miercuri, 17 februarie 2016

Sfaturi pentru o digestie eficientă

   Luati puțin Bitter Suedez dimineața cu 20-30 de minute înaintea mesei pentru a spori funcțiile digestive și a permite eliberarea enzimelor necesare acestui proces.

   Postind perioade scurte veți permite sistemului digestiv să facă o binemeritată pauză.În orice caz, prima perioadă de post ar trebui să dureze maximum 24 de ore.Amintiți-vă întotdeauna să beți multe sucuri de fructe și legume în acest timp.Planificați-vă zilele de post în perioadele când nu aveți mult de lucru și vă puteți odihni.


   În fiecare dimineață, înainte de micul dejun, este indicat să se consume sucul a 1-2 lămâi stoarse în 250-500 ml apă plată.Aceast suc băut zilnic vă va ajuta să vă curățați stomacul de toxine și vă reduce aciditatea în exces.


   Mâncarea combinată este foarte folosită de mulți oameni.Există cărți care explică modul în care este bine să se combine alimentele nu neapărat având în vedere un regim de slăbire, ci și pentru buna funcționare a sistemului digestiv.În această teorie se ține cont de cele 3 tipuri principale de alimente: carbohidrații (pâine, cartofi, orez); proteine (carne, produse lactate, soia, nuci) și grăsimi (ulei, margarină).Se consideră că aceste trei mari tipuri nu trebuie amestecate.

   O băutură pe care este bine să o consumați zilnic, dimineața, sau oricând înainte de masă și care va completa efectele apei cu lămâie, se va face astfel: se amestecă 1-2 lingurițe de oțet de mere cu 250-500 ml suc de mere (este indicat să fie proaspăt stors).Această băutură va echilibra aciditatea sucului gastric.

   Curățați-vă colonul și ficatul cu ajutorul plantelor, alimentelor și întreg sistemul digestiv se va simți mai bine.Specialiștii în nutriție recomandă mai multe modalități de curățare.Oricare metodă este bună atâta timp cât își face treaba și vă simțiți bine.
   Vă recomadăm o listă de plante care sunt cunoscute pentru ajutorul pe care îl pot oferi în cazurile de exces de acid gastric.

   De exemplu, ceaiul de crețușcă, nalbă mare sau tătăneasă, luate separat, sau împreună, în părți egale, este foarte bun pentru digestie.
   Suspensia de pudră de ulm este foarte liniștitoare și alină durerile de ulcer.
   Boabele de dafin și cartoful sălbatic pot fi folosite ca tincturi sau extracte fluide.Aceste plante vor ajuta la liniștirea și vindecarea ulcerațiilor sau a colicilor de orice fel.
   Alte plante care pot influența digestia în general: gențiana, drăcila, angelica, rădăcina de păpădie care stimulează producerea sucurilor digestive.Aceste plante se pot întrebuința în ceaiuri, tincturi sau siropuri.

   Menta, mușețelul se folosesc în ceaiuri calmante, în timp ce nucșoara, cuișoarele, chimenul, ghimbirul și scorțișoara, pot fi adăugate alimentelor, datorită gustului lor bun, sau se pot face ceaiuri.



   Evitați băuturile reci în timp ce mâncați.Mâncarea este digerată mai eficient dacă se consumă la temperatura corpului, de aceea băuturile reci pot încetini procesul de digestie.Dacă simțiți nevoia să beți ceva în timp ce mâncați, încercați un ceai de plante, cald.Cafeaua și alcoolul pot mări aciditatea sucurilor gastrice așa că mai bine le evitați.

   Mestecați, mestecați, mestecați.Acesta este unul dintre cele mai importante mecanisme ale digestiei și, din păcate, cel mai puțin luat în seamă.Mestecatul este primul pas al procesului de digestie.Nu este vorba numai de un simplu act fizic, prin mestecare se transmit semnale active organelor să secrete sucurile lor digestive (suc pancreatic, acid gastric etc.) în vederea pregătirii pentru mâncarea care vine.Specialiștii sunt de părere că trebuie să mestecăm mâncarea până când aceasta devine aproape lichidă.

   Tehnicile de automasaj și exercițiile fizice trebuie să facă parte din programul dumneavoastră zilnic, deoarece contribuie în mare măsură la o bună digestie.Exercițiul ficatului va reuși să tonifice și să curețe acest organ și să permită aerisirea lui și buna digestie.Aduceți călcâiul stâng în partea dreaptă a corpului, sub coaste, deasupra șoldului.Presând ferm, mișcați mâna încet de-a lungul corpului spre mijlocul abdomenului până deasupra buricului.Repetați mișcarea de 10-15 ori.
   Exercițiul stomacului este similar cu cel al ficatului, dar se aplică pentru celaltă parte a corpului.Acest exercițiu va avea efecte benefice atât asupra stomacului, splinei și pancreasului, cât și asupra întregii digestii.Puneți călcâiul stâng în spațiul creat între coaste și șold cu degetele îndreptate spre corp.Mișcați mâna încet dar ferm de-a lungul corpului, spre centru, până ajunge deasupra buricului.Se repetă mișcarea, de asemenea, de 10-15 ori.

marți, 16 februarie 2016

Dieta cu boabe de orez

   Aceată dietă ar fi bine să fie începută într-o zi de miercuri, seara și va ține timp de patru săptămâni.

   Se va fixa o anumită oră și se va respecta aceasta.
 

   Se umple un pahar mare, pe jumătate, cu apă.
 

   Se adaugă apoi numărul de boabe de orez corespunzător numărului de kilograme de care doriți să scăpați.
 

   Orezul se lasă la înmuiat peste noapte și joi dimineața, pe stomacul gol, se umple paharul complet cu apă și se bea, lăsând boabele de orez pe fundul paharului.



   Se umple din nou paharul, cu apă, pe jumătate și se lasă până vineri dimineață.
 

   Vineri dimineața, la aceeași oră ca și joi, se umple paharul, se consumă apa, cu tot cu boabele de orez.

   Această operație se repetă toată săptămâna.


   La sfârșitul celor patru săptămâni, ar trebui să aveți mai puține kilograme și să fi pierdut exact cât v-ați propus.

luni, 15 februarie 2016

Despre praz și beneficiile sale

   Prazul conține foarte multe săruri minerale, pe care noi le administrăm sub forma unor preparate medicamentoase când de fapt ele sunt la îndemână, și anume: săruri de fier, de magneziu, de mangan, de calciu, de sodiu, de potasiu, de sulf, de siliciu și de flor.
   Toate aceste săruri minerale sunt activatori de metabolisme, iar alături de vitaminele A, PP, B și C pe care le conține prazul, au o acțiune benefică asupra organismului.
Sărurile și vitaminele se recuperează, pentru nevoile noastre, fie din apa în care prazul a fost fiert, fie din preparatele culinare. 


   Deasemenea, el reprezintă un tonic foarte bun pentru sistemul nervos.  

   Prazul este folosit în medicina populară fie în tratarea hemoroizilor și anume cu zeama rezultată din fierbere, fie în tratarea durerilor de urechi cu ajutorul lichidului rezultat din coacerea lui.
   Prin elementele chimice pe care le conține, prazul este apreciat ca aliment cu calități deosebite, dar în același timp are și calități fitoterapeutice care se manifestă  și când acesta se prezintă sub formă de preparate culinare, cum ar fi fiert, în salate, supe sau mâncare. 


   Zeama de praz rezultată de la fierbere, sau sucul, simple sau amestecate în părți egale cu lapte, reprezintă un remediu bun în cazul tenurilor iritate, roșii. 


 

   El este indicat a fi introdus în regimurile alimentare ale celor ce suferă de astenie, hipertensiune arterială, ateroscleroză, dispepsii, anemie, reumatism, artrită, gută, afecțiuni urinare, insuficiență renală și obezitate (are o valoare calorică foarte mică). 

   Datorită celulozelor în cantitate mare pe care le conține și a mucilagurilor, prazul este laxativ. 


   Prazul mai conține de asemenea o esență sulfoazotată. 

   În retențiile urinare se poate folosi decoctul de praz, care amorsează diureza. 

   Pentru uzul extern, prazul se utilizează în cazurile de înțepături de insecte, se freacă locul înțepăturii, hemoroizi (se fac băi), bătături întărite, pe care le scoate și pentru îngrijirea tenului. 

   Prazul macerat timp de 24 de ore cu oțet se pune umed peste o bătătură rebelă, iar legătura se păstrează toată noaptea; la nevoie se repetă tratamentul.

   Apa de fierbere a prazului are calități diuretice.

duminică, 14 februarie 2016

Cum prevenim insomnia?

   Insomnia este o problemă, chiar o afecțiune cu care multe persoane se confruntă în zilele noastre.
   Stresul, anxietatea și tensiunea nervoasă ne provoacă adesea insomnii, ne fac să ne pierdem energia și pofta de viață.
   Există totuși remedii simple și eficiente împotriva stărilor persistente de insomnie.
 

   Indiferent de cauzele ce vă dau dureri de cap și nopți albe, vă propunem câteva rețete excelente cu care vă puteți regăsi somnul liniștit și visele plăcute.

   Rețeta nr. 1:

   Ingrediente: 
   8 picături esență de lavandă,
   ulei vegetal,
   4 picături esență de portocal.
   Se amestecă esențele cu uleiul și se folosește amestecul pentru a masa abdomenul, tâmplele și gâtul.
   Înainte de culcare, inspirați adânc aroma amestecului, care vă va ajuta să adormiți repede și în liniște.
   Puteți pune câte 20 de picături de ulei aromat și în apa de baie.




   Rețeta nr. 2:

   Ingrediente:
   9 picături esență de lavandă,
  3 picături esență de crizantemă,
   ulei vegetal.
   Se amestecă esențele, se adaugă uleiul vegetal și se agită bine.
   Se folosește pentru a masa, înainte de culcare, tâmplele, gâtul și umerii.
   Inspirați adânc aroma esențelor.
   Acest amestec vă va ajuta să vă relaxați și să uitați de toate grijile cotidiane.
   Puteți pune câte 20 de picături de ulei aromat și în apa de baie.


   Rețeta nr. 3:
   Ingrediente:
   4 picături esență de trandafir,
   2 picături esență de crizantemă,
   ulei vegetal.

   Se amestecă toate ingredientele și mixul se folosește pentru a masa tâmplele, gâtul și plexul solar, adică zona din jurul stomacului.
   Înainte de culcare inspirați adânc aroma esențelor și veți avea un somn liniștit.
   Puteți pune câte 20 de picături de ulei aromat și în apa de baie.



sâmbătă, 13 februarie 2016

Bolile Cardio-Vasculare

   Cauzele predispozante pentru bolile cardio-vasculare, le reprezintă factorii de stres, abuzul de excitante (tutun, alcool, ceai și cafea), supra-alimentația, abuzul de alimente grase și carnea.

   Bolile cardio-vasculare reprezintă principala cauză de deces.
 

   În rândul bolilor cardio-vasculare se numără: ateroscleroza, tulburările de irigație ale creierului și membrelor, tulburările de ritm cardiac, cardiopatia ischemică și hipertensiunea arterială.Aceste boli cardio-vasculare se pot complica cu apoplexie, infarct miocardic și angină pectorală.



   Bătăile de inimă (palpitațiile) se însoțesc de accelerarea ritmului cardiac.Se poate ajunge la 250 de bătăi pe minut și pot dura câteva minute.
   Cauzele cele mai frecvente ale palpitațiilor le reprezintă anxietatea, agitația, alcoolul, cafeaua și eforturile fizice violente.
   O miocardită, de exemplu se poate manifesta cu palpitații.
   De asemenea, acestea se mai întâlnesc în hipoglicemie, în hipertensiune sau hipertiroidie.


   Măsuri profilactice și de tratament:

   Măsuri: evitarea excesului de alcool și cafea, a dușurilor cu jet, a frecțiilor cu peria, a spălărilor cu oțet de fructe, a compreselor reci în zona inimii, a împachetărilor cu cuburi de gheață în jurul gâtului. 


   Sunt indicate frecții pe regiunea precordială cu uleiuri esențiale din cetină de pin, conuri de hamei și lavandă.


   Ceaiuri calmante: sunătoare, talpa-gâștei, valeriană, roiniță, conuri de hamei, tei, păducel, lavandă.

vineri, 12 februarie 2016

Cum să slăbești 5 kg

   Vă arătăm în articolul de astăzi, câteva modalități de a slăbi 5 kg.Aceste modalități sunt de fapt câteva opțiuni de viață care vă vor proteja silueta sau dacă vreți, câteva trucuri pentru a pierde din greutate fără a face eforturi speciale.Dacă nu aveți niciodată timp, energie, ambiție suficientă pentru a ține o dietă sau dacă ați încercat diete “minune” care promiteau slăbire rapidă și totuși nu ați reușit, aveți acum la îndemână câteva reguli care vă vor ajuta.Dacă veți face mici schimbări în stilul de viață, vă veți bucura de efecte maxime.

   Mâncați puțin și des, nu mese lungi și îmbelșugate.


   Fără telecomandă: dacă sunteți dependentă de televizor și petreceți ore în șir în fața acestuia, trebuie măcar să scăpați de telecomandă.Dacă tot vă pierdeți timpul la televizor, măcar lucrați musculatura picioarelor și a șezutului cu câteva exerciții fizice.

   Faceți o plimbare în fiecare zi, pe jos, indiferent de distanța parcursă.


   Fără băuturi carbogazoase: nu numai pentru că au în compoziție până la 7 lingurițe de zahăr, dar și pentru că s-a descoperit că zahărul conținut de acestea afectează hormonii responsabili cu apetitul, deci veți mânca mai mult. 



   Dacă aveți vreo pasiune sau vreun talent ascuns este timpul să le scoateți la vedere.Pictura, scrisul, goblenurile sunt hobby-uri care vă ajută să slăbiți.

   Fiți gospodina perfectă mai ales dacă vreți să vă impresionați sotul, atât cu veleitățile de gospodină, cât și cu un corp de zeiță.Trei ore pe săptămână de aspirat și frecat prin casă vă vor scapa de 5 kg în 11 luni. 

   Dormiți suficient deoarece privarea de somn vă face să adunați kilograme fără număr. 

   Spuneți DA grapefruitului: dacă sunteți o “admiratoare” a acestui fruct bogat în vitamina C, sunteți o norocoasă.Îl puteți consuma în fiecare zi, o jumătate de fruct sau 3 pahare de suc.
 

   Alegeți tigaia de teflon și în felul acesta, uleiul va dispărea din câteva rețete, iar asta este un mare avantaj pentru siluetă.

joi, 11 februarie 2016

Enzimele, un ajutor pentru siluetă

   Vă recomandăm două rețete, pentru masa de prânz și cină, astfel încât enzimele să fie prezente în alimentația dvs.

   La prânz: salată, conține albumină.
   Se amestecă: 1/2 căpățână salată verde, 2 roșii, un ou fiert, 4 măsline negre, 30 grame brânză Cedar și 30 grame șwaițer (sau alt cașcaval).

   Salata se poate servi cu 30 grame friptură de pasăre sau friptură de vacă.
   Peste salată se poate turna un sos preparat din: 2 lingurițe ulei de măsline, 2 linguri apă, 1/2 lingură zeamă de lămâie, o linguriță oțet de mere, 60 g iaurt, puțin muștar și un cățel de usturoi zdrobit (toate bine amestecate).


   La cină: piure de cartofi cu sos, conține hidrați de carbon.
   Se curăță 6 cartofi, se taie în patru, se acoperă cu apă și se pun la fiert împreună cu doi căței de usturoi tăiați în două, o ceapă tăiată în două, o tulpină de țelină tăiată rondele, o foaie de dafin și 4 boabe de piper.Se scot toate ingredientele (foaia de dafin se poate arunca) cu strecurătoarea de spumă și se pasează în mixer cu 2 linguri de unt topit, 70 grame iaurt și 80 grame smântână.Se adaugă sare și piper.Se servește cu 500 grame morcovi  răzuiți, peste care se presară pătrunjel verde tocat.




   Dacă o parte a hranei dvs. zilnice se compune din: crudități (fructe și legume) veți produce enzime suficiente pentru ca toate procesele metabolice să funcționeze fără probleme.În felul acesta reușiți să slabiți și să vă mențineți greutatea.
   Este foarte important să separați alimentele bogate în albumina de cele care conțin hidrați de carbon.Astfel organismul primește prea mulți acizi, iar producția de enzime este stopată.
   Ideal ar fi să mâncați la prânz un fel de mâncare cu albumină, iar seara unul cu hidrați de carbon.

ShareThis