sâmbătă, 30 iulie 2016

Remedii pentru cancerul pielii

   Intern, trebuie luate pentru curățarea sângelui, zilnic, 4 cești cu ceai de urzică, ventrilică, filimică și coada-șoricelului, amestecate în părți egale.Se folosește o linguriță cu vârf din acest amestec pentru 1/4 litru de apă.Plantele se opăresc și se lasă să stea puțin.

   Pentru bolile maligne de piele cu pete bine delimitate, închise la culoare, asemănătoare unor cruste, se folosește sucul proaspăt de drăgaică, cu care se unge zona afectată de mai multe ori pe zi.

   Dacă este vorba despre o boală malignă încă închisă, a pielii, atunci locul afectat poate fi tamponat de mai multe ori pe zi cu sevă galben-portocalie de rostopască.Dacă nu aveți frunze și tulpini proaspete, se recomandă plantarea rostopascăi într-un ghiveci.

   Dacă boala este deja o rană deschisă, necrozată, cu secreție rău mirositoare, se fac spălări și îmbăieri alternative cu infuzie călduță de coada-calului și cu ceai de nalbă obținut în extract rece.Marginile rănilor sunt mai întâi unse cu suc de rostopască și, când acesta a intrat în piele, cu alifie de filimică.
   Frunzele de pătlagină-lată și de pătlagină-îngustă, spălate, zdrobite și frecate până se formează un terci de frunze, se pun direct în rana deschisă.Dacă bolnavul nu suportă la început acest terci de frunze din cauza presiunii sau a tracțiunii puternice, terciul este dat deoparte; se spală locul din nou și se încearcă iarăși aplicarea terciului de frunze, până ce bolnavul îi simte efectul binefăcător.

   Se pot pune și peste noapte comprese cu infuzie de coada-calului și nalbă. 


   Se întâmplă uneori după îndepărtarea prin operație a unor alunițe sau a unor mici noduli tari, pe piele să se formeze boli de piele deschise, purulente și umede, care au caracter malign.Aici se aplică același tratament ca la rănile deschise, necrozate, cu secreții rău mirositoare menționate mai sus.

   Dacă suprafețele deschise sunt răspândite pe tot trupul, atunci se fac băi complete cu coada-calului și nalbă.Bolnavul este înfășurat peste noapte într-un cearșaf pe care s-a presărat terci de frunze de pătlagină-lată și pătlagină-îngustă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis