duminică, 31 martie 2013

Tenul deshidratat

   In postarea de astazi as dori sa va prezint o problema care nu este greu de recunoscut si cu care avem de-a face destul de des, si anume deshidratarea tenului.

   Pielea ta arata ca si cum ar fi arsa, ai o senzatie de ten iritat cu pete rosiatice si linii uscate? Textura este una aspra, dura, chiar cu denivelari? Simti chiar o mancarime suparatoare, ce devine dureroasa? Daca raspunsul este da macar la una din aceste intrebari, inseamna ca pielea ta este deshidratata, ca sufera si ca trebuie sa iei masuri.Acest fapt are ca urmare o piele intinsa, solzoasa, linii artificiale, imbatranire prematura, asa ca este necesar sa iei masuri rapide si eficiente.



   Sa vedem acum care sunt cauzele deshidratarii, astfel incat sa stim sa ne ferim de ele sau sa le reducem.
   Prima si cea mai importanta este o ingrijire necorespunzatoare.Un demachiant care lasa pielea extrem de curata sau intinsa, nu este foarte indicat, deoarece hidratarea si sebumul functioneaza doar impreuna.Sapunul, cu proprietatile sale alcaline, este un facor care duce la acelasi rezulatat - deshidratare.
   Anumite boli pot genera o deshidratare interna puternica, ceea ce afecteaza si epiderma.Ca exemplu putem aminti tratamentele pentru raceala si gripa, diureticele si cortizonul.
   O alta cauza este si un  tratament puternic, aplicat pe suprafata pielii, impotriva acneei, de exemplu.Peroxidul de hidrogen, acidul retinoic, peroxidul de benzoil sunt doar cateva din substantele cu care incercam sa luptam contra cosurilor, dar au ca efect deshidratarea severa.
   Expunerea la soare fara protectia adecvata, ne usuca pielea si ii dauneaza, transferul de umiditate fiind afectat.
   O dieta stricta sau un aport excesiv de sare, sunt si ele cauze ale deshidratarii, iar cafeaua are un efect deshidratant  puternic impotriva pielii.
   Dusurile fierbinti ne ajuta in lupta cu sebumul aflat in exces la nivelul pielii, dar afecteaza capilarele si induc deshidratarea.O masura ce poate fi luata, ar fi spalarea fetei, separat, cu apa calduta.
   Fumatul este direct raspunzator pentru strangerea sangelui in capilare, formarea ridurilor si aparitia deshidratarii.Fluxul de umiditate si de nutritie la nivelul celulelor nu mai este la nivel optim, dar putem ajuta pielea renuntand la fumat si inlocuind tigarile cu un consum cat mai mare de lichide.
   Factorii de mediu, cum ar fi aerul conditionat si incalzirea artificiala duc la umiditate redusa, adica deshidratare, iar sauna, vantul si poluarea fac parte din aceeasi categorie de factori nocivi.


   Pe timp de iarna este putin mai greu sa ne hidratam corespunzator si de aceea avem nevoie de mai multe produse speciale menite sa ne ingrijeasca tenul.In aceasta perioada este mai bine sa renuntam la produsele care contin alcool, pentru ca pielea si asa sensibila, se poate usca.Putem folosi produse ce au in compozitie alcoolul cetilic, stearilic sau cetearilic, ele nefiind asa agresive.
Putem apela la o crema sau un ser suplimentar, sau chiar la un ulei cum ar fi uleiul din nuca de cocos, cel de macese, (inmoaie pielea si contine vitamina A si C), sau de jojoba (este cel mai apropiat de sebumul natural al pielii).

Pe timp de vara, dusmanul cel mai mare este soarele, deoarece expunerea prelungita ne face sa pierdem foarte multa apa si pielea devine uscata si fara viata.Trebuie consumata apa cat mai multa, cel putin 2 l pe zi, lichide cat mai multe: ceaiuri si sucuri de fructe.Dupa doar cinci zile de consum marit de lichide, se vor observa diferente remarcabile in aspectul pielii, aceasta devenind lucioasa si neteda.Ceaiul negru sau cafeaua se pot inlocui cu sucul de lamaie si inainte de expunerea la soare ar trebui sa consumam doua pahare de apa.Expunerea nu se face direct in razele cele mai fierbinti, nu in intervalul orar cel mai periculos, nu fara crema cu protectie solara, palarie de soare si ochelari de soare.
Alimentele pe care le consumam, sa nu contina prea multa sare si sa nu fie prajite, sa avem in alimentatie multe fructe si legume proaspete.O solutie preparata din zahar, sare, suc de lamaie si apa plata ne poate ajuta foarte mult.In doi litri de apa se dizolva o lingura de zahar si una de sare, se stoarce o lamaie si solutia obtinuta se pune la frigider unde se pastreaza pe parcursul zilei.Se consuma un pahar la fiecare ora.

Pe langa aceste sfaturi trebuie sa tinem cont de demachiantul folosit, sa fie unul non-spumant, care sa nu elimine lipidele din piele, sa nu utilizam sapun pe fata, sa avem un prosop pontru exfolierea manuala, sa aplicam lotiune hidratanta pe baza de ulei de buna calitate, sa folosim crema cu factor de protectie de cel putin SPF 15.

Sa nu uitam ca un ten deshidratat si uscat se agraveaza odata cu inaintarea in varsta, pielea produce mai putin sebum, iar celulele moarte nu sunt eliminate foarte des.
Solutia este sa determinam factorii care ne afecteaza, sa ii eliminam si sa avem grija sa aplicam ceea ce ni se potriveste in functie de pielea noastra si de gravitatea deshidratarii.
 


 
  
   
   

vineri, 29 martie 2013

Pui umplut cu garnitura de legume

   Va propun o reteta minunata, care de multe ori ne poate salva atunci cand preparam masa pentru mai multe persoane.Sper sa va placa si sa nu vi se para dificil de preparat.



                                                Pui umplut cu garnitura de legume

   Avem nevoie de:
   - 1 pui de dimensiuni mai mari (1,500 kg),
   - 1 piept de pui (700-800 g),
   - 250 g ficat de pui,
   - 150 g fasole verde,
   - 1 ceapa,
   - 1 kg cartofi,
   - 150 g mazare,
   - 250 g morcovi,
   - 250 g conopida,
   - 2 oua,
   - 100 g untura,
   - verdeata: patrunjel, leustean,
   - sare, piper,
   - 50 g unt.

   Se curata puiul, se spala si se usuca bine cu servete de hartie.Se caleste pieptul de pui taiat in bucati cu ficatul si ceapa si se lasa sa se racoreasca.Apoi se da totul prin masina de tocat.Se adauga sare si piper dupa gust, apoi ouale si se amesteca pana devine o pasta cu care se umple puiul.Se coase puiul, se presara cu sare, se unge cu untura si se aseaza intr-o tava cu putina apa.Se da la cuptor, la foc mic.Separat se fierb morcovii taiati rondele, cartofii intregi, mazarea, fasolea pastai si conopida.Dupa ce sunt fierte, legumele se scurg, cartofii se taie felii, se sareaza toate si se pun intr-o tava.Peste ele se adauga unt, se dau la cuptor 10-15 minute si cand sunt gata se pastreaza intr-un vas care sa pastreze caldura.Cand puiul este rumenit, se serveste cu garnitura de legume, peste care se presara verdeata.

   Acestea fiind scrise, va urez pofta buna!
 

miercuri, 27 martie 2013

Beneficiile citricelor

   Primavara se lasa cam mult asteptata si noi ne simtim tot mai vlaguite, mai fara chef de viata si mai epuizate, nu-i asa? Dupa o iarna lunga si friguroasa organismul nostru se resimte si ne da semne de oboseala si apatie, ca si cum am fi in convalescenta.O astfel de stare, vecina cu depresia, o putem alunga, recastigandu-ne vitalitatea si zambetul sanatos.
   Citricele ne sunt bune prietene atat pe timpul iernii,cand luptam cu racelile si gripa, dar si in timpul verii cand poate tinem o dieta.Parfumate si acidulate, acestea se pot pregati in mii de feluri si se pot combina dupa pofta inimii.

   Pentru a preveni si trata oboseala trebuie sa adoptam o buna igiena de viata si o alimentatie adaptata.Daca ai scapat de o infectie sau o raceala, citricele iti dau portia de vitamina C necesara pentru a te pune pe picioare.Daca lucrezi multe ore si nu prea stai afara in aer liber si la soare, combina citricele cu fier si proteine.
   Dimineata, pentru a te umple de energie, un suc de lamaie, portocale sau grapefruit este cel mai potrivit.Poti adauga si pulpa de fruct, pentru o textura delicioasa.
   Un pahar de suc iti aduce vitamina A si seleniu, acesta din urma ajuta la eliminarea radicalilor liberi, limiteaza efectul acestora, combate imbatranirea prematura a pielii si a tesuturilor.Vitamina A are rol decisiv in innoirea celulara.Pulpa fructelor contine fibre din belsug, ajuta la digestie, iar pectina din fructe limiteaza trecerea colesterolului alimentar in sange.Nu trebuie sa uitam nici de complexul de vitamina B, vitamina indispensabila sistemului nervos. In plus, lamaile si portocalele ajuta la o buna digestie si echilibrare a sistemului digestiv, datorita acizilor organici naturali.Aciditatea deseurilor produse prin digestie de anumite alimente (branzeturi, mezeluri, grasimi), este si ea combatuta, prin actiunea alcalina pe care o are un fruct citric la nivelul stomacului.

   Lamaia galbena este cea mai acidulata, iar persoanele cu un stomac sensibil, ar trebui sa o consume cu moderatie, mai ales sucul pur, simplu, de lamaie, poate fi iritant.Coaja este bogata in flavonoizi si uleiuri esentiale, iar invelisul alb, chiar daca este amar, contine pectina.

   Lamaia verde este bogata in vitamina C, este  mai putin agresiva cu stomacul si are un parfum foarte placut.Se foloseste in cocteiluri (mojito), mancaruri exotice, serbeturi, creme, deserturi.


   Portocala amara este mai rar intalnita in Europa si este folosita mai mult in medicina decat in bucatarie.Frunzele sale inlatura migrenele, iar pielita este folosita ca si cicatrizant.Sucul acestui tip de portocale ajuta la vindecarea rapida a durerilor de gat.


   Portocalele cu care noi suntem obisnuiti, sunt de marime medie, iar culoarea lor portocalie este vie si de neconfundat.Pentru consumul de zi cu zi , vom alege portocale medii sau mai mari, iar pentru suc, le vom cauta pe cele mai mici.




   Citricele se pot pastra cam opt zile in aer liber, la temperatura camerei.Pentru a prelungi viata acestora, le putem tine in sertarul special pentru fructe, al frigiderului.
   Coaja acestor fructe contine uleiuri esentiale, cu proprietati relaxante, antiseptice, digestive si benefice circulatiei.Tot in coaja gasim si flavonoizi, adica pigmentii care dau culoarea fructelor.Pigmentii naturali sunt plini de vitamina PP, ce intaresc vasele capilare si ajuta schimburile interne ale organismului.

   Daca suferim de o digestie dificila, o infuzie de felii de lamaie, intr-un litru de apa calda, timp de cinci minute, ne ajuta foarte mult.Daca vom consuma aceasta bautura, dupa o masa copioasa, vom ajuta stomacul sa digere mai bine.
   Fumatorii pot consuma o salata de fructe cu portocale, kiwi si lamaie, pentru a-si echilibra nivelul de vitamina C, fumatul impiedicand absortia acestei vitamine.
   Pentru afectiuni ale gurii si gingiilor se amesteca 10 cl suc de lamaie, 10 cl apa si o lingura de miere.Se utilizeaza sub forma de gargara.
   Portocale, morcovi si nuci: un trio benefic pentru frumusete.Aceasta salata dulce-sarata este un concentrat de anti-oxidanti.Vitamina C, beta-carotenul si vitamina E se combina pentru a proteja si infrumuseta epiderma.
   Portocalele si ciocolata lupta cu oboseala, praful de cacao este bogat in fier vegetal, iar vitamina C din portocala ajuta la asimilarea acestuia.
   Impotriva starilor gripale se feliaza 250 g de lamaie si se pun la fiert in doi litri de apa.Se acopera, se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.Se inhaleaza vaporii fierbinti timp de 5-6 minute. 

   Sper ca aceasta postare va va convinge cat de extraordinare sunt citricele pentru sanatatea noastra si sa nu uitam ca nu ar trebui sa treaca nici o zi fara sa consumam fructe si legume, daca vrem sa tinem afectiunile departe.

 



luni, 25 martie 2013

Intretinerea mobilei tapisate

   Astazi va voi arata cateva trucuri pe care ar trebui sa le urmeze acele persoane care au decis sa achizitioneze mobila tapisata si care doresc sa isi menajeze cat mai mult timp aceasta investitie.Cred ca fiecare dintre noi detinem scaune, fotolii sau canapele acoperite de tapiserii si de multe ori ne dau batai de cap.

   Cine obisnuieste sa fumeze, indicat ar fi sa nu o faca in casa, deoarece fumul se impregneaza in tesatura mobilierului.Este foarte dificil sa scapam de mirosul de tutun, chiar daca aerisim eficient si chiar daca folosim diferite odorizante de camera.



   Mobilierul tapisat necesita grija si atentie sporita, trebuie aspirata des si migalos, iar aspiratorul sa fie unul cu putere mai mare.Un ajutor de nadejde ar fi un aspirator performant, cu aburi, pentru a putea scapa de praf si de alergenii depusi pe tesaturi, niste microorganisme foarte periculoase pentru sanatatea noastra.



   O data pe an sau chiar la 6 luni, se poate apela la serviciile profesionale ale unei firme de specialitate, chiar daca mobila pare curata si bine intretinuta.O asemenea firma stie mai bine ce solutii sa foloseasca pentru a curata eficient mobila si pentru a-i reda stralucirea.

   Atunci cand apare o pata, indiferent de originea sau de gravitatea ei, trebuie indepartata.Daca aceea pata se va usca,efortul necesar pentru curatare este mai mare, asa ca imediat trebuie intervenit cu apa calduta si detergent special,  folosit in mod uzual pentru curatare.
 
   Razele solare reprezinta un inamic, deoarece calitatea tesaturilor si culorile vor avea de suferit.In acest caz, trebuie urmarita traiectoria razelor solare, iar mobila va fi asezata in asa fel incat sa fie protejata.

   Pot fi folosite cu succes si husele in culorile tesaturii de pe mobila, care  vor proteja piesele de mobilier si care vor fi mai usor de scos si de curatat.

   Pernele canapelelor si ale scaunelor pot fi inlocuite periodic, in functie de necesitati si chiar este un avantaj, pentru ca se poate redecora in acelasi timp, se pot schimba tonurile si nuantele.

   Va las in compania unor piese foarte frumoase, adevarate bijuterii, care ne pot infrumuseta locuintele.
 











   

duminică, 24 martie 2013

Cum sa te ingrasi

   Am inceput o serie de postari despre diete si diferite sfaturi pentru femeile care vor sa slabeasca si va voi arata si exercitii fizice pentru acest subiect si pentru tonifiere.Insa, nu de putine ori, am citit despre persoane care vor sa mai adauge cateva kilograme.Aceste persoane sunt de regula femei tinere, adolescente, care se intreaba daca totul este in regula cu ele si fac mai tot timpul comparatii.Se poate ajunge la adevarate drame si ele se simt complexate, considerandu-se subponderale sau anorexice.


   In momentul in care te simti complexata si crezi ca ai o problema, primul pas este sa consulti un medic si sa iti faci un set de analize.Asa vei afla daca ai unele probleme de sanatate, care au ca si rezulatat o greutate mica.Ar trebui sa stii ca de obicei o astfel de problema, are si alte simptome, care nu trec neobservate, cum ar fi durerile de burta, ametelile, stare de greata.
   Cel mai bine este sa iti pastrezi corpul sanatos, astfel incat sa te dezvolti asa cum trebuie.Specialistii ne invata sa avem rabdare si sa nu uitam ca fiecare organism are propriul ritm si o persoana este unica, dezvoltandu-se mai repede sau mai incet.Un mare numar de tineri sunt slabi pana la puberate si abia in timpul acesteia incep sa mai adauge cateva kilograme, baietii dezvoltand masa lor musculara.Un copil normal incepe pubertatea la 12 ani pentru fete si la 14 ani pentru baieti, dar exista si cazuri de copii care si-au inceput aceasta perioada la 8-9 ani sau la extrema cealalta, adica cu o pubertate intarziata.Indiferent de varsta la care ai ajuns la puberate poate dura 3-4 ani pana sa ajungi la o dezvoltare, greutate si masa musculara normala,adica proprie unui adult.Adolescentilor trebuie sa li se explice faptul ca dezvoltarea cere timp si sunt lucruri pe care nu le pot accelera sau schimba.Stima de sine si increderea in fortele proprii joaca un rol important, indivizii simtindu-se mult mai bine atunci cand isi iubesc corpul si se simt bine in pielea lor.Te va ajuta foarte mult sa constientizezi ca nu vei arata tot mereu asa, ci aspectul tau exterior se va schimba, de cele mai multe ori in bine.


   Regula de baza este sa te dezvolti cat mai armonios si nu sa te chinui sa adaugi grasime, care nu face niciun bine si cu care te vei chinui mai tarziu.Important este sa adaugi masa musculara.Pentru a respecta aceasta prima regula, trebuie sa urmezi cateva sfaturi si un regim de viata sanatos.
   In primul rand, organismul trebuie sa beneficieze de odihna suficienta si de buna calitate.In timp ce o persoana doarme, organismul transporta oxigen la creier, elibereaza hormonii de crestere, se formeaza energia necesara, oasele se dezvolta si ele.
   Obiceiul de a lua suplimente alimentare si vitamine este total gresit, acestea iti fac mai mult rau decat bine, in perioada de crestere.Organismul se invata cu acestea, iar dezvoltarea are loc fortat si dintr-o data, nu lent si natural asa cum ar trebui.Aceste vitamine nu se iau decat daca este absoluta nevoie si numai la recomandarea medicului.
   Exercitiile fizice sunt un must have pentru a-ti pastra corpul intr-o forma de invidiat, indiferent de sex, varsta, ocupatie.Sa faci miscare cat de multa, in domeniul care iti place, cateva exemple ar fi: mersul pe bicicleta, plimbarile lungi, mersul pe jos in ritm alert, plimbarea pe role, practicarea unui sport, implicarea in treburile gospodaresti.O activitate fizica moderata, de macar 60 de minute pe zi, este de real folos, iar baietii pot merge la o sala de fitness, pentru definirea masei musculare, singura conditie este sa se afle sub indrumarea unui antrenor bun, care va supraveghea dezvoltarea, ca aceasta sa fie in raport cu varsta.


   Decat sa apelezi la suplimente alimentare, mai bine sa iti asiguri o nutritie sanatoasa, mancand o mare varietate de hrana sanatoasa.Obligandu-te sa mananci mai mult decat ai nevoie, este o greseala, deoarece iti maresti stomacul, vei manca tot mai mult si dupa terminarea perioadei de pubertate, risti sa acumulezi kilograme prea multe si vei cadea in cealalta extrema.Este mult mai indicat sa fii un pic mai slaba, decat sa acumulezi grasime si sa ai un corp "pufos".
   Nutrientii necesari ii obtii avand mese si gustari regulate, consumand hrana sanatoasa si mancand doar pana te simti satul.Regula de aur este respectarea unui mic dejun sanatos si cat mai variat.Iata cateva alimente necesare si obligatorii pentru o nutritie echilibrata:
   - cereale integrale,
   - legume si fructe,
   - gustari sanatoase,
   - chipsuri si bauturi carbogazoase cat mai putine.







   
   Sunt cateva reguli, nu foarte grele, dar cel mai important este sa te accepti asa cum esti, sa inveti sa lucrezi acolo unde este necesar.
   Va urez succes, indiferent daca doriti sa dati kilograme jos sau sa adaugati.Va astept cu idei si alte sfaturi utile.


   
   

sâmbătă, 23 martie 2013

Budinca de broccoli

   Va este dor de  un fel de mancare simplu, gustos si fara multe calorii? Va dezvaluiesc astazi o budinca, ce are ca si "actor pricipal",  broccoli, sursa de vitamina A si C, un ajutor in cresterea imunitatii.

                                                         Budinca de broccoli
 
   Pregatire: 20 minute
   Coacere: 30 minute
   2-3 portii

   Avem nevoie de:
   - 600 g broccoli,
   - 3 rosii,
   - 100 ml smantana,
   - 100 ml iaurt,
   - nucsoara,
   - 4 oua,
   - unt pentru forma,
   -sare, piper. 

   Se pune broccoli la fiert in apa clocotita.Tot in apa clocotita se pun si rosiile, se lasa un minut, se scot, se inlatura pielita dupa care se taie cuburi.Broccoli fiert se scoate din apa si se lasa sa se scurga bine.Se paseaza, pana se transforma intr-o crema, se adauga ouale, smantana, iaurtul, sare, piper si nucsoara dupa gust.
   Se unge cu unt o forma, se pun ca prim strat rosiile taiate cuburi, dupa care se toarna amestecul de broccoli.Se coace la cuptor, la bain-marie, circa 30 minute.Dupa ce este scoasa din cuptor, se lasa la racit 10 minute in forma si apoi se scoate pe o farfurie.






Va doresc pofta buna!

   

joi, 21 martie 2013

Sfaturi pentru un machiaj perfect


   Oricat am fi de aranjate si de frumoase, mai mereu aplicam un machiaj atunci cand iesim din casa, indiferent unde urmeaza sa mergem.Acum va voi arata mai jos ce sfaturi am gasit eu in legatura cu machiajul, deocamdata pentru ochii caprui, insa voi mai face postari despre make-up si vom vorbi si despre alte tehnici si sfaturi.

   Pentru a scoate in evidenta ochii caprui, este indicat sa fie folosit un creion alb pe partea interioara a pleoapei de jos si astfel se creeaza efectul de "ochi mari".
   Un aliat de nadeje pentru a ilumina ochii, este anticearcanul, care in cazul ochilor de aceasta culoare, se aplica si se intinde dinspre interior spre exterior, cu ajutorul buricelor degetelor.
   Sprancenele sunt atuul pentru o privire indrazneata si profunda.Pensarea lor trebuie sa fie facuta de catre un specialist, macar in prima faza, apoi la fiecare machiaj acestea se corecteaza cu creion sau fard special.
   Daca se doreste un strop de stralucire in plus, se aplica un praf de fard lucios in coltul interior al fiecarui ochi si se obtine o privire stralucitoare.
   In cazul in care se folosesc predominant creioanele pentru ochi, se vor alege nuante de negru, bronz, gri inchis, albastru inchis, maro, auriu.
   
   Fardurile de ochi care se potrivesc cel mai bine cu ochii caprui sunt cele care contin:
- culori neutre:  gri, maro, piersica.Se obtine un look natural si il poti accentua cu un creion maro inchis sau chiar negru.
- culori metalice: maro, roz, auriu, bronz, acestea ajuta ochii sa para mai atractivi.
   Se poate apela si la alte nuante, care merg foarte bine, ochii caprui fiind destul de usor de potrivit cu fardurile: mov, violet, in tonuri puternice, verde, nuante de albastru, gri albastrui, kaki.

   Aplicarea fardului este o adevarata arta si avem nevoie de rabdare, perseverenta si mai ales mult exercitiu, pentru a junge la rezulatate frumoase.
   In cazul ochilor migdalati, machiajul poate fi de orice fel, acestia fiind cel mai usor de infrumusetat.
   Daca pleoapele sunt lasate, culorile necesare trebuie sa fie mate, in tonuri inchise, iar machiajul per ansamblu sa fie cat mai simplu.Aceasta problema, a lasarii pleoapelor, se intalneste mai des la femeile mai in varsta.
   Ochii lasati se machiaza foarte usor cu un creion aplicat pe linia genelor superioare si cu un fard ce acopera 2/3 din coltul extern al ochiului.Genele se onduleaza si apoi se aplica mascara.
   Ochii proeminenti sau bulbucati nu sunt foarte estetici dar se pot corecta cu un machiaj cu culori mate, inchise.
   Ochii apropiati trebuiesc machiati cu nuante deschise la interior si culori mai inchise la exterior.Creionul se foloseste pentru a contura doar coltul extern al ochiului.Se considera a fi vorba despre ochi apropiati atunci cand latimea unui ochi este mai mare decat distanta dintre cei doi ochi.
   Ochii profunzi sunt cei adanciti in orbite, iar pleoapa mobila este mica.Se folosesc culori deschise pe pleoape, iar deasupra, culori mai inchise.Cele doua nuante se intalnesc si se uniformizeaza la imbonarea pleoapei.

   La incheierea articolului va las cu cateva poze si va astept cu comentarii si sfaturi de voi stiute.





   





  

ShareThis