sâmbătă, 14 mai 2016

Mirosul neplăcut al corpului

   Unii oameni prezintă un miros neplăcut din diverse cauze, unele simplu de remediat, altele nu, în funcție de mai mulți factori.
   Recentele studii medicale au demonstrat că unii oameni care prezintă un puternic miros al corpului suferă de diverse probleme în viața lor personală. 
   Este vorba de acele persoane care din cauza stresului, traumelor emoționale deseori recurg la excesul de alcool, tutun sau droguri, gândindu-se chiar și la sinucidere.

   Perioada ciclului menstrual:
   Femeile care se află în perioada menstruației au o stare de stres și irascibilitate crescută, ceea ce poate conduce la o mărire a transpirației si mirosului corpului.Acest neajuns se poate remedia printr-o atenta ingrijire personala, igiena si o dieta corespunzatoare.

   Lipsa igienei personale:
   Când mirosul este rezultatul lipsei de igienă personală (baie, spălatul hainelor), soluția este simplă: băi regulate, utilizarea săpunului, spălatul corect al hainelor și folosirea îmbrăcămintei din fibre naturale (cum este bumbacul).

   Diverse afecțiuni ale corpului:
   Mirosul corpului este uneori asociat cu probleme specifice de sănătate: afecțiuni ale ficatului, diabet, probleme digestive și infecții care necesită sfatul și îngrijirea medicală specializată. 

   Glande sudoripare atacate de bacterii:
   Multe neplăceri cauzate de mirosul corpului pot fi datorate unei intense activități bacteriale a glandelor sudoripare ale pielii.Acest lucru face ca acele persoane care transpiră excesiv să fie cei mai afectați.Oamenii de acțiune, tot timpul pe fugă, tind să transpire mai mult decât cei calmi, linștiți, în funcție de dominanta nervului simpatic sau parasimpatic.Deci, păstrarea unui nivel scăzut al stresului este o soluție pentru cei care transpiră mult.Pentru aceasta este bine să se apeleze la tehnicile de relaxare care, îmbinate cu o dietă corespunzătoare, dau rezultate bune.



   Deficit de minerale:
   Eficiența procesului de detoxifiere a corpului este influențată de elementele nutritive consumate.Spre exemplu, specialiștii au observat că persoanele care suferă de pe urma mirosului neplăcut degajat de corpul lor, prezintă un deficit de zinc.Desigur, nu este cazul să apelați la medicamente care suplimentează lipsa acestui element fără să consultați în prealabil un medic.

   Sentimentele de rușine, jenă, subestimare, izolare, frustrare, anxietate și depresie sunt foarte comune celor care suferă din cauza mirosului corpului lor.
   Cei care au astfel de probleme și familiile lor au demonstrat că, utilizind ajutorul unor consilieri și învățând să se apere împotriva stresului, se pot obține victorii importante pe frontul luptei pentru păstrarea echilibrului emoțional.
   În mod sigur, o soluție la această problemă nu stă în utilizarea deodorantelor, spray-urilor care pot doar masca acest inconvenient pe termen scurt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis