joi, 18 august 2016

Despre achilia gastrică

   Achilia gastrică este inhibarea secreției gastrice și starea care se instalează în urma acestui fenomen.
   Achilia apare ca urmare a intoxicațiilor, infecțiilor grave, hipovitaminozelor, extenuării fizice și psihice, tireotoxicozei, diabetului zaharat și a leziunilor aparatului neuro-glandular al stomacului.
   Simptome: de regulă, se manifestă prin scăderea poftei de mâncare, dispepsii, intoleranță la anumite alimente (lapte), predispoziție la diaree.


   Se recomandă următoarele remedii:
 

   Suc de coacăze negre coapte, proaspăt stoarse, cel puțin câte 30 ml de trei ori pe zi.
 

   Se amestecă 20 grame coajă de portocală, 20 grame frunze de trifoiște, frunze de pelin amar 20 grame, schinel creț 20 grame, țintaură 20 grame.Din acest amestec se ia o linguriță cu vârf și se opărește cu 200 ml apă în clocot.Se răcește, se strecoară și se bea în cursul unei singure zile.
 

   Se amestecă 10 grame scorțișoară, 10 grame rădăcină de obligeană, 10 grame frunze de trifoiște, 20 grame coajă de portocală, 20 grame iarbă de țintaură și 20 grame pelin, toate foarte bine mărunțite.Din acest amestec se ia o linguriță cu vârf și se opărește cu 200 ml apă în clocot.Se răcește, se strecoară și se bea în cursul unei zile.
 

   Se amestecă rădăcină de valeriană 5 grame, gențiană ierboasă 5 grame, rădăcină (rizom) de trifoiște 4 grame, țintaură, partea ierboasă, 10 grame, boabe de chimen 10 grame, boabe de anason 10 grame, boabe de fenicul 10 grame, floare de mușețel 10 grame, frunze de izmă bună 15 grame, coada șoricelului 20 grame.Din acest amestec, bine omogenizat, se opărește o lingură (cu vârf) cu 200 ml apă în clocot.Se lasă 10 minute într-un vas bine acoperit.Se strecoară și se bea dintr-o dată, fierbinte, fără zahăr, cu 30 minute înainte de masă.


 

   Se pregătește un amestec din boabe de fenicul 20 grame, rădăcină de obligeană 20 grame, rădăcină de valeriană 20 grame, frunze de izmă (mentă) 30 grame, flori de mușețel 30 grame.Din acest amestec se ia o linguriță (cu vârf), se toarnă peste cantitatea aceasta de amestec 200 ml apă în clocot și se mai fierbe câteva minute.Se vor bea zilnic câte 200-400 ml decoct cald, împărțit în trei prize, după masă.
 

   Din amestecul format din o parte rădăcină de obligeană, o parte coajă de crușin, o parte frunze de trifoiște, două părți coajă de portocală, două părți iarbă de țintaură și două părți pelin se ia o linguriță plină.Peste ea se toarnă 200 ml apă în clocot, se răcește și se strecoară.Se vor bea câte 50 ml de infuzie, de patru ori pe zi, înainte de masă.

   Se amestecă în părți egale pelin și țintaură.Din amestec se ia o linguriță, apoi se toarnă peste el 200 ml apă în clocot.Se lasă la infuzat și se strecoară.Zilnic se vor bea câte 200 ml de infuzie.
 

   Se opăresc cu 200 ml apă în clocot 10 g de sunătoare (frunze și flori uscate).Se lasă să se infuzeze, se strecoară, apoi se ia de două-patru ori pe zi câte o lingură, dacă apar dureri de stomac și mai ales dureri abdominale (la nivelul intestinului).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis