marți, 16 aprilie 2013

Metode de epilare

   Epilarea: un subiect care produce dureri de cap femeilor, obisnuite sa aiba grija de ele si sa arate mereu bine.Metode exista foarte multe, ideea este ca fiecare sa cantareasca avantajele si dezavantajele si sa aleaga ce este mai bine.Sa vedem cele mai cunoscute si mai la indemana astfel de metode:



   Epilarea cu ceara de unica folosinta: aceasta ceara de unica folosinta se incalzeste intr-un aparat special si se aplica in sensul cresterii firului de par.Urmeaza aplicarea unei benzi de hartie si tragerea acesteia in sens invers.Dupa epilare se unge pielea cu un ulei care sa stearga urmele de ceara si sa hidrateze pielea iritata.Aparatele pentru incalzit ceara, rola de hartie pentru epilat si ceara se gasesc in comert, la preturi accesibile, iar ceara este indicat sa fie naturala, simpla, de culoare galbena- maronie, fiind mai de calitate decat cea colorata.
   Avantaje: nu este o metoda foarte costisitoare; parul reapare dupa 3-6 saptamani; se poate folosi si acasa, nu doar la salon; ceara nu poate fi refolosita.

   Dezavantajele acestei metode sunt: durerea care apare la primele utilizari; ruperea unor fire de par ce pot creste pe sub piele si pot crea neplaceri; iritarea pielii in primele ore de dupa epilare.



   Epilarea cu lama de ras: se foloseste un aparat de ras creat special pentru femei si spuma sau gel de ras pentru piele sensibila, iar dupa epilare se aplica o crema hidratanta.
   Avantajele sunt: este o metoda rapida; posibilitatea ca fiecare sa se poate epila acasa cu bani putini; nu apare durerea; firele de par nu cresc pe sub piele.
   Dezavantaje: parul devine mai des, mai inchis la culoare si creste mai repede.



   Epilarea cu zahar: este o metoda ce se poate folosi acasa, preparandu-se o pasta din zahar ce se aplica pe piele, la temperatura corpului, in sensul de crestere a firelor de par, indepartarea facandu-se in sens invers.Pentru preparare avem nevoie de :
   - un pahar cu zahar,
   - o lamaie verde,
   - un bol metalic.
   Se stoarce lamaia in bol, se adauga zaharul si se amesteca bine, pana cand zaharul se dizolva, obtinandu-se un sirop.Bolul (se poate folosi si o cratita), se pune la foc mic si se amesteca continuu pana cand amestecul incepe sa fiarba si se formeaza o crema de culoare maro-galbui.Aceasta fierbere dureaza cam 10 minute.Recipientul se ia de pe foc, se lasa la racit, pana cand pasta se poate lua cu mana.Cu mainile umede se formeaza o minge care se intinde pe parul nedorit, iar apoi se trage repede, la fel ca in cazul epilarii cu ceara.Daca amestecul nu este destul de gros si curge, se poate pune pe foc din nou, pana capata consistenta dorita si abia apoi sefoloseste.
   Avantaje: metoda este naturala, comoda, usor de aplicat; firele de par nu se rup; parul reapare dupa 3-6 saptamani; se poate folosi si acasa si la salon.
   Dezavantaje: la primele utilizari poate aparea durerea; pielea poate ramane putin lipicioasa; daca firele de par sunt mai groase si cu radacini puternice, este posibil sa nu se obtina efectul dorit de la prima utilizare si sa fie nevoie de o noua aplicare.

   Epilarea cu crema: inseamna aplicarea cremei speciale, in strat gros, indepartarea ei dupa timpul prevazut pe ambalaj si aplicarea unui balsam special sau a unei creme hidratante, dupa epilare.Daca se foloseste pentru prima data, este indicata efectuarea unui test, pe o portiune mica de piele, pentru a se urmari eventuale alergii la produs.
   Avantaje: este o metoda ieftina si nedureroasa, pe care oricine o poate folosi acasa.
   Dezavantaje: pot aparea iritatii si alergii; parul creste destul de repede.

   Epilarea cu benzi depilatoare: necesita achizitia unor benzi din comert, care se incalzesc intre palme, se dezlipesc si se aplica pe zona dorita.Se indeparteaza tragand in sensul invers cresterii firului de par.Pielea se sterge apoi cu servetele speciale, pe care la primiti odata cu benzile si care curata si hidrateaza.
   Avantaje: este o metoda comoda si ieftina; parul creste in 3-6 saptamani; exista benzi speciale pentru corp, dar si benzi mai mici, pentru fata; se poate folosi acasa.
   Dezavantaje: sunt dificil de utilizat in zona inghinala; poate aparea durerea, mai ales la primele utilizari; pot aparea iritatiile, iar firele de par se pot rupe.



   Epilarea cu laser: presupune folosirea principiului selectiv al fototermolizei, laserul distrugand pigmentul firului de par, fara a afecta pielea.
   Avantaje: nu exista durere; parul dispare pentru foarte mult timp; se poate folosi pentru orice tip de par, pe orice suprafata si pe orice tip de piele, in zone mari, in aceeasi sedinta.
   Dezavantaje: necesita mai multe sedinte la intervale regulate de timp; este costisitoare; parul poate reaparea, insa va fi mai rar si mai fin; este nevoie de personal specializat si frecventarea saloanelor de cosmetica.

   Epilarea cu ceara traditionala: este o metoda care implica ceara incalzita, care se aplica in sensul cresterii firului de par si se indeparteaza prin tragerea fasiei de ceara in sens invers.Dupa epilare se aplica un ulei care sa curete pielea de ceara si care sa hidrateze, sau o crema hidratanta.
   Avantaje: nu este o metoda scumpa; firele sunt smulse, nu rupte; durerea este mai mica decat in cazul epilarii cu aparat sau ceara de unica folosinta; parul apare din nou dupa 3-6 saptamani; se poate folosi si la salon si acasa.
   Dezavantaje: unele saloane reutilizeaza ceara folosita; poate aparea durere mai ales la primele utilizari; nu se recomanda pentru zonele cu varice; pot aparea iritatii; unele saloane o folosesc numai pentru zona inghinala.

   Epilare definitiva cu IPL: presupune fototermoliza, adica descarcare intensa de energie la nivelul firului de par, acesta fiind distrus.
   Avantaje: nu exista durere; parul dispare pentru mult timp si de pe orice suprafata.
   Dezavantaje: este nevoie de circa 8 sedinte; este o metoda scumpa; nu se poate folosi pe par deschis la culoare; parul poate reaparea dupa cativa ani, dar mai rar si mai fin; metoda se aplica la salon, de personal specializat, insa in ultimul timp au aparut epilatoare IPL, ce se pot achizitiona si folosi acasa.

   Epilarea cu aparatul de epilat: inseamna folosirea unui aparat, care se tine perpendicular pe piele si se plimba in sensul invers de crestere a firului de par.In comert se gaseste o mare varietate de aparate, mai scumpe, mai ieftine, mai simple sau mai performante, asa ca fiecare poate alege in functie de pret si calitate.
   Avantaje: se poate folosi acasa; nu este costisitoare; parul apare dupa 3-6 saptamani.
   Dezavantaje: firele de par se pot rupe; este mai dureroasa decat epilarea cu ceara.



   Epilarea definitiva prin electroliza: este considerata singura metoda ce poate elimina parul nedorit, definitiv.Metoda inseamna propriu-zis, introducerea unui ac foarte fin, incarcat cu curent electric de mica intensitate, la radacina firului de par, aceasta fiind distrusa.Dupa folosirea metodei se aplica o crema cicatrizanta si calmanta.
   Avantaje: elimina definitiv parul; este putin dureroasa.
   Dezavantaje: se face numai la salon, de catre personal specializat; se poate alica numai pe zone mici; este costisitoare. 



 

 
 
 
  
  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis