Iată câteva idei pentru a vă recăpăta pofta de mâncare:
Consumarea constantă de lapte acru (bătut, iaurt) sau zer (rămas după ce se extrage untul din smântână).
Consumarea, de câteva ori pe zi, a unei linguri de ridiche rasă.După fiecare lingură de ridiche rasă se bea puțină apă (1-2 înghițituri).În completarea acestei cure, se recomandă înghițirea a 20-30 boabe de muștar, o dată pe zi, după care se va bea puțină apă.Cura trebuie să dureze cel puțin 20 de zile consecutive.Mustarul trebuie să fie recoltat în anul respectiv (nu mai vechi de un an).
Merele coapte în aluat sunt, de asemenea, utile în tratamentul lipsei poftei de mâncare.
O linguriță de rădăcină de obligeană, bine mărunțită, se acoperă cu 200 ml apă rece și se fierbe timp de 15 minute, într-un vas acoperit.Din acest decoct, puțin îndulcit, se vor bea câte două linguri, de trei ori pe zi, înainte de masă.
Peste două lingurițe de rădăcină de păpădie, bine mărunțită, se toarnă 200 ml apă rece și se lasă opt ore la macerat.Se vor bea câte 50 ml de patru ori pe zi, înainte de masă.Pentru fiecare zi de cură, doza se va prepara în ajun (pentru a avea timp să se macereze timp de opt ore).
Se ia o lingură de floare de albăstriță, peste care se toarnă 400 ml apă clocotită.
Infuzia se va bea în trei prize, cu 30 minute înainte de mesele principale.Albăstrița este folosită ca tonic și, datorită gustului amărui, ca mijloc eficient pentru trezirea poftei de mâncare.
Se opăresc patru lingurițe de fructe de zmeură, într-un termos, cu 400 ml apa în clocot și se lasă câteva ore în acest termos.Se vor bea câte 100 ml de infuzie călduță, de patru ori pe zi.Înaintea meselor se vor mânca trei-cinci măsline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu