Din când în când organismul are nevoie și de un preparat mai răcoritor, cum ar fi o salată acrișoară de țelină.
Ingrediente:
200 gr rădăcină de țelină (cântărită după curățare),
2-3 linguri de maioneză,
5 fire pătrunjel,
un fir mic tarhon,
un mănunchi ceapă verde,
un castravecior murat în oțet,
o lingură capere în oțet,
o linguriță hrean din borcan (opțional),
sare, piper negru.
Se prepară o maioneză dintr-un ou, sare și ulei.
La final, se adaugă peste cele 2-3 linguri de maioneză, 2-3 linguri din lichidul de la castraveciorii murați și/sau capere.Atenție, adaugați treptat și gustați, fiindcă unele murături conțin mai mult oțet și nu este de dorit să iasă prea oțetoasă maioneza.Adaugați doar cât să aibă un gust picant plăcut iar maioneza să aibă consistența unei smântâni.
Se toacă cubulețe castraveciorul și se stoarce de lichid.
Dacă sunt mari caperele, se toacă și ele.
Se toacă fin verdețurile și se adaugă împreună cu caperele și castraveciorul, peste maioneză.
Se omogenizează compoziția și se poate adăuga hrean, gustând mereu.Hreanul se adaugă dacă serviți salata alături de o friptură de porc, șuncă fiartă sau somon la cuptor.
Se condimentează amestecul cu sare și piper negru.
Țelina se dă pe răzătoarea mare, dar numai după ce este gata maioneza, căci altfel, oxidează.
Se toarnă maioneza peste țelină și se amestecă.
Se păstrează la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu