sâmbătă, 2 ianuarie 2016

Superstiții de Anul Nou

   Se spune că zgomotul pe care lumea îl face de Anul Nou (muzica, petardele, focurile de artificii, dar și întregul arsenal de instrumente al urătorilor) ajută la alungarea spiritelor rele, care nu vor mai intra astfel în noul an.
 

   O altă superstiție spune că în ajun nu trebuie dat nimic afară din casă și nici nu trebuie măturat, ca să nu se alunge prosperitatea din anul care vine.
 

   De asemenea, nu trebuie să intri în noul an cu buzunarele goale, ci să le umpli cu cât mai mulți bani, având însă grijă să-ți plătești, înainte de a bate miezul nopții, toate datoriile, dacă vrei să te asiguri că nu vei fi tot anul dator.
 

   Cel puțin cu două zile înainte și două după Revelion, nu se spală rufe și nu se folosește nici foarfecele, pentru a nu „tăia” norocul.
 

   Îndrăgostiții trebuie să se sărute sub vâsc, la trecerea dintre ani. 


 

   În noul an se intră purtând ceva roșu, pentru noroc, iar la miezul nopții ușa trebuie deschisă, pentru ca vechiul an să iasă și cel nou să intre.
 

   Pentru un An Nou luminos, o lampă sau o lumânare din casă trebuie lăsată aprinsă până la ziuă.
 

   E de rău augur să se agațe calendarul pentru anul următor când cel vechi nu s-a terminat încă.
 

   De asemenea, se zice că anul va fi influențat și de prima persoană care îți intră în casă, dacă bărbații și persoanele brunete în general aduc noroc, nu la fel se poate spune despre femei, cu deosebire cele blonde sau roșcate.
 

   Contează și ce ții în mână la bătaia miezului nopții: mâna persoanei iubite (prefigurând un an sub semnul dragostei), bani (pentru noroc la bani) sau un pahar (ca simbol al unui an plin de veselie).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis