miercuri, 6 iulie 2016

Aplicarea uleiurilor esențiale pe piele

   Puterea de acțiune a uleiurilor esențiale:
   Grație proprietăților intrinseci, uleiurile esențiale penetrează în piele și se difuzează în organism prin sistemul circulator și limfatic.
   Uleiurile esențiale, pure sau corect diluate, penetrează rapid în țesuturi, fără să provoace alte efecte nedorite.
   Absorbite la nivelul pielii sau pe cale mucoasă, ele pătrund în circulația sângelui și se difuzează în tot organismul după câteva minute (în 20 de minute după ungerea cutanată cu uleiuri esențiale, analiza sângelui demonstrează prezența lor în marea circulație sangvină).
   Apoi ele ajung la nivel celular și participă la distrugerea agenților patogeni (microbi, ciuperci, viruși, toxine infecțioase) și la eliminarea deșeurilor prin metabolism, totul petrecându-se cu respectarea integrității florei benefice (saprofită).
   Această putere osmotică a uleiurilor esențiale explică eficiența lor în cazul afecțiunilor virale în general.De reținut că virușii se dezvoltă în interiorul organismului și depind de celule.
   Uleiurile esențiale pătrund în interior și distrug oaspetele indezirabil, iar în plus acționează global asupra tuturor virușilor.
   Uleiurile esențiale sunt produse biologice a căror compoziție este formată dintr-o sinergie vie înfăptuită de natură.
   Pentru a obține maximum de beneficii trebuie să alegeți esențele pure, cele sintetice nu sunt absolut deloc recomandate.Esențele reconstituite (cele de sinteză) sunt chiar periculoase.
   Asigurați-vă de calitatea uleiurilor esențiale urmărind dacă sunt menționate pe etichetă următoarele criterii:

   specia botanică,
   partea activă a plantei utilizată,
   particularitatea biochimică.
   Aceste criterii permit folosirea uleiurilor esențiale autentice și contribuie mult la asanarea pieței cu produse de aromaterapie.
   Pielea reflectă starea de sănătate a organismului nostru și, în revanșă, îngrijirea externă pe care i-o acordăm poate influența bunăstarea și vitalitatea noastră.
   Anumite uleiuri esențiale conțin agenți naturali regeneratori care favorizează dezvoltarea noilor celule și contribuie la eliminarea celulelor moarte.
   Pielea noastră este expusă încontinuu condițiilor exterioare care, în anumite cazuri, pot fi foarte agresive, mai ales în mediul urban.Cum pielea nu este în totalitate impermeabilă, tot soiul de impurități pot penetra în organism prin intermediul ei.Așa se întâmplă, de exemplu, cu anumiți agenți poluanți, pe care îi inhalăm fără voia noastră.
   Într-un mediu foarte uscat, cum este o cameră încălzită prin încălzirea centrală, pielea se poate deshidrata pe perioade îndelungate.
   Condițiile climaterice au și ele repercusiuni asupra pielii.
   Sebumul, grăsime naturală produsă de glandele sebacee, care formează o fină peliculă grasă la suprafața pielii, reduce deshidratarea, dar posedă și o funcție antibacteriană.
   În mod normal, producerea de sebum este mai mare la persoanele originare din climatele calde și uscate și din țările tropicale și subtropicale, iar locuitorii regiunilor temperate trebuie să se protejeze mai mult de soare.
   Utilizate pe piele, uleiurile esențiale pot ameliora textura și culoarea acesteia.
   Civilizațiile din antichitate le utilizau deja datorită calității lor de a prezerva pielea în bune condiții.
   Aromaterapia se situează pe primele locuri între medicinele naturiste, deoarece efectele sale sunt directe, sporind vitalitatea organismului și permițând întărirea imunității naturale și a posibilității de autovindecare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis