luni, 22 februarie 2016

Să vorbim despre ten

   Astăzi vom discuta despre tenul nostru, ce fel de ten avem, cum îl îngrijim, ce folosim pentru pielea de pe față, cu ce probleme ne confruntăm în funcție de ce ten avem.Aceste subiecte le vom trata în mai multe articole și sperăm să găsiți răspuns la multe întrebări.

   Există alergie la săpun?
   Da.Alergia la săpun se manifestă în condițiile în care produsul respectiv conține ingrediente pe care pielea ta nu le tolerează.
   Astfel, cea mai simplă și logică metodă de a evita alergiile provocate de săpun este să nu mai folosești săpun.Alege mai bine produse naturiste de curățare și purificare a tenului.


   Cum să avem o piele tonifiată, curată și frumoasă?
   În primul rând trebuie să bei în fiecare dimineață 2-3 pahare cu apă, iar în al doilea rând trebuiesc evitate grăsimile, în timp ce ar trebui să consumi cât mai multe fructe și legume.


   Cum este tenul tău?
   Normal: doar foarte puține persoane se pot lăuda că au o piele normală, nici prea uscată, nici prea grasă.
   Gras: tenul este lucios și uleios tocmai din cauza grăsimilor secretate de organism.Tenul gras este predispus la negi, acnee, pori deschiși.
   Uscat: totdeauna trebuie să folosești creme hidratante pentru a proteja pielea aspră și fragilă.Cele mai mari probleme ale celor cu ten uscat sunt ridurile, care se formează de timpuriu.
   Mixt: cu alte cuvinte pe frunte, nas și bărbie ai tenul gras, dar pe restul feței pielea este uscată sau normală.
   Fiecărui tip de ten trebuie să i se acorde o atenție deosebită.
   De exemplu e mai bine să ai tenul gras, decât uscat, pentru că ridurile nu vor apărea niciodată curând în cazul unei persoane cu piele uleioasă.Partea neplacută constă în faptul că tenul gras atrage mult praf.De aceea, pentru a evita apariția coșurilor sau a porilor deschiși, trebuie să folosești în mod curent produse cosmetice de curățare a pielii.
   Ce știm despre sucul de morcovi?
   Morcovul este leguma cea mai indicată pentru îndepărtarea urmelor de grăsime de pe piele, fie că este vorba de ten sau de pielea mâinilor.Încă din antichitate femeile se spălau cu suc de morcovi de două ori pe zi pentru a avea un ten curat, fără pete.


   Masca de castraveți este o loțiune de curățare a tenului și de îndepărtare a impurităților.Dacă recurgi la acest tratament de două ori pe lună, nu vei mai avea probleme cu apariția negilor sau cu infectarea porilor.Tenul tău își va menține suplețea și strălucirea.
   Ingrediente:
   o linguriță suc de castraveți,
   o linguriță suc de lămâie,
   o linguriță apă de trandafiri,
   2-3 frunze de mentă.
   Se amestecă bine ingredientele până se obține o loțiune omogenă.Se ia apoi o bucată de tifon sau de vată care se îmbibă în loțiunea respectivă.Se aplică pe față și se lasă să acționeze aproximativ 10 minute.Se clătește apoi cu apă călduță.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis