duminică, 28 februarie 2016

Să vorbim despre ten partea a patra

   Despre acest subiect, tenul nostru, am scris mai multe postări pe care le puteți citi aici, aici și aici.

   Măști cosmetice pentru ten normal:

   Pe bază de caise:
   Este o rețetă ideală pentru fermitatea pielii.Nu e nevoie decât de 2 lingurițe miere, 2 lingurițe pulpă de caise, ½ linguriță ulei de măsline, ½  linguriță ceai de tei.Mixați ingredientele respective și lăsați ca loțiunea să acționeze timp de 20 de minute.

   Pe bază de mentă:
   Amestecați o linguriță lapte acru cu o linguriță frunze de mentă zdrobite.Aplicați pe ten și lăsați ca masca să se usuce.Clătiți bine cu apă călduță.

   Pe bază de gălbenuș de ou:
   Bateți un gălbenuș de ou și amestecați-l cu o linguriță de lapte praf și o jumătate de linguriță de miere.Când ingredientele s-au omogenizat, formând o pastă consistentă, aplicați-o pe ten și lăsați-o să acționeze timp de 15-20 minute.Clătiți cu apă călduță.

   Pe bază de castravete:
   Răzuiți un castravecior crud și amestecați-l cu 100 de grame de iaurt.Aplicați amestecul pe ten și după ce s-a uscat, clătiți din abundență cu apă rece.Această rețetă este recomndată cu precădere persoanelor cu ten sensibil.


   Cum ar trebui să aplicăm măștile cosmetice:
   Folosiți-vă de buricele degetelor pentru a întinde masca pe întreaga suprafață a tenului.
   Nu uitați că pielea este foarte delicată.
   Nu acoperiți cu mască zona ochilor și a gurii.Aici pielea este extrem de fragilă și vulnerabilă, de aceea atunci când tratamentul cosmetic ales acționează asupra tenului dumneavoastră, involuntar vă va afecta buzele și ochii.
   Este recomandat ca atât timp cât masca va acționa asupra tenului dumneavoastră să vă acoperiți ochii cu felii subțiri de castravete sau cu comprese de bumbac îmbibate în apă rece.
   Pentru a scăpa de cearcane, riduri sau pungile din zona ochilor e bine să aplicați frunze de mentă.
   Nu uitați: este absolut esențial ca în timpul tratamentului să vă relaxați cât puteți de mult.Stați întinși pe pat, pe canapea, dar neapărat în poziție orizontală.

   Măști cosmetice pentru ten gras:

   Pe bază de cartof:
   Îmbibați o bucată de bumbac sau de tifon în suc de cartof crud.Lăsați să acționeze 10 minute, timp în care urmele de grăsime vor fi îndepărtate cu mare acuratețe.Clătiți apoi cu apă rece.După alte 10-15 minute aplicați o cremă de zi, bogată în vitamine.


   Pe bază de papaya:
   Amestecați pulpă de papaya cu două lingurițe ceai de tei.Omogenizați compoziția respectivă.După ce masca s-a uscat, clătiți-vă fața cu apă călduță. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis