marți, 21 iulie 2015

Ce facem după o operație estetică?

   Chirurgia plastică implică adesea proceduri medicale riguroase și îndelungate, iar faptul că e facută din rațiuni estetice nu face operația mai puțin serioasă.
   Cu toate că anestezia generală implică anumite riscuri pentru o parte mică a oamenilor, care pot suferi reacții alergice sau pot chiar muri, în zilele noastre, complicațiile sunt foarte rare.

   Dar, de fiecare dată când chirurgul lucrează cu bisturiul, apare riscul unor complicații.Procedurile sunt adesea invazive, putând provoca durere, răni, umflături și chiar cicatrice permanente.Recuperarea poate dura destul de mult, iar viteza și gradul de vindecare a rănilor nu pot fi prezise cu exactitate.

   Pentru orice tip de operație, chirurgii vă vor da instrucțiuni despre cum să vă pregătiți.Vă vor sugera anumite diete și anumite programe de exerciții și vă vor avertiza în legatură cu fumatul.Fumatul este factorul cel mai probabil care ar putea întârzia vindecarea rănilor.El poate provoca mai multe umflături și cicatrice și, de asemenea, probleme cu anestezia.De aceea, ar trebui să renunțați la fumat cu două-trei săptămâni înainte de operație și să nu mai fumați nici după operație atât cât puteți.




   Aspirina și produsele care conțin aspirină, care subțiază sângele, trebuie evitate cu două săptămâni înainte de operație, pentru a micșora cantitatea sângerărilor. 


   De asemenea, dacă pentru moment suferiți de vreo infecție a pielii, operația trebuie amânată pentru a evita răspândirea infecției în tot corpul.

   Ulterior, trebuie să mențineți ridicată acea parte a corpului care a fost operată (folosind o pernă pentru partea de sus a picioarelor și un scaun pentru picioare), pentru a evita drenajul fluidelor și sângerarea.Dacă e vorba de față și sâni, trebuie să dormiți în capul oaselor, iar dacă e vorba de coapse sau stomac, trebuie să folosiți un obiect strâns pe corp, care are același efect de oprire a sângerării.

   În cele mai multe cazuri, este bine să aplicați gheață sau comprese cu ulei de măsline și, astfel, reduceți sângerarea și umflăturile.
 

   Cicatricele sunt agravate de căldură, mișcări exagerate sau întinderi, de lumina soarelui, asa că, cu cât veți evita mai mult acești factori, cu atât cicatricele se vor estompa mai ușor.  

   Aplicând în mod delicat unt de cacao sau alte substanțe hidratante, veți reduce roșeața sau decolorarea cicatricelor.

   Lucrul cel mai important care trebuie reținut este că, chirurgii plasticieni nu sunt magicieni.Ce-i drept, au specializări medicale înalte, pricepere și cunoaștere în domeniu, dar nu sunt deținătorii unor baghete magice.Ei pot schimba felul în care arătați, și astfel pot schimba felul în care vă priviți pe dumneavoastră, dar e puțin probabil să schimbe felul în care vă privesc ceilalți sau oricare alt aspect al vieții dumneavoastră.



















luni, 20 iulie 2015

Cura cu pepene roșu

   Miezul pepenelui roșu este un cocktail de apă, aproape 95% și zaharuri naturale, cu un gust aromat și extrem de favorabil, condimentat cu o multitudine de substanțe miraculoase cum ar fi anumite enzime, acizi organici sau licopină (o substanță cu efect antioxidant și reglator imunitar), de aici rezultă și proprietățile sale terapeutice), iar conținutul mare de apă îl recomandă pentru tratamentul rinichilor, cât și al aparatului urinar.
 

   Cu excepția persoanelor cu insuficiență renală, tuturor celor care suferă de rinichi le este recomandată în perioada de vară-toamnă, dacă este posibil și în celelalte sezoane de iarnă-primavară, o cură de pepene roșu de minimum zece zile în fiecare lună.

   Enzimele și acizii organici conținuți mai ales în apropierea cojii, de unde și gustul de acru, nu foarte agreat uneori, au efecte de dezintoxicare puternică, ceea ce face ca pepenele roșu să fie în mod special recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzură a organismului, bătrânilor, cât și celor care au avut sau mai au o alimentație încărcată în toxine.
   În concluzie, o cură de minimum zece zile lunar cu pepene roșu are efect de dezintoxicare, de reglare hormonală și imunitară a organismului uman, cu totul deosebite.




   Cura de pepene roșu se face foarte ușor, întrucât nu este nevoie de nici un fel de preparare suplimentară.
 

   Unii medici și terapeuți recomandă sucul de pepene, dar acesta se oxidează rapid și își pierde în mai puțin de 15 minute potențialul curativ, ca atare este indicat să se consume pepenele normal, minimum două kilograme de pepene pe zi.Se recomandă să fie bine copt, dulce și să nu se evite consumarea părții de miez din apropierea cojii. 

   Aproape o treime din greutatea unui pepene roșu este reprezentată de coajă, de aceea un pepene roșu pentru o zi de cură pentru tratament trebuie să aibă în jur de 3 kilograme, mai ales că în zilele călduroase se poate chiar dubla cantitatea de pepene consumată.

   Pentru acnee:

   Cura de pepene de 10-20 de zile produce o dezintoxicare importantă și, în plus, are anumite efecte reglatoare hormonale asupra corticosuprarenalelor în mod special, putând face minuni în tratamentul acneei, iar pe cât este posibil, în paralel cu cura de pepene roșu se vor elimina din alimentație carnea și alte alimente toxice.
Extern, se va aplica zilnic tinctură de propolis pe zonele afectate sau cataplasme cu mărul lupului.

duminică, 19 iulie 2015

Ardeiul iute partea a doua

   Vom continua astăzi să povestim despre ardeiul iute și despre cum ne poate ajuta.Primele informații le puteți găsi aici.

   Rețete pentru sezonul rece, cu ardei iute:

   Când perioada rece începe, apar o data cu ea și răcelile și gripa, așa că ardeiul iute poate fi un aliat de nădejde.Consumând în timpul mesei o mică doză de ardei iute, acesta va pune sângele în mișcare încălzind corpul, va distruge germenii infecțioși și va desfunda nasul înfundat, ușurând respirația.


   Tot datorită acestor proprietăți, celor care în anotimpul rece suferă de frig și doresc să-și mărească temperatura corpului le este recomandat să consume ardei iute. 


   O jumătate de ardei iute pe zi are și efecte stimulente asupra sistemului nervos, creând o stare de bună dispoziție.


   Să nu uităm că bunicii noștri tratau răcelile cu diverse preparate din ardei iute și le foloseau în tratarea diverselor răceli ce implicau dureri de gât, guturai, tuse, dar și pentru durerile de spate.




   Contra durerilor de gât, se pune o jumătate de linguriță de semințe de ardei iute în două linguri de apă fiartă, se lasă un sfert de oră și apoi se amestecă cu puțină miere.Mixtura astfel realizată se consumă încet, cu înghițituri mici.

   Ceaiul de măghiran sau rozmarin utilizat contra durerilor de gât are un efect imediat dacă se adaugă și un vârf de linguriță de semințe de ardei iute.

   Contra tusei se folosește un amestec de rachiu, ardei iute și apa care, în afară de efectul antiinfecțios, calmează și accesele de tuse.Pentru a prepara această mixtură, se mărunțesc 15-20 ardei iuți peste care se toarnă o jumătate de litru de  rachiu și se lasă o săptămână la macerat după care se strecoară.Produsul astfel obținut este ținut la întuneric.

   Există varietăți de ardei iute care au proprietăți laxative și diuretice, favorizând eliminarea nisipului, fiind totodată un calmant al durerilor de rinichi și vezică.
 

   Intern, în doze mici, poate fi folosit ca stimulent al secrețiilor stomacale.

   Ardeiul iute poate fi un revulsiv puternic și este utilizat extern sub formă de tinctură în frecții. 

   Cei care suferă de pe urma extremităților reci pot încerca un masaj al acestor zone cu o tinctură din ardei iute.

sâmbătă, 18 iulie 2015

Dietă pentru schimbarea metabolismului

   Vă prezentăm o dietă simplă, cu care puteți slăbi până la 12-12 kg în 13 zile.
   Meniul pentru aceste zile este următorul:

   Ziua1:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr.
   Prânz: 2 ouă fierte tari cu 400 g spanac și o roșie.
   Cină: 200 g friptură de vacă, o salată cu ulei și zeamă de lămâie.

   Ziua 2:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr.
   Prânz: 250 g șuncă, o cutie iaurt natural.
   Cină: 200 g friptură de vacă, o salată cu ulei și zeamă de lămâie.

   Ziua 3:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr.
   Prânz: 2 ouă fierte tari, o felie șuncă, o salată.
   Cină: țelină fiartă, o roșie, un fruct proaspăt (pară, măr sau portocală).

   Ziua 4:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr.
   Prânz: 200 ml suc de portocale, o cutie de iaurt natural.
   Cină: un ou fiert tare, un morcov ras, 250 g brânză de vaci.

   Ziua 5:
   Mic dejun: un morcov ras.
   Prânz: 200 g cod fiert cu zeamă de lămâie, o linguriță unt.
   Cină: 200 g friptură de vacă, o țelină rasă.

   Ziua 6:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr.
   Prânz: 2 ouă fierte tari, un morcov mare ras.
   Cină: pui la abur, o salată cu ulei și zeamă de lămâie.





   Ziua 7:
   Mic dejun: o ceașcă de ceai fără zahăr.
   Prânz: o salată de roșii.
   Cină: 200 g cotlet de miel, un măr.

   Ziua 8:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr.
   Prânz: 2 ouă fierte tari, 400 g spanac fiert, o roșie.
   Cină: 250 g friptură vacă, o salată cu ulei și zeamă de lămâie.

   Ziua 9:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr.
   Prânz: 250 g șuncă, o cutie iaurt natural.
   Cină: 250 g friptură vacă, salată cu ulei și zeama de lămâie.

   Ziua 10:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr.
   Prânz: 2 ouă fierte tari, o felie șuncă, o salată.
   Cină: o țelină fiartă, o felie roșie, un fruct proaspăt (măr, pară sau portocală).

   Ziua 11:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr, o felie pâine prăjită.
   Prânz: 200 ml suc de portocale, o cutie cu iaurt natural.
   Cină: un ou fiert, un morcov, 250 g brânză de vaci.

   Ziua 12:
   Mic dejun: un morcov mare ras.
   Prânz: 200 g cod fiert cu zeamă de lămâie, o linguriță unt.
   Cină: 250 g friptură vacă, o țelină rasă.

   Ziua 13:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr, o felie pâine prăjită.
   Prânz: 2 ouă fierte tari, un morcov mare ras.
   Cină: 250 g carne de pui, o salată cu ulei și zeamă de lămâie.

vineri, 17 iulie 2015

Cure pentru vară

   Atunci când ne simțim obosiți, fără chef de viață și fără energie, este bine să urmăm o cură cu fructe sau chiar cu legume.Acestea contribuie la revitalizarea organismului, la menținerea siluetei, imunitatea noastră se întărește, iar noi ne vom simți mult mai bine.

   Cura cu mere:
   Merele se consumă sub formă de compot, cu foarte puțin zahăr, timp de trei zile consecutiv și excluzând orice altă hrană.Cura cu mere are rezultate excelente împotriva inflamațiilor intestinului și pentru a păstra tenul cât mai curat.Merele crude sunt bune și pentru ficat și intestin.Mâncate seara, înainte de culcare, dau un somn liniștit și odihnitor, cu condiția să fie bine mestecate.




   Cura cu lămâi:
   Cura cu lămâi este recomandată împotriva reumatismului, a gutei, a colicilor nefritice (de rinichi).Se bea zeama de lămâie cu ajutorul unui pai pentru a evita contactul dințiilor cu acidul sucului de lămâie, iar pulpa se poate consuma ca atare.Se începe cu zeama unei lămâi și se mărește treptat doza dacă stomacul o suportă.Cura dureaza 21 de zile și se pot consuma până la 4-5 lămâi pe zi, pentru a coborâ apoi treptat numărul lor.Dacă stomacul nu suportă zeama, beți în fiecare seară o ceașcă de apă caldă îndulcită în care stoarceți zeama unei lămâi.

   Cura cu struguri:
   Ca și cura cu mere, se utilizează pe perioade scurte de timp (2-3 zile), iar în bolile maligne timp de 15-30 de zile. Se consumă numai pulpa boabei de strugure, fără semințe și coajă, sau numai sucul proaspăt extras.Se începe cu 1 kg crescând treptat la 2-3 kg pe zi.Fiind bogat în vitamine, glucide, săruri naturale, strugurele facilitează metabolismul organismului, echilibrează balanța de vitamine, favorizează eliminarea acidului uric, are un efect decongestionant, se recomandă în majoritatea bolilor.Sucul are efect depurativ, diuretic, tonifiant, fiind indicat în bolile infecto-contagioase (scarlatina, rujeola, varicela, gripe), tumori maligne.



 

   Cura cu suc de lămâi:
   Exercită un efect depurativ, neutralizant al acidității sângelui, tonifiant al peretelui capilar.Se începe cu sucul de la o lămâie, crescând zilnic doza cu câte o lămâie, până se ajunge la 7 lămâi pe zi.Din ziua a 8-a se scade câte una, până se ajunge la o lămâie.Durata curei este de 14 zile, iar după o pauză de 2 săptămâni se poate relua.Este eficientă în litiază renală, gută, obezitate, angină, migrenă, varice, sciatică, boli hepatice și respiratorii.

   Cura cu suc de orz verde:
   Se consumă 3 x 50 ml suc pe zi.Se folosește contra următoarelor boli: anorexie, anemie, stomatite, afecțiuni oculare, gastrice, ulcer, cancer, colite, pancreatite, afecțiuni hepatice, constipație ischemică, arteroscleroză cerebrală, infarct miocardic, hipertensiune, hipotensiune, astm bronșic, gripe, viroze pulmonare, TBC pulmonar, rinite alergice, dereglări hormonale, diabet, obezitate, retardpsiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie facială, reumatism articular acut, lombosciatică, artrite, acnee, efelide, dermatite, eczeme, ulcere varicoase, tromboflebite, hemoroizi, fracturi, avitaminoze, alopecie, sterilitate, impotență sexuală.




   Orzul verde conține:
   - de peste 250 de ori mai multă vitamina A decât în salata verde,
   - de peste 25 de ori mai mult potasiu decât în banane,  
   - de peste 11 ori mai mult calciu decât în lapte,
   - de peste 11 ori mai mult fier decât în țelină,
   - de peste 7 ori mai multă vitamina C decât în portocale,
   - de peste 10 ori mai multă vitamina B1 decât în spanac,
   - de peste 23 de ori mai multa biotină decât în lapte.

joi, 16 iulie 2015

Pentru un bust frumos

   Doamnele și domnișoarele ar da orice pentru un piept frumos și un decolteu tulburător; rar putem întâlni o femeie care să fie pe deplin mulțumită de bustul ei, pieptul este ba prea mic, ba exagerat de mare.
   Orice complex face ca o femeie să devina neîncrezătoare în sine însăși, inhibată, iar de aici nu mai este mult până la o adevărată depresie.
   După naștere sau o dată cu înaintarea în vârstă, pieptul își schimbă inevitabil forma inițială, se lasă și devine încă un motiv de amărăciune.

   Pentru început folosiți o cremă obținută din amestecul a 50 ml de ulei vegetal (preferabil de migdale), 9 picături de ulei de mușcată, 16 picături de ylang-ylang.Masați zilnic cu acestă cremă timp de câteva minute dimineața și seara mușchii pectorali și pieptul.Amestecul respectiv îmbunătățește tonusul muscular și ajută la mărirea pieptului.

   Un alt ajutor de nădejde îl puteți obține de la tinctura de hamei:
   Preparați un ceai de hamei (o lingură de hamei la un pahar de apă și puțin zahăr) și beți câte o jumătate de pahar de 2-3 ori pe zi înainte de masă timp de o lună de zile.La două săptămâni de la începerea tratamentului, veți simți deja efectul: pieptul devine mai plin, mai viguros, mărindu-se cu 1-2 numere.




   Dieta este un alt mod prin care putem avea grijă de sânii noștri, de aspectul lor și de tonusul muscular al bustului.O vorba bătrânească spune: ”pentru un bust mare, varză, pentru șolduri fine, caș proaspăt”.Varza este foarte des folosită în vindecarea afecțiunilor.
   Dacă mâncăm aproape zilnic varză preparată sub diferite forme ne putem bucura și de un bust robust, așa cum poate multe femei își doresc.Numai că trebuie să avem o imaginație culinară bogată, deoarece nu sunt foarte multe feluri de mâncare pe bază de varză.Gătim varză dulce sau murată fie ca și ciorbă, borș, sarmale sau călită, fie ca salată în combinație cu legume, fructe obișnuite sau fructe de pădure.Sub formă de salată, varza se asortează foarte bine cu struguri, mere pădurețe, pere, portocale, morcovi, cartofi, castraveți, roșii.

   Vă prezentăm o rețetă delicioasă pe care să o preparați când nu aveți alte idei:


   Salată de varză dulce:
   - o varză dulce de mărime potrivită,
   - 2-3 cartofi fierți,
   - 3-4 linguri de maioneză,
   - mărar, pătrunjel.
   Radeți pe răzătoarea mare o varză dulce de mărime potrivită.Curățați și tăiați cubulețe cartofii, după care îi puneți peste varză.Amestecați cu 3-4 linguri de maioneză.În loc de maioneză puteți folosi pastă de tomate sau ketchup.Așezați salata pe un platou și decorați-o cu verdeață. 


   Într-o postare viitoare, vom aduce în discuție gimnastica și câteva exerciții fizice, pentru menținerea unui bust frumos și sănătos.

miercuri, 15 iulie 2015

Meloterapia partea a doua

   Am aflat în acest articol despre importanța muzicii în viața noastră și despre diferite tehnici cu care specialiștii ne pot ajuta.Continuăm șirul dezvăluirilor despre meloterapie și despre beneficiile acesteia.

   Destinderea psihomuzicală este un mijloc care favorizează relaxarea prin folosirea schimbărilor de tensiune deținute de muzică.Ea este compusă dintr-o serie de extracte de opere, care trec de la un tempo rapid la unul lent, unde solistul încearcă să-l învăluie pe bolnav, să-i ofere dispoziția care să-l facă să evadeze, să trăiască clipe de relaxare.


   Există mai multe tipuri de intervenții, pe care meloterapeuții le utilizează în funcție de locul terapeutic.În ceea ce privește meloterapia receptivă, ședințele se pot practica individual.


   Ședințele de asociere a trei opere au ca scop înlăturarea necomunicării și conștientizarea dificultăților afective traumatizante și orientarea spre evoluția lor.Meloterapeutul construiește un montaj cu trei fragmente muzicale care permit pacientului să resimtă o cale de comunicare. 
 

   În cazul asocierii a două opere există avantajul că pot facilita chiar de la bun început verbalizarea pacientului, fiind întrebuințată cu succes în cazul copiilor și al adolescenților.Rolul meloterapeutului este de a calcula folosirea a uneia, a două sau a trei asocieri, de a folosi piese integral sau parțial, în funcție de posibilitatea de ascultare a pacientului. 


 

   Ședința de meloterapie receptivă cu ajutorul unei singure piese este psihoterapeutică, mesajul compozitorului, diferitele gesturi ale interpretului putând interveni în receptarea pacientului.
   Este vorba despre o continuitate muzicală, de o înșiruire de gânduri, de o expresie afectivă cauzată de ascultarea piesei.Prin raportare la pacient, meloterapeutul trebuie să simtă muzica ce îi permite primului să se regăsească.


   Ciclul de meloterapie:

   Dacă se practică în grup, derularea unui ciclu de meloterapie receptivă constă în: discuția și întâlnirea individuală meloterapeut-pacienți, participarea la trei ședințe, o nouă întâlnire individuală pacienți-meloterapeut, participarea la alte trei ședințe, sfârșitul ciclului, o nouă întâlnire individuală meloterapeut-pacienți.La această ultimă întâlnire, meloterapeutul decide dacă este nevoie sau nu de un nou ciclu.Ciclul meloterapiei receptive este, pe rând, un grup închis, dar și unul deschis permițând posibilitatea acceptării de noi pacienți.
 

   Unealta terapeutică în meloterapia receptivă o reprezintă dispoziția pacienților, locul întâlnirii și al vorbelor.Dificultatea elaborării unui program muzicoterapeutic pentru meloterapeut constă în faptul că la fiecare ședința el poate întâlni sau primi noi pacienți, pentru că este un ciclu deschis.Construcția muzicală a unei ședințe trebuie să aibă efecte asupra a patru sau cinci persoane mai vechi în grup, ceilalți membri integrându-se sau nu pe parcursul ședințelor.


   Meloterapia activă:

   Ședințele de meloterapie activă au aceeași funcționare cu meloterapia receptivă.În ședințele de grup ale meloterapiei active, întâlnirea pacienților din dorința de a cânta și de a-și pune la comun ideile fac din aceasta un mijloc privilegiat de comunicare și de exprimare.Într-o execuție terapeutică, pacienții trec prin  toate fenomele specifice unui grup: lider, colider, care poate vorbi sau cânta, monopolul expresiei, inhibiția etc.


   Pași de exprimare:

   Ascultarea, motivarea, fixarea și dezvoltarea fiecăruia permit găsirea unui loc, a propriului loc în recunoașterea sunetului, care este diferit pentru fiecare pacient în parte.

   Dialogul prin sunete, adică fiecare pacient își alege un partener cu care face un schimb de pasaje melodice și ritmice, stabilind astfel începutul unei comunicări sonore.

   Comunicarea în grup, în care fiecare face ce vrea, când vrea, fără vreo restricție dinainte stabilită.

   Cel de-al patrulea pas constă în răspunsul benevol al fiecărui pacient la întrebarea meloterapeutului despre cum a simțit acea melodie sau acel fragment melodic.



ShareThis