sâmbătă, 13 august 2016

Schimbarea comportamentului datorită tulburărilor anxioase

   Despre tulburările anxioase se poate spune că afectează mai mult de 10% din populație și reprezintă una dintre cele mai des întâlnite tulburări mintale.Ele se manifestă printr-un sentiment de neliniște și dezorientare profundă.Acest sentiment întunecă judecata și comportamentul zilnic al persoanei afectate.Una dintre cauze poate fi organică, iar anumite boli o pot declanșa, de exemplu insuficiența cardiacă sau respiratorie, infarctul miocardic sau o tulburare a glandei tiroide.

   Excesul unor medicamente și anumite droguri pot provoca simptome ale anxietății.
   Anxietatea poate ascunde o depresie nervoasă, anumite psihoze și cea mai mare parte a nevrozelor.Anumite teorii au asociat-o unei insatisfacții sexuale, altele fricii de a pierde ceva ce iubim.
   În zilele noastre, specialiștii cred că tulburările anxioase sunt cauzate de factori biochimici, psihologici și comportamentali, dar și sociali și culturali.
   Tulburările anxioase produc adesea schimbări importante în comportamentul persoanei afectate.Ea se va simți sleită de puteri atât în plan fizic, cât și moral și va fi mai dependentă și vulnerabilă.Acest tip de persoană se va agita fără motiv, cu ușurință sau va fi paralizată de teama care o învăluie.Din cauza simptomelor pe care le va resimți, va crede că suferă de o boală gravă.Toate aceste lucruri îi produc insomnie sau coșmaruri. 




   Tulburările anxioase produc indispoziții fizice și psihice, iar dacă nu se pot controla pot conduce la alcoolism, depresie majoră și, în anumite cazuri, la suicid.
   Există mai multe tipuri de tulburări, ele diferențiindu-se unele de altele prin simptome, dar nu este exclus ca o persoană să le întrunească pe toate.
 

   Iată câteva dintre forme: anxietatea generalizată, fobia simplă, fobia socială, tulburarea de stres posttraumatic etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis