vineri, 11 martie 2016

Metode de purificare a organismului

   Toți adepții și practicanții medicinei alternative știu că nici o boală nu poate fi vindecată fără o puternică și corectă curățire prealabilă a organismului.
   Mijloacele aflate la îndemână sunt diverse și eficiente, indiferent dacă apelăm la purificarea prin dietă alimentară (regimul Oshawa, regimul Yang, cura de sucuri de legume și fructe), metodele ayurvedice, cura cu argilă sau postul de sănătate.
   Între toate acestea, plantele joacă și ele un rol important, așa că este foarte important să vorbim despre ele.
   Întrucât este primăvară și organismul nostru va fi solicitat peste medie să lupte împotriva gripelor și a altor infecții virale, o curățire a principalelor noastre organe va ușura sarcina greu încercatului sistem imunitar.
   Următoarele rețete sperăm să vă fie de folos și specificăm faptul că au ca și punct de pornire ingredientele naturiste.


   Purificarea articulațiilor:
   Se pun 10 foi de dafin în 500 ml apă și se fierb la foc încet, timp de 15 minute.Lichidul, împreună cu frunzele, se toarnă într-un termos, unde se lasă două ore, după care se împarte în trei porții egale, pe trei zile.
   O porție se consumă de-a lungul a 12 ore, altfel se poate provoca hemoragie internă.
   Peste o săptămână se poate repeta procedura timp de două zile.
   În zilele de tratament se respectă o dietă vegetariană.
   Purificarea articulațiilor în primul an se face o dată pe trimestru, după care o singură dată pe an.
   Acest decoct de foi de dafin poate normaliza nivelul glicemiei, când acesta nu este prea mare.
   În acest caz, se va lua pe parcursul a două săptămâni câte o lingură, cu 20 de minute înaintea meselor principale.


   Purificarea sângelui:
   Aveți nevoie de 100 grame rostopască și 300 grame miere.Se pune rostopasca într-o cratiță smălțuită, se toarnă peste ea un l de apă clocotită și se lasă la macerat 12 ore.Lichidul obținut se strecoară, se dizolvă mierea în el, iar siropul rezultat se pune într-o sticlă în frigider.
   În fiecare zi se toarnă din acea sticlă într-una mai mică 150 ml compoziție, din care se ia câte o lingură, de șase ori pe zi, din oră în oră, de preferat de dimineața până la pranz.
   Se procedează astfel până la terminarea întregului conținut din sticla din frigider.
   Tratamentul cu rostopască se face o dată pe an. 




   Curățarea și purificarea rinichilor:
   Se iau 6 crenguțe de mure de 50-60 cm fiecare.Se taie mărunt și se pun la fiert într-o cratiță de 6 l plină cu apă filtrată.Se fierbe 2-3 ore fără capac, la foc încet, până când apa ajunge la jumătate.
   În două zile se bea toată cantitatea, fracționat, în părți egale, în decursul primei și celei de-a doua zi.
   Timp de o săptămână se recomandă alimentație vegetariană, fără carne (trei zile înainte și trei zile după tratament).
   În timpul tratamentului, chiar și după, se poate verifica urina, iar dacă este cazul, se poate observa eliminarea nisipului sau chiar a calculilor.


joi, 10 martie 2016

Ulcerul gastro-duodenal

   Ulcerul este de fapt o rană, provocată în peretele duodenului sau al stomacului.
   În ultima vreme au apărut cercetări interesante care tratează natura infecțioasă a ulcerelor, atât gastric, cât și duodenal.
   Ulcerația, rana, se produce în mucoasa gastrică sau în cea duodenală în urma apariției unui dezechilibru între factorii agresivi ai conținutului gastric (sucul gastric și alimentele ingurgitate) și proprietățile de protecție ale învelișului (mucoasa gastrică și, respectiv, a duodenului).
   Principalul simptom al ulcerului sunt durerile din capul pieptului, spre stânga de la linia mediană în cazul ulcerului gastric, sau spre dreapta în cazul ulcerului piloric sau al bulbului duodenal.
   Adesea durerile iradiază în jumătatea stângă a toracelui, spre omoplatul stâng, chiar spre coloană, în segmentul dorsal și lombar ale acesteia.
   Durerile apar la 30-60 minute după masă, în ulcerul gastric sau la două-trei ore dupa masă, în ulcerul duodenal.
   Durerile sunt foarte parșive, insidioase, persistente, cu scăderi și reizbucniri periodice, revenind cu forțe sporite după ce a părut că au fost stinse.Sunt dureri sâcâitoare și, de cele mai multe ori, foarte greu de suportat.
   Adesea crizele dureroase sunt însoțite de vomă, din stomac fiind eliminate sucul gastric și, mai ales, acidul în exces.
   De cele mai multe ori, după ce vomită, bolnavul se simte ușurat, de aceea mulți încearcă să-și provoace voma.
   Alte simptome frecvente sunt arsurile, eructațiile (râgâielile), grețurile și constipațiile.


   Factorii care determină apariția ulcerațiilor sunt diverși.De cele mai multe ori este o îmbinare a factorilor generali și a celor locali. 
   Ulcerațiile pot avea dimensiuni, formă și profunzime din cele mai variate.

   Caracteristica ulcerului este acutizarea sezonieră a bolii, primăvara și toamna crizele devin mai puternice și mai frecvente.
   Adesea aceste perioade acute alternează cu perioade de remisie, care pot să dureze de la câteva săptămâni până la câțiva ani.




   Boala ulceroasă este o maladie cronică recidivantă, caracterizată prin formarea ulcerației stomacului sau duodenului.
   Este o maladie destul de frecventă în rândul populației, circa 7-10% suferă de ulcer gastric sau duodenal.
   Ulcerul duodenal este de aproximativ patru ori mai frecvent decât cel gastric.
   Ulcerul duodenal apare mai frecvent la persoane tinere, pe când la vârstele a doua și a treia apare mai frecvent ulcerul gastric.
   De asemenea, ulcerul duodenal se înregistrează mult mai frecvent la bărbați.
   Există, de asemenea, așa-numitele ulcere simptomatice, care apar din cauza stresului, în arsuri, după operații neurochirurgicale; ulcerele medicamentoase se produc după ingurgitarea unor preparate cum sunt gluococorticoizii sau salicilatele.
   Există ulcere endocrine, ulcere datorate hepatitelor, cirozelor hepatice etc.
   Un rol important îl joacă în producerea ulcerelor consumul de alcool și fumatul, erorile de alimentație, intervalele mari între mese, mâncatul pe fugă și consumul numai de uscături, ca și înghițitul pe nemestecate.


   Boala ulceroasă a stomacului este o maladie destul de frecvent întâlnită.
   Prin ulcer (ulcerație) se înțelege un defect al tegumentelor sau al mucoasei, asociat cu afectarea straturilor profunde.
   Este o rană deschisă, iar procesele de închidere și vindecare sunt împiedicate sau cel puțin mult încetinite.

miercuri, 9 martie 2016

Sporturi aerobice

   Mersul pe jos este la îndemâna oricui vrea să-și pună sângele în mișcare și este foarte comod, mai ales când locul ales pentru mișcare este un parc. Indicații:
   Să mergeți cel puțin o jumătate de oră în fiecare zi (preferabil o oră).
   Mersul pe pantă cu înclinare de până la 30 de grade este mai solicitant.
   Cu cât creșteți viteza de mers, cu atât veți arde mai multe calorii. 


   Tenisul și baschetul sunt două sporturi care sunt învățate încă din școală, iar executarea lor nu este dificilă deloc.
   Datorită solicitării psiho-fizice mari, este bine să jucați câte o oră la două zile, dacă nu urmăriți să atingeți anumite performanțe. 


   Daca alegeți să alergați pentru a scăpa de kilogramele în plus, trebuie să respectați următoarele indicații:
   Să nu mâncați sau să beți lichide în cantități mari înainte de cursă, deoarece pot apărea dureri abdominale.
   Să alergați cel puțin un sfert de oră.
   Să alergați cu viteză constantă.
   Să nu faceți întreruperi dese și lungi.
   Să nu scădeți în timp durata și distanța, ba chiar să creșteți ambii parametri.
   Să nu vă odihniți imediat după încheierea cursei, ci continuați să faceți exerciții de respirație.
   Pentru a nu face febră, scuturați picioarele puternic după cursă. 




   Culturismul este, fără îndoială, sportul celor puternici, nefiind chiar la îndemâna oricui, iar din cauza suprasolicitării la care îi supune pe practicanții săi, îi determină pe mulți să abandoneze.
   De asemenea, este un sport foarte costisitor.
   Mai înainte de toate, trebuie să vă confecționați gantere, haltere, un helcometru, bară pentru tracțiuni din agățat și o bancă reglabilă, sau să vă duceți regulat la o sală, apoi să dispuneți de o hrană suficientă, bogată în proteine (culturismul fiind sportul proteinelor), dar care să asigure un număr mare de calorii.
   De fapt, culturismul nu este pentru slăbit, ci mai ales pentru a câștiga masă musculară superioară calitativ și cantitativ, sau mai bine-zis, pentru a transforma caloriile stocate în grăsimea supraponderalilor (despre ei fiind vorba acum) în masă musculară activă.
   Masa totală poate staționa, crește sau scădea.
   Culturismul este dedicat în special, dar nu exclusiv, bărbaților. 


   Gimnastica aerobică necesită un spațiu cu o minimă dotare: o saltea tare și un baston, lucruri pe care nu le găsim doar într-o sală, ci le putem procura și acasă.
   Exercițiile sunt prezentate fie pe internet și în reviste, fie le puteți învăța de la o profesoară.
   E preferabil ca să le executați dimineața, câte 45 de minute sau o oră, asociindu-le cu mers sau alergare după amiază.
   Gimnastica aerobică reprezintă sportul femeilor, dar nu neapărat numai al lor.

marți, 8 martie 2016

Cât de important este magneziul?

   Necesarul de magneziu și frecvența deficitului magnezic:
   Carența de magneziu atrage după sine numeroase tulburări.
   Formele cele mai bine cunoscute ale deficitului de magneziu sunt reprezentate de spasmofilie, accidente cardiovasculare și tromboze.
   Aportul insuficient de magneziu în organism este legat de modul de viață și de obiceiurile alimentare, traduse prin alimentația modernă de tip snack, în detrimentul alimentației tradiționale variate.
   Organismul uman are nevoie de circa 250 până la 350 mg de magneziu pe zi (5-6 mg/kg).


   Magneziul constituie un element de importanță majoră în biologia umană.
   Corpul uman conține aproximativ 21 grame de magneziu.
   Mai mult de 2/3 din cantitatea de magneziu conținută în corpul uman se situează în oase, sectorul extracelular reprezentând doar 1% din cantitatea de magneziu existentă în corpul nostru. 


   Surse naturale de magneziu și indicații:
   Magneziul se găsește în cereale (grâu, orz, porumb), legume de culoare verde închis, cartofi, sfeclă roșie, polen, precum și fructe: banane, smochine, curmale, migdale, nuci.
   Magneziul este indicat în tulburări digestive, afecțiuni respiratorii, hepato-biliare, astenii, artroză, gută, cancer.




   Importanța magneziului în organism:
   Magneziul este necesar pentru metabolizarea vitaminei C, a calciului, fosforului, sodiului și potasiului.
   Este esențial pentru buna funcționare a mușchilor și nervilor.
   Absorbția intestinală depinde, înainte de toate, de cantitatea de magneziu ingerată.
   Magneziul împiedică formarea depunerilor de calciu, a calculilor renali și biliari.
   El constituie un factor de creștere, un tonic general, un regenerator celular, un echilibrant psihic, un drenor hepatic.
   Contribuie la menținerea unui sistem cardiovascular sănătos și previne atacurile de inimă.
   Are acțiune antidepresivă, fiind cunoscut și ca mineral antistres.
   În combinație cu calciul, magneziul acționează ca un tranchilizant natural.
   Sporește reacțiile de apărare ale organismului și luptă împotriva bătrâneții.


   Consecințele deficitului de magneziu și bătrânețea:
   Bătrânețea reprezintă unul dintre factorii de risc în privința deficitului de magneziu.
   Modificările fiziologice caracteristice îmbătrânirii, precum și modificarea regimului de viață contribuie la modificarea conținutului de magneziu.
   Deficitul secundar de magneziu se poate observa în cazul unor maladii sau tratamente cum ar fi diabetul nondependent de insulină sau administrarea de diuretice.
   În cazul persoanelor în vârstă, carența de magneziu poate genera excitabilitate neuromusculară, modificări ale metabolismului fosfocalcic sau deficit potasic.
   Literatura de specialitate specifică faptul că deficitul de magneziu contribuie la procesul de îmbătrânire și la vulnerabilitatea față de maladiile legate de acest proces. 

luni, 7 martie 2016

Despre Erizipel, simptome și tratament

   Semnele şi simptomele erizipelului includ intoxicaţie, febră şi apariţia focarelor de inflamaţie seroasă sau sero-hemoragică a tegumentelor, temperatură ridicată, starea generală alterată, prurit, durere, senzaţie de arsură, placard eritematos, edematiat, adenopatie regională.
 

   Erizipelul este o boală infecţioasă acută a tegumentelor şi a mucoaselor, caracterizată prin apariţia unui placard dermitic şi prin fenomene generale.Boala are o evoluţie ciclică, tendinţa la vindecare spontană şi nu conferă imunitate.Formele clinice ale erizipelului sunt eritematoasă, buloasă, flegmonoasă (infectie suprapusă), gangrenoasă.

   Tratamentul erizipelului se bazează pe regim la pat, cu membrul afectat imobilizat.

   Erizipelul este o boală infecţios-alergică, produsă de streptococul beta-hemolitic (grup A) şi manifestată clinic printr-o dermatită adesea rebelă, la nivel facial, pe gambe, dar nu sunt excluse şi alte localizări.
   De erizipel sunt afectate persoanele cu o sensibilitate individuală specifică, indiferent de vârstă.

   Diagnosticul diferenţial al erizipelului se face pentru tromboflebita profundă şi superficială, flegmonul gambei, limfangita, maladiile alergice, dermatitele, erizipeloid prin examenul sumar al sângelui.
   Sursa de infecţie a erizipelului o constituie bolnavii cu erizipel, precum şi alţi pacienţi cu diverse forme de infecţie streptococică (scarlatină, faringită, angină, otită, rinită, pneumonie, streptodermie, panariţiu, abces, flegmon), sau persoanele sănătoase purtătoare de aceşti germeni.

   Poarta de intrare a infecţiei streptococice o constituie leziunile de la nivelul pielii ori mucoaselor, sau diverse afecţiuni cronice: micoze, ulcere varicoase, ulcere trofice, flictene.
Mai frecvent este afectată pielea de pe față şi de pe membre, adică mai des sunt afectate părţile descoperite ale pielii.




   Perioada de incubaţie este de 2-8 zile, însă uneori ea se micşorează până la câteva ore.De la început apare o senzaţie de încordare, usturime, apoi o durere moderată în locul afectat şi în ganglionii limfatici regionali.Ulterior, peste câteva ore, se iveşte placardul erizipelatos cu tendinţa la extindere rapidă şi care prezintă toate caracterele procesului de inflamaţie.

   Frunzele proaspete de podbal sunt spălate, zdrobite și frecate pe un fund de lemn cu sucitorul de tăiței până iese un terci de frunze care se aplică pe porțiunile inflamate unde s-a localizat enzipelul.
   Din frunze se poate prepara însă și o infuzie (se taie frunzele mărunt, se opăresc cu apă clocotită, se lasă să stea puțin) și se pot folosi ca o compresă, după ce se răcește.
   Tot la fel se pot întrebuința și frunzele de varză, spălate și zdrobite.Ele înlătură orice inflamație provocată de erizipel.
   Foarte emolient și benefic este efectul sucului frunzelor cărnoase de urechelniță.Trecându-le prin storcătorul electric, se obține un suc cu care se ung ușor porțiunile inflamate sau se taie de-a lungul câteva frunze de urechelniță și se pun pe o farfurie, cu partea zemoasă în sus.Cu sucul care se prelinge din suprafețele secționate se ung zonele afectate de erizipel.
   Intern, se iau dimineața, cu 1/2 oră înainte de micul dejun, o ceașcă cu infuzie de ventrilică, iar pe parcursul zilei, încetul cu încetul, 3-4 cești cu ceai de urzici, până ce boala merge spre vindecare.

   De asemenea, se poate apela la tratament chirurgical, mai ales pentru membrele inferioare (tromboflebite, varice, ulcere trofice), pentru a elimina dereglările de circulaţie sangvină şi limfatică şi eliminarea streptococilor beta-hemolitici.
 

   Tratarea tardivă poate favoriza apariţia unor complicaţii precum abcese, gangrene, flegmone, tromboflebite, necroze profunde a dermei, adenite supurate, pneumonii, pleurezii purulente, nefrite, septicemii.

















duminică, 6 martie 2016

Roiba

   Roiba este o plantă erbacee, din bazinul mediteranean, extinsă la noi în culturi.Înaltă de 50-80 cm are tulpina muchiată, foarte aspră (scabră) şi agăţătoare.
   Frunzele dispuse câte 4-6 în verticele, sunt lanceolat-eliptice, pe margini cu peri recurbaţi, lungi și încârligați.
   Florile albe gălbui, fructele nişte boabe întâi roşii apoi negre.Florile în cime laxe, pauciforme, sunt de culoare palid-galbenă, iar fructele bace roşietice de mărimea unui bob de mazăre.
   Înfloreşte din iunie până la sfârşitul lui iulie.


   Acţiune farmaceutică: se pot folosi pentru prevenirea calculilor în special fosfatici, diuretice, saluretice, emenagog, tonic, dizolvă calculii în special cei fosfatici, elimină spasmele, provoacă apariţia ciclului întârziat.Are o puternică acţiune diuretică.

   Denumiri populare: broci, garanţă, iarbă de margine, iarbă vopsitoare, paţachină, rudă, rughie, ruibă, rumele, ştevie.

   Preparare: se poate folosi preparatul Tiruco (extract fluid de rădăcină de Roibă) de 3 ori pe zi câte 20-30 picături.
   Pulbere de rădăcină se poate lua câte 1 g de trei ori pe zi.
   3g de praf de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute.Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi.
   10 g pulbere de plantă se va pune în 250 ml apă clocotită.Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară.Se poate consuma de trei ori pe zi câte o cană din aceasta înainte de mese.
   Tinctură- 50 g de rădăcină mărunţită, preferabil măcinată cu râşniţa de cafea se va pune în 250 ml alcool alimenat de 70 de grade.Se agită zilnic, seţine la temperatura camerei pentru 15 zile după care se strecoară.Se va lua câte 10 picături- 1 linguriţă diluată cu apă de 3 ori pe zi, preferabil cu 15 minute înainte de mesele principale.




   În scopuri medicinale se întrebuinţează rădăcinile recoltate la sfârşitul celui de al doilea sau al treilea an de vegetaţie.


   Se poate folosi la următoarele afecţiuni: afecţiunile ficatului, ascită, cistite, colică renală, constipaţie, hepatite, litiază urinară, nefrite, pielo-nefrite, insuficienţă renală.

   În tradiţia populară: era cultivată prin grădinile ţărăneşti pentru că are în rădăcină un preţios colorant natural roşu. 

   Compoziţie chimică: rădăcinile conţin glicozizi oxiantrachinonici (alizarină, purpurina, etc), glicozizi.
   În unele ţări rădăcinile se folosesc pentru medicamente folosite la litiaza renală.

sâmbătă, 5 martie 2016

Dieta cu grapefruit

   Dieta cu grapefruit vă poate ajuta să pierdeți câteva kilograme nedorite, mai exact în  2 luni și jumătate puteți pierde chiar și 10 kilograme.

   Micul dejun:
   O jumătate de grapefruit sau un sfert de pahar cu suc neîndulcit.
   Două ouă de orice fel.
   Două felii de bacon.

   Prânz:
   O jumătate de grapefruit sau un sfert de pahar de suc neîndulcit.
   Salată cu orice fel de sos.
   Carne de orice fel și oricât doriți.

   Cina:
   O jumătate de grapefrit sau un sfert de pahar de suc neîndulcit.
   Salată cu orice fel de sos sau legume roșii sau verzi, preparate în unt și condimentate.
   Carne sau pește de orice fel, pregătit după preferințe.
   O ceașcă de cafea sau ceai.

   Gustarea înainte de culcare:
   Un sfert de pahar cu suc de roșii sau lapte degresat.

   Alimentele pe care le puteți consuma în timpul dietei:
   ceapă roșie, piper, ridichi, broccoli, cereale, porumb, spanac, legume care conțin amidon, spaghete, unt de arahide, jeleu sau gem, murături dulci, covrigei, fructe, sos pentru salate cu un conținut slab de calorii. 


   Alimentele pe care nu aveți voie să le consumați:
ceapă albă, cartofi, țelină, mazăre, morcovi, ceapă verde, chips-uri, fasole verde, lăptuci, maioneză, orice fel de brânză, hot dog, nuci, produse de panificație, dulciuri.




   Observații generale:

   Se consumă 8 pahare cu apă pe zi.
   La fiecare masă, se poate mânca pe săturate.
   La fiecare masă este necesar să se consume cel puțin cantitatea minimă de grapefruit indicată pentru aceea masă.
   Încercați să nu scoateți nimic din dietă, mai ales șunca de la micul dejun și salatele deoarece această combinație ajută la arderea grăsimilor.
   Grapefruitul sau sucul din acest fruct este important, deoarece se comportă ca un catalizator în procesul de ardere.
   Nu adăugați și nu diminuați cantitatea de grapefruit sau de suc indicată.
   Beți numai o ceașcă de cafea pe zi.Cofeina dezechilibrează producerea insulinei care împiedică procesul de ardere. 
   Nu mâncați între mese, iar dacă veți urma dieta cum trebuie, nu vă va fi foame.
   Puteți consuma alimente prăjite în unt.
   Nu mâncați desert, produse de panificație, legume albe sau cartofi dulci.
   Puteți dubla sau tripla porțiile de carne, salate sau legume.
   Urmați dieta timp de 12 zile, faceți o pauză de 2 zile și repetați cura.


ShareThis