miercuri, 24 februarie 2016

Să vorbim despre ten partea a doua

   O primă parte a acestui articol, o găsiți aici.

   Lămâia: ingredient de bază pentru cosmetică:
   Toate rețetele pe bază de lămâie sunt recomandate cu precădere persoanelor care au ten gras.Acestea se dovedesc a fi însă mai puțin eficiente în cazul tratării pielii uscate, aspre sau deteriorate.În domeniul cosmetic lămâia are dublă importanță:
   Este agent de albire: se amestecă în cantitate egală cinci-zece picături de zeamă de lamâie și lapte proaspăt.Se aplică loțiunea obținută pe față și se lasă ca tratamentul să acționeze timp de 5 minute.Apoi se clătește din abundență cu apă călduță.La câteva zile de la începerea tratamentului veți observa îmbunătățirea calității tenului, precum și faptul că pielea este mai deschisă la culoare.
   Este purificator natural: se amestecă în cantitate egală cinci-zece picături de zeamă de lămâie și apă.Se îmbibă o bucată de bumbac sau de vată cu amestecul obținut și se curăță fața.Această loțiune este destinată în special persoanelor cu tenul gras.


   Prevenirea apariției cearcănelor:
   Cel mai bun remediu pentru îndepărtarea cearcanelor este masca de castraveți sau de cartofi.Se aplică pe zona din jurul ochilor o compresă îmbibată cu suc de castraveți sau de cartofi și se lasă să acționeze peste noapte.


   Mască pentru tenul cu pori deschiși:
   Se amestecă în cantitate egală zece lingurițe de apă cu oțet.La 4 minute după ce ce v-ați spălat pe față cu această loțiune, clătiți-vă cu apă rece.Această mască permite închiderea mai grabnică a porilor deschiși.


   Rețete pentru un ten strălucitor:
   Mască pentru ten cu iaurt și pudră de talc:
   - o linguriță de iaurt,
   - pudră de talc.
   Se amestecă ingredientele până se obține o pastă compactă și omogenă.Se aplică această pastă pe ten și se lasă să acționeze două minute.Se clătește apoi cu apă călduță.

   Mască pentru ten cu miere și lapte:
   - 3-4 picături de lapte,
   - miere de albine.
   Se omogenizează ingredientele mai sus și se aplică amestecul obținut pe tenul curățat în prealabil.După 4 minute se clătește din abundență cu apă călduță.Dacă aveți tenul uscat și aspru e bine să repetați acest tratament în fiecare seară, înainte de culcare, timp de o lună de zile cu pauză de o săptămână.
   Cum putem scăpa de negi și acnee:
   Când tenul nu este curățat în mod regulat, praful infectează porii și astfel se formează negii.Pentru a preveni apariția acestora spălați-vă cu apă și săpun, după care aplicați loțiune de curățare în profunzime în fiecare seară, înainte de culcare. 


   Nu ignorați o regulă foarte importantă:
   Porii deschiși sunt rezultatul pielii uleioase sau a tenului îmbibat de machiaj excesiv și necurățat înainte de culcare.Există o regulă de bază în cosmetică pe care puțină lume o respectă.Aceasta constă în a te demachia în fiecare seară cu lapte demachiant sau orice alt produs cosmetic purificator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis