sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Sucul de pere și sucul de gutui

   Sucul de pere:

   Este indicat în demineralizare și anemie, în surmenaj și astenia care apare pe fond de oboseală. 
   Se pare că stimulează imunitatea nespecifică în zona reno-urinară, fiind recomandat în prevenirea infecțiilor urinare recidivante. 
   Are acțiune diuretică și depurativă, favorizând eliminarea acidului uric. 
   Împreună cu sucul de mere (mai ales cele acrișoare), sucul de pere este indicat diabeticilor (cu excepția sucului extras din soiul de pere BERGAMOTE), fiind util pentru relansarea activității pancreasului și pentru stabilizarea glicemiei.
   Are un efect ușor răcoritor. 
   O mare calitate care oferă acestui suc o valoare deosebită este aceea că poate intra în toate combinațiile de sucuri de fructe. 
   Are efecte puternice în reumatismul cronic degenerativ și gută. 
   Spre deosebire de sucul de mere, care este un excelent tonic de dimineață, fiind înviorător, sucul de pere este calmant și ușor sedativ, inducând stări de relaxare și fiind un excelent reconfortant de seară. 
   În tuberculoză și infecțiile respiratorii cu stări febrile, acționează extrem de favorabil, fiind tonic, ușor febrifug și remineralizant.    Sucul de gutui:

   Acest suc nu se recomandă persoanelor predispuse la constipație. 
   Este aperitiv (datorită gustului amărui), fortifiant și astringent. 
   Este indicat în guturai, afecțiuni pulmonare, tuberculoză, lipsa poftei de mâncare.
   Fiind ușor acid, este folositor în tulburări digestive funcționale și în insuficiența hepatică. 
   Sucul de gutui este un elixir pentru tenul cu pori deschiși și secreție sporită de sebum: se fac masaje ușoare cu suc de gutui și se aplică cataplasme peten cu coji de gutui bine mărunțite. 
   Alături de afine, sucul de gutui este un panaceu în infecțiile intestinale, precum și în diaree și dizenterie, inclusiv la persoanele cu colon sensibil. 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis