vineri, 8 ianuarie 2016

Despre ciuperci și tratamentele potrivite

   Micoza : înseamnă orice fel de ciupercă, dar cea mai răspândită este candidoza.
 

   Ea se manifestă ca o iritaţie la nivelul mucoasei, bucală sau vaginală, în cazul mucoasei bucale bolnavul nu poate tolera nimic picant iar dacă s-a fixat pe mucoasa bronşică atunci pot apărea: spazme bronşice, tuse spastică, senzaţie de sufocare.
 

   Ca terapie naturistă cu bune rezultate în cazul candidozelor pe mucoasa bucală este gargara cu bicarbonat de sodiu, sau gargara cu gălbenele.
 

   Se face o infuzie mai prelungită, se toarnă 300 ml apă fierbinte peste 1 lingură de gălbenele şi se lasă o oră, apoi se strecoară şi se foloseşte pe timpul unei zile pentru gargară. 


 

   De regulă este bine să se folosească ambele metode odată şi să se facă gargară după fiecare masă.
 

   Infuzia de gălbenele este bună și în cazul candidozelor vaginale, este suficient ca spălăturile să se facă o dată la două zile dar nu mai des.
 

   Spălăturile vaginale se pot face şi în cazul unui organism sănătos, dar nu prea dese, pentru nu a distruge floră normală.
 

   Dacă candidoza este rebelă, recidivantă, se indică un tratament cu candidin.Se creează astfel un anticorp anticandidă.Tratamentul va dura 3-6 săptămâni, de două ori pe săptămână, timp în care iau naştere anticorpi, iar persoana va fi protejată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis