vineri, 29 martie 2013

Pui umplut cu garnitura de legume

   Va propun o reteta minunata, care de multe ori ne poate salva atunci cand preparam masa pentru mai multe persoane.Sper sa va placa si sa nu vi se para dificil de preparat.



                                                Pui umplut cu garnitura de legume

   Avem nevoie de:
   - 1 pui de dimensiuni mai mari (1,500 kg),
   - 1 piept de pui (700-800 g),
   - 250 g ficat de pui,
   - 150 g fasole verde,
   - 1 ceapa,
   - 1 kg cartofi,
   - 150 g mazare,
   - 250 g morcovi,
   - 250 g conopida,
   - 2 oua,
   - 100 g untura,
   - verdeata: patrunjel, leustean,
   - sare, piper,
   - 50 g unt.

   Se curata puiul, se spala si se usuca bine cu servete de hartie.Se caleste pieptul de pui taiat in bucati cu ficatul si ceapa si se lasa sa se racoreasca.Apoi se da totul prin masina de tocat.Se adauga sare si piper dupa gust, apoi ouale si se amesteca pana devine o pasta cu care se umple puiul.Se coase puiul, se presara cu sare, se unge cu untura si se aseaza intr-o tava cu putina apa.Se da la cuptor, la foc mic.Separat se fierb morcovii taiati rondele, cartofii intregi, mazarea, fasolea pastai si conopida.Dupa ce sunt fierte, legumele se scurg, cartofii se taie felii, se sareaza toate si se pun intr-o tava.Peste ele se adauga unt, se dau la cuptor 10-15 minute si cand sunt gata se pastreaza intr-un vas care sa pastreze caldura.Cand puiul este rumenit, se serveste cu garnitura de legume, peste care se presara verdeata.

   Acestea fiind scrise, va urez pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis