Ingrediente:
1,5 kg burtă de vită,
un os de vită,
1-2 cepe,
1-2 morcovi,
țelină,
sare,
piper boabe,
4-5 căței de usturoi,
200 g smântână,
4 ouă,
3-4 linguri oțet,
1-2 linguri făină.
Mod de preparare:
Burta spălată și curățată bine se pune la fiert cu puțină sare, boabele de piper și legumele întregi și osul pentru circa o oră (până când burta este fiartă bine).Se ia spuma ori de câte ori este nevoie.
Când burta este fiartă, se scoate, se taie fășii potrivite.
Se scot legumele, iar zeama se strecoară și se pune peste fășiile de burtă.
Morcovul se poate face pastă și se poate pune în supă, pentru culoare.
Într-un castron se amestecă bine ouăle cu smântâna, oțetul și făina.
Această compoziție se pune cu grijă în ciorbă, amestecându-se mereu în oală.
Se mai lasă câteva clocote (2-3min) și ciorba este gata.
Din usturoi se face mujdei, iar zeama se pune în ciorbă.
Cine dorește poate să-și completeze în momentul servirii gustul de acru sau celelalte condimente.
Se servește cu ardei iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu