miercuri, 23 decembrie 2015

Friptură de porc la tavă

   Friptura care tronează pe masa de Crăciun și este delicioasă, este cea de porc.

   Ingrediente:
   2 kg carne porc (de preferat mușchi sau pulpă),
   4-5 linguri ulei,
   o căpățână de usturoi,
   1/2 pahar de vin roșu sec,
   2 lingurițe de Vegeta sau Secretul Gustului sau ce preferați dvs,
   o linguriță piper alb.


   Mod de preparare:
   Se spală carnea foarte bine, se feliază cu cuțitul în felii cam de 2 degete grosime.
   Se unge tava cu 3 linguri de ulei, se așază carnea în tavă și se unge cu restul uleiului,după care se presară condimentele (piperul alb și Vegeta).
   Usturoiul se curăță și se dau pe răzătoarea foarte mică, cam 4-5 căței iar rezultatul se dizolvă într-o lingură de apă și se presară peste carne.
   Se introduce tava în cuptor și se lasă la foc mic cam 15 minute după care se mărește focul, din când în când, se ia sos cu lingura și se pune peste carne.
   Când friptura este rumenă, se ia vinul și se pune în tavă,se mai lasă 5 minute și se stinge focul. 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis