vineri, 26 februarie 2016

Să vorbim despre ten partea a treia

   Primele două părți ale acestei postări le puteți citi aici și aici.

   Rețete simple pentru un ten perfect:

   Ten normal/gras:
   o linguriță drojdie,
   o ceșcuță de apă.
   Amestecați ingredientele până veți obține o pastă compactă.În cazul în care omogenizarea se realizează mai greu, puteți adăuga puțină miere.Aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze timp de 15 minute.Clătiți cu apă călduță.Dacă aveți de gând să ieșiți repede din casă, atunci aplicați o cremă grasă, care să vă protejeze tenul.Nu uitați, drojdia de bere curăță perfect tenul, de aceea este un ingredient de bază în cosmetica modernă.

   Ten normal/uscat:
   2 lingurițe miere,
   o jumătate ceașcă iaurt,
   o linguriță zeamă grepfrut,
   o ceașcă ceai negru rece.
   Amestecați primele trei ingrediente enumerate mai sus.Aplicați amestecul obținut pe față și pe gât.Lăsați ca masca să acționeze cel puțin 15 minute.Mierea are proprietatea de a absorbi impuritățile de pe piele și totodată conferă strălucire pielii, în timp ce iaurtul hidratează și catifelează tenul, iar sucul de grepfrut energizează celulele moarte.E recomandat să vă clătiți cu ceai negru și ulterior să vă masați fața cu o cremă de zi.


   Loțiune de față contra punctelor negre:
   O jumătate de ceașcă de apă fiartă,
   27 mg bicarbonat de sodiu.
   Amestecați ingredientele și veți obține o loțiune de față extrem de eficientă împotriva punctelor negre.


   Secretele măștilor cosmetice:
   Felul în care arătați depinde de ceea ce mâncați și ce beți, dar și de modul în care vă îngrijiți corpul.Ideal ar fi ca zilnic să vă curățați, tonifiați și hidratați tenul.
   Măștile cosmetice trebuie consierate doar un ajutor pentru a arăta mai bine.Dar să vă limitați doar la aplicarea lor din când în când nu e totdeauna suficient.
   Măștile cosmetice stimulează circulația sângelui, tonifică mușchii faciali, oferind pielii suplețe și elasticitate.Pe de altă parte, curăță tenul în profunzime și elimină impuritățile. 
   Îndepărtarea punctelor negre:
   Înainte de toate spălați-vă bine mâinile cu apă și cu săpun.Apoi palpați zona din jurul punctelor negre și provocați spargerea lor prin una dintre metodele următoare:
   Țineți capul acoperit cu un prosop deasupra unui vas cu apă fierbinte.Lăsați porii să se deschidă.Când tenul a absorbit apă suficientă și pielea se întinde cu ușurință nu mai este nevoie decât să apăsați ușor și să deschideți punctele negre.Puroiul va ieși imediat.Aplicați pe rană alcool sanitar sau rivanol.În ceea ce privește urmele, nu vă faceți griji, într-o oră tenul dumneavoastră va arăta ca nou.
   Dacă optați pentru a vă stoarce punctele negre, e bine să vă acoperiți mai întâi degetele cu tifon.Astfel evitați strivirea pielii.În plus, nu vă folosiți de unghii, ci de părțile laterale ale degetelor, pentru a preveni sângerarea tenului în zona respectivă.Dacă se întâmplă să aveți probleme cu eliminarea infecției, atunci e mai bine să vă ocupați altă dată de punctul negru sau coșul cu pricina.Încercând de mai multe ori fără succes, nu veți face decât să iritați pielea.


   Trucuri pentru tenul nostru:
   Pentru tenul gras se recomandă să vă spălați în fiecare seară, înainte de culcare, cu zeamă de lămâie.În acest fel toate impuritățile vor fi îndepărtate.
   În cazul persoanelor cu ten uscat, cel mai potrivit remediu este laptele proaspăt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis