luni, 15 aprilie 2013

Manichiura la tine acasa

   Un amanunt foarte important al frumusetii feminine il reprezinta unghiile.O manichira perfecta o poti obtine la salon, insa orice femeie poate incerca sa realizeze asa ceva la ea acasa.Nu este greu si nu ai nevoie de cine stie ce ustensile sau produse pretentioase si costisitoare.
   Va arat cativa pasi necesari pentru a va face o maichiura simpla, fara modele sau alte ornamente aplicate, si va urez spor la treaba.

   In primul rand se indeparteaza lacul de unghii existent si putem folosi acetona sau un diluant fara acetona.
   Apoi urmeaza taierea unghiilor, la lungimea dorita, dupa care se pilesc intr-o singura directie, rotunjind usor colturile.Degetele se aseaza unul langa altul, pentru a se verifica daca lungimea este aceeasi.
   In pasul urmator se aplica un gel sau un ulei pentru cuticule si se maseaza bine, dupa care unghiile se inmoaie pentru 5 minute intr-un vas cu apa calduta, unde se pot adauga cateva picaturi de ulei de jojoba sau migdale sau alt ulei preferat.
   Urmeaza impingerea cuticulelor cu un betisor de lemn, evitand taierea acestora pentru a nu ajunge la infectii nedorite.
   Unghiile se curata din nou cu acetona, pentru indepartarea urmelor de ulei, pregatindu-se astfel de aplicarea noului lac.
  Se aplica o baza sau un tratament, pe toate unghiile, deoarece oja ataca suprafata acestora si astfel vor fi protejate.
   Se aplica oja in strat subtire in trei timpi: de la baza pe centrul unghiei , de jos in sus pe partea dreapta si apoi pe partea stanga.
   Se asteapta 2 minute si se aplica al doillea strat de oja, iar finisarea se face prin aplicarea unui strat de lac incolor.
   Marginile se pot curata cu un betisor de urechi inmuiat in acetona, daca s-a depasit suprafata unghiei, iar la sfarsit avem nevoie doar de multa rabdare ca sa asteptam sa se usuce foarte bine mica noastra opera de arta.

   Va las in compania pozelor si va astept cu sfaturi pe care le aplicati in realizarea manichirii voastre.













 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis