Fiecare tip de ten se confruntă la un moment dat cu probleme și acestea se pot rezolva cu ingrediente deloc pretențioase.Apelăm la ce găsim în cămară și frigider, aplicăm o mască și ne bucurăm de rezultate.
Măști care au ca ingredient principal, morcovul:
- un morcov ras amestecat cu o lingură de lapte se aplică pe față pentru 20 de minute, după care se curăță tenul cu suc de morcov.Pielea rămâne catifelată și hidratată.
- un morcov ras se amestecă cu un albuș de ou bătut spumă, se adaugă făină până când se obține o pastă omogenă, care se întinde pe față și gât pentru 20 de minute.Masca este indicată tenului gras.
- o mască din morcov ras se întinde pe față în strat subțire pentru 20 de minute, apoi se curăță fața care se împrospătează.
- un morcov ras se pune pe un tifon și se aplică pe față pentru 15-20 de minute, apoi se clătește tenul cu apă călduță.Aplicând o astfel de mască de 2-3 ori pe săptămână, timp de o lună de zile, reușim să schimbăm o piele palidă, fără culoare, ștearsă, într-una vie, ca și cum ar fi prins un bronz uniform.
- pentru un ten gras, palid, se aplică o mască obținută dintr-un morcov ras amestecat cu o cantitate mică de talc.
- pentru a reda prospețimea tenului și a revigora un ten obosit, aplicăm o mască formată din trei morcovi rași, amestecați cu o lingură de piure de cartofi proaspăt și o jumătate de gălbenuș de ou.Toate ingredientele se amestecă foarte bine, se aplică pe față într-un strat uniform și se păstrează pentru 15 minute.
Ajutorul primit de la roșii: acestea conțin săruri minerale și vitamine, sunt foarte folositoare, au mult potasiu și sunt des folosite în cosmetică, în diferite combinații.
- brânza de vaci amestecată cu roșii este foarte bună pentru orice tip de ten.Două linguri de brânză proaspătă se amestecă cu o lingură de lapte, o lingură de ulei de floarea-soarelui și o roșie pasată.Amestecul obținut se întinde pe față pentru 15-20 de minute, apoi se clătește tenul cu apă călduță, iar după câteva minute cu apă rece.
- aspectul unui ten gras cu pori măriți poate fi îmbunătățit prin aplicarea unor felii de roșie proaspătă pe tot tenul.Acestea se țin 10 minute, după care fața se clătește cu apă rece.
- tot pentru porii măriți vă puteți așeza pe față, pentru 15-20 minute o bucată de pânză înmuiată în suc de roșii.
- o roșie pasată se amestecă cu o cantitate mică de amidon, apoi se adaugă câteva picături de ulei vegetal.Pasta obținută se întinde pe față pentru 20 de minute, apoi se clătește tenul cu apă călduță.Masca este destinată tenului uscat.
Castravetele, un ingredient de bază:
- un masaj al tenului cu o bucată de castravete proaspăt poate ajuta în caz de transpirație excesivă la nivelul feței.
- se amestecă două linguri de brânză de vaci, o lingură de lapte, o linguriță de ulei de
floarea-soarelui, un castravete dat pe răzătoare, puțin pătrunjel verde.Amestecul obținut se întinde pe față pentru 15 -20 de minte, apoi se clătește tenul cu apă călduță.La final fața se clătește cu apă rece.
- împotriva pistruilor sau a petelor, se masează fața cu o bucată de castravete și apoi se unge fața cu iaurt.La final se clătește fața cu apă călduța, iar pielea rămâne catifelată.
- pentru o piele ofilită și palidă se aplică o mască din castravete ras amestecat cu miere care se păstrează pentru 20-25 de minute, apoi tenul se spală cu un decoct din petale de trandafir.
- pentru a întârzia apariția ridurilor, se așează pe acele locuri predispuse, felii de castravete congelat.
- se curăță un castravete de coajă, se taie felii și se aplică pe față și gât pentru 3-5 minute, apoi se amestecă un morcov dat pe răzătoare cu un gălbenuș de ou și se aplică pe față pentru 20 de minute.Tenul se clătește cu apă călduță și apoi cu apă rece.
- putem face ca pistruii să fie mai puțin vizibili dacă se spală tenul cu suc proaspăt de castravete de câteva ori pe zi.
Sfaturi utile bucatarie, beauty, sfaturi pentru casa, birou, sfaturi de intretinere corporala si multe altele.
sâmbătă, 30 mai 2015
vineri, 29 mai 2015
Cum ne ajută prazul și ridichea neagră
Vă prezentăm astăzi câteva beneficii ale prazului și ale ridichii negre și vă arătăm cum putem profita de ele și cum este indicat să le consumăm.
Prazul
Acesta conţine: vitamina B şi C, fier, calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, mangan, sulf, siliciu, esenţă sulfoazotată, mucilagii, celuloză.
Indicaţii:
Uz intern:
- dispepsii,
- anemie,
- reumatisme, artrită, gută,
- afecţiuni urinare,
- azotemie, insuficienţă renală,
- obezitate,
- arteroscleroză.
Uz extern:
- abcese,
- furuncule,
- cistite,
- retenţie de urină,
- hemoroizi,
- bătături şi întărituri,
- înţepături de insecte,
- plăgi,
- îngrijirea tenului.
Mod de folosire:
Uz intern:
- crud, tăiat foarte subţire, în salată, amestecat cu alte crudităţi.
- decoct de praz, supe, apa în care s-a fiert prazul.
Uz extern:
- suc de praz + lapte sau zer: în loţiuni contra roşeţelor şi a erupţiilor feţei.
- suc de praz + miez de pâine: rezultă o pastă care grăbeşte colectarea în abcese şi furuncule.
- contra furunculelor: cataplasme cu părţile albe ale prazului, zdrobite în foarte puţină apă îndulcită.
- contra retenţiei de urină şi a cistitelor: se fierb la foc domol 6 fire de praz acoperite cu ulei de măsline. Se aplică pe partea de jos a abdomenului, calde.
- contra bătăturilor şi locurilor întărite: se pune la macerat în oţet timp de 24 ore, o frunză de praz; se aplică noaptea cu partea umedă. Calozitatea se va coji. Se repetă, dacă este nevoie.
- contra înţepăturilor de insecte: cu o căpăţână de praz, tăiată în două, frecaţi bine (după ce aţi extras acul). Usturoiul şi ceapa dau aceleiaşi rezultate prompte.
- contra plăgilor: frunza de praz constituie un pansament antiseptic şi cicatrizant.
Ridichea neagră
Indicaţii:
- Litiază biliară şi urinară,
- Colecistite,
- Dispepsii,
- Insuficienţă hepatică,
- Ficat colonial,
- Afecţiuni pulmonare, bronşite cronice, astm,
- Gută, reumatisme, artrite cronice,
- Tuse convulsivă,
- Rahitism,
- Alergii,
- Scorbut,
- Eczemă.
Mod de folosire:
- Crudă în aperitive (se taie felii subţiri, sau se rade și se adaugă după gust, sare, ulei, lămâie).
- Suc proaspăt extras: 20-50g pe zi (100-400g în cazurile de litiază biliară).
- Contra tusei (de orice fel): sirop preparat în următorul mod: aşezaţi într-un vas de pământ straturi alternative de rondele de ridiche neagră şi de zahăr candel. A doua zi veţi constata că s-a format un sirop abundent. 4-6 linguri pe zi (din acest sirop) ameliorează tusea cea mai rebelă. Siropul acesta este pe de altă parte unul dintre cei mai buni fortifianţi care se pot da unui copil care are probleme de creștere sau unui adolescent obosit.
Prazul
Acesta conţine: vitamina B şi C, fier, calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, mangan, sulf, siliciu, esenţă sulfoazotată, mucilagii, celuloză.
Indicaţii:
Uz intern:
- dispepsii,
- anemie,
- reumatisme, artrită, gută,
- afecţiuni urinare,
- azotemie, insuficienţă renală,
- obezitate,
- arteroscleroză.
Uz extern:
- abcese,
- furuncule,
- cistite,
- retenţie de urină,
- hemoroizi,
- bătături şi întărituri,
- înţepături de insecte,
- plăgi,
- îngrijirea tenului.
Mod de folosire:
Uz intern:
- crud, tăiat foarte subţire, în salată, amestecat cu alte crudităţi.
- decoct de praz, supe, apa în care s-a fiert prazul.
Uz extern:
- suc de praz + lapte sau zer: în loţiuni contra roşeţelor şi a erupţiilor feţei.
- suc de praz + miez de pâine: rezultă o pastă care grăbeşte colectarea în abcese şi furuncule.
- contra furunculelor: cataplasme cu părţile albe ale prazului, zdrobite în foarte puţină apă îndulcită.
- contra retenţiei de urină şi a cistitelor: se fierb la foc domol 6 fire de praz acoperite cu ulei de măsline. Se aplică pe partea de jos a abdomenului, calde.
- contra bătăturilor şi locurilor întărite: se pune la macerat în oţet timp de 24 ore, o frunză de praz; se aplică noaptea cu partea umedă. Calozitatea se va coji. Se repetă, dacă este nevoie.
- contra înţepăturilor de insecte: cu o căpăţână de praz, tăiată în două, frecaţi bine (după ce aţi extras acul). Usturoiul şi ceapa dau aceleiaşi rezultate prompte.
- contra plăgilor: frunza de praz constituie un pansament antiseptic şi cicatrizant.
Ridichea neagră
Indicaţii:
- Litiază biliară şi urinară,
- Colecistite,
- Dispepsii,
- Insuficienţă hepatică,
- Ficat colonial,
- Afecţiuni pulmonare, bronşite cronice, astm,
- Gută, reumatisme, artrite cronice,
- Tuse convulsivă,
- Rahitism,
- Alergii,
- Scorbut,
- Eczemă.
Mod de folosire:
- Crudă în aperitive (se taie felii subţiri, sau se rade și se adaugă după gust, sare, ulei, lămâie).
- Suc proaspăt extras: 20-50g pe zi (100-400g în cazurile de litiază biliară).
- Contra tusei (de orice fel): sirop preparat în următorul mod: aşezaţi într-un vas de pământ straturi alternative de rondele de ridiche neagră şi de zahăr candel. A doua zi veţi constata că s-a format un sirop abundent. 4-6 linguri pe zi (din acest sirop) ameliorează tusea cea mai rebelă. Siropul acesta este pe de altă parte unul dintre cei mai buni fortifianţi care se pot da unui copil care are probleme de creștere sau unui adolescent obosit.
joi, 28 mai 2015
Retușuri prin make-up
Se știe că femeile sunt veșnic nemulțumite de ceva, că mereu apelează la trucuri pentru a-și acoperi defectele.Micile retușuri, îndeplinite așa cum trebuie, îți pot oferi un ten cu care să te poți mândri.
Să vedem care sunt cele mai des întâlnite probleme și cum le îndreptăm prin make-up.
Nas prea lat:
După ce aplicăm fondul de ten sau pudra în nuanța obișnuită, se trasează o linie verticală de la radacină până la vârful nasului cu pudră într-o nuanță mai deschisă. Pe ambele laturi ale nasului se aplică o nuanță închisă (umbră), apoi se acoperă întreg nasul cu o undă ușoară de pudră în nuanța normală. Efectul este uimitor.
Ochi obosiți:
Pentru ca ochii să nu mai aibă un aspect obosit, ne putem apăsa ușor 5 minute pleoapele cu palmele. Astfel, ne vom recăpăta echilibrul, iar ochii se vor odihni.
Maxilar pronunțat:
Pentru a face ca maxilarul să nu pară atât de pronunțat, folosim pudră și culori utilizate la umbrirea pleoapelor. Se obține un efect vizual aplicând pe mijlocul bărbiei o pată de pudră deschisă la culoare. Astfel este distrasă atenția de la maxilar spre bărbie. Efectul este și mai bun dacă aplicăm pudră mai închisă la culoare, cum ar fi ocru, de la ureche spre bărbie.
Puțin roșu discret se poate adăuga de la ureche spre colțul gurii. Să nu uităm însă ca toate petele de culoare vor fi atenuate dinspre centru către margini, astfel încit să nu se vadă dungi sau pete, ci doar culori pale, pierdute.
Pleoape căzute:
Se conturează pleoapele chiar la rădăcina genelor, se estompează treptat fardul spre partea exterioară a pleoapelor, apoi se aplică un ușor fard ocru în zona unde pleoapa este mai căzută.
Buze prea subțiri:
Acest defect se poate corecta cu ajutorul creionului pentru conturarea buzelor. Nu trebuie să exageram însă: conturul desenat nu va depăși linia buzelor decât cu maximum 1mm. Pentru ca totul să pară cât mai natural și să se mențină în timp, la mijlocul buzei superioare conturul se desenează cu creion alb. Peste toate liniile se aplică rujul, buzele părând astfel mai pline într-un mod cât se poate de natural.
Alte mici trucuri:
Dacă sprâncenele sunt prea coborâte asupra ochilor, putem smulge câteva fire de la partea inferioară a sprâncenelor, pentru a mări distanța de la sprâncene la pleoapa superioară.
Distanța între sprâncene, la rădăcina nasului, trebuie sa fie egală cu lățimea însumată a degetelor mijlociu și inelar.
Dacă avem sprâncene groase și la partea superioară unele fire rebele, acestea trebuie îndepărtate.
Să vedem care sunt cele mai des întâlnite probleme și cum le îndreptăm prin make-up.
Nas prea lat:
După ce aplicăm fondul de ten sau pudra în nuanța obișnuită, se trasează o linie verticală de la radacină până la vârful nasului cu pudră într-o nuanță mai deschisă. Pe ambele laturi ale nasului se aplică o nuanță închisă (umbră), apoi se acoperă întreg nasul cu o undă ușoară de pudră în nuanța normală. Efectul este uimitor.
Ochi obosiți:
Pentru ca ochii să nu mai aibă un aspect obosit, ne putem apăsa ușor 5 minute pleoapele cu palmele. Astfel, ne vom recăpăta echilibrul, iar ochii se vor odihni.
Maxilar pronunțat:
Pentru a face ca maxilarul să nu pară atât de pronunțat, folosim pudră și culori utilizate la umbrirea pleoapelor. Se obține un efect vizual aplicând pe mijlocul bărbiei o pată de pudră deschisă la culoare. Astfel este distrasă atenția de la maxilar spre bărbie. Efectul este și mai bun dacă aplicăm pudră mai închisă la culoare, cum ar fi ocru, de la ureche spre bărbie.
Puțin roșu discret se poate adăuga de la ureche spre colțul gurii. Să nu uităm însă ca toate petele de culoare vor fi atenuate dinspre centru către margini, astfel încit să nu se vadă dungi sau pete, ci doar culori pale, pierdute.
Pleoape căzute:
Se conturează pleoapele chiar la rădăcina genelor, se estompează treptat fardul spre partea exterioară a pleoapelor, apoi se aplică un ușor fard ocru în zona unde pleoapa este mai căzută.
Buze prea subțiri:
Acest defect se poate corecta cu ajutorul creionului pentru conturarea buzelor. Nu trebuie să exageram însă: conturul desenat nu va depăși linia buzelor decât cu maximum 1mm. Pentru ca totul să pară cât mai natural și să se mențină în timp, la mijlocul buzei superioare conturul se desenează cu creion alb. Peste toate liniile se aplică rujul, buzele părând astfel mai pline într-un mod cât se poate de natural.
Alte mici trucuri:
Dacă sprâncenele sunt prea coborâte asupra ochilor, putem smulge câteva fire de la partea inferioară a sprâncenelor, pentru a mări distanța de la sprâncene la pleoapa superioară.
Distanța între sprâncene, la rădăcina nasului, trebuie sa fie egală cu lățimea însumată a degetelor mijlociu și inelar.
Dacă avem sprâncene groase și la partea superioară unele fire rebele, acestea trebuie îndepărtate.
miercuri, 27 mai 2015
Caloriile din fructe partea a 2-a
Vă aducem în atenție o nouă postare despre fructe și caloriile acestora, pentru a vă fi de folos atunci când urmați un regim sau o dietă.
Mandarina: este comparabilă cu portocala, dar conține mai puține minerale. Fructul este energetic și înlesnește evacuarea intestinală.
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 47,
- Glucide: 11 g,
- Fibre: 1,9 g,
- Vitamina C: 30 mg,
- Calciu: 33 mg.
Mărul: este considerat un aliment-medicament, devenind un punct de referință în alimentația dietetică. Este tonic, răcoritor, antiseptic intestinal, depurativ sanguin și este indicat în astenii, surmenaj, reumatism, artritism, stări febrile, insomnii, nervozitate, cefalee.
100 de grame de mere conțin:
- Calorii: 51,
- Glucide: 12 g,
- Indice glicemic: 38,
- Fibre: 2 g,
- Vitamina C: 5 mg,
- Magneziu: 12 mg.
Para: este depurativ, laxativ, remineralizant și nutritiv, fiind indicat în anemii, surmenaj, TBC.
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 55,
- Glucide: 13 g,
- Indice glicemic: 37,
- Fibre: 2,3 g,
- Vitamina C; 3 mg,
- Magneziu: 7 mg.
Piersica:
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 50,
- Glucide: 12 g,
- Indice glicemic: 42,
- Fibre: 1,4,
- Vitamina C: 8 mg,
- Magneziu: 8 mg.
Portocala: este remineralizantă, antiinfecțioasă, digestivă, diuretică și laxativă. Este indicată în convalescențe, anemii, anorexii, demineralizări și prevenirea bolilor infecțioase.
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 39,
- Glucide: 8,5 g,
- Indice glicemic: 44,
- Fibre: 2 g,
- Vitamina C; 50 mg,
- Magneziu: 13 mg.
Pruna: este energetică, diuretică, laxativă, fiind indicată în astenii, anemii, surmenaj, ateroscleroză.
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 52,
- Glucide: 12 g,
- Fibre: 2,5,
- Vitamina C: 3 mg,
- Magneziu: 8 mg.
Smochina: este tonifiantă, nutritivă, diuretică și laxativă, fiind recomandată în astenii, stări acute, inflamații urinare și pulmonare.Smochinele se recomandă copiilor, adolescenților, convalescenților, bătrânilor și sportivilor.
100 de grame de smochine proaspete conțin:
- Calorii: 54,
- Glucide: 12 g,
- Fibre: 2,5,
- Potasiu: 250 mg,
- Calciu: 42 mg,
- Magneziu: 20 mg.
100 de grame de smochine uscate conțin:
- Calorii: 27,
- Glucide: 62 g,
- Fibre: 18,5,
- Potasiu: 983 mg,
- Magneziu: 70 mg.
Strugurele: este diuretic, remineralizant, energetic, stimulant și decongestionant hepatic, fiind recomandat în anemii, convalescențe, remineralizare, dispepsii, dermatoze, intoxicații.
100 de grame de struguri proaspeti conțin:
- Calorii: 73,
- Glucide: 16 g,
- Indice glicemic: 46.
100 de grame de struguri uscati conțin:
- Indice glicemic: 64,
- Fibre: 0,9 g,
- Vitamina C: 4 mg,
- Magneziu: 7 mg.
Mandarina: este comparabilă cu portocala, dar conține mai puține minerale. Fructul este energetic și înlesnește evacuarea intestinală.
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 47,
- Glucide: 11 g,
- Fibre: 1,9 g,
- Vitamina C: 30 mg,
- Calciu: 33 mg.
Mărul: este considerat un aliment-medicament, devenind un punct de referință în alimentația dietetică. Este tonic, răcoritor, antiseptic intestinal, depurativ sanguin și este indicat în astenii, surmenaj, reumatism, artritism, stări febrile, insomnii, nervozitate, cefalee.
100 de grame de mere conțin:
- Calorii: 51,
- Glucide: 12 g,
- Indice glicemic: 38,
- Fibre: 2 g,
- Vitamina C: 5 mg,
- Magneziu: 12 mg.
Para: este depurativ, laxativ, remineralizant și nutritiv, fiind indicat în anemii, surmenaj, TBC.
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 55,
- Glucide: 13 g,
- Indice glicemic: 37,
- Fibre: 2,3 g,
- Vitamina C; 3 mg,
- Magneziu: 7 mg.
Piersica:
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 50,
- Glucide: 12 g,
- Indice glicemic: 42,
- Fibre: 1,4,
- Vitamina C: 8 mg,
- Magneziu: 8 mg.
Portocala: este remineralizantă, antiinfecțioasă, digestivă, diuretică și laxativă. Este indicată în convalescențe, anemii, anorexii, demineralizări și prevenirea bolilor infecțioase.
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 39,
- Glucide: 8,5 g,
- Indice glicemic: 44,
- Fibre: 2 g,
- Vitamina C; 50 mg,
- Magneziu: 13 mg.
Pruna: este energetică, diuretică, laxativă, fiind indicată în astenii, anemii, surmenaj, ateroscleroză.
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 52,
- Glucide: 12 g,
- Fibre: 2,5,
- Vitamina C: 3 mg,
- Magneziu: 8 mg.
Smochina: este tonifiantă, nutritivă, diuretică și laxativă, fiind recomandată în astenii, stări acute, inflamații urinare și pulmonare.Smochinele se recomandă copiilor, adolescenților, convalescenților, bătrânilor și sportivilor.
100 de grame de smochine proaspete conțin:
- Calorii: 54,
- Glucide: 12 g,
- Fibre: 2,5,
- Potasiu: 250 mg,
- Calciu: 42 mg,
- Magneziu: 20 mg.
100 de grame de smochine uscate conțin:
- Calorii: 27,
- Glucide: 62 g,
- Fibre: 18,5,
- Potasiu: 983 mg,
- Magneziu: 70 mg.
Strugurele: este diuretic, remineralizant, energetic, stimulant și decongestionant hepatic, fiind recomandat în anemii, convalescențe, remineralizare, dispepsii, dermatoze, intoxicații.
100 de grame de struguri proaspeti conțin:
- Calorii: 73,
- Glucide: 16 g,
- Indice glicemic: 46.
100 de grame de struguri uscati conțin:
- Indice glicemic: 64,
- Fibre: 0,9 g,
- Vitamina C: 4 mg,
- Magneziu: 7 mg.
marți, 26 mai 2015
Dietă pentru cinci zile
Vă arătăm astăzi, într-o scurtă postare, un plan de dietă pentru cinci zile. Nu este ceva complicat, ideea de bază este ca în fiecare zi să se consume un anume aliment sau o grupă de alimente.Această dietă este foarte asemănătoare dietelor disociate.Foarte important este să nu trișați pe parcursul celor cinci zile și să nu uitați să vă hidratați.La sfârșitul perioadei veți avea cu 4-5 kg mai puțin.
Prima zi:
- se consumă un kg, un kg și jumătate de fructe, împărțite în porții mici.Puteți alege un singur sortiment sau mai multe, orice fel de fructe, în afară de banane.
A doua zi:
- se consumă trei porții de orez pe zi, aproximativ 150 g orez/porție, fără sare.Orezul se poate găti cu verdețuri, iar între mese se pot consuma salate de legume crude, cum ar fi: țelină, ardei, roșii.Salatele se pregătesc cu zeamă de lămâie și fără ulei.
A treia zi:
- se consumă doar lapte, maxim 3 litri, chefir, lapte acru.
A patra zi:
- se beau doar sucuri din fructe sau legume, chiar combinații din 2-3 fructe și o legumă, după preferință.
A cincea zi:
- se consumă legume, fierte sau crude: conopidă, fasole verde, broccoli, sfeclă roșie, morcovi, ardei, gulii, praz, roșii.Dacă le consumați crude, preparați salate, la care adăugați iaurt și zeamă de lămâie.
Prima zi:
- se consumă un kg, un kg și jumătate de fructe, împărțite în porții mici.Puteți alege un singur sortiment sau mai multe, orice fel de fructe, în afară de banane.
A doua zi:
- se consumă trei porții de orez pe zi, aproximativ 150 g orez/porție, fără sare.Orezul se poate găti cu verdețuri, iar între mese se pot consuma salate de legume crude, cum ar fi: țelină, ardei, roșii.Salatele se pregătesc cu zeamă de lămâie și fără ulei.
A treia zi:
- se consumă doar lapte, maxim 3 litri, chefir, lapte acru.
A patra zi:
- se beau doar sucuri din fructe sau legume, chiar combinații din 2-3 fructe și o legumă, după preferință.
A cincea zi:
- se consumă legume, fierte sau crude: conopidă, fasole verde, broccoli, sfeclă roșie, morcovi, ardei, gulii, praz, roșii.Dacă le consumați crude, preparați salate, la care adăugați iaurt și zeamă de lămâie.
luni, 25 mai 2015
Remedii naturiste pentru diferite dureri
Atunci când tratamentele nu își fac efectul așa cum ne dorim, apelăm la diferite remedii din natură, la diferite comprese și ceaiuri.Vă dezvăluim astăzi câteva astfel de remedii pentru diferite dureri.
Pentru dureri de oase:
Se bea zilnic o cană de infuzie de flori de ciuboțica cucului, până când durerile vor dispărea.
Pentru dureri lombare:
Comprese cu sare caldă (pusă într-un săculeț de pânză) sau o cărămidă caldă învelită într-un prosop.
Comprese calde cu apă amestecată cu puțin oțet (sau cu biter suedez).
Cataplasme cu piure de cartofi fierbinte.
Băi de șezut cu ceai de coada calului.
Se beau zilnic trei căni de ceai din următorul amestec din plante în părți egale: coaje de salcie, mesteacăn, soc, coacăze negre.
Pentru dureri reumatice:
În primul rând se recomandă să se renunțe o perioadă mai lungă la supe de carne, carne de vită, carne de porc, afumături.
Nu se va consuma alcool.
Decoct de coajă de salcie (2-3 linguri de coajă uscată și pisată pentru un litru de apă). Se beau 2-3 căni pe zi.
Infuzie de coada calului - zilnic se beau 1-2 căni de ceai, minimum trei săptămâni.
Borș proaspăt - o cură de o săptămână pe lună liniștește durerile.Borșul stabilizează circulația sângelui și este un mijloc excelent de întărire a sănătății.
Pe locurile dureroase se vor pune comprese cu frunze de varză (în prealabil se strivesc puțin cu sucitorul și se încalzesc pe plită).
Pe locurile dureroase se pot pune cataplasme cu ceapă crudă tăiată felii, cu hrean, cu frunze calde de varză fiartă sau cu tămâie caldă.
Se mai pot pune și cataplasme cu argilă.
Pentru dureri menstruale:
Infuzie (cu o linguriță amestec de plante la o cană de apă) din următorul amestec de plante în părți egale: traista ciobanului, gălbenele, coada șoricelului. Se beau 2-3 căni pe zi.
Infuzie de mentă, de rozmarin sau de conuri de hamei, 3-4 căni pe zi.
Infuzie de pătrunjel (se pun 20 grame de frunze proaspete de pătrunjel în jumătate de litru de apă clocotită și se lasă 10 minute să infuzeze. Se bea pe parcursul unei zile câte o înghițitură, la intervale regulate.
Se lasă să fiarbă 5 minute 100 grame de semințe de pătrunjel într-un litru de apă, apoi se lasă acoperit 10 minute. Se beau mai multe ceșcuțe pe parcursul zilei.
Se aplică în regiunea inferioară a abdomenului cataplasme calde cu frunze de varză fiartă.
Pentru dureri de oase:
Se bea zilnic o cană de infuzie de flori de ciuboțica cucului, până când durerile vor dispărea.
Pentru dureri lombare:
Comprese cu sare caldă (pusă într-un săculeț de pânză) sau o cărămidă caldă învelită într-un prosop.
Comprese calde cu apă amestecată cu puțin oțet (sau cu biter suedez).
Cataplasme cu piure de cartofi fierbinte.
Băi de șezut cu ceai de coada calului.
Se beau zilnic trei căni de ceai din următorul amestec din plante în părți egale: coaje de salcie, mesteacăn, soc, coacăze negre.
Pentru dureri reumatice:
În primul rând se recomandă să se renunțe o perioadă mai lungă la supe de carne, carne de vită, carne de porc, afumături.
Nu se va consuma alcool.
Decoct de coajă de salcie (2-3 linguri de coajă uscată și pisată pentru un litru de apă). Se beau 2-3 căni pe zi.
Infuzie de coada calului - zilnic se beau 1-2 căni de ceai, minimum trei săptămâni.
Borș proaspăt - o cură de o săptămână pe lună liniștește durerile.Borșul stabilizează circulația sângelui și este un mijloc excelent de întărire a sănătății.
Pe locurile dureroase se vor pune comprese cu frunze de varză (în prealabil se strivesc puțin cu sucitorul și se încalzesc pe plită).
Pe locurile dureroase se pot pune cataplasme cu ceapă crudă tăiată felii, cu hrean, cu frunze calde de varză fiartă sau cu tămâie caldă.
Se mai pot pune și cataplasme cu argilă.
Pentru dureri menstruale:
Infuzie (cu o linguriță amestec de plante la o cană de apă) din următorul amestec de plante în părți egale: traista ciobanului, gălbenele, coada șoricelului. Se beau 2-3 căni pe zi.
Infuzie de mentă, de rozmarin sau de conuri de hamei, 3-4 căni pe zi.
Infuzie de pătrunjel (se pun 20 grame de frunze proaspete de pătrunjel în jumătate de litru de apă clocotită și se lasă 10 minute să infuzeze. Se bea pe parcursul unei zile câte o înghițitură, la intervale regulate.
Se lasă să fiarbă 5 minute 100 grame de semințe de pătrunjel într-un litru de apă, apoi se lasă acoperit 10 minute. Se beau mai multe ceșcuțe pe parcursul zilei.
Se aplică în regiunea inferioară a abdomenului cataplasme calde cu frunze de varză fiartă.
duminică, 24 mai 2015
Caloriile din fructe
Urmăm diete peste diete, facem mișcare și știm că fructele și legumele sunt cele mai bune în lupta cu kilogramele.Dar cunoaștem oare ce fructe să consumăm în funcție de numărul de calorii?
Ananasul:
100 de grame de ananas proaspăt conțin:
- Calorii: 52,
- Glucide: 12 g,
- Indice glicemic: 66,
- Fibre: 1,2 g,
- Vitamina C: 25 mg.
100 de grame de ananas din compot conțin:
- Calorii: 83,
- Glucide: 20 g,
- Fibre: 3 g,
- Vitamina C: 15mg,
- Vitamina E: 3,2 mg.
Banana: bananierul este o plantă erbacee, lipsită de trunchi lemons, ale cărui tulpini dispar după perioada de formare a fructelor. Bogată în amidon, aceasta este un aliment tipic pentru țările tropicale.
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 83,
- Glucide: 19 g,
- Indice glicemic: 54,
- Fibre: 3,4 g,
- Vitamina C: 10 mg.
Caisa: fructul este nutritiv, răcoritor, astringent (în stare proaspătă), laxativ (în stare uscată), se recomandă în anemii, astenii, insomnii, convalescențe, diaree sau constipație.
100 de grame de caise proaspete conțin:
- Calorii: 44,
- Glucide: 10g,
- Indice glicemic: 31,
- Fibre: 2,1 g,
- Vitamina C: 7 mg.
100 de grame de caise uscate conțin:
- Calorii: 27,
- Glucide: 63 g,
- Fibre: 3 g,
- Vitamina C: 2,5 mg.
Curmala: este un aliment cu valoare energetică și savoare deosebită și un medicament în acelasi timp (previne îmbătrînirea, iar după unele date, este anticanceros).
100 de game de curmale conțin:
- Calorii: 30,
- Glucide: 73 g,
- Fibre: 8,7 g,
- Magneziu: 59 mg.
Grepfrutul: este tonic, depurativ, digestiv, fiind indicat în anorexii, dispepsii, insuficiență biliară, afecțiuni febrile și pulmonare.
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 43,
- Glucide: 10 g,
- Indice glicemic: 25,
- Fibre: 0,6,
- Vitamina C: 40 mg,
- Magneziu: 10 mg.
Kiwi: este bogat în vitamina C și protejează organismul contra multor maladii.
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 57,
- Indice glicemic: 53,
- Fibre: 1,5 g,
- Vitamina C: 94 mg,
- Magneziu: 27 mg.
Lămâia: este răcoritor, tonic al sistemului nervos central, diuretic, antiscorbutic, remineralizant, depurativ. Este indicat în anemii, astenii, TBC, demineralizări, creștere, convalescență, reumatisme, ateroscleroză, precum și astm, bronșită, gripă, cefalee.
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 32,
- Glucide: 8 g,
- Fibre: 1 g,
- Vitamina C: 80 mg.
Ananasul:
100 de grame de ananas proaspăt conțin:
- Calorii: 52,
- Glucide: 12 g,
- Indice glicemic: 66,
- Fibre: 1,2 g,
- Vitamina C: 25 mg.
100 de grame de ananas din compot conțin:
- Calorii: 83,
- Glucide: 20 g,
- Fibre: 3 g,
- Vitamina C: 15mg,
- Vitamina E: 3,2 mg.
Banana: bananierul este o plantă erbacee, lipsită de trunchi lemons, ale cărui tulpini dispar după perioada de formare a fructelor. Bogată în amidon, aceasta este un aliment tipic pentru țările tropicale.
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 83,
- Glucide: 19 g,
- Indice glicemic: 54,
- Fibre: 3,4 g,
- Vitamina C: 10 mg.
Caisa: fructul este nutritiv, răcoritor, astringent (în stare proaspătă), laxativ (în stare uscată), se recomandă în anemii, astenii, insomnii, convalescențe, diaree sau constipație.
100 de grame de caise proaspete conțin:
- Calorii: 44,
- Glucide: 10g,
- Indice glicemic: 31,
- Fibre: 2,1 g,
- Vitamina C: 7 mg.
100 de grame de caise uscate conțin:
- Calorii: 27,
- Glucide: 63 g,
- Fibre: 3 g,
- Vitamina C: 2,5 mg.
Curmala: este un aliment cu valoare energetică și savoare deosebită și un medicament în acelasi timp (previne îmbătrînirea, iar după unele date, este anticanceros).
100 de game de curmale conțin:
- Calorii: 30,
- Glucide: 73 g,
- Fibre: 8,7 g,
- Magneziu: 59 mg.
Grepfrutul: este tonic, depurativ, digestiv, fiind indicat în anorexii, dispepsii, insuficiență biliară, afecțiuni febrile și pulmonare.
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 43,
- Glucide: 10 g,
- Indice glicemic: 25,
- Fibre: 0,6,
- Vitamina C: 40 mg,
- Magneziu: 10 mg.
Kiwi: este bogat în vitamina C și protejează organismul contra multor maladii.
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 57,
- Indice glicemic: 53,
- Fibre: 1,5 g,
- Vitamina C: 94 mg,
- Magneziu: 27 mg.
Lămâia: este răcoritor, tonic al sistemului nervos central, diuretic, antiscorbutic, remineralizant, depurativ. Este indicat în anemii, astenii, TBC, demineralizări, creștere, convalescență, reumatisme, ateroscleroză, precum și astm, bronșită, gripă, cefalee.
100 de grame de fruct conțin:
- Calorii: 32,
- Glucide: 8 g,
- Fibre: 1 g,
- Vitamina C: 80 mg.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)