duminică, 17 ianuarie 2016

Prânzul la birou

   Astăzi vă propunem câteva idei pentru mini-pranzuri sănătoase și rapide care oferă soluția potrivită pentru stilul tău de viață.În această postare veți găsi unele idei, iar într-un articol viitor, restul de propuneri.Acestea te vor ajuta să rezolvi toate acele situații în care nu știi ce să mănânci: când vrei să dai jos câteva kilograme; când valorifici pauza de prânz frecventând o sală de gimnastică; când ai foarte puțin timp; când ai o digestie mai dificilă sau suferi de balonări.
   Atunci când ești la job, este destul de dificil să găsești o soluție potrivită pentru masa de prânz.Aceste mini-prânzuri de serviciu sunt complete și, împreună cu gustarea, te ajută să ajungi sătulă la ora cinei.Pentru a nu se îngrășa sau a nu pierde timpul, multe femei cedeaza tentației de a sări peste prânz și, după-amiaza mai ales, își potolesc foamea ronțăind fără oprire snacks-uri sau biscuiți.Astfel stomacul este stimulat continuu să producă sucurile gastrice iar rezultatul este invers: apetitul va crește.E mult mai bine să optezi pentru o masă echilibrată și o gustare bine aleasă care să o completeze. 


   Mini-prânzul trebuie să fie practic.Folosește casolete închise ermetic.Ideal ar fi să transporți mâncarea într-o geantă termică.Organizează-te cu un kit de ulei, oțet, sare, piper, farfurii și pahare de plastic pe care să le ai la serviciu.Poți prepara aceste prânzuri, acasă în timp ce iei micul dejun.
   Nu mânca în timp ce lucrezi, nu vorbi cu colegii în timp ce mănânci.Închide computerul, nu răspunde la telefon și acordă-ți cel puțin jumătate de oră pentru prânz și 5-10 minute pentru gustare, respectând mereu același program.Așază-ți masa cu grijă astfel impresia de prânz complet te va ține departe de snacks-urile de după amiază.
   După ce ai mâncat, schimbă locul.Dacă poți, ia o gură de aer sau bea o cafea la bar.Fă câțiva pași ca sa reactivezi circulația.Vor avea de câștigat atât digestia cât și starea de spirit.Și dacă te asaltează iarăși foamea bea un pahar de apă care diluează sucurile gastrice și taie foamea.   

   Obiceiul de a mânca în oraș nu este foarte sănătos.Pentru că, chiar dacă ne satisface gustul, nu consimte ținerea sub control a grăsimilor, caloriilor și cel mai adesea a porțiilor. Mai ales în cazul prânzului ne lăsăm învinși de lăcomie și de grabă, ingurcitând feluri de mâncare foarte consistente sau sandwich-uri bogate în sosuri.În acest fel însă, se va resimți nu doar silueta ci și digestia.Grăsimile din abundență în multe ingrediente tipice ca maioneza, sosul cocktail sau mezelurile se digeră foarte lent.Astfel, în timpul după-amiezei, se ajunge la o adevărată somnolență și se va lucra cu dificultate. 
   Mini-prânz dacă mergi la sală:
   Înainte de sport, mănâncă un măr.Îți va da impulsul necesar..După, reintegrează cu carbohidrați energia pe care ai consumat-o.Astfel nu vei avea găuri în stomac și căderi de energie, dar nici dificultăți digestive.
   Dacă profiți de pauza de prânz ca să mergi la sală sau la piscină, ai nevoie de un prânz energetic dar care să nu te îngreuneze.Poți hotărâ dacă să mănânci înainte sau după sport.Dacă practici un sport lejer (yoga), mănâncă cu trei sferturi de oră înainte.Dacă activitatea fizică este mai intensă (aerobic, step), e mai bine să aștepți.
   Ce trebuie să mănânci: salată de paste (50 de grame) cu mazăre (20 de grame), șuncă presată (30 de garme) și cașcaval (20 de grame).Poți adăuga o linguriță de ulei (10 grame).Carbohidrații din paste sunt ideali pentru a reintegra rezervele de energie utilizate în timpul gimnasticii, așa cum mărul îți va da zahărul de absorbție imediată.
   Acest prânz are și aportul necesar de proteine (mazărea, șunca și brânza) pe lângă sărurile minerale și vitaminele conținute în fructe și suc.Totul conținând doar 540 de calorii.
   Alternative: poți alterna cu salată de orez în locul pastelor sau cu un toast, sau un sandwich cu șuncă, verdețuri sau legume și brânză.
   Ce să mănânci în restul zilei:
   Mic dejun: o ceașcă de lapte semi-degresat cu două felii de pâine toast unse cu gem.
   Gustare: o banană, care satură și reintegrează potasiul pierdut prin transpirație.
   Cina: o felie de carne (150 de grame de biftec la grătar), două felii de pâine (50 de grame) cu o garnitură de legume (200 de grame) și o linguriță de ulei (10 grame).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis