Pentru ca suntem in apropierea sarbatorilor de Paste, vin astazi cu doua propuneri de retete pentru a prepara carnea de miel, pentru cei ce obisnuiesc sa aiba acest delicios fel de mancare pe masa, in acele zile.
Spinare de miel cu sos de legume
- 700 g spinare de miel dezosata,
- 3 lingurite piper negru macinat mai mare,
- 2 linguri ulei de masline,
- 100 g unt,
- 4 ramurele cimbru,
- 1 legatura morcovi tineri,
- 2 gulii,
- 12 cepe mici,
- 1/2 cubulet concentrat pentru carne de miel,
- 1 legatura patrunjel,
- sare.
Se freaca bine carnea cu sare si piper, apoi se prajeste pe toate partile in ulei de masline incins, dupa care se scoate si se lasa la racit.Se tapeteaza o folie de aluminiu cu putin unt, se pune carnea impreuna cu cimbrul si se inveleste.Se curata legumele si se taie bucatele, apoi se fierb in apa cu sare, pana devin moi, se clatesc cu apa foarte rece si se scurg.Se pune carnea invelita, in apa clocotita, se da vasul la o parte de pe foc si se lasa sa stea asa 8 minute.Legumele se paseaza in blender, se adauga untul taiat cubulete, concentratul pentru carne de miel, se condimenteaza cu sare si piper si se garniseste cu patrunjel verde tocat.Carnea se scoate din folie, se taie felii subtiri pe diagonala si se serveste cu sosul de legume.
Ca si garnitura se pot folosi cartofi copti cu cimbru, rozmarin si frunze de dafin.
Miel cu pasta de masline, unt si cimbru
- 12 cotlete de miel,
- 1 ardei rosu iute,
- 1 crenguta de rozmarin,
- 6 crengute cimbru,
- 4 catei de usturoi,
- 8 linguri ulei de masline,
- 7 g unt moale,
- 7 g masline negre fara samburi,
- 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa,
- 1 lingurita patrunjel verde tocat,
- sare, piper proaspat macinat
Se spala si se usuca cotletele de miel.Se toaca bucatele ardeiul iute, rozmarinul si jumatate din cantitatea de cimbru, iar 2 catei de usturoi se taie felii.Aceste ingrediente tocate se amesteca cu ulei de masline si se tapeteaza carnea pe ambele parti.Se lasa la macerat cam 12-24 de ore.Se bate untul pana devine spumos, se taie maslinele cubulete si se amesteca, adaugandu-se apoi coaja de lamaie, patrunjelul, restul de usturoi tocat, frunzele de cimbru ramase, dupa care se condimenteaza cu sare si piper.Din aceasta compozitie se formeaza un rulou, care se inveleste in hartie cerata si se da la rece.Se frig cotletele de miel pe ambele parti in ulei incins, cam 2 minute.Pasta de unt se taie felii si se serveste pus deasupra fiecarui cotlet.
Ca si garnitura la acest preparat se recomanda tocanita, dovleceii prajiti sau salata mixta.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu