miercuri, 13 ianuarie 2016

Tratamente contra paraziților intestinali

   Limbrici, tenie: seminţele de dovleac conţin un aminoacid care poate fi administrat fără grijă la copii.Nefiind iritant, acest remediu poate fi utilizat fără probleme mai multe zile. 
   În ziua de dinaintea administrării tratamentului, mâncaţi doar lactate.
   Amestecaţi 30-40 gr seminţe de dovleac, curăţate de coajă (2 linguriţe), cu aceeaşi cantitate de miere de albine, (se poate şi zahăr cu puţină zeamă de lămâie), obţinând o pastă.Mâncaţi această pastă dimineaţa, pe stomacul gol, trei zile la rând, în intervale de 20 minute.A treia zi, la 3-4 ore după ultima repriză, înghiţiţi 40 gr ulei de ricin, sau un decoct de cruşin, pe care le obţineţi fierbând timp de cinci minute 10 gr de coji în 250 gr apă, lăsând apoi să stea 5 minute.


   Oxiuri: 5-7 căţei de usturoi, pisaţi mărunt, se amestecă cu o linguriţă de oţet şi 1-2 linguriţă de sare grunjoasă.Se omogenizează bine.În zilele de marţi, joi şi sâmbătă, dimineaţa pe nemâncate, se ia o linguriţă din compoziţie, după care nu se bea şi nu se mănâncă nimic, vreme de 2 ore.
   Tratamentul durează trei săptămâni.
   În acest timp, nu se consumă lapte şi dulciuri.       

   Limbrici: se foloseşte aceeași rețetă ca și la oxiuri, însă în zilele de tratament, bolnavul stă aşezat cu şezutul într-o oală de noapte în care se pune lapte dulce-călduţ.
   Se obţine o totală evacuare a limbricilor.
   Piperul este și el un remediu bun de luat în calcul: 3 gr de piper amestecat cu 4 gr untură, se consumă pe stomacul gol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis