marți, 17 mai 2016

Mirosul neplăcut al corpului partea a doua

   Nedigerarea completă a alimentelor și mirosul de pește:
   Unii oameni (aproximativ 7% din populație se plânge de mirosul corpului) au probleme de digestie, în sensul că nu digeră complet unele alimente din cauza deficienței unei enzime sau a moștenirii unor probleme digestive.
   Mai există o substanță care se găseste în pilulele contraceptive și care conduce la mirosul neplăcut al corpului, numit și miros de pește.
   Acesta mai poate să apară la femei în jurul perioadei ciclului menstrual.
   Cei care prezintă acest miros particular de pește este bine să evite alimentele bogate în lecitină și carnitină, cum sint ciocolata, alunele, nucile, stafidele, ouăle, produse de soia, germeni de grâu.Înlocuiți aceste produse cu produsele vegetale, fructe și legume, orez și carne de pui sau pește ca sursă de proteine.
   Din fericire, acest tip de miros total dezagreabil este întâlnit la un număr redus de oameni.


   Despre acest subiect, al mirosului neplăcut al corpului, puteți descoperi unele lucruri și în acest articol.

   Testele medicale au demonstrat că unii oameni care prezintă un miros neplăcut au de fapt un dezechilibru care afectează bacteriile din sistemul digestiv.
   Aceste microorganisme sunt afectate de unele medicamente (antibiotice, steroizi), grăsimi, exces de zahăr, carne și alimente sărace în fibre care au un rol vital în detoxifierea intestinelor și producerea resurselor nutritive, ceea ce poate conduce la agravarea mirosului neplăcut al corpului.
   În aceste cazuri repopularea intestinelor cu bacterii sănătoase împreună cu eforturile de detoxifiere, pot fi căi deosebit de benefice pentru normalizarea florei intestinale și reducerea efectelor neplăcute.




   Remedii pentru refacerea florei intestinale:
 

   Oricine suferă din cauza mirosului neplăcut al corpului, de orice tip, ar trebui să-și suplimenteze zilnic aportul de lactobacillus acidophilus și bifidobacteria pentru creșterea calității florei intestinale.
   Pentru detoxifiere este bine ca o zi pe săptămână să consumați numai suc de fructe, ceaiuri sau doar fructe, cerând în prealabil sfatul unui medic.De exemplu, această cură nu se recomandă celor care urmează un tratament, diabeticilor sau persoanelor cu probleme de alimentație decât sub strictă supraveghere a unui personal calificat.
   O dietă echilibrată este recomandată pentru cei care au probleme cu mirosul emanat de corpul lor.Astfel este bine ca dieta dumneavoastră să conțină proteine obținute din carnea de pește și pui, legume, cereale și grăsimi de origine vegetală.Această dietă trebuie să fie completată cu suplimente de multivitamine și multiminerale.

luni, 16 mai 2016

Curiozități despre tarhon

   Cele mai importante componente ale tarhonului se găsesc în tanin, terpena, arome care prezintă reale calități terapeutice în cazul afecțiunilor stomacului și ficatului.

   Tarhonul poate substitui cu succes sarea pentru persoanele care suferă de tensiune arterială mare.


   Copiii care sunt predispuși la paraziți intestinali, găsesc în tarhon o armă extrem de valoroasă în lupta împotriva acestora.Ceaiul de tarhon este esențial în înlăturarea acestor paraziți.Luați o cană de apă fierbinte pe care o turnați peste câteva frunze de tarhon și lăsați-le să infuzeze 10 minute, strecurați-le și dați copiilor două căni de ceai, dimineața.Este bine să se bea cel puțin patru căni pe zi, dimineața și seara.

   Tarhonul este o plantă puternic parfumată care a fost folosită încă din antichitate ca antidot pentru veninul șerpilor.
   Tarhonul era folosit la bucătărie, dar și contra durerilor de dinți sau a tensiunii mari.


   Ceaiul de tarhon ajută digestia și procesul de eliminare a toxinelor.

   Când tarhonul se usucă, pentru a fi utilizat în bucătărie, dar se pierd numeroase caracteristici importante ale lui.Tarhonul uscat se foloseste cel mai bine în ceaiuri și la gătit.




   În zilele noastre el este folosit în principal la gătit, dar se știe că are proprietăți medicinale importante.
   Este foarte important pentru sistemul digestiv: alină crampele stomacale, mărește apetitul și ajută digestiile leneșe.
   Poate fi de ajutor celor care suferă de balonări, indigestie și sughiț.


   Tarhonul poate, de asemenea, ajuta la creșterea secrețiilor bilei pentru ficat, ajută digestia și accelerează procesul de eliminare a toxinelor din corp.În acest scop puteți folosi ceaiul de tarhon.Pentru aceasta luați o cană de apă fiartă și turnați-o peste câteva frunze de tarhon (o lingură) și lăsați-le să infuzeze 10 minute, după care beți acest ceai.Se recomandă să se bea cel puțin o cană de astfel de ceai pe zi.

   Există, de asemenea, multe remedii populare cu tarhon, pentru durerile de dinți.
   Tarhonul poate fi folosit pentru a regulariza menstruația, ajută la calmarea nervilor și în stările de oboseală.

duminică, 15 mai 2016

AI sau celebra leurdă

   Descriere: plantă erbacee perenă, întâlnită pe coaste pietroase şi aride, prin tufişuri.
   Are un rizom scurt vertical din care se desprind numeroase rădăcini cilindrice cărnoase.
   Tulpina este neramificată, înaltă de 40-70cm.
   Frunzele sunt îngust-liniare, glabre, cu 7-12 nervuri paralele, prinse de tulpină prin teci alb-membranoase, transparente prevăzute cu 3 nervuri dorsale, mult apropiate între ele.
   Florile sunt galben-verzui, cu miros pătrunzător de usturoi, grupate terminal într-un racem simplu.
   Înflorire în lunile VI-VII.
   Fructul este o capsulă loculicidă, sferic-ovoidă sau sferic elipsoidală.
   Seminţele sunt brun-cenuşii.




   Denumiri populare: ai de munte, ai de pădure, aişor, asfodelină, leurdă, usturoi sălbatic.


   Tratamentele cu usturoi se aseamănă foarte bine cu tratamentele la care putem folosi AI-ul.

   În tradiţia populară: se folosea în medicina populară ca şi usturoiul cultivat.
   Fibrele bulbului se aplicau pe răni pentru a opri hemoragia.
   Se folosea ca diuretic, antiscorbutic şi afrodiziac.


   Această plantă reușește să reducă durerile menstruale.
   Se poate consuma crudă în salate sau o tinctură din plantă proaspătă.

sâmbătă, 14 mai 2016

Mirosul neplăcut al corpului

   Unii oameni prezintă un miros neplăcut din diverse cauze, unele simplu de remediat, altele nu, în funcție de mai mulți factori.
   Recentele studii medicale au demonstrat că unii oameni care prezintă un puternic miros al corpului suferă de diverse probleme în viața lor personală. 
   Este vorba de acele persoane care din cauza stresului, traumelor emoționale deseori recurg la excesul de alcool, tutun sau droguri, gândindu-se chiar și la sinucidere.

   Perioada ciclului menstrual:
   Femeile care se află în perioada menstruației au o stare de stres și irascibilitate crescută, ceea ce poate conduce la o mărire a transpirației si mirosului corpului.Acest neajuns se poate remedia printr-o atenta ingrijire personala, igiena si o dieta corespunzatoare.

   Lipsa igienei personale:
   Când mirosul este rezultatul lipsei de igienă personală (baie, spălatul hainelor), soluția este simplă: băi regulate, utilizarea săpunului, spălatul corect al hainelor și folosirea îmbrăcămintei din fibre naturale (cum este bumbacul).

   Diverse afecțiuni ale corpului:
   Mirosul corpului este uneori asociat cu probleme specifice de sănătate: afecțiuni ale ficatului, diabet, probleme digestive și infecții care necesită sfatul și îngrijirea medicală specializată. 

   Glande sudoripare atacate de bacterii:
   Multe neplăceri cauzate de mirosul corpului pot fi datorate unei intense activități bacteriale a glandelor sudoripare ale pielii.Acest lucru face ca acele persoane care transpiră excesiv să fie cei mai afectați.Oamenii de acțiune, tot timpul pe fugă, tind să transpire mai mult decât cei calmi, linștiți, în funcție de dominanta nervului simpatic sau parasimpatic.Deci, păstrarea unui nivel scăzut al stresului este o soluție pentru cei care transpiră mult.Pentru aceasta este bine să se apeleze la tehnicile de relaxare care, îmbinate cu o dietă corespunzătoare, dau rezultate bune.



   Deficit de minerale:
   Eficiența procesului de detoxifiere a corpului este influențată de elementele nutritive consumate.Spre exemplu, specialiștii au observat că persoanele care suferă de pe urma mirosului neplăcut degajat de corpul lor, prezintă un deficit de zinc.Desigur, nu este cazul să apelați la medicamente care suplimentează lipsa acestui element fără să consultați în prealabil un medic.

   Sentimentele de rușine, jenă, subestimare, izolare, frustrare, anxietate și depresie sunt foarte comune celor care suferă din cauza mirosului corpului lor.
   Cei care au astfel de probleme și familiile lor au demonstrat că, utilizind ajutorul unor consilieri și învățând să se apere împotriva stresului, se pot obține victorii importante pe frontul luptei pentru păstrarea echilibrului emoțional.
   În mod sigur, o soluție la această problemă nu stă în utilizarea deodorantelor, spray-urilor care pot doar masca acest inconvenient pe termen scurt.

vineri, 13 mai 2016

Fructele și caloriile lor partea a doua

   Puteți citi despre câteva fructe și caloriile acestora, aici, iar în articolul de astăzi, continuăm.

   Smochina:
   Smochinele sunt tonifiante, nutritive, diuretice și laxative, fiind recomandate în astenii, stări acute, inflamații urinare și pulmonare.Ele se recomandă copiilor, adolescenților, convalescenților, bătrânilor și sportivilor.

   100 de grame de smochine proaspete conțin:
   Calorii: 54
   Glucide: 12 g
   Fibre: 2,5
   Potasiu: 250 mg
   Calciu: 42 mg
   Magneziu: 20 mg.

   100 de grame de smochine uscate conțin:
   Calorii: 27
   Glucide: 62 g
   Fibre: 18,5
   Potasiu: 983 mg
   Magneziu: 70 mg.


   Mărul:
   Mărul era des cultivat în livezile din antichitate.Mărul ca fruct a fost considerat un aliment-medicament, devenind un punct de referință în alimentația dietetică.Este tonic, răcoritor, antiseptic intestinal, depurativ sanguin și este indicat în astenii, surmenaj, reumatism, artritism, stări febrile, insomnii, nervozitate, cefalee.

   100 de grame de mere conțin:
   Calorii: 51
   Glucide: 12 g
   Indice glicemic: 38
   Fibre: 2 g
   Vitamina C: 5 mg
   Magneziu: 12 mg.

   Strugurele:
   Strugurele de masă, alb sau negru, este un fruct excelent, ornând mesele de mii de ani.Este diuretic, remineralizant, energetic, stimulant și decongestionant hepatic, fiind recomandat în anemii, convalescențe, remineralizare, dispepsii, dermatoze, intoxicații.

   100 de grame de struguri proaspeți conțin:
   Calorii: 73
   Glucide: 16 g
   Indice glicemic: 46

   100 de grame de struguri uscați conțin:
   Indice glicemic: 64
   Fibre: 0,9 g
   Vitamina C: 4 mg
   Magneziu: 7 mg.


   Para:
   Părul este originar probabil din partea de nord a Indiei.Fructul este depurativ, laxativ, remineralizant și nutritiv, fiind indicat în anemii, surmenaj, TBC.

   100 de grame de fruct conțin:
   Calorii: 55
   Glucide: 13 g
   Indice glicemic: 37
   Fibre: 2,3 g
   Vitamina C; 3 mg
   Magneziu: 7 mg.




   Prunul:
   Fructele prunului sunt energetice, diuretice, laxative, fiind indicate în astenii, anemii, surmenaj, ateroscleroză.

   100 de grame de fruct conțin:
   Calorii: 52
   Glucide: 12 g
   Fibre: 2,5
   Vitamina C: 3 mg
   Magneziu: 8 mg.


   Piersica:
   100 de grame de fruct conțin:
   Calorii: 50
   Glucide: 12 g
   Indice glicemic: 42
   Fibre: 1,4
   Vitamina C: 8 mg
   Magneziu: 8 mg.


   Portocala:
   Portocalele sunt unele din cele mai bune fructe de iarnă, suplinind carențele vitaminice.Portocala este remineralizantă, antiinfecțioasă, digestivă, diuretică și laxativă.Este indicată în convalescențe, anemii, anorexii, demineralizări și prevenirea bolilor infecțioase.

   100 de grame de fruct conțin:
   Calorii: 39
   Glucide: 8,5 g
   Indice glicemic: 44
   Fibre: 2 g
   Vitamina C; 50 mg
   Magneziu: 13 mg.



joi, 12 mai 2016

Cum tratăm edemele?

   Se iau 2 lingurițe pline de rădăcini mărunțite de osul-iepurelui la o ceașcă cu apă și se lasă peste noapte la rece.
   A doua zi dimineață, maceratul se încâlzește ușor și se filtrează.
   Această ceașcă se bea repartizată 1/2 oră înainte și 1/2 oră după micul dejun.




   O a doua posibilitate de a face edemele să se retragă se realizează prin scoarța trunchiului de soc sau a crengilor de soc.
   La o ceașcă se ia o linguriță rasă de scoarță de soc (întrucât cantitățile mai mari declanșează diaree sau vărsături, trebuie dozat foarte slab) și se lasă peste noapte la rece la macerat.
   Această ceașcă cu scoarță de soc macerată poate fi subțiată cu încă 1/2 ceașcă cu apă.
   Se bea câte 1/2 ceașcă ușor încălzită după fiecare din cele 3 mese principale.

miercuri, 11 mai 2016

Fructele și caloriile lor

   Caisa:
   Caisul a fost cunoscut în China încă de acum 5.000 de ani.După ce a traversat India și Persia, el a ajuns pe malul Mediteranei.Fructul său foarte nutritiv, răcoritor, astringent (în stare proaspătă), laxativ (în stare uscată) este recomandat în anemii, astenii, insomnii, convalescențe, diaree sau constipație.

   100 de grame de caise proaspete conțin:
   Calorii: 44
   Glucide: 10g
   Indice glicemic: 31
   Fibre: 2,1 g
   Vitamina C: 7 mg.

   100 de grame de caise uscate conțin:
   Calorii: 27
   Glucide: 63 g
   Fibre: 3 g
   Vitamina C: 2,5 mg.


   Ananasul:
   Descoperit de Cristofor Columb în Antile, deliciosul ananas a ajuns în Europa abia în secolul al XVI-lea.Aici el și-a câștigat repede adepți, fiind cultivat ulterior în sere.

   100 de grame de ananas proaspăt conțin:
   Calorii: 52
   Glucide: 12 g
   Indice glicemic: 66
   Fibre: 1,2 g
   Vitamina C: 25 mg.

   100 de grame de ananas din compot conțin:
   Calorii: 83
   Glucide: 20 g
   Fibre: 3 g
   Vitamina C: 15mg
   Vitamina E: 3,2 mg.


   Mandarina:
   Originar din China, mandarinul a fost sacralizat la Pekin.Ca proprietăți, mandarina este comparabilă cu portocala, dar conține mai puține minerale.Fructul este energetic și înlesnește evacuarea intestinală.

   100 de grame de fruct conțin:
   Calorii: 47
   Glucide: 11 g
   Fibre: 1,9 g
   Vitamina C: 30 mg
   Calciu: 33 mg.


   Curmala:
   Fructe ale palmierului, curmalele sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri.În Sumer, Mesopotamia, curmalul era considerat un arbore sacru.În Egipt, curmalele făceau parte din alimentația cotidiană.Valoarea energetică și savoarea deosebită au făcut din curmale un aliment și un medicament în același timp (ele previn îmbătrânirea, iar după unele date sunt anticanceroase).

   100 de game de curmale conțin:
   Calorii: 30
   Glucide: 73 g
   Fibre: 8,7 g
   Magneziu: 59 mg.




   Kiwi:
   Kiwi, numele său adevărat fiind actinidia, este un fruct originar din China.Bogat în vitamina C, el protejează organismul contra multor maladii.Este un excelent fruct de iarnă.

   100 de grame de fruct conțin:
   Calorii: 57
   Indice glicemic: 53
   Fibre: 1,5 g
   Vitamina C: 94 mg
   Magneziu: 27 mg.


   Banana:
   Bananierul este o plantă erbacee, lipsită de trunchi lemons, ale cărui tulpini dispar după perioada de formare a fructelor.Bananierul a existat din cele mai vechi timpuri în America, incașii considerându-l un arbore productiv.Bogat în amidon, acesta este un aliment tipic pentru tarile tropicale.

   100 de grame de fruct conțin:
   Calorii: 83
   Glucide: 19 g
   Indice glicemic: 54
   Fibre: 3,4 g
   Vitamina C: 10 mg.


   Lămâia:
   Se presupune că lămâiul este originar din India, din partea de nord a acesteia.De aici, el a ajuns în China, către 1900 î.Hr., pentru a reveni apoi în Persia.În jurul anilor 900, lămâiul a ajuns pe coastele Mediteranei, fiind cultivat mai ales în Spania și Portugalia.Fructul este răcoritor, tonic al sistemului nervos central, diuretic, antiscorbutic, remineralizant, depurativ.Este indicat în anemii, astenii, TBC, demineralizări, creștere, convalescență, reumatisme, ateroscleroză, precum și astm, bronșită, gripă, cefalee. 

   100 de grame de fruct conțin:
   Calorii: 32
   Glucide: 8 g
   Fibre: 1 g
   Vitamina C: 80 mg.


   Grepfrutul:
   Originar din Asia, el s-a cultivat vreme îndelungată în India și Japonia, după care a ajuns în Florida.Fructul de grepfrut este aperitiv, tonic, depurativ, digestiv, fiind indicat în anorexii, dispepsii, insuficiență biliară, afecțiuni febrile și pulmonare.

   100 de grame de fruct conțin:
   Calorii: 43
   Glucide: 10 g
   Indice glicemic: 25
   Fibre: 0,6
   Vitamina C: 40 mg
   Magneziu: 10 mg.



ShareThis