-cinci ciocolate.
 

   Acest produs dulce conține substanțe psihosomatice: teobromină, cofeină, teofilină.Consumarea ciocolatei determină sentimentul de plăcere, pentru că stimulează secreția endorfinelor cerebrale (hormoni produși de hipofiză, care au proprietăți anesteziante).Recăpătarea forțelor pe care o simt oamenii imediat ce au mâncat ciocolată este legată necondiționat de cantitatea glucidelor, care intră în compoziția sa.Astfel se explică acțiunea tonifiantă a ciocolatei.
 

   Dupa părerea nutriționiștilor, ciocolata tonifică foarte bine sistemul nervos central, datorită conținutului în teobromină, o substanță care prin calitățile sale este apropiată de cofeină.În acest mod, o bucată de ciocolată te ajută să înlături senzația de somn și oboseală.Ciocolata te energizează, te ajută să lupți cu stresul, stimulează dorința sexuală.În afară de aceasta, ea poate fi socotită un antidepresiv.Toate acestea datorită substanței numită triptofan, care influențează secreția de serotonină (hormonul bunei dispoziții).Feniletamina, care este de asemenea prezentă în ciocolată, alungă starea psihică proastă.Tocmai de aceea foarte mulți oameni caută ciocolata în momentele de epuizare sau emoții puternice.
 

   Enigma acestui produs constă nu numai în componența sa chimică, ci și în psihologia umană.Gustul dulce este însoțit întotdeauna de amintirile din copilărie: de aceea, probabil, mâncând ciocolată, ne simțim atât de bine. 

duminică, 26 iulie 2015

Băuturi răcoritoare

   În zilele de caniculă extremă ce poate fi mai de dorit decât o băutură de fructe proaspătă și răcoritoare?

   Prima condiție esențială este ca sucul să fie preparat proaspăt și fără conservanți.Sucul nu se păstrează niciodată de la o zi la alta.
   Aparatul cu ajutorul căruia putem prepara sucurile de fructe este, desigur, storcătorul electric.În lipsa acestuia, pentru unele fructe, în special pentru mere, putem folosi și răzătoarea metalică, urmând să obținem sucul prin stoarcere sau presare manuală.Pentru citrice se poate utiliza storcătorul din sticlă sau din plastic.


   Vă prezentăm câteva idei de preparare a sucurilor delicioase:

   Sucuri cu pere:

   * Se amestecă la mixer 30 g lapte cu 40 g suc de pere (cu pulpă) și 80 g înghețată.Se servește cu cuburi de gheață și se ornează cu sâmburi de migdale.
   * Se amestecă un pahar de suc de pere (cu pulpă) cu un pahar de lapte.Se adaugă un gălbenuș de ou și o lingură de miere și se amestecă bine.Această băutură se poate servi mai ales la micul dejun.



   Sucuri cu pepene galben:

   * Se ia un pepene de 1/2 kg, se curăță de coajă, se taie în bucăți și se dă prin sită.Se amestecă cu două pahare de apă fiartă și răcită și o lingură de sirop de măceșe.Se pune băutura în pahare înalte și se servește cu cuburi de gheață.Se ornează cu bucățele de pepene galben.
   * Se amestecă 70 g de suc de pepene galben cu 80 g de înghețată.Se servește în pahare înalte.


   Băuturi cu suc de struguri:

   * Se amestecă un pahar de suc de struguri cu 1/2 pahar de suc de morcov, o lingură de suc de lămâie, zahăr și două păhăruțe de vin alb.Se servește în pahare înalte și se ornează cu nuci rase.
   * Se amestecă un pahar de suc de struguri cu un pahar de suc de coacăze.Se servește cu apă minerală  și cuburi de gheață.
   * Se amestecă 60 g suc de struguri cu 30 g sirop de mentă și 10 g suc de lămâie.Se adaugă gheață pisată și se servește băutura, ornată cu frișcă.

sâmbătă, 25 iulie 2015

Cum să ne îngrijim părul partea a doua

   Ofeream câteva sfaturi și trucuri pentru păr frumos în acest articol și pentru că mai erau necesare completări, revenim cu postarea de astăzi.

   Remedii naturale contra mătreții:

   Specialiștii în terapii naturiste recomandă în afara preparatelor din plante și adoptarea unei diete echilibrate, reducerea activităților stresante și chiar masajul.Stresul poate agrava apariția mătreții.Obișnuiți-vă ca regulat să practicați exerciții fizice, care au darul de a reduce nivelul stresului.

   Specialiștii în aromoterapie recomandă celor care suferă de pe urma mătreții masajul scalpului, de câteva ori pe săptămână, cu un amestec făcut din patru picături de ulei de lavandă, patru picături de ulei de mușcată si două picături de ulei de santal.
   Mătreața este uneori considerată un simptom al unei alergii alimentare, oricum de cele mai multe ori este dificil de determinat care anume aliment sau combinație de alimente o produce.
   Daca tratamentele tradiționale contra mătreții nu par să vă ajute, încercați să eliminați alimentele grase (ciocolată, nuci), condimentele, produsele lactate, zahărul în exces și suplimentați-vă dieta cu vitamine.


   Cereți sfatul unui specialist atunci când:

   Mătreața este grasă, are o culoare galbenă și nu reușiți să scăpați de ea cu ajutorul șampoanelor și loțiunilor speciale, este posibil să suferiți de o dermatită seboreică și este nevoie de un tratament mai agresiv pentru înlăturarea ei.
   Mătreața dumneavoastră vă produce mâncărime și apare doar în câteva locuri.


 

   Uscarea corectă și eficientă a părului:

   Dacă vă spălați zilnic pe păr este bine să nu utilizați mereu uscătorul de păr.Acesta poate cauza multe stricăciuni părului, inclusiv despicarea firelor.Încercați pe cât posibil să-l uscați natural de cele mai multe ori.Atunci când folosiți totuși un uscător, țineți-l departe de păr și reglați-l la o temperatură nu prea mare.


   Terapia cu ajutorul plantelor pentru a scăpa de coji:

   Pentru a preveni exfolierea pielii și formarea cojițelor încercați să masați scalpul cu ulei din arbore de ceai.
   Foarte bun este masajul scalpului cu aloe vera înainte de spălarea părului cu un șampon în care ați picurat ulei de rozmarin.


   Recomandări pentru păstrarea unui păr sănătos:

   1. Mergeți regulat la coafor sau frizer pentru a vă păstra stilul tunsorii.
   2. Utilizați produse care protejează părul înainte de a-l usca cu un uscător.
   3. Nu periați părul ud.
   4. Dacă vă vopsiți, întotdeauna să faceți un test pe o șuviță înainte de a aplica vopseaua pe întreg părul.
   5. Nu vă temeți să cereți sfatul unui specialist înainte de a vă vopsi singure.
   6. Nu alegeți o culoare prea închisă față de culoarea naturală a părului dumneavoastră. Puteți să o faceți gradat.
   7. Dacă părul dumneavoastră este într-o stare proastă, nu-l vopsiți.
   8. Folosiți creme ce au în compoziție ulei de măsline dacă scalpul dumneavoastră este uscat sau diluați-le cu suc de lămâie sau măr dacă scalpul este gras.

vineri, 24 iulie 2015

Dietă de vară

   Iată un regim care vă va ajuta să pierdeți 3-4 kg într-o lună, astfel încât să nu va epuizați organismul și să vă asigurați în același timp și necesarul zilnic de proteine, glucide, lipide și vitamine.Dieta prezentată asigură aproximativ 1500 calorii pe zi și este astfel alcatuită încât să permită realizarea unei activități fizice și intelectuale normale.

   Luni:
   Dimineața: lapte 250 ml, miere 20g, pâine 30g, unt 5g, șuncă 50g.
   Ora 10: fructe 200g.
   Dejun: cremă de legume 300 ml, pui fript 100 g, salată de castraveți 100 g, pâine 20 g, fructe 100 g.
   Ora 16: iaurt 250 g, biscuiți 30 g.
   Cină: sufle de pește, lapte de pasăre.

   Marți:
   Dimineața: lapte 250 ml cu cacao, unt 5g, pâine 30g, miere 30g.
   Ora 10: cartofi copți 100g, unt 10g.
   Dejun: supă cremă de legume 200 ml, friptură la grătar 200g, sote de legume 100g, jeleu de fructe 100g.
   Ora 16: suc de fructe 150 ml, ou fiert.
   Cină: pește rasol 150g, garnitură de legume 100g, compot de fructe 200 ml.

   Miercuri:
   Dimineața: ceai cu zahăr și lămâie, unt 5g, pâine 30g, telemea 50g, o roșie.
   Ora 10: brânză de vaci 100g.
   Dejun: supă cu găluște, musaca de dovlecei cu carne, gelatină de fructe 100g.
   Ora 16: un fruct.
   Cină: salată de crudități, șnițel de pui 100g, compot de fructe 200 ml. 




   Joi:
   Dimineața: lapte 250ml, pâine 30g, unt 5g, cașcaval 50g, o roșie, miere 20g.
   Ora 10: ouă umplute cu brânză de vaci 100g.
   Dejun: cremă de dovlecei, pui 100g cu roșii și salată verde 100g, fructe 200g.
   Ora 16: suc de fructe 100g.
   Cină: mămăliguță 200g cu brânză 50g și smântână 25g, grătar de pui 100g cu sote de legume 150g, fructe 150g.

   Vineri:
   Dimineața: cafea cu lapte 250ml, pâine 40g, unt 5g, șuncă 50g.
   Ora 10: brânză de vaci. 200g.
   Dejun: supă de pasăre, friptură de pui 100g, salată de castraveți 100g, fructe 200g.
   Ora 16: orez cu lapte 250g.
   Cină: piure de spanac, mușchi de porc cu legume, compot de fructe 200ml.

   Sâmbată:
   Dimineața: ceai cu zahăr și lămâie, crenvuști 100g, pâine 20g.
   Ora 10: fructe 200g.
   Dejun: ciorbă de roșii, antricot 100g cu legume, jeleu de fructe 150g.
   Ora 16: pasta de ou 50g cu pâine 20g.
   Cină: dovlecei umpluți cu brânză de vaci, pește rasol 100g, sote de legume 100g, fructe 200g.

   Duminica:
   Dimineața: lapte 250ml, pâine 20g, unt 5g, miere 30g.
   Ora 10: omletă din albuș.
   Dejun: grătar 150g, cartofi natur 150g, salată verde 100g, tartă de fructe.
   Ora 16: iaurt, biscuiți dietetici 30g.
   Cină: sufle de brânză de vaci 30g, salată de crudități 100g, fructe 250g.

joi, 23 iulie 2015

Colesterolul, o problemă gravă?

   Tot mai des ascultăm discuții și indicații legate de colesterol, despre riscurile la care ne expunem atunci când colesterolul este mărit.Să detaliem puțin acest subiect:

   Nivelul crescut al colesterolului contribuie la creșterea incidenței accidentelor vasculare și a numărului de infarcturi cardiace.Cu alte cuvinte, inima pompează sânge prin intermediul unor vase sanguine numite artere.Acest sânge transportă oxigenul vital și nutrienții necesari țesuturilor și organelor întregului corp.Atunci când nivelul colesterolului crește peste limita normală și pentru perioade îndelungate, acesta se depune ca o ceară pe pereții interiori ai arterelor și reduce sau blochează circulația sanguină.
   Organele care primesc sânge de la aceste artere au de suferit, deoarece nu primesc suficient oxigen și nutrienți, cât ar avea nevoie.
 

   Colesterolul provine din două surse: cel mai mult se produce în ficat, prin transformarea diverșilor nutrienți, în special grăsimi saturate.Din moment ce toate animalele își produc propriul colesterol, cealaltă parte din colesterolul uman provine direct din consumul produselor animaliere.Acest colesterol este absorbit în intestine și se adaugă la cel produs de ficat.Este cunoscut faptul că o dietă bogată în grăsimi saturate conduce la creșterea producției de colesterol din organism.Așadar, prin reducerea cantității de grăsimi din dieta se poate menține nivelul colesterolului sanguin total în limite normale.     

   La rândul lor, grăsimile pot fi saturate și nesaturate.
   Cel mai simplu mod prin care le putem deosebi este aspectul lor: grăsimile saturate se solidifică sau rămân solide la temperatura camerei, iar cele nesaturate sunt lichide în aceleași condiții. 


 

   Pentru a se reduce colesterolul sanguin total este necesar să se limiteze aportul grăsimilor saturate.Grăsimile saturate se găsesc în special în carne și lactate făcute din lapte nedegresat.Grăsimile nesaturate (mono-nesaturate și poli-nesaturate) se găsesc în principal în plante și conduc în mai mică măsură la creșterea colesterolului total.
 

   Există evidențe experimentale că grăsimile mononesaturate (uleiul de măsline) chiar ajută la scăderea colesterolului sanguin.Exista o serie de grăsimi vegetale care se comportă ca și cele saturate: uleiul, nuca de cocos și untul de cacao (component al ciocolatei) și care trebuie evitate.Pe etichetele alimentelor se întâlnește adesea termenul de grăsimi vegetale hidrogenate.Hidrogenarea este un proces chimic prin care uleiurile vegetale sunt solidificate la temperatura camerei și care sunt, deci, saturate.
   Aceste grăsimi hidrogenate sunt folosite la producerea snacks-urilor și margarinelor.Prin urmare, grăsimile, în general, trebuie reduse în dietă, însă cele saturate trebuie excluse din alimentația zilnică.
 

   Practic, este necesar să se urmeze un program alimentar sărac în colesterol și care să aibă următoarele obiective:
- scăderea cantității de grăsimi saturate din dietă;
- scăderea nivelului de colesterol;
- limitarea sodiului din alimentație;
- creșterea cantității de fibre și carbohidrați complecși;
- scăderea aportului caloric zilnic, dacă e necesară ajungerea la o greutate corporala sănătoasă.
 

   Din punct de vedere practic, se impun o serie de modificări ale stilului de viață și mai ales de alimentație:
   

   Trebuie limitate zahărul și alcoolul.Ele nu furnizează mulți nutrienți, dar aduc multe calorii.Își aduc deci contribuția la creșterea colesterolului prin creșterea în greutate.Un organism supraponderal conține în exces grăsimi saturate.
   

   Anumite obiceiuri, cum ar fi fumatul și sedentarismul, pot mări riscul unor afecțiuni cardiace.Fumatul ar trebui abandonat, iar exercițiile fizice (20-30 de minute, de 3 ori pe săptămână) ajută la reducerea nivelului colesterolului și previn construirea depozitelor de colesterol.Tot mișcarea duce și la reducerea stresului, un alt factor de risc important în cazul bolilor cardiovasculare.
   

   Trebuie consumat des pește, de cel puțin 3 ori pe săptămână.Anumiți pești marini și oceanici cum ar fi macroul, somonul, heringul, tonul, conțin un ulei numit acid gras Omega-3.Acesta contribuie la menținerea unui nivel scăzut al colesterolului în sânge. Suplimentele pe bază de ulei de pește nu sunt totuși recomandate pentru că aduc prea multe calorii.
   

   Sunt de evitat alimentele cu conținut ridicat de sodiu.Anumiți pacienți cu nivel de colesterol mare au și tensiune arterială mare.Prin reducerea sodiului, se poate păstra tensiunea în limite normale.Sarea de masă este 50% sodiu.Sodiul este de asemenea un ingredient în multe alimente procesate.Se recomandă citirea etichetelor și alegerea numai a produselor care nu conțin mai mult de 300mg de sodiu într-o porție.Verdeața și mirodeniile pot fi folosite în locul sării pentru a da gust mâncărurilor.Nu trebuie folosiți înlocuitorii sării decât la recomandarea medicului.
   

   Trebuie crescută cantitatea de carbohidrați (paste, semințe, cartofi) consumată.Ca și grăsimile, sunt o excelentă sursă de energie, dar fără efectul negativ pe care grăsimile îl pot avea asupra organismului.Dar, din nou, trebuie citite cu atenție etichetele produselor de patiserie, prăjiturilor sau biscuiților.De multe ori, pentru producerea acestora se folosește ulei de cocos, ulei de palmier sau grăsimi hidrogenate.
   

   Consumați 20-30 de grame de fibre în fiecare zi.Alimente cum ar fi legumele, cerealele integrale, orezul brun, merele, căpșunile și morcovii, trebuie consumate pentru că ele conțin fibra solubilă.Aceasta ajută la scăderea colesterolului din sânge.

miercuri, 22 iulie 2015

Să obținem energie!

   Ți se pare că ai parte de tot mai multe zile proaste, că nu mai ai energie și că totul îți merge pe dos?Haideți să aflăm cum putem trece peste astfel de stări, cum să învingem lipsa de energie și cum putem să ne încărcăm bateriile.

   Oxigenul este factorul esențial în obținerea energiei.Exercițiile fizice ajută la o mai bună oxigenare a țesuturilor și măresc rezistența organismului.Sporturi ca înotul și ciclismul sau mersul pe jos vă obligă să respirați mai profund.Propuneți-vă să vă faceți timp măcar pentru una dintre aceste activități, dedicându-le cel puțin 20 de minute pe săptămână. 

   Exercițiile de respirație pot avea un efect asemănător.Încercați, de exemplu, următorul exercițiu energizant, inspirat din practica yoghină: trageți încet aer în piept, spunându-vă în minte „inspir energie“, și, apoi, expirați, spunându-vă „mă eliberez de stres“.Repetați de trei, patru ori. 


   Energia este produsă zilnic în fiecare celulă a corpului, după ce mâncarea digerată se transformă în „combustibil“.Daca mâncați prea mult zahăr, grăsimi sau alimente gătite, organismul va fi lipsit de o substanță esențială, glicogenul, ceea ce va avea ca efect lipsa energiei și o stare de oboseală.De aceea, este preferabil să consumați cât mai des produse bogate în substanțe organice.În lipsa lor, alegeți alimente proaspete, crude și naturale.Mâncați pâine de graham, orez negru nerafinat, turtă sau terci de ovăz, legume și caise uscate, pentru a vă asigura un nivel de energie stabil. 



   Poziția corpului trebuie să fie corectă, cu spatele drept deoarece o pozitie greșită a corpului îngreunează respirația și afectează circulația și tonusul. 

   Dacă vă simțiți balonați după masă, este mai bine să mâncați puțin și des, decât să vă umpleți excesiv stomacul.Încercați, de asemenea, să faceți o scurtă plimbare de zece minute după fiecare masă, ajută enorm digestia și sporește energia.
 

   Somnul este un factor esențial în păstrarea energiei.Este momentul în care corpul se reface, dând timp celulelor suprasolicitate să se reîncarce.Studii recente arată că pierderea a doar cinci ore de somn (într-o singură noapte sau pe o perioadă mai lungă de timp) are ca efect reducerea numărului de anticorpi produși de organismul uman.
   În concluzie, cât ar trebui să dormim?Răspunsul este diferit de la om la om, dar media este de șapte ore și jumătate.Încercați să dormiți același număr de ore în fiecare noapte.„Recuperarea“ la sfârșit de săptămână a acestor ore pierdute are doar un efect de moment. 

   Vă puteți înviora foarte repede, mirosind o batistă pe care ați picurat esență de lămâie sau de portocală. 

   Dacă vă simțiți fără chef de viață dimineața puneți câteva picături de lămâie sau de ulei volatil de bergamota pe burete atunci când faceți dușul de dimineață. Și, dacă suportați, faceți un duș energizant cu apă călduță spre rece.
   De asemenea, puteți lua o gustare ușor de digerat si energizantă, cum ar fi banane, unt de arahide cu pâine din făină integrală sau o linguriță de miere de albine.  


   Multe persoane beau cafea pentru a rezista la oboseală.Nimic rău în asta, atâta timp cât nu exagerăm.Ceașca cu cafea de dimineață care ne ajută să începem ziua în forță nu face rău nimănui, dar mai multe căni cu ceai sau cafea pe parcursul unei zile pot afecta activitatea creierului, slăbind puterea de concentrare.
 

   Se pare că persoanele care nu beau cafea se descurcă mai bine la examene, fiindcă se pot concentra pe perioade mai lungi de timp.Cafeina distruge echilibrul apei în organism.Beți, zilnic, cel puțin 2 litri de lichide pentru a hidrata organismul și a-l ajuta să funcționeze la capacitate maximă.

marți, 21 iulie 2015

Ce facem după o operație estetică?

   Chirurgia plastică implică adesea proceduri medicale riguroase și îndelungate, iar faptul că e facută din rațiuni estetice nu face operația mai puțin serioasă.
   Cu toate că anestezia generală implică anumite riscuri pentru o parte mică a oamenilor, care pot suferi reacții alergice sau pot chiar muri, în zilele noastre, complicațiile sunt foarte rare.

   Dar, de fiecare dată când chirurgul lucrează cu bisturiul, apare riscul unor complicații.Procedurile sunt adesea invazive, putând provoca durere, răni, umflături și chiar cicatrice permanente.Recuperarea poate dura destul de mult, iar viteza și gradul de vindecare a rănilor nu pot fi prezise cu exactitate.

   Pentru orice tip de operație, chirurgii vă vor da instrucțiuni despre cum să vă pregătiți.Vă vor sugera anumite diete și anumite programe de exerciții și vă vor avertiza în legatură cu fumatul.Fumatul este factorul cel mai probabil care ar putea întârzia vindecarea rănilor.El poate provoca mai multe umflături și cicatrice și, de asemenea, probleme cu anestezia.De aceea, ar trebui să renunțați la fumat cu două-trei săptămâni înainte de operație și să nu mai fumați nici după operație atât cât puteți.




   Aspirina și produsele care conțin aspirină, care subțiază sângele, trebuie evitate cu două săptămâni înainte de operație, pentru a micșora cantitatea sângerărilor. 


   De asemenea, dacă pentru moment suferiți de vreo infecție a pielii, operația trebuie amânată pentru a evita răspândirea infecției în tot corpul.

   Ulterior, trebuie să mențineți ridicată acea parte a corpului care a fost operată (folosind o pernă pentru partea de sus a picioarelor și un scaun pentru picioare), pentru a evita drenajul fluidelor și sângerarea.Dacă e vorba de față și sâni, trebuie să dormiți în capul oaselor, iar dacă e vorba de coapse sau stomac, trebuie să folosiți un obiect strâns pe corp, care are același efect de oprire a sângerării.

   În cele mai multe cazuri, este bine să aplicați gheață sau comprese cu ulei de măsline și, astfel, reduceți sângerarea și umflăturile.
 

   Cicatricele sunt agravate de căldură, mișcări exagerate sau întinderi, de lumina soarelui, asa că, cu cât veți evita mai mult acești factori, cu atât cicatricele se vor estompa mai ușor.  

   Aplicând în mod delicat unt de cacao sau alte substanțe hidratante, veți reduce roșeața sau decolorarea cicatricelor.

   Lucrul cel mai important care trebuie reținut este că, chirurgii plasticieni nu sunt magicieni.Ce-i drept, au specializări medicale înalte, pricepere și cunoaștere în domeniu, dar nu sunt deținătorii unor baghete magice.Ei pot schimba felul în care arătați, și astfel pot schimba felul în care vă priviți pe dumneavoastră, dar e puțin probabil să schimbe felul în care vă privesc ceilalți sau oricare alt aspect al vieții dumneavoastră.



















luni, 20 iulie 2015

Cura cu pepene roșu

   Miezul pepenelui roșu este un cocktail de apă, aproape 95% și zaharuri naturale, cu un gust aromat și extrem de favorabil, condimentat cu o multitudine de substanțe miraculoase cum ar fi anumite enzime, acizi organici sau licopină (o substanță cu efect antioxidant și reglator imunitar), de aici rezultă și proprietățile sale terapeutice), iar conținutul mare de apă îl recomandă pentru tratamentul rinichilor, cât și al aparatului urinar.
 

   Cu excepția persoanelor cu insuficiență renală, tuturor celor care suferă de rinichi le este recomandată în perioada de vară-toamnă, dacă este posibil și în celelalte sezoane de iarnă-primavară, o cură de pepene roșu de minimum zece zile în fiecare lună.

   Enzimele și acizii organici conținuți mai ales în apropierea cojii, de unde și gustul de acru, nu foarte agreat uneori, au efecte de dezintoxicare puternică, ceea ce face ca pepenele roșu să fie în mod special recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzură a organismului, bătrânilor, cât și celor care au avut sau mai au o alimentație încărcată în toxine.
   În concluzie, o cură de minimum zece zile lunar cu pepene roșu are efect de dezintoxicare, de reglare hormonală și imunitară a organismului uman, cu totul deosebite.




   Cura de pepene roșu se face foarte ușor, întrucât nu este nevoie de nici un fel de preparare suplimentară.
 

   Unii medici și terapeuți recomandă sucul de pepene, dar acesta se oxidează rapid și își pierde în mai puțin de 15 minute potențialul curativ, ca atare este indicat să se consume pepenele normal, minimum două kilograme de pepene pe zi.Se recomandă să fie bine copt, dulce și să nu se evite consumarea părții de miez din apropierea cojii. 

   Aproape o treime din greutatea unui pepene roșu este reprezentată de coajă, de aceea un pepene roșu pentru o zi de cură pentru tratament trebuie să aibă în jur de 3 kilograme, mai ales că în zilele călduroase se poate chiar dubla cantitatea de pepene consumată.

   Pentru acnee:

   Cura de pepene de 10-20 de zile produce o dezintoxicare importantă și, în plus, are anumite efecte reglatoare hormonale asupra corticosuprarenalelor în mod special, putând face minuni în tratamentul acneei, iar pe cât este posibil, în paralel cu cura de pepene roșu se vor elimina din alimentație carnea și alte alimente toxice.
Extern, se va aplica zilnic tinctură de propolis pe zonele afectate sau cataplasme cu mărul lupului.

duminică, 19 iulie 2015

Ardeiul iute partea a doua

   Vom continua astăzi să povestim despre ardeiul iute și despre cum ne poate ajuta.Primele informații le puteți găsi aici.

   Rețete pentru sezonul rece, cu ardei iute:

   Când perioada rece începe, apar o data cu ea și răcelile și gripa, așa că ardeiul iute poate fi un aliat de nădejde.Consumând în timpul mesei o mică doză de ardei iute, acesta va pune sângele în mișcare încălzind corpul, va distruge germenii infecțioși și va desfunda nasul înfundat, ușurând respirația.


   Tot datorită acestor proprietăți, celor care în anotimpul rece suferă de frig și doresc să-și mărească temperatura corpului le este recomandat să consume ardei iute. 


   O jumătate de ardei iute pe zi are și efecte stimulente asupra sistemului nervos, creând o stare de bună dispoziție.


   Să nu uităm că bunicii noștri tratau răcelile cu diverse preparate din ardei iute și le foloseau în tratarea diverselor răceli ce implicau dureri de gât, guturai, tuse, dar și pentru durerile de spate.




   Contra durerilor de gât, se pune o jumătate de linguriță de semințe de ardei iute în două linguri de apă fiartă, se lasă un sfert de oră și apoi se amestecă cu puțină miere.Mixtura astfel realizată se consumă încet, cu înghițituri mici.

   Ceaiul de măghiran sau rozmarin utilizat contra durerilor de gât are un efect imediat dacă se adaugă și un vârf de linguriță de semințe de ardei iute.

   Contra tusei se folosește un amestec de rachiu, ardei iute și apa care, în afară de efectul antiinfecțios, calmează și accesele de tuse.Pentru a prepara această mixtură, se mărunțesc 15-20 ardei iuți peste care se toarnă o jumătate de litru de  rachiu și se lasă o săptămână la macerat după care se strecoară.Produsul astfel obținut este ținut la întuneric.

   Există varietăți de ardei iute care au proprietăți laxative și diuretice, favorizând eliminarea nisipului, fiind totodată un calmant al durerilor de rinichi și vezică.
 

   Intern, în doze mici, poate fi folosit ca stimulent al secrețiilor stomacale.

   Ardeiul iute poate fi un revulsiv puternic și este utilizat extern sub formă de tinctură în frecții. 

   Cei care suferă de pe urma extremităților reci pot încerca un masaj al acestor zone cu o tinctură din ardei iute.

sâmbătă, 18 iulie 2015

Dietă pentru schimbarea metabolismului

   Vă prezentăm o dietă simplă, cu care puteți slăbi până la 12-12 kg în 13 zile.
   Meniul pentru aceste zile este următorul:

   Ziua1:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr.
   Prânz: 2 ouă fierte tari cu 400 g spanac și o roșie.
   Cină: 200 g friptură de vacă, o salată cu ulei și zeamă de lămâie.

   Ziua 2:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr.
   Prânz: 250 g șuncă, o cutie iaurt natural.
   Cină: 200 g friptură de vacă, o salată cu ulei și zeamă de lămâie.

   Ziua 3:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr.
   Prânz: 2 ouă fierte tari, o felie șuncă, o salată.
   Cină: țelină fiartă, o roșie, un fruct proaspăt (pară, măr sau portocală).

   Ziua 4:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr.
   Prânz: 200 ml suc de portocale, o cutie de iaurt natural.
   Cină: un ou fiert tare, un morcov ras, 250 g brânză de vaci.

   Ziua 5:
   Mic dejun: un morcov ras.
   Prânz: 200 g cod fiert cu zeamă de lămâie, o linguriță unt.
   Cină: 200 g friptură de vacă, o țelină rasă.

   Ziua 6:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr.
   Prânz: 2 ouă fierte tari, un morcov mare ras.
   Cină: pui la abur, o salată cu ulei și zeamă de lămâie.





   Ziua 7:
   Mic dejun: o ceașcă de ceai fără zahăr.
   Prânz: o salată de roșii.
   Cină: 200 g cotlet de miel, un măr.

   Ziua 8:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr.
   Prânz: 2 ouă fierte tari, 400 g spanac fiert, o roșie.
   Cină: 250 g friptură vacă, o salată cu ulei și zeamă de lămâie.

   Ziua 9:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr.
   Prânz: 250 g șuncă, o cutie iaurt natural.
   Cină: 250 g friptură vacă, salată cu ulei și zeama de lămâie.

   Ziua 10:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr.
   Prânz: 2 ouă fierte tari, o felie șuncă, o salată.
   Cină: o țelină fiartă, o felie roșie, un fruct proaspăt (măr, pară sau portocală).

   Ziua 11:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr, o felie pâine prăjită.
   Prânz: 200 ml suc de portocale, o cutie cu iaurt natural.
   Cină: un ou fiert, un morcov, 250 g brânză de vaci.

   Ziua 12:
   Mic dejun: un morcov mare ras.
   Prânz: 200 g cod fiert cu zeamă de lămâie, o linguriță unt.
   Cină: 250 g friptură vacă, o țelină rasă.

   Ziua 13:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr, o felie pâine prăjită.
   Prânz: 2 ouă fierte tari, un morcov mare ras.
   Cină: 250 g carne de pui, o salată cu ulei și zeamă de lămâie.

vineri, 17 iulie 2015

Cure pentru vară

   Atunci când ne simțim obosiți, fără chef de viață și fără energie, este bine să urmăm o cură cu fructe sau chiar cu legume.Acestea contribuie la revitalizarea organismului, la menținerea siluetei, imunitatea noastră se întărește, iar noi ne vom simți mult mai bine.

   Cura cu mere:
   Merele se consumă sub formă de compot, cu foarte puțin zahăr, timp de trei zile consecutiv și excluzând orice altă hrană.Cura cu mere are rezultate excelente împotriva inflamațiilor intestinului și pentru a păstra tenul cât mai curat.Merele crude sunt bune și pentru ficat și intestin.Mâncate seara, înainte de culcare, dau un somn liniștit și odihnitor, cu condiția să fie bine mestecate.




   Cura cu lămâi:
   Cura cu lămâi este recomandată împotriva reumatismului, a gutei, a colicilor nefritice (de rinichi).Se bea zeama de lămâie cu ajutorul unui pai pentru a evita contactul dințiilor cu acidul sucului de lămâie, iar pulpa se poate consuma ca atare.Se începe cu zeama unei lămâi și se mărește treptat doza dacă stomacul o suportă.Cura dureaza 21 de zile și se pot consuma până la 4-5 lămâi pe zi, pentru a coborâ apoi treptat numărul lor.Dacă stomacul nu suportă zeama, beți în fiecare seară o ceașcă de apă caldă îndulcită în care stoarceți zeama unei lămâi.

   Cura cu struguri:
   Ca și cura cu mere, se utilizează pe perioade scurte de timp (2-3 zile), iar în bolile maligne timp de 15-30 de zile. Se consumă numai pulpa boabei de strugure, fără semințe și coajă, sau numai sucul proaspăt extras.Se începe cu 1 kg crescând treptat la 2-3 kg pe zi.Fiind bogat în vitamine, glucide, săruri naturale, strugurele facilitează metabolismul organismului, echilibrează balanța de vitamine, favorizează eliminarea acidului uric, are un efect decongestionant, se recomandă în majoritatea bolilor.Sucul are efect depurativ, diuretic, tonifiant, fiind indicat în bolile infecto-contagioase (scarlatina, rujeola, varicela, gripe), tumori maligne.



 

   Cura cu suc de lămâi:
   Exercită un efect depurativ, neutralizant al acidității sângelui, tonifiant al peretelui capilar.Se începe cu sucul de la o lămâie, crescând zilnic doza cu câte o lămâie, până se ajunge la 7 lămâi pe zi.Din ziua a 8-a se scade câte una, până se ajunge la o lămâie.Durata curei este de 14 zile, iar după o pauză de 2 săptămâni se poate relua.Este eficientă în litiază renală, gută, obezitate, angină, migrenă, varice, sciatică, boli hepatice și respiratorii.

   Cura cu suc de orz verde:
   Se consumă 3 x 50 ml suc pe zi.Se folosește contra următoarelor boli: anorexie, anemie, stomatite, afecțiuni oculare, gastrice, ulcer, cancer, colite, pancreatite, afecțiuni hepatice, constipație ischemică, arteroscleroză cerebrală, infarct miocardic, hipertensiune, hipotensiune, astm bronșic, gripe, viroze pulmonare, TBC pulmonar, rinite alergice, dereglări hormonale, diabet, obezitate, retardpsiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie facială, reumatism articular acut, lombosciatică, artrite, acnee, efelide, dermatite, eczeme, ulcere varicoase, tromboflebite, hemoroizi, fracturi, avitaminoze, alopecie, sterilitate, impotență sexuală.




   Orzul verde conține:
   - de peste 250 de ori mai multă vitamina A decât în salata verde,
   - de peste 25 de ori mai mult potasiu decât în banane,  
   - de peste 11 ori mai mult calciu decât în lapte,
   - de peste 11 ori mai mult fier decât în țelină,
   - de peste 7 ori mai multă vitamina C decât în portocale,
   - de peste 10 ori mai multă vitamina B1 decât în spanac,
   - de peste 23 de ori mai multa biotină decât în lapte.

joi, 16 iulie 2015

Pentru un bust frumos

   Doamnele și domnișoarele ar da orice pentru un piept frumos și un decolteu tulburător; rar putem întâlni o femeie care să fie pe deplin mulțumită de bustul ei, pieptul este ba prea mic, ba exagerat de mare.
   Orice complex face ca o femeie să devina neîncrezătoare în sine însăși, inhibată, iar de aici nu mai este mult până la o adevărată depresie.
   După naștere sau o dată cu înaintarea în vârstă, pieptul își schimbă inevitabil forma inițială, se lasă și devine încă un motiv de amărăciune.

   Pentru început folosiți o cremă obținută din amestecul a 50 ml de ulei vegetal (preferabil de migdale), 9 picături de ulei de mușcată, 16 picături de ylang-ylang.Masați zilnic cu acestă cremă timp de câteva minute dimineața și seara mușchii pectorali și pieptul.Amestecul respectiv îmbunătățește tonusul muscular și ajută la mărirea pieptului.

   Un alt ajutor de nădejde îl puteți obține de la tinctura de hamei:
   Preparați un ceai de hamei (o lingură de hamei la un pahar de apă și puțin zahăr) și beți câte o jumătate de pahar de 2-3 ori pe zi înainte de masă timp de o lună de zile.La două săptămâni de la începerea tratamentului, veți simți deja efectul: pieptul devine mai plin, mai viguros, mărindu-se cu 1-2 numere.




   Dieta este un alt mod prin care putem avea grijă de sânii noștri, de aspectul lor și de tonusul muscular al bustului.O vorba bătrânească spune: ”pentru un bust mare, varză, pentru șolduri fine, caș proaspăt”.Varza este foarte des folosită în vindecarea afecțiunilor.
   Dacă mâncăm aproape zilnic varză preparată sub diferite forme ne putem bucura și de un bust robust, așa cum poate multe femei își doresc.Numai că trebuie să avem o imaginație culinară bogată, deoarece nu sunt foarte multe feluri de mâncare pe bază de varză.Gătim varză dulce sau murată fie ca și ciorbă, borș, sarmale sau călită, fie ca salată în combinație cu legume, fructe obișnuite sau fructe de pădure.Sub formă de salată, varza se asortează foarte bine cu struguri, mere pădurețe, pere, portocale, morcovi, cartofi, castraveți, roșii.

   Vă prezentăm o rețetă delicioasă pe care să o preparați când nu aveți alte idei:


   Salată de varză dulce:
   - o varză dulce de mărime potrivită,
   - 2-3 cartofi fierți,
   - 3-4 linguri de maioneză,
   - mărar, pătrunjel.
   Radeți pe răzătoarea mare o varză dulce de mărime potrivită.Curățați și tăiați cubulețe cartofii, după care îi puneți peste varză.Amestecați cu 3-4 linguri de maioneză.În loc de maioneză puteți folosi pastă de tomate sau ketchup.Așezați salata pe un platou și decorați-o cu verdeață. 


   Într-o postare viitoare, vom aduce în discuție gimnastica și câteva exerciții fizice, pentru menținerea unui bust frumos și sănătos.

miercuri, 15 iulie 2015

Meloterapia partea a doua

   Am aflat în acest articol despre importanța muzicii în viața noastră și despre diferite tehnici cu care specialiștii ne pot ajuta.Continuăm șirul dezvăluirilor despre meloterapie și despre beneficiile acesteia.

   Destinderea psihomuzicală este un mijloc care favorizează relaxarea prin folosirea schimbărilor de tensiune deținute de muzică.Ea este compusă dintr-o serie de extracte de opere, care trec de la un tempo rapid la unul lent, unde solistul încearcă să-l învăluie pe bolnav, să-i ofere dispoziția care să-l facă să evadeze, să trăiască clipe de relaxare.


   Există mai multe tipuri de intervenții, pe care meloterapeuții le utilizează în funcție de locul terapeutic.În ceea ce privește meloterapia receptivă, ședințele se pot practica individual.


   Ședințele de asociere a trei opere au ca scop înlăturarea necomunicării și conștientizarea dificultăților afective traumatizante și orientarea spre evoluția lor.Meloterapeutul construiește un montaj cu trei fragmente muzicale care permit pacientului să resimtă o cale de comunicare. 
 

   În cazul asocierii a două opere există avantajul că pot facilita chiar de la bun început verbalizarea pacientului, fiind întrebuințată cu succes în cazul copiilor și al adolescenților.Rolul meloterapeutului este de a calcula folosirea a uneia, a două sau a trei asocieri, de a folosi piese integral sau parțial, în funcție de posibilitatea de ascultare a pacientului. 


 

   Ședința de meloterapie receptivă cu ajutorul unei singure piese este psihoterapeutică, mesajul compozitorului, diferitele gesturi ale interpretului putând interveni în receptarea pacientului.
   Este vorba despre o continuitate muzicală, de o înșiruire de gânduri, de o expresie afectivă cauzată de ascultarea piesei.Prin raportare la pacient, meloterapeutul trebuie să simtă muzica ce îi permite primului să se regăsească.


   Ciclul de meloterapie:

   Dacă se practică în grup, derularea unui ciclu de meloterapie receptivă constă în: discuția și întâlnirea individuală meloterapeut-pacienți, participarea la trei ședințe, o nouă întâlnire individuală pacienți-meloterapeut, participarea la alte trei ședințe, sfârșitul ciclului, o nouă întâlnire individuală meloterapeut-pacienți.La această ultimă întâlnire, meloterapeutul decide dacă este nevoie sau nu de un nou ciclu.Ciclul meloterapiei receptive este, pe rând, un grup închis, dar și unul deschis permițând posibilitatea acceptării de noi pacienți.
 

   Unealta terapeutică în meloterapia receptivă o reprezintă dispoziția pacienților, locul întâlnirii și al vorbelor.Dificultatea elaborării unui program muzicoterapeutic pentru meloterapeut constă în faptul că la fiecare ședința el poate întâlni sau primi noi pacienți, pentru că este un ciclu deschis.Construcția muzicală a unei ședințe trebuie să aibă efecte asupra a patru sau cinci persoane mai vechi în grup, ceilalți membri integrându-se sau nu pe parcursul ședințelor.


   Meloterapia activă:

   Ședințele de meloterapie activă au aceeași funcționare cu meloterapia receptivă.În ședințele de grup ale meloterapiei active, întâlnirea pacienților din dorința de a cânta și de a-și pune la comun ideile fac din aceasta un mijloc privilegiat de comunicare și de exprimare.Într-o execuție terapeutică, pacienții trec prin  toate fenomele specifice unui grup: lider, colider, care poate vorbi sau cânta, monopolul expresiei, inhibiția etc.


   Pași de exprimare:

   Ascultarea, motivarea, fixarea și dezvoltarea fiecăruia permit găsirea unui loc, a propriului loc în recunoașterea sunetului, care este diferit pentru fiecare pacient în parte.

   Dialogul prin sunete, adică fiecare pacient își alege un partener cu care face un schimb de pasaje melodice și ritmice, stabilind astfel începutul unei comunicări sonore.

   Comunicarea în grup, în care fiecare face ce vrea, când vrea, fără vreo restricție dinainte stabilită.

   Cel de-al patrulea pas constă în răspunsul benevol al fiecărui pacient la întrebarea meloterapeutului despre cum a simțit acea melodie sau acel fragment melodic.



marți, 14 iulie 2015

Despre asprimea părinților

   Copilul, indiferent de vârstă, trebuie înconjurat cu blândețe și iubire.Câteodată un singur copil este capabil să-și aducă părintele la disperare.Dar dacă sunt doi, trei sau chiar mai mulți, este mai greu.
   Ce atitudine trebuie să aibă părinții atunci când copiii răspund obraznic?Cum să nu-și iasă din fire, atunci când cei mici nu mai contenesc cu poznele și se încaieră?
   Desigur, ar fi mult mai simplu să le tragem câteva palme, să strigăm la ei, să-i urechem și să-i pedepsim drastic, pentru a ne impune voința.Dar acest comportament nu este deloc o soluție optimă deoarece micuții nu vor veni în brațele unei mame care îi ceartă întruna, strigă și-i plesnește la tot pasul.Dimpotrivă, se vor înstrăina de ea.


   Este deosebit de important ca un copil să înțeleagă cu propria-i judecată ce este bine și ce nu, de ce nu trebuie să recurgem mereu la forță, la durități, ci să discutăm unii cu alții, să stingem conflictele înainte de a le declanșa.
   Copilul trebuie să învețe de mic să îi lase și pe ceilalți să trăiască, toți vor ca și el să aibă o viață proprie.Înțelepciunea populară ne învață: ce ție nu-ți place, altuia nu-i face.


 

   Când un copil plânge mama trebuie să lase totul și să alerge, să vadă ce s-a întâmplat.Oricât de mare ar fi necazul sau durerea copilului, dacă mama aleargă să vadă ce-i cu el să-l liniștească, necazul sau durerea va trece imediat.Lânga mama, cu mângâierile ei, vor seca și lacrimile, va trece și durerea.
   Căldura mângâietoare și vorbele mamei sunt leacul care oprește plânsul oricărui copil.
 

   De multe ori părinții nu-și alină copiii care plâng, ci îi ceartă și îi fac de râs, că sunt prea mari ca să mai plângă.Mai mult, de multe ori copiii sunt certați, amenințați și chiar bătuți ca să nu mai plângă degeaba.
   Aceasta este însă cea mai mare greșeală a părinților: dacă nu le este milă de copilul ce varsă lacrimi amare, vor provoca o duritate și asprime sufletească, astfel încât copilul va crește și va deveni indiferent în fața lacrimilor altuia.Și în primul rând vor fi insensibili la plânsul bătrânei lor mame.

   Când cineva este rănit și merge la medic, desigur este binevenit ajutorul acestuia, care îl pansează și îi dă medicamentele necesare pentru a alina durerea și a aduce vindecarea.La fel, când copilul vine în fugă la mama sau tata, plângând și căutând alinare, el are o rană, fizică sau sufletească și caută ajutorul părinților.
 

   Mama, dar și tata, trebuie să fie un părinte bun, blând și înțelegător.
   Bunătatea părintească este în primul rând absența răutății și furiei în tratament aplicat copiilor. Chiar dacă trecem printr-o perioadă grea, copiii trebuie înconjurați cu dragoste, căldură și blândețe.
   Iar mai târziu, blândețea și dragostea primită de la părinți se vor întoarce către ei din partea copiilor pe care i-au crescut cum se cuvine.

luni, 13 iulie 2015

Ce sport practicați?

   Sportul face bine, este foarte important să facem mișcare, exercițiile fizice prelungesc viața...Tot mai des auzim aceste fraze în jurul nostru și poate chiar medicii ne recomandă aceste lucruri.

   Este la îndemâna oricui să facă sport și nu este deloc costisitor.Trebuie doar să alegeți în funcție de preferințe, timp și necesități.


   Dacă ați ales să alergați pentru a scăpa de kilogramele în plus, trebuie să știți câteva reguli și să le respectați:

- Să nu mâncați sau să beți lichide în cantități mari înainte de antrenament, deoarece pot apărea dureri abdominale.
- Să alergați măcar un sfert de oră.
- Să alergați cu viteză constantă.
- Să nu faceți pauze lungi și dese.
- Să nu scădeți în timp durata și distanța, ba dimpotrivă să creșteți ambii parametri.
- Să nu vă odihniți imediat după încheierea cursei, ci să faceți exerciții de respirație.
- Pentru a nu face febră musculară, scuturați picioarele puternic după cursă.




   Mersul pe jos este la îndemâna oricui vrea să-și pună sângele în mișcare și este foarte comod, mai ales când locul ales pentru mișcare este un parc.Și în cazul mersului pe kos avem câteva indicații menite să vă ajute:

   - Să mergeți cel puțin o jumătate de oră în fiecare zi (preferabil o oră).
   - Mersul pe pantă cu înclinare de până la 30 de grade este mai soliocitant.
   - Cu cât creșteți viteza de mers, cu atât veți arde mai multe calorii.

   Gimnastica aerobică necesită un spațiu cu o minimă dotare: o saltea tare și un baston, lucruri pe care nu le găsim doar într-o sală, ci ni le putem procura și acasa.
   Exercițiile sunt prezentate fie în reviste, fie pe internet, fie le puteti învăța de la un instructor.Este preferabil să le executați dimineața, cam 45 de minute sau o oră, asociindu-le cu mers sau alergare după amiază. 

   Gimnastica aerobică reprezintă sportul femeilor, dar nu neapărat numai al lor. 


   
   Tenisul, handbalul, fotbalul și baschetul sunt câteva sporturi care sunt învățate încă din școalș, iar executarea lor nu este dificilă deloc.Datorită solicitarii psiho-fizice mari, este bine să jucați câte o oră la două zile, dacă nu urmăriți să atingeți anumite performanțe.

   Culturismul este, fără îndoială, sportul celor puternici, nefiind chiar la îndemâna oricui, dedicat în special, dar nu exclusiv, bărbaților.Asta, deoarece, din cauza suprasolicitării la care îi supune pe practicanții săi, îi determină pe mulți să abandoneze.De asemenea, este un sport foarte costisitor.
 

   Mai înainte de toate, trebuie să vă procurați gantere, haltere, un helcometru, bară pentru tracțiuni din agățat și o bancă reglabilă, sau să mergeți regulat la o sală, apoi să dispuneți de o hrană suficientă, bogată în proteine (culturismul fiind sportul proteinelor), dar care să asigure un număr mare de calorii. 


 

   Culturismul nu este un sport practicat pentru a pierde kilograme, ci mai ales pentru a câștiga masă musculară superioară calitativ și cantitativ, sau mai bine-zis, pentru a transforma caloriile stocate în grăsime, în masa musculară activă.Masa totală poate staționa, crește sau scădea, dar acesta nu este un motiv pentru a renunța la culturism, atunci când lucrurile nu merg cum trebuie.

   Concluzionând articolul, nu uitați să faceți mișcare, alegeți ceea ce vă face plăcere și vă aduce satisfacții, nu fiți comozi și perseverați.Sentimentul că v-ați depășit limitele este minunat și extrem de stimulator.

duminică, 12 iulie 2015

Calendarul sarcinii partea a doua

   Revenim cu partea a doua a acestei postari, urmând firul unei sarcini normale și schimbările apărute, de la săptămâna 11 și până aproape de naștere.

   Săptămâna 11:
   Fetusul poate să înoate destul de bine în lichidul amniotic.Are acum ceva mai mult de 7 centimetri lungime.

   Săptămâna 12:
   Pleoapele unite se dezvoltă peste ochii care sunt acum complet formați.Copilul poate chiar să și plângă în tăcere, deoarece are corzile vocale formate.Ar putea chiar să înceapă să-și sugă degetul.Tot acum îi cresc și unghiile la degetele de la mâini și de la picioare.

   Săptămâna 14:
   Mușchii se dezvoltă în continuare, iar mișcările copilului, în timp ce înoata și dă din picioare, sunt din ce în ce mai coordonate.

   Săptămâna 16:
   Fetusul măsoară acum în jur de 14 centimetri.I s-au format gene și sprâncene, iar limba are acum și papile gustative.În jurul celei de-a optsprezecea săptămâni de sarcină se face de obicei un control cu ultrasunete pentru a se detecta posibile anomalii, poziția placentei sau o eventuală sarcină multiplă.Interesant este faptul că tot acum se poate observa că fetusul sughiță.




   Săptămâna 20:
   Fetusul are acum în jur de 21 de centimetri lungime.Urechile funcționează perfect și el poate înregistra sunete estompate din exterior.Buricele degetelor au acum amprente.Sexul copilului se poate distinge la o examinare cu ultrasunete.

   Săptămâna 24:
   Fetusul are acum în jur de 33 de centimetri lungime.Pleoapele unite se separă acum în pleoape superioare și inferioare, permițând copilului să deschidă și să închidă ochii.Pielea este acoperită de un păr extrem de fin și protejată de un strat de secreție având consistența cerii.Copilul inspiră și expiră lichidul amniotic prin plămânii deja formați.

   Săptămâna 28:
   Fetusul are acum în jur de 37 de centimetri lungime.Corpul a crescut ajungând din urmă capul, care era destul de mare la început, iar acum copilul pare mult mai proporționat.

   Săptămâna 32:
   Copilul petrece majoritatea timpului dormind.Mișcările lui sunt acum puternice și coordonate.Probabil ca deja s-a așezat în poziția cu capul în jos, pregătit să se nască.

   Săptămâna 36:
   Copilul măsoară acum în jur de 46 de centimetri lungime.Probabil că și-a cuibărit deja capul în pelvisul mamei, gata de a veni pe lume.Dacă se naște acum, are toate șansele să supraviețuiască.Plămânii se dezvoltă rapid în săptămânile următoare.

   Săptămâna 38:
   Copilul are acum în jur de 51 de centimetri lungime și este gata de naștere.Se crede că în această perioadă copilul începe să secrete hormonii care declanșează începutul travaliului.

sâmbătă, 11 iulie 2015

Bijuteriile tatuate, noul trend în beauty

   Mai devreme sau mai târziu fiecare dintre noi trece printr-o criză a schimbării și atunci ne dorim o nouă tunsoare sau culoare a părului sau o altă garderobă.Soluția dilemei o poate reprezenta un mic artificiu artistic prin care să reușim să spunem ceva despre noi, să ne definim personalitatea într-un mod aparte.
 

   Tatuajul este acel ”ceva”, care subliniază o trăire, un sentiment, un moment crucial și nu puțini sunt cei care aleg să calce pragul unui atelier pentru tatuări.Problema apare când persoana în cauză realizează că mai bine se tundea zero sau se vopsea verde, că tatuajul nu i se potrivește, că este privit ciudat, că se lovește de prejudecăți, dar mai ales că este nevoit să trăiască toată viața cu aceea decizie.

   Pentru cei nehotărâți, care vor doar să experimenteze sau pentru cei care nu s-au decis asupra modelului, au aparut tatuajele temporare, ba mai mult, ultima fița în domeniu, sunt bijuteriile tatuate.




   Acestea au fost lansate, nu oricum, ci în cadrul marilor târguri de cosmetice, cum ar fi Cosmoprof și au fost primite favorabil de către critici și de către clienți.
   Sunt extrem de ușor de aplicat, durează până la 6-7 zile, putem alege dintr-o sumedenie de modele și le putem purta în diferite combinații alături de bijuteriile reale.Pe pielea perfect curată, se lipește modelul ales, se umezește pe spate cu puțină apă și se dezlipește folia protectoare.
   Extrem de rapid, simplu și fără riscuri putem fi în pas cu moda sezonului și cu noutățile.


   Vedetele sunt cele care au dat startul acestei isterii în masă cu astfel de bijuterii tatuate: Alessandra Ambrosio, Aerin Lauder, Beyonce sunt doar câteva nume iar specialiștii consideră, pe bună dreptate, că nu ești în trend dacă nu ai măcar un asemenea tatuaj aplicat.



 

   Bijuteriile tatuate imită foarte bine lănțicuri, brățări, inele, chiar coliere, au diferite culori, însă cele mai deosebite sunt cele cu foiță de aur sau argint și cele cu tonuri metalice.Pentru fashionistele convinse, oferta este de nerefuzat: fluturași, floricele, inimioare, pene, frunze, litere, diferite combinații sau simboluri, ce se pot plasa pe gât, brațe, gambe, umeri, spate și în multe alte locuri, fără restricții.
 

   Noutatea bijuteriilor tatuate constă în faptul că nu sunt toxice, nu arată kitschos, dimpotrivă, oferă feminitate, bun-gust și mai ales, unicitate.
   

   Indiferent de locul în care alegem să purtam noile bijuterii tatuate sau de momentul zilei, faptul că nu avem cum să dam greș, este o certitudine, dovadă stând vânzările record ale acestor accesorii.
   Pe acest fapt se bazează producatorii ce ne pun la dispoziție tot mai multe modele, dar și persoanele care au purtat măcar o dată aceste accesorii și care au rămas fidele trendului.


   Acest tip de accesorii poate fi scos în relief de o piele întreținută cu cosmetice bio și perfect bronzată, de un zâmbet strălucitor sau de un make-up fără cusur.
Și dacă am amintit de un machiaj perfect, atunci sigur vom apela la produse de machiaj bio, de cea mai bună calitate, pentru un rezultat final admirat de toată lumea.

vineri, 10 iulie 2015

Remedii pentru diferite afecțiuni

   În postarea de astăzi vom încerca să vă prezentăm câteva remedii pentru diferite afecțiuni, cum ar fi: durerile oculare, auriculare, edemele, abces cutanat și fimoza.

   Edemele:
   Se iau 2 lingurițe pline de rădăcini mărunțite de osul-iepurelui la o ceașcă cu apă și se lasă peste noapte la rece.A doua zi dimineața, maceratul se încâlzește ușor și se filtrează.Această ceașcă se bea repartizată 1/2 ceașcă, cu o oră înainte și 1/2 ceașcă, cu o oră după micul dejun.

   O a doua posibilitate de a face edemele să se retragă, se realizează prin scoarța trunchiului de soc sau a crengilor de soc.La o ceașcă de apă se pune o linguriță rasă de scoarță de soc (întrucât cantitățile mai mari declanșează diaree sau vărsături, trebuie dozat foarte slab) și se lasă peste noapte la rece la macerat.Aceasta ceașcă cu scoarță de soc macerată poate fi subțiată cu încă 1/2 ceașcă cu apă.Se bea câte 1/2 ceașcă ușor încălzită după fiecare din cele 3 mese principale.



   Dureri auriculare:
   În categoria acestor suferințe se numără urechile care curg, urechile care țiuie, durerile în urechi după o infecție și durerile auriculare însoțite de febră și pierderea auzului.
   Tratament:
   Ca picături pentru urechi se folosesc: uleiul de măsline, uleiul dulce sau glicerina deshidratată.
   Dopurile de ceară se pot preveni prin instilații auriculare din puțin detergent lichid cu 1 linguriță de apă caldă.
   În cazul furunculelor din ureche, se folosesc cu mult succes mesele cu Ichtyol.
   În cazul mâncărimilor din canalele auriculare, un efect benefic îl au mesele cu soluție Burow.
   În 30 g de soluție Burow 1% se înmoaie meșe de tifon care se introduc în ureche.


   Abcesul cutanat
   Este o infecție microbiană a pielii, care duce la necroza țesuturilor și formarea puroiului.
   Tratament:
   În general, bolnavii cu predispoziții la abcese trebuie să beneficieze de o alimentație alcalină și să se obișnuiască să mănânce drojdie de bere.
   Înmuierea și golirea abcesului se pot face prin comprese calde și umede cu frunză de varză tăiată, rondele de ceapă, mălai, brânză de vaci sau argilă, sau cataplasme cu rădăcină de nalbă-mare, macerată, cu infuzie de arnică sau mușețel.
   Sunt indicate uleiurile esențiale de lavandă și de mușețel, tamponate la locul infecției.
   Dacă puroiul s-a evacuat, folosiți alifia de gălbenele care ajută la cicatrizare.
   Abcesele feței pot fi periculoase, întrucat infecția se poate propaga spre sinusurile venoase ale craniului.


   Fimoza:
   Există o metodă de a trata fimoza la copii cu ajutorul băilor.Se iau 10-20 mililitri de soluție 10% de sulfat de potasiu (preferabil să fie proaspăt preparată de către farmacist), pentru o baie caldă la un copil, deci pentru cca. 50-70 litri de apă, și se trage ușor înapoi prepuțul.Se fac 1-2 băi pe săptămână.Adesea se văd rezultatele deja după 4 băi, așa că mai mult de 10 băi nu au nici un rost.Vârsta favorabilă pare a fi între 4 și 7 ani, însă băile mai pot fi făcute chiar și băieților de 10 ani.
   Și băile de nalbă sunt recomandate si au rezultate bune.Pentru o baie la un copil su pune un pumn plin de nalbe, lăsate peste noapte numai în apă la macerat; pentru adulți se pun cca. 100 grame pentru o baie de șezut.




Durerile oculare:
   Acestea pot fi provocate de creșterea presiunii intraoculare. Un început de glaucom poate fi suspectat dacă bolnavul vede o aureolă în jurul corpurilor de iluminat.Dacă vedeți mai bine într-o cameră iluminată moderat sau cu ochelari fumurii, este foarte posibil să suferiți de cataractă.
   În cazul prezenței unui corp străin în ochi, se poate face o spălătură.Pentru aceasta, se pune o linguriță de praf de acid boric într-un pahar cu apă călduță.Picătura de soluție se aplică cu o pipetă, aplecând capul pe spate și deschizând bine pleoapele ochiului.Când nu se poate înlătura corpul străin prin instilații oculare, se vor folosi procedee mecanice.
   Oboseala ochilor se poate înlatura prin spălături cu apă sărată (1 lingură de sare dizolvată la 1l de apă).Soluția se păstrează la rece, într-o sticlî înfundată.
   Pentru tratamentul ochilor roșii, congestionați, se folosește o soluție naturală de acid boric, câte 2 picături în fiecare ochi, de 3-4 ori pe zi.Deși la început se poate să aveți o senzație de arsură, aceasta dispare repede.Se poate folosi și un unguent cu sulfat de zinc 0,5%.


joi, 9 iulie 2015

Aliații celulitei

   Celulita este o problemă cu care se confruntă multe persoane și posibilitățile prin care care se poate lupta cu ea sunt numeroase: creme, masaj, mișcare.Desigur, există și combinații de alimente ”vinovate” care sabotează tactica de îndepărtare a celulitei.

   Cauzele celulitei sunt multiple: moștenirea genetică, dereglările hormonale, stresul, sedentarismul și regimul alimentar care conține o cantitate prea mare de grăsimi, proteine și zaharuri.

   Inamicul numarul 1 al celulitei este zahărul.Poți scăpa de celulită renunțând la zahar, al cărui efect nociv este cimentarea grăsimii în organism.Dacă vei renunța la dulciuri de orice fel, lupta împotriva celulitei va fi mai ușoară.Când simți nevoia de dulce, mănâncă o linguriță de miere.

   Există, însă, o multitudine de combinații "fatale" care, asociate cu cauzele de mai sus, pot agrava celulita. Iată câteva exemple:

   O combinație "fatală" dimineața: pâine albă cu margarină, mezeluri, dulceață și o cană de cafea cu zahăr.
   Pentru prânz și seară, NU se recomandă combinații între: pizza, hamburgeri, paste, prăjeli, carne grasă, mezeluri, cartofi, pâine albă, băuturi alcoolice, cafea și, mai ales, NU se recomandă desert după masă (prăjituri, înghețată, clătite etc.).
   Dulciurile se consumă numai între mese și vor fi în principal, fructe. 




   Pentru a combate celulita se recomandă:

   Un regim alimentar compus în proporție de 75% din alimente crude, menit să elimine sau să împiedice formarea celulitei asociat cu exerciții de gimnastică și masaj (câte o jumătate de oră, de trei ori pe săptămână), pentru ameliorarea circulației sanguine și pentru menținerea formei fizice.
   Aplicarea zilnică a unei creme anticelulită.
   Consumarea a cât mai multe citrice și apă plată.
   Reducerea consumului de sare.
   Evitarea băuturilor răcoritoare dulci, cafelei și tutunului.
   Eliminarea din alimentație a sticksurilor, chipsurilor, alunelor etc. Între mese se consumă doar fructe.
   Servirea unui mic-dejun consistent, evitarea dulciurile la prânz și consumarea proteinelor de calitate, provenite în special din soia, lactate, carne slabă, pește și pui. 


   Alimente care diminuează celulita:

   Sucul de sfeclă roșie este benefic, deoarece ajută ficatul să elimine grăsimile stocate în organism.
   Țelina combate retenția de apă; se recomandă crudă, în salate, sau sub formă de suc (morcovi, sfecla roșie și țelină).
   Castravetele favorizează activitatea rinichilor.
   Algele conțin minerale, proteine, vitamine, iod.Ele catifelează pielea și împiedică fixarea grăsimilor în anumite zone ale corpului.

miercuri, 8 iulie 2015

Calendarul sarcinii

   Fătul petrece în jur de 38 de săptămâni în uterul mamei, dar durata medie a unei sarcini este considerata a fi de 40 de săptămâni, deoarece numărătoarea începe din prima zi a ultimei menstruații a femeii, și nu din ziua concepției, care de obicei are loc două săptămâni mai târziu.

   Perioada de sarcină este împărțită în trei trimestre:


   Primul trimestru: primele 12 săptămâni.
   Al doilea trimestru: săptămânile 12-24.
   Al treilea trimestru: săptămânile 24-40.

   Concepția are loc atunci când ovulul femeii este fertilizat de spermatozoizii bărbatului.Sexul copilului, precum și moștenirea genetică se stabilesc în acel moment.



   Săptămâna 1:
   La 30 de ore după concepție, celula-ou se divide în două.În cea de-a treia zi, celula-ou (zigotul) se divide în 16 celule.După încă două zile, zigotul migrează din trompa uterină în uter.În cea de-a șaptea zi, zigotul se fixează în pliurile mucoasei uterine.Zigotul este cunoscut acum sub denumirea de blastocist.

   Săptămâna 2:
   Fătul în formare este mai mic decât un bob de orez.Celulele care se divid cu rapiditate se află în procesul de formare a diferitelor sisteme ale corpului, inclusiv sistemul digestiv.

   Săptămâna 3:
   Tubul neural care se dezvoltă acum va deveni în final sistemul nervos central (creierul și măduva spinării).

   Săptămâna 4:
   Copilul este cunoscut acum sub denumirea de embrion.Are în jur de 3 milimetri lungime.În acest stadiu, el secretă hormoni speciali care împiedică menstra mamei.

   Săptămâna 5:
   Inima începe să-i bată.Embrionul își dezvoltă placenta și sacul cu lichid amniotic.Placenta se fixează în pereții uterului pentru a-și extrage oxigenul și substanțele nutritive din organismul mamei.

   Săptămâna 6:
   Embrionul are acum în jur de 1,3 centimetri lungime.Coloana vertebrală este în creștere și arată ca o coadă.Capul este mult mai mare față de restul corpului.

   Săptămâna 7:
   Acum se formează ochii, gura și limba.Mușchii firavi îi permit embrionului să înceapă să se miște.Ficatul embrionului produce celulele din sânge.


   Săptămâna 8:
   Embrionul a devenit acum fetus și are în jur de 2,5 centimetri lungime.Toate organele corpului sunt formate.Mâinile și picioarele care până acum erau în stare incipientă încep să-și dezvolte degetele.Creierul este activ.

   Săptămâna 9:
   Dinții încep să se structureze în interiorul gingiilor.Inima continuă să se dezvolte.

   Săptămâna 10:
   Degetele de la mâini și de la picioare sunt conturate, dar incă unite între ele prin membrane.

ShareThis