vineri, 22 ianuarie 2016

Cum ne revenim după o zi grea?

   Cu toții știm ce înseamnă o zi lungă și istovitoare de muncă și cum ne simțim după aceea.Pentru a avea parte de o seară plăcută, există câteva tehnici care au darul de a vă scoate din starea aceea și de a vă încărca bateriile.

   Primul pas: regenerarea.
   Este foarte important să faceți un efort mintal pentru a lăsa în urmă treburile de la serviciu.
   Mintea voastră este fixată încă pe unele probleme de serviciu? Trebuie să vă opriți.
   Va fi destul timp pentru ca subconștientul vostru să rumege aceste probleme și chiar, poate, să găsească soluții mai bune, mai creative ceva mai târziu.
   Deocamdată trebuie să nu vă mai gândiți la serviciu, sunteți acum pe timpul dumneavoastră.O lume diferită în care jobul pur și simplu nu există.Este viața dumneavoastră și tot ce vă interesează acum sunt doar lucrurile care vă fac să vă simțiți bine.Dacă ați realizat acest lucru, deja puteți să faceți diferența cu atitudinea pe care o veți avea în orele care urmează.

   Pasul doi: terapia cu apă face minuni.
   Vă grăbiți să ajungeți undeva?
   Aveți picioarele umflate și vă dor pentru ca ați stat în picioare sau ați avut de mers toată ziua? Lucrul de care aveți nevoie pentru a vă calma durerile este o baie și nici un tratament nu este mai eficient, energizant decât cel cu H2O.
   Dacă vă grăbiți să mergeți undeva într-o seară fierbinte de vară, încercați să vă stropiți pe față cu apă și să țineți încheietura mâinilor sub un robinet cu apă rece.Veți vedea ce repede apa vă va remonta.
   Puterea revigorantă a dușului: dacă aveți mai mult timp la dispoziție, un duș este minunat pentru efectele lui revitalizante.
   Un posibil tratament de inclus atunci când vă faceți dușul este să vă frecționați corpul cu o lufă sau cu un burete, masați-vă corpul cu mișcări circulare, începând cu picioarele și apoi urcând din ce în ce mai sus.Este grozav pentru că în acest fel circulația sângelui se face mai repede și mai bine.
   La ieșirea din duș poate veți dori să profitați de pe urma uleiurilor de salvie sau mentă care vă vor răcori și vă vor da o senzație de prospețime.
   Plăcerea băilor calde pentru zilele reci de iarnă: în serile răcoroase de iarnă, cel mai indicat este să vă răsfățați cu ajutorul băilor, dacă va puteți permite o baie cu bule de apă, cu atât mai bine.Încercați să creați o atmosferă cât mai relaxantă: reduceți lumina sau aprindeți câteva lumânări, puneți niște muzică liniștitoare, picurați puțin ulei parfumat în baie, poate încercați cu un ulei recomandat de aromoterapeuți cum este lavanda, cunoscută pentru proprietățile ei relaxante.
   Când toate condițiile au fost îndeplinite, cufundați-vă în baie și bucurați-vă de starea pe care v-o conferă.   Nu neglijați clipele de relaxare în familie:
   Înainte de toate, trebuie să realizați că serile acasă sunt deosebit de prețioase și importante.
   După multe ore de lucru, în sfârșit aveți timp și pentru dumneavoastră și vreți să faceți cât mai multe atunci.
   Veți vrea să fiți plini de viață și energie pentru a vă putea bucura de acele clipe alături de cei dragi.
   Copiii vor vrea ca părinții să le acorde mai multă atenție, dar, din nefericire, ei vor fi respinși de cei obosiți și fără vlagă.Așadar trebuie să faceți un efort de voință și să înlăturați grijile și problemele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis