duminică, 17 iulie 2016

Cum îmbunătățim calitatea somnului

   Somnul de după-amiază trebuie evitat deoarece acesta reduce perioada de somn de noapte și creează disconfort.Corpul nostru are nevoie de o anumită cantitate de somn.Somnul de după-amiză este indicat numai dacă nu poți să dormi suficient noaptea din motive cum ar fi o slujbă de noapte sau îngrijirea unor copii mici.Somnul regulat ajută corpul să învețe să adoarmă la aceeași oră în fiecare noapte.Acest lucru poate întări organismul, stabilind un anumit ritm al corpului.

   Evitarea stimulentelor (alcoolul, cafeina, nicotina) care te țin treaz mai mult timp.Chiar și unele băuturi răcoritoare care conțin cafeină pot avea aceleași efecte negative asupra somnului.Este indicat ca dormitorul să fie bine aerisit și oxigenat.

   Cantitatea de fluide consumate înainte de culcare trebuie să fie redusă pentru a evita trezirea în timpul nopții pentru a folosi toaleta.Dacă trebuie să luați diuretice, faceți-o în prima parte a zilei.

   Exercițiile fizice sunt foarte sănătoase, dar nu trebuie făcute înainte de culcare.20 de minute de mișcare, de trei ori pe săptămână, eliberează anumite substanțe în creier care ajută somnul.
   Relaxarea prin citirea unei cărți, ascultarea unei muzici lente, poate ajuta la pregătirea organismului pentru somn.Să nu învățați până seara târziu deoarece creierul, va fi prea stimulat pentru somn.Evitați supărările, atât cât este posibil, și gândiți-vă la lucruri frumoase înainte de culcare.Asigurați-vă că patul pe care îl aveți este confortabil.Paturile care au mai mult de zece ani nu sunt recomandate, iar atunci când vă luați unul nou încercați mai multe înainte și nu alegeți în funcție de culoare sau preț.

   Dacă zgomotul exterior este o problemă, folosiți dopurile pentru urechi pentru a-l atenua și asigurați-vă ca ferestrele se închid ermetic.

   Dacă tot nu puteți să dormiți, cu toate că respectați aceste reguli, nu stați în pat îngrijorându-vă că nu puteți adormi.Mai bine citiți o carte sau ascultați muzică și încercați mai târziu să vă culcați.
   Dacă reușiți să rezistați tentației de a dormi ziua pentru a recupera, până la urma veți reuși să adormiți mai ușor noaptea.Oricum, înainte de a se întâmpla asta, trebuie să vă așteptați să fiți din ce în ce mai obosit ziua.Pentru studenți este foarte important să nu aibă un somn neregulat deoarece durează mult timp până să revină la un somn odihnitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis