vineri, 22 ianuarie 2016

Cum ne revenim după o zi grea?

   Cu toții știm ce înseamnă o zi lungă și istovitoare de muncă și cum ne simțim după aceea.Pentru a avea parte de o seară plăcută, există câteva tehnici care au darul de a vă scoate din starea aceea și de a vă încărca bateriile.

   Primul pas: regenerarea.
   Este foarte important să faceți un efort mintal pentru a lăsa în urmă treburile de la serviciu.
   Mintea voastră este fixată încă pe unele probleme de serviciu? Trebuie să vă opriți.
   Va fi destul timp pentru ca subconștientul vostru să rumege aceste probleme și chiar, poate, să găsească soluții mai bune, mai creative ceva mai târziu.
   Deocamdată trebuie să nu vă mai gândiți la serviciu, sunteți acum pe timpul dumneavoastră.O lume diferită în care jobul pur și simplu nu există.Este viața dumneavoastră și tot ce vă interesează acum sunt doar lucrurile care vă fac să vă simțiți bine.Dacă ați realizat acest lucru, deja puteți să faceți diferența cu atitudinea pe care o veți avea în orele care urmează.

   Pasul doi: terapia cu apă face minuni.
   Vă grăbiți să ajungeți undeva?
   Aveți picioarele umflate și vă dor pentru ca ați stat în picioare sau ați avut de mers toată ziua? Lucrul de care aveți nevoie pentru a vă calma durerile este o baie și nici un tratament nu este mai eficient, energizant decât cel cu H2O.
   Dacă vă grăbiți să mergeți undeva într-o seară fierbinte de vară, încercați să vă stropiți pe față cu apă și să țineți încheietura mâinilor sub un robinet cu apă rece.Veți vedea ce repede apa vă va remonta.
   Puterea revigorantă a dușului: dacă aveți mai mult timp la dispoziție, un duș este minunat pentru efectele lui revitalizante.
   Un posibil tratament de inclus atunci când vă faceți dușul este să vă frecționați corpul cu o lufă sau cu un burete, masați-vă corpul cu mișcări circulare, începând cu picioarele și apoi urcând din ce în ce mai sus.Este grozav pentru că în acest fel circulația sângelui se face mai repede și mai bine.
   La ieșirea din duș poate veți dori să profitați de pe urma uleiurilor de salvie sau mentă care vă vor răcori și vă vor da o senzație de prospețime.
   Plăcerea băilor calde pentru zilele reci de iarnă: în serile răcoroase de iarnă, cel mai indicat este să vă răsfățați cu ajutorul băilor, dacă va puteți permite o baie cu bule de apă, cu atât mai bine.Încercați să creați o atmosferă cât mai relaxantă: reduceți lumina sau aprindeți câteva lumânări, puneți niște muzică liniștitoare, picurați puțin ulei parfumat în baie, poate încercați cu un ulei recomandat de aromoterapeuți cum este lavanda, cunoscută pentru proprietățile ei relaxante.
   Când toate condițiile au fost îndeplinite, cufundați-vă în baie și bucurați-vă de starea pe care v-o conferă.



   Nu neglijați clipele de relaxare în familie:
   Înainte de toate, trebuie să realizați că serile acasă sunt deosebit de prețioase și importante.
   După multe ore de lucru, în sfârșit aveți timp și pentru dumneavoastră și vreți să faceți cât mai multe atunci.
   Veți vrea să fiți plini de viață și energie pentru a vă putea bucura de acele clipe alături de cei dragi.
   Copiii vor vrea ca părinții să le acorde mai multă atenție, dar, din nefericire, ei vor fi respinși de cei obosiți și fără vlagă.Așadar trebuie să faceți un efort de voință și să înlăturați grijile și problemele.

joi, 21 ianuarie 2016

Sucul de mere

   Este un adevărat elixir, el fiind suport pentru majoritatea sucurilor de fructe și a combinațiilor lor. 

   Stimulează digestia, iar atunci când este mai acrișor, înviorează apetitul. 

   Este recomandat în obezitate și sedentarism. 

   El este un tonic al sistemului nervos și muscular, fiind considerat un excelent reîntineritor al țesuturilor. 

   Are proprietăți expectorante și decongestive asupra aparatului respirator, înlesnind eliminarea secrețiilor bronșice. 

   Lipsit de aciditate, sucul de mere este printre puținele sucuri de fructe ce pot fi amestecate cu sucurile de legume (care sunt alcaline). 

   Sucul de mere ajută la tonifierea și la menținerea tinereții și elasticității pielii.Se face un masaj general cu suc proaspăt de mere, insistând pe zona obrajilor, sânilor, abdomenului. 



   Este protector al stomacului, antiseptic intestinal, stimulent și decongestiv hepatic. 

   Combate cu succes multe din neplăcerile pe care le aduce după sine vârsta înaintată. 

   Curăță sângele, elimină constipațiile ușoare, este depurativ. 

   Este indicat în: astenie fizica și intelectuală, convalescență, sarcină, anemie, litiază urinară urică, obezitate. 

   Este indicat în infecțiile intestinale, mai ales în colibaciloze, fiind în același timp foarte folositor în bolile de rinichi, în reumatism și gută. 

   Bolnavii cardiaci ar trebui să facă în fiecare an o cură de 12 zile minimum cu acest suc (care este cu atât mai eficient, cu cât merele sunt mai de curând culese). 

   Constituie un adevărat medicament de întreținere pentru aparatul cardiovascular: acționează favorabil în hipertensiunea arterială, micșorează concentrația de colesterol din sânge, previne ateroscleroza și infarctul.

miercuri, 20 ianuarie 2016

Bamele

   În tradiţia populară această plantă este cultivată pentru fructele sale, folosite când sunt tinere, în alimentaţie. 

   Planta s-a întrebuinţat mult timp contra vătămăturii şi a lingori.


   Acţiune farmacologică: planta este emolientă datorită marii bogăţii în mucilagii şi foarte utilă în afecţiunile respiratorii.


   Se foloseşte în: afecţiunile respiratorii sau în afecţiunile digestive.




   Preparare: se poate folosi chiar în preparate culinare. 


   Ca tratament este bine să se consume zilnic câte un ceai făcut din 2 linguriţe de plantă mărunţită puse la 250 ml apă, care se vor fierbe apoi timp de 15 minute.


   Planta se poate folosi în: afte, balonări, bronşite, constipaţie, enterite (împreună cu alte plante), faringite, gastrite, ulceraţii.

marți, 19 ianuarie 2016

Litiaza biliară

   Litiaza biliară se manifestă prin dureri în partea dreaptă a abdomenului, imediat sub rebordul costal, care pot iradia în umărul drept sau în spate spre vârful omoplatului.
   Calculii din vezica biliară pot produce dureri violente, cunoscute sub denumirea de colică hepatică, ce se poate însoți de febră, frisoane, vărsături biliare și uneori de icter.

   Tratament:
 

   Colica biliară se poate ameliora cu comprese reci sau calde cu flori de fân, împachetări cu argilă sau foi de varză zdrobită pe locul dureros, care se mențin 2 ore.
 

   Se vor evita grăsimile, castraveții și zahărul. 


 

   Efect de golire a vezicii biliare îl au: ridichea neagră, crudă sau suc într-o cură de 4-6 săptămâni; sucul de cartofi diluat cu suc de morcovi sau cu apă; sucul de păpădie și de anghinare; uleiul de măsline, 7-10 zile, cu o jumătate de oră înaintea meselor.
 

   Sunt recomandate ceaiuri medicinale din: rostopască, cicoare sălbatică, păpădie și mentă, și masaje cu uleiuri esentiale.
 

   Busuiocul, cimbrul, rozmarinul și păpădia ușurează și ele secreția biliară.

luni, 18 ianuarie 2016

Prânzul la birou partea a doua

   Primele idei de mini-prânzuri și alte idei folositoare în ceea ce privește masa la birou, găsiți aici.

   Mini-prânz când ești la dietă: 
   Vrei să slăbești?Alege brânză proaspătă slabă dar nutritivă.Bea un suc light cu maxim 5 calorii.Pentru tine este nevoie de un prânz puțin caloric, dar bine echilibrat care să-ți ofere toti nutrienții: proteine, carbohidrați, săruri minerale și fibre.În plus, prânzul și gustarea trebuie să te facă să ajungi sătulă la cină.Dacă seara vei fi prea flămândă, riști să mănânci mai mult decât necesar, iar eforturile precedente devin inutile.
   Ce trebuie să mănânci: o porție de brânză slabă (100 de grame) cu roșii (200 de grame) și o felie de pâine (50 de grame).E un prânz complet care te va ajuta să-ți menții silueta.Conține 285 de calorii, aducând foarte puțini carbohidrați din felia de pâine.Brânza o poți amesteca cu roșiile și astfel nu mai adaugi ulei.Bând un suc light sau suc de portocale vei fi satisfacută cu doar 5 calorii.
   Alternative: dacă nu suporți lactatele, înlocuiește brânza slabă cu friptură de vită sau curcan (80-100 de grame).Poți înlocui și roșiile cu orice altă legumă, dar atenție la adaosul de ulei.Preferă oțetul, sucul de lămâie, iaurtul sau ierburile aromatice.
   Ce să mănânci în restul zilei:
   Micul dejun: o ceașcă de lapte semi-degresat (150 ml) cu 40 de grame de cereale (4 linguri).
   Gustare: un iaurt slab cu fructe.
   Cina: salată de verdețuri (150 de grame) cu o linguriță de brânză rasă (5 grame); șuncă presată sau mușchi afumat (80-100 de grame) cu salată de legume fierte (200 de grame) cu o linguriță de ulei (10 grame) și 50 de grame de pâine; salată de mere și portocale (200 de grame). 




   Mini-prânz dacă suferi de balonări:
   Alege mâncăruri ușoare ca orezul și morcovii și pâine toast.Adaugă un ceai cald.
   Dacă în timpul mesei de prânz nu știi niciodată ce să mănânci pentru că îți rămâne totul în stomac, unica soluție este să-ți aduci de acasă un aliment care să nu te umfle și care să te facă să te simți bine.Dacă ai tendința de a digera puțin și greu și mai ales să te umfli, atunci alege următoarele alimente:
   Ce trebuie să mănânci: orez fiert (60 de grame) cu morcovi fierți (30 de grame), cu o linguriță de ulei (5 grame) și una de brânză rasă (5 grame), plus 3 felii de pâine toast.Orezul fiert este foarte ușor de digerat și îți aduce carbohidrați, adică te vei menține sătulă pe toată durata după-amiezei.Morcovii conțin multe fibre și nu te umflă.Trebuie să eviți pâinea proaspătă care este foarte greu de digerat din cauza miezului și poate să-ți provoace balonare din cauza drojdiei.Preferă pâinea toast.Bea la sfârșit un ceai de mărar care are un efect antibalonare.Ca să se mărească efectul digestiv trebuie băut cald.
   Alternative: dacă nu ai avut timp să-ți prepari acasă prânzul, poți comanda o porție de brânză slabă (120 de grame) cu un cartof sau 2 dovlecei fierți și o linguriță de ulei.
   Ce trebuie să mănânci în restul zilei:
   Mic dejun: o ceașcă de ceai sau de lapte (evită lămâia pentru că stimulează sucurile gastrice) și 3 felii toast cu miere.
   Gustare: o pară.
   Cina: poți alege între paste (50 de grame) cu unt (5 grame), legume fierte (200 de grame), griș sau mămăligă (150 de grame), apoi pește fiert (150 de grame) mult mai ușor de digerat decât carnea, și doi cartofi fierți (250-300 de grame). 



   Mini prânz dacă ești mereu pe fugă:
   Adaugă fructe și biscuiți într-un iaurt și iaurtul tău va deveni un prânz complet.Dacă o zi din viața ta este într-adevăr stresantă, ești mereu pe fugă și minutele îți sunt numărate, prânzul tău trebuie să fie rapid și eficient, bogat energetic și simplu de digerat.
   Ce trebuie să mănânci: un iaurt integral (125 ml) cu un fruct tăiat bucățele (un măr, o pară, 100 de grame de ananas, o jumătate de banană, 100 de grame de struguri) plus 5 biscuiți.Iaurtul cu fructe este un aliment aproape complet, conținând zahăr de prim ajutor, proteine și săruri minerale.În plus este foarte ușor de digerat.Biscuiții îți furnizează carbohidrații de lentă absorbire care îți dau energie pentru toată după-amiaza.Pentru a-ți potoli setea, preferă apa minerală gazoasă celei naturale, deoarece favorizează digestia.
   Alternative: dacă te simți slăbită și vrei ceva dulce, alege o budincă de vanilie cu 3 biscuiți.
   Ce trebuie să mănânci în restul zilei:
   Mic dejun: lapte semi degresat (150 de ml) și un sandwich (30 de grame) cu gem.
   Gustare: un pachețel de biscuiți sărați, sticksuri (25 de grame).
   Cina: având în vedere prânzul redus la minim, poți să-ți pregătești o cină completă: spaghetti cu sos de roșii (50 de grame) și carne la grătar (120 de grame) cu garnitură de legume fierte sau crude (200 de grame) și o linguriță de ulei (10 grame).

duminică, 17 ianuarie 2016

Prânzul la birou

   Astăzi vă propunem câteva idei pentru mini-pranzuri sănătoase și rapide care oferă soluția potrivită pentru stilul tău de viață.În această postare veți găsi unele idei, iar într-un articol viitor, restul de propuneri.Acestea te vor ajuta să rezolvi toate acele situații în care nu știi ce să mănânci: când vrei să dai jos câteva kilograme; când valorifici pauza de prânz frecventând o sală de gimnastică; când ai foarte puțin timp; când ai o digestie mai dificilă sau suferi de balonări.
   Atunci când ești la job, este destul de dificil să găsești o soluție potrivită pentru masa de prânz.Aceste mini-prânzuri de serviciu sunt complete și, împreună cu gustarea, te ajută să ajungi sătulă la ora cinei.Pentru a nu se îngrășa sau a nu pierde timpul, multe femei cedeaza tentației de a sări peste prânz și, după-amiaza mai ales, își potolesc foamea ronțăind fără oprire snacks-uri sau biscuiți.Astfel stomacul este stimulat continuu să producă sucurile gastrice iar rezultatul este invers: apetitul va crește.E mult mai bine să optezi pentru o masă echilibrată și o gustare bine aleasă care să o completeze. 


   Mini-prânzul trebuie să fie practic.Folosește casolete închise ermetic.Ideal ar fi să transporți mâncarea într-o geantă termică.Organizează-te cu un kit de ulei, oțet, sare, piper, farfurii și pahare de plastic pe care să le ai la serviciu.Poți prepara aceste prânzuri, acasă în timp ce iei micul dejun.
   Nu mânca în timp ce lucrezi, nu vorbi cu colegii în timp ce mănânci.Închide computerul, nu răspunde la telefon și acordă-ți cel puțin jumătate de oră pentru prânz și 5-10 minute pentru gustare, respectând mereu același program.Așază-ți masa cu grijă astfel impresia de prânz complet te va ține departe de snacks-urile de după amiază.
   După ce ai mâncat, schimbă locul.Dacă poți, ia o gură de aer sau bea o cafea la bar.Fă câțiva pași ca sa reactivezi circulația.Vor avea de câștigat atât digestia cât și starea de spirit.Și dacă te asaltează iarăși foamea bea un pahar de apă care diluează sucurile gastrice și taie foamea.   

   Obiceiul de a mânca în oraș nu este foarte sănătos.Pentru că, chiar dacă ne satisface gustul, nu consimte ținerea sub control a grăsimilor, caloriilor și cel mai adesea a porțiilor. Mai ales în cazul prânzului ne lăsăm învinși de lăcomie și de grabă, ingurcitând feluri de mâncare foarte consistente sau sandwich-uri bogate în sosuri.În acest fel însă, se va resimți nu doar silueta ci și digestia.Grăsimile din abundență în multe ingrediente tipice ca maioneza, sosul cocktail sau mezelurile se digeră foarte lent.Astfel, în timpul după-amiezei, se ajunge la o adevărată somnolență și se va lucra cu dificultate. 




   Mini-prânz dacă mergi la sală:
   Înainte de sport, mănâncă un măr.Îți va da impulsul necesar..După, reintegrează cu carbohidrați energia pe care ai consumat-o.Astfel nu vei avea găuri în stomac și căderi de energie, dar nici dificultăți digestive.
   Dacă profiți de pauza de prânz ca să mergi la sală sau la piscină, ai nevoie de un prânz energetic dar care să nu te îngreuneze.Poți hotărâ dacă să mănânci înainte sau după sport.Dacă practici un sport lejer (yoga), mănâncă cu trei sferturi de oră înainte.Dacă activitatea fizică este mai intensă (aerobic, step), e mai bine să aștepți.
   Ce trebuie să mănânci: salată de paste (50 de grame) cu mazăre (20 de grame), șuncă presată (30 de garme) și cașcaval (20 de grame).Poți adăuga o linguriță de ulei (10 grame).Carbohidrații din paste sunt ideali pentru a reintegra rezervele de energie utilizate în timpul gimnasticii, așa cum mărul îți va da zahărul de absorbție imediată.
   Acest prânz are și aportul necesar de proteine (mazărea, șunca și brânza) pe lângă sărurile minerale și vitaminele conținute în fructe și suc.Totul conținând doar 540 de calorii.
   Alternative: poți alterna cu salată de orez în locul pastelor sau cu un toast, sau un sandwich cu șuncă, verdețuri sau legume și brânză.
   Ce să mănânci în restul zilei:
   Mic dejun: o ceașcă de lapte semi-degresat cu două felii de pâine toast unse cu gem.
   Gustare: o banană, care satură și reintegrează potasiul pierdut prin transpirație.
   Cina: o felie de carne (150 de grame de biftec la grătar), două felii de pâine (50 de grame) cu o garnitură de legume (200 de grame) și o linguriță de ulei (10 grame).

sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Cură cu sucuri de fructe

   Nici un aliment nu se compară ca vitalitate și eficiență cu fructele proaspete, care înglobează în ele atât de multe vitamine.
   Vrem să vedem cum putem beneficia de ele la maximum și care sunt afecțiunile pe care le putem trata urmând o cură cu sucuri de fructe.


   Scopurile unei cure cu sucuri de fructe sunt deopotrivă vitaminizarea și tonifierea organismului, dar și spălarea de toxine și reîntinerirea sa.
   În urma unei astfel de cure veti putea da jos cel puțin două-trei kilograme (iar in cazul în care o țineți mai sever, chiar mai multe), dar senzația de ușurime și întinerire care va apărea după aceea vă va da impresia ca v-ați despovărat de o greutate cu mult mai mare.
 

   Iată care sunt, pe scurt, cele mai importante reguli ale unei curei cu sucuri de fructe:
 

   Se consumă zilnic cel puțin un litru și jumătate de suc din fructul sau combinația de fructe alese.Sucul se prepară casnic, cu ajutorul unui storcător electric.
Întotdeauna, sucul se bea înainte de masă cu 20 de minute, așa încât efectul său să nu fie influențat de alte alimente.Durata curei este de minimum 7 zile, putând fi prelungită până la o lună.
 

   Este bine ca sucurile să fie preparate în aceeași zi în care sunt băute și să nu fie păstrate mai mult de câteva ore, fiindcă substanțele active din ele își schimbă compoziția. 



 

   Hrana pe timpul curei va fi cât mai pură posibil, eliminând complet carnea, zahărul, margarina, alimentele cu aditivi alimentari.
   Pentru persoanele care urmăresc să slăbească sau vor să obțină o dezintoxicare mai puternică, se recomandă ca alimentația în afara sucurilor să fie compusă predominant din crudități.
   Într-o variantă mai dură, dar foarte eficientă în vindecarea bolilor, se recomandă consumarea exclusivă a sucurilor, fără nici un fel de alt aliment, vreme de câteva zile.
   Cu această ultimă metodă pot fi vindecate spectaculos boli cum ar fi cea canceroasă, tumorile benigne, alergiile severe, chisturile ovariene, reumatismul cronic degenerativ, psoriazisul, tromboflebita etc.

ShareThis