luni, 4 iulie 2016

Etapele îngrijirii tenului

   Nu neglijați niciodată să vă demachiați și să vă curățați pielea.Ar trebui să vă curățați tenul de două ori pe zi, dimineața și seara.
   În același timp, evitați demachierea prea frecventă și prea viguroasă, mai mult de două ori pe zi, deoarece pielea dumneavoastră se poate irita, deshidrata sau se pot agrava problemele legate de acnee.


   Curățarea tenului este o etapă esențială pentru îngrijirea sa, pe care o persoană nu trebuie niciodată să o neglijeze, chiar dacă uneori seara merge la culcare mai târziu sau dimineața este prea grabită.
   Cea mai bună curățare înlătură machiajul, murdăria și surplusul de grăsime care se acumulează pe față pe tot parcursul zilei.
   Pentru o curățare eficientă, este bine să vă strângeți părul și să aplicați demachiant pe nas, pe bărbie, pe frunte și pe obraji.
   Pentru penetrarea produsului în piele, masați cu vârfurile degetelor sau cu o dischetă de bumbac, începând cu gâtul și urcând cu mișcări circulare până la frunte.
Insistați pe zona nasului și a bărbiei, care sunt predispuse formării coșurilor și punctelor negre.
   Apoi clătiți cu apă călduță din abundență și tamponați cu prosopul fără să frecați.Puteți utiliza și prosoape absorbante, de hârtie, de unică folosință.
   Pasul următor constă în tonifierea tenului cu o loțiune tonică.
   În tot acest proces trebuie să se utilizeze produse cosmetice adaptate tipului de ten.


   Spălați-vă deseori pe mâini.
   Înainte de a aplica orice pe tenul dumneavoastră asigurați-vă că mâinile sunt curate.Bacteriile și murdaria prezente pe mâini sau sub unghii, pot infecta porii pielii dumneavoastră și pot cauza apariția coșurilor sau a iritațiilor.
   Îngrijiți cu atenție zona ochilor și nu uitați: cea mai sensibilă piele este cea a pleoapelor.Pentru acestea nu utilizați niciodată șervețele demachiante, este mult mai indicat să folosiți un demachiant special pentru zona ochilor și dischete demachiante moi.

   Utilizați cantități mici din produsele cosmetice.Aproximativ mărimea unui bob de4 mazăre este suficientă pentru curățarea feței și a gâtului.

   Spălați în mod regulat instrumentele pentru aplicarea machiajului.
   Etapa curaățării este valabilă și în cazul periuțelor sau bureților aplicatori de machiaj și se realizează o dată pe săptămână, cu ajutorul unui șampon sau săpun lichid, după care se limpezesc din abundență cu apă caldă și se pun la uscat la aer.
   De asemenea, pentru că rețin foarte ușor bacteriile, ar trebui să evitați utilizarea de mai multe ori a bureților care servesc la aplicarea fondului de ten.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis