sâmbătă, 20 august 2016

Se poate slăbi fără efort? partea a doua

   Prima parte a acestui articol o găsiți aici.

   Reguli pentru masa de prânz:

   În loc să mănânci tartine cu usturoi făcute cu unt, încearcă să întinzi căței de usturoi făcuți la cuptor pe câteva felii de baghetă.
   Pregătește mâncare de fasole fără carne sau cârnați.
   În loc de paste cu brânză și sos alb, alege paste cu sos de roșii.
   Mănâncă 2 bucăți de pizza cu mozzarella în loc de 2 bucăți de pizza pepperoni.
   Bea apă minerală combinată cu puțin suc de cireșe în loc de băuturi alcoolice.
   Obișnuiește-te să mănânci ciupercile crude sau fierte în loc să le faci pane.
   Dacă vrei să îmbogățești un fel de mâncare cu 2 linguri de smântână, folosește smântână degresată.Cu fiecare 4 linguri economisești 100 de calorii.




   Redu mărimea bucății de friptură de la 130 de grame la 90 de grame.
   În loc să îți umpli bolul de salată cu 30 de grame de crutoane, fă-ți mâncarea mai croncantă adăugând o cană de cuburi de țelină.
   Mănâncă 60 de grame de chipsuri făcute în casă în loc de chipsuri cumpărate.
   Ia-ți la job un sandviș cu piept de curcan la grătar în loc de un sandviș cu salată de pui.
   În loc de 4 chiftele, pune-ți în farfurie doar 2.
   Mănâncă o porție de mâncare de fasole neagră în loc de 100 de grame de friptură de vită.
 

   Comandă un sandviș cu carne de pui în loc de unul care conține carne de porc.
   Folosește la salate o cană de morcov mărunțit în loc de porumb dulce.
   Pune numai o linguriță de maioneză în salata de ton în loc de 2.
   Nu mai degusta în timp ce gătești.100 de calorii înseamnă: 4 linguri de tocăniță de vițel, 3 linguri de șarlotă cu ciocolată, 2 linguri de umplutură pentru cozonac.
   Dacă ești la restaurant și vrei să comanzi lasagna, comandă varianta vegetariană.
   Nu mai cere și o a doua porție de piure de cartofi.
   Cumpără-ți conserve de ton în apă în loc de ton în ulei.
   Mănâncă o cană de brânză slabă în loc să dai fuga la brânza grasă.
   În loc de 100 de grame de scoici mănâncă 100 de grame de carne de vită slabă.

vineri, 19 august 2016

Se poate slăbi fără efort?

   Să slăbești este destul de simplu, chiar dacă nu toată lumea are voință și determinare.
   Ca să scapi de jumătate de kilogram pe lună e de ajuns să mănânci cu 100 de calorii mai puțin în fiecare zi.
   Iar 500 de grame pe lună înseamnă 6 kilograme pe an, fără să ridici un deget.
   Calculul e simplu: 500 de grame de grăsime înseamnă 3.500 de calorii.100 de calorii mai puțin în fiecare zi înseamnă 3.100 de calorii în minus pe lună, adică jumătate de kilogram dată jos.Știm că poate părea prea puțin, prea încet, dar această scădere se face fără nici un fel de efort.
   Există desigur câteva trucuri aplicate care să te ajute să obții acele pierderi.




   Reguli pentru micul dejun:

   Unge-ți pâinea prăjită cu o linguriță de gem de fructe în loc de o linguriță de unt.
   Bea o cană de lapte degresat în loc de o cană de lapte normal.
   Mănâncă 2 ochiuri dietetice (făcute pe apă) în loc de 2 ouă prăjite în ulei.
   Înlocuiește mezelurile cu o cană de musli cu fructe.
   În loc sa folosești lapte integral și ouă pentru frigănele, folosește lapte degresat și albușuri.
 

   Înlocuieste ciocolata cu o portocală și o banană.
   Înlocuiește alunele cu covrigei uscați.
   Pune-ți în cafea 2 lingurințe de lapte degresat în loc de 2 lingurițe de lapte condensat sau frișcă.
   În loc de 2 sandvișuri cu mezeluri mănâncă 2 felii de pâine integrală cu piept de pui.
   Înlocuiește iaurtul cu fructe, cu iaurt degresat.
   Înlocuiește crema de brânză, cu brânză de vaci degresată, amestecată cu o lingură de iaurt degresat și cu verdeață tăiată mărunt.

joi, 18 august 2016

Despre achilia gastrică

   Achilia gastrică este inhibarea secreției gastrice și starea care se instalează în urma acestui fenomen.
   Achilia apare ca urmare a intoxicațiilor, infecțiilor grave, hipovitaminozelor, extenuării fizice și psihice, tireotoxicozei, diabetului zaharat și a leziunilor aparatului neuro-glandular al stomacului.
   Simptome: de regulă, se manifestă prin scăderea poftei de mâncare, dispepsii, intoleranță la anumite alimente (lapte), predispoziție la diaree.


   Se recomandă următoarele remedii:
 

   Suc de coacăze negre coapte, proaspăt stoarse, cel puțin câte 30 ml de trei ori pe zi.
 

   Se amestecă 20 grame coajă de portocală, 20 grame frunze de trifoiște, frunze de pelin amar 20 grame, schinel creț 20 grame, țintaură 20 grame.Din acest amestec se ia o linguriță cu vârf și se opărește cu 200 ml apă în clocot.Se răcește, se strecoară și se bea în cursul unei singure zile.
 

   Se amestecă 10 grame scorțișoară, 10 grame rădăcină de obligeană, 10 grame frunze de trifoiște, 20 grame coajă de portocală, 20 grame iarbă de țintaură și 20 grame pelin, toate foarte bine mărunțite.Din acest amestec se ia o linguriță cu vârf și se opărește cu 200 ml apă în clocot.Se răcește, se strecoară și se bea în cursul unei zile.
 

   Se amestecă rădăcină de valeriană 5 grame, gențiană ierboasă 5 grame, rădăcină (rizom) de trifoiște 4 grame, țintaură, partea ierboasă, 10 grame, boabe de chimen 10 grame, boabe de anason 10 grame, boabe de fenicul 10 grame, floare de mușețel 10 grame, frunze de izmă bună 15 grame, coada șoricelului 20 grame.Din acest amestec, bine omogenizat, se opărește o lingură (cu vârf) cu 200 ml apă în clocot.Se lasă 10 minute într-un vas bine acoperit.Se strecoară și se bea dintr-o dată, fierbinte, fără zahăr, cu 30 minute înainte de masă.


 

   Se pregătește un amestec din boabe de fenicul 20 grame, rădăcină de obligeană 20 grame, rădăcină de valeriană 20 grame, frunze de izmă (mentă) 30 grame, flori de mușețel 30 grame.Din acest amestec se ia o linguriță (cu vârf), se toarnă peste cantitatea aceasta de amestec 200 ml apă în clocot și se mai fierbe câteva minute.Se vor bea zilnic câte 200-400 ml decoct cald, împărțit în trei prize, după masă.
 

   Din amestecul format din o parte rădăcină de obligeană, o parte coajă de crușin, o parte frunze de trifoiște, două părți coajă de portocală, două părți iarbă de țintaură și două părți pelin se ia o linguriță plină.Peste ea se toarnă 200 ml apă în clocot, se răcește și se strecoară.Se vor bea câte 50 ml de infuzie, de patru ori pe zi, înainte de masă.

   Se amestecă în părți egale pelin și țintaură.Din amestec se ia o linguriță, apoi se toarnă peste el 200 ml apă în clocot.Se lasă la infuzat și se strecoară.Zilnic se vor bea câte 200 ml de infuzie.
 

   Se opăresc cu 200 ml apă în clocot 10 g de sunătoare (frunze și flori uscate).Se lasă să se infuzeze, se strecoară, apoi se ia de două-patru ori pe zi câte o lingură, dacă apar dureri de stomac și mai ales dureri abdominale (la nivelul intestinului).

miercuri, 17 august 2016

Cum se recapătă pofta de mâncare partea a doua

   O parte din sfaturi și remedii le găsiți aici, iar astăzi continuăm lista inițială.

   Peste zi se va bea apă, îndulcită cu puțină miere.
 

   Câteva felii de gutuie, fierte în apă și consumate cu totul, trezesc pofta de mâncare.
 

   Cu 10-15 minute înainte de fiecare masă este bine să se bea câte 100 ml apă rece, încet, cu înghițituri mici.
 

   Cu 30 minute înainte de fiecare masă se recomandă să se bea 50-70 ml zeamă proaspăt stoarsă din zmeură proaspătă, îndoită cu apă.
 

   Un alt remediu recomandat este sucul de pelin, obținut din partea ierboasă înainte de înflorire.Se amestecă o lingură cu suc de pelin cu o lingură de miere (o doză).Se va lua câte o doză de trei ori pe zi, înainte de fiecare masă.Cura va dura maximum două luni, în caz contrar putând apărea efecte negative.


 

   Un alt remediu este portocala sau sucul proaspăt de portocală, înghițite înainte de mese.
 

   Se lasă să se macereze o jumătate de linguriță de frunze de trifoiște cu 400 ml apă rece.Din această cantitate se vor bea de două-patru ori pe zi, câte 100 ml cu 30 minute înaintea meselor.
 

   O lingură de iarba Sfintei Marii (uscată) se infuzează timp de 30 de minute cu 200 ml apă în clocot într-un vas acoperit.Din infuzie se va bea câte o lingură, de trei-patru ori pe zi, cu 10-15 minute înainte de fiecare masă.
 

   Într-o sticlă se pune pelin de mai, mărunțit, până se umple.Peste acesta se toarnă apă rece și se lasă la întuneric să se macereze, 21 de zile.Se va bea câte o picătură într-un degetar (o linguriță) de apă, de două-trei ori pe zi, înainte de masă, timp de trei săptămâni.
 

   Se face extract alcoolic de ardei iute (unu-doi ardei la o sticlă de votcă).Se va lua înaintea mesei de prânz maximum 50 ml (zilnic).
 

   Consumarea moderată (unu-două pahare la masa de prânz) a vinului alb, de calitate și de cel puțin doi-trei ani vechime, poate provoca poftă de mâncare.

marți, 16 august 2016

Cum se recapătă pofta de mâncare

   Iată câteva idei pentru a vă recăpăta pofta de mâncare:
 

   Consumarea constantă de lapte acru (bătut, iaurt) sau zer (rămas după ce se extrage untul din smântână).
 

   Consumarea, de câteva ori pe zi, a unei linguri de ridiche rasă.După fiecare lingură de ridiche rasă se bea puțină apă (1-2 înghițituri).În completarea acestei cure, se recomandă înghițirea a 20-30 boabe de muștar, o dată pe zi, după care se va bea puțină apă.Cura trebuie să dureze cel puțin 20 de zile consecutive.Mustarul trebuie să fie recoltat în anul respectiv (nu mai vechi de un an).
 

   Merele coapte în aluat sunt, de asemenea, utile în tratamentul lipsei poftei de mâncare.


 

   O linguriță de rădăcină de obligeană, bine mărunțită, se acoperă cu 200 ml apă rece și se fierbe timp de 15 minute, într-un vas acoperit.Din acest decoct, puțin îndulcit, se vor bea câte două linguri, de trei ori pe zi, înainte de masă.
 

   Peste două lingurițe de rădăcină de păpădie, bine mărunțită, se toarnă 200 ml apă rece și se lasă opt ore la macerat.Se vor bea câte 50 ml de patru ori pe zi, înainte de masă.Pentru fiecare zi de cură, doza se va prepara în ajun (pentru a avea timp să se macereze timp de opt ore).
 

   Se ia o lingură de floare de albăstriță, peste care se toarnă 400 ml apă clocotită.
Infuzia se va bea în trei prize, cu 30 minute înainte de mesele principale.Albăstrița este folosită ca tonic și, datorită gustului amărui, ca mijloc eficient pentru trezirea poftei de mâncare.
 

   Se opăresc patru lingurițe de fructe de zmeură, într-un termos, cu 400 ml apa în clocot și se lasă câteva ore în acest termos.Se vor bea câte 100 ml de infuzie călduță, de patru ori pe zi.Înaintea meselor se vor mânca trei-cinci măsline.

luni, 15 august 2016

Absența poftei de mâncare

   Apetitul sau pofta de mâncare este nevoia organismului de a primi o anumită hrană.Un bun apetit este semnul stării fizice și psihice corespunzătoare.Dacă pofta de mâncare dispare pentru o perioadă scurtă de timp, nu avem însă de-a face cu un simptom major; ar putea fi vorba de ceva lipsit de importanță.

   Ce și cine diminuează pofta de mâncare:
   Ca urmare a nerespectării ritmului și regimului normal de viață, a unei alimentații stereotipe și monotone, a consumării exclusive de gustări, lipsind organismul de hrana caldă necesară, din cauza diferitelor întreruperi sau a distragerii atenției de la servitul mesei (discuții, emisiuni de televiziune), a oboselii excesive și emoțiilor negative (teamă, repulsie), pofta de mâncare este diminuată până la dispariție.
   Lipsa poftei de mâncare este dovada evoluției unor procese patologice.
   Dispariția apetitului se constată, practic, în toate maladiile acute și cronice.
   Refuzul insistent al mâncării, apetitul selectiv sau pervertit constituie o particularitate caracteristică în cazul copiilor ce suferă de formă neuropatologică a distrofiei congenitale.




   Un remediu care ne poate ajuta este consumul de apă fierbinte.
   Apa fierbinte spală stomacul, înlătură impuritățile, subțiază conținutul gastric și diluează sucul gastric acid.
   Se recomandă să se bea o cană de apă fierbinte dimineața la trezire.Dacă bem apă fierbinte în cursul zilei, după aceea nu vom mânca nimic, cel puțin 30 de minute.Apa trebuie să fie cât se poate de fierbinte, ca un ceai abia preparat.
   Se vor bea zilnic 250-500 ml apă fierbinte.
   Rezultatele nu vor întârzia să apară.
 

   În tulburările persistente ale poftei de mâncare este necesar, în primul rând, să fie normalizat regimul alimentar și să fie consultat un medic.

duminică, 14 august 2016

Cum să folosim nucul

   În anemie și convalescență:
   Se lasă la macerat timp de 3 luni de zile 500 grame miez de nucă într-un litru de rachiu.
   Se strecoară lichidul, se amestecă cu 3 litri de vin roșu, natural, se îndulcește cu miere și se beau trei pahare pe zi.
   
   Pentru bătături și negi:
   Coaja de pe ramurile tinere pisată și aplicată pe bătături face ca aceștia să dispară repede.
   Remediul se folosește zilnic.



   
   Pentru colesterol:
   Se ia în fiecare dimineață pe stomacul gol o linguriță de ulei de nucă.
   După ce ați înghițit uleiul, clătiți-vă gura cu sucul unei feli de lămâie.
   
   Pentru un ciclu menstrual cu probleme:
   Lăsați la macerat timp de 10 zile într-un litru de vin roșu 40 grame frunze de nuc uscate și mărunțite.
   Beți un pahar de vin asfel obținut, în timpul meselor, în perioada menstruației.

ShareThis