duminică, 19 iulie 2015

Ardeiul iute partea a doua

   Vom continua astăzi să povestim despre ardeiul iute și despre cum ne poate ajuta.Primele informații le puteți găsi aici.

   Rețete pentru sezonul rece, cu ardei iute:

   Când perioada rece începe, apar o data cu ea și răcelile și gripa, așa că ardeiul iute poate fi un aliat de nădejde.Consumând în timpul mesei o mică doză de ardei iute, acesta va pune sângele în mișcare încălzind corpul, va distruge germenii infecțioși și va desfunda nasul înfundat, ușurând respirația.


   Tot datorită acestor proprietăți, celor care în anotimpul rece suferă de frig și doresc să-și mărească temperatura corpului le este recomandat să consume ardei iute. 


   O jumătate de ardei iute pe zi are și efecte stimulente asupra sistemului nervos, creând o stare de bună dispoziție.


   Să nu uităm că bunicii noștri tratau răcelile cu diverse preparate din ardei iute și le foloseau în tratarea diverselor răceli ce implicau dureri de gât, guturai, tuse, dar și pentru durerile de spate.




   Contra durerilor de gât, se pune o jumătate de linguriță de semințe de ardei iute în două linguri de apă fiartă, se lasă un sfert de oră și apoi se amestecă cu puțină miere.Mixtura astfel realizată se consumă încet, cu înghițituri mici.

   Ceaiul de măghiran sau rozmarin utilizat contra durerilor de gât are un efect imediat dacă se adaugă și un vârf de linguriță de semințe de ardei iute.

   Contra tusei se folosește un amestec de rachiu, ardei iute și apa care, în afară de efectul antiinfecțios, calmează și accesele de tuse.Pentru a prepara această mixtură, se mărunțesc 15-20 ardei iuți peste care se toarnă o jumătate de litru de  rachiu și se lasă o săptămână la macerat după care se strecoară.Produsul astfel obținut este ținut la întuneric.

   Există varietăți de ardei iute care au proprietăți laxative și diuretice, favorizând eliminarea nisipului, fiind totodată un calmant al durerilor de rinichi și vezică.
 

   Intern, în doze mici, poate fi folosit ca stimulent al secrețiilor stomacale.

   Ardeiul iute poate fi un revulsiv puternic și este utilizat extern sub formă de tinctură în frecții. 

   Cei care suferă de pe urma extremităților reci pot încerca un masaj al acestor zone cu o tinctură din ardei iute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis