duminică, 3 ianuarie 2016

Remedii pentru mahmureală

   Oricine a trecut printr-un episod de mahmureală, știe ce înseamnă asta și cum se resimte organismul.Venim astăzi cu câteva remedii pe care să le puneți în practică ori de câte ori aveți un asemenea moment.

   Mai mult alcool:
   Cui pe cui se scoate, spune o vorbă din bătrâni, aşa că multe persoane apelează la alcool pentru a scăpa de mahmureală.Specialiştii spun că aceasta este o idee proastă pentru că durerea de cap va fi amplificată.În plus, în acest fel se poate ajunge la o dependență de alcool.


   Mişcarea:
   O bătutură este metabolizată de organsim într-o oră, astfel că este un mit faptul că tot alcoolul poate fi eliminat într-un singur antrenament.În acelaşi timp, endorfinele pe care organimul le eliberează după o repriză de mişcare pot îmbunătăţi buna dispoziţie.În plus, mișcarea duce la un consum mai mare de lichide, ceea ce este foarte bine.


   Cafeaua:
   Mulţi oameni, mahmuri sau nu, preferă să înceapă ziua cu o cafea bună.Este totuşi bine de ştiut că o cafea nu înseamnă rezolvarea tuturor problemelor.În funcţie de persoană, cafea poate să elimine o durere de cap sau să o amplifice.În cazul în care o persoană mahmură apelează la cafea, studiile pe această temă sugerează că trebuie băută şi apă întrucât cafeina duce la deshidratare.


   Apa:
   Apa este o necesitate.După cum se ştie, alcoolul este diuretic şi poate cauza deshidratare.Tocmai de aceea, înainte de a merge la culcare este indicat să bei, până la jumătate de litru de apă.Atunci când o persoană consumă alcool, specialiştii recomandă să se consume un pahar cu apă după fiecare pahar cu alcool, astfel încât să fie înlocuite fluidele pe măsură ce se pierd.
   Medicamentele:
   Se poate elimina durerea de cap cu o pastilă, dar trebuie apelat la anti-inflamatorii de genul ibuprofenului şi nu la acetaminofen.Acesta din urmă, deşi este ok pentru durerea de cap, poate afecta ficatul care este suprasolicitat cu metabolizarea alcoolului.


   Băuturile pentru sportivi:
   Chiar dacă efectul diuretic al alcoolului poate duce la pierderea unor electroliţi, nu este nevoie ca aceştia să fie înlocuiţi imediat.Ce înseamnă acest lucru?De exemplu mulţi oameni cred că băuturile pentru sportivi, gen Gatorade, sunt recomandate pentru combaterea mahmurelii, însă specialiştii spun că efectul acestora nu este diferit de cel al apei, aşa că nu trebuie aruncați banii pe ferestră şi se poate consuma și apă plată.
 

   Mâncarea grasă:
   Contează foarte mult ceea ce s-a mâncat înainte de a se fi consumat alcool.Mâncarea încetineşte absorbţia alcoolului şi cu cât alcoolul ajunge mai târziu în sistemul circulator cu atât mai târziu apare beția.


   Pâinea prăjită sau biscuiţii:
   Este un sfat excelent pentru cei care suferă de mahmureală.Problemele cu stomacul nu se pot rezolva ușor, dar carbohidraţii pot ajuta ca nivelul zahărului să nu scadă prea mult.În mod normal, ficatul începe să producă mai multă glucoză, dacă nivelul zahărului din sânge se reduce.Însă, în cazul în care ficatul este ocupat cu metabolizarea alcoolului nu mai poate produce glucoză, ceea ce înseamnă un nivel al zaharului scăzut şi, prin urmare, oboseală și irascibilitate.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis