joi, 9 iulie 2015

Aliații celulitei

   Celulita este o problemă cu care se confruntă multe persoane și posibilitățile prin care care se poate lupta cu ea sunt numeroase: creme, masaj, mișcare.Desigur, există și combinații de alimente ”vinovate” care sabotează tactica de îndepărtare a celulitei.

   Cauzele celulitei sunt multiple: moștenirea genetică, dereglările hormonale, stresul, sedentarismul și regimul alimentar care conține o cantitate prea mare de grăsimi, proteine și zaharuri.

   Inamicul numarul 1 al celulitei este zahărul.Poți scăpa de celulită renunțând la zahar, al cărui efect nociv este cimentarea grăsimii în organism.Dacă vei renunța la dulciuri de orice fel, lupta împotriva celulitei va fi mai ușoară.Când simți nevoia de dulce, mănâncă o linguriță de miere.

   Există, însă, o multitudine de combinații "fatale" care, asociate cu cauzele de mai sus, pot agrava celulita. Iată câteva exemple:

   O combinație "fatală" dimineața: pâine albă cu margarină, mezeluri, dulceață și o cană de cafea cu zahăr.
   Pentru prânz și seară, NU se recomandă combinații între: pizza, hamburgeri, paste, prăjeli, carne grasă, mezeluri, cartofi, pâine albă, băuturi alcoolice, cafea și, mai ales, NU se recomandă desert după masă (prăjituri, înghețată, clătite etc.).
   Dulciurile se consumă numai între mese și vor fi în principal, fructe. 




   Pentru a combate celulita se recomandă:

   Un regim alimentar compus în proporție de 75% din alimente crude, menit să elimine sau să împiedice formarea celulitei asociat cu exerciții de gimnastică și masaj (câte o jumătate de oră, de trei ori pe săptămână), pentru ameliorarea circulației sanguine și pentru menținerea formei fizice.
   Aplicarea zilnică a unei creme anticelulită.
   Consumarea a cât mai multe citrice și apă plată.
   Reducerea consumului de sare.
   Evitarea băuturilor răcoritoare dulci, cafelei și tutunului.
   Eliminarea din alimentație a sticksurilor, chipsurilor, alunelor etc. Între mese se consumă doar fructe.
   Servirea unui mic-dejun consistent, evitarea dulciurile la prânz și consumarea proteinelor de calitate, provenite în special din soia, lactate, carne slabă, pește și pui. 


   Alimente care diminuează celulita:

   Sucul de sfeclă roșie este benefic, deoarece ajută ficatul să elimine grăsimile stocate în organism.
   Țelina combate retenția de apă; se recomandă crudă, în salate, sau sub formă de suc (morcovi, sfecla roșie și țelină).
   Castravetele favorizează activitatea rinichilor.
   Algele conțin minerale, proteine, vitamine, iod.Ele catifelează pielea și împiedică fixarea grăsimilor în anumite zone ale corpului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis