luni, 27 iulie 2015

Dependența de ciocolată

   La începutul secolului al XV-lea, când europenii au debarcat pe pământurile mexicane, aztecii i-au servit cu o băutură minunată, denumită cacao.După dispariția statului aztecilor (anul 1521), conchistadorii au pus stăpânire pe rețeta de pregătire a acestei băuturi.În secolul al XVII-lea, din Spania băutura a ajuns în sudul Italiei și în Olanda.În anul 1615, cacaoa fierbinte a fost încercată de regele Franței Ludovic XIII. În următorii 40 de ani, de această băutură scumpă s-au putut bucura doar nobilii.  

   Totul începe de la arborele de cacao tropical, în care se găsesc boabele de cacao cu miez alb.Fructele arborelui de cacao au un gust foarte amar, dar numai din ele se face cunoscuta ciocolată.Cum se face acest lucru, este un secret profesional al maeștrilor care stăpânesc arta de a prelucra boabele.
 

   Mai întâi de toate, prin așa-numita fermentație se înlătură gustul amar al miezului.După aceea, boabele care conțin între 50 și 60% unt de cacao se pun la uscat, se prăjesc și se pisează.În masa obținută se adaugă zahăr, adesea lapte și se presează pentru a deveni o pastă.Papilele gustative sunt foarte mici, dimensiunea lor nu depășește 8-10 microni, de aceea numai ciocolata moale este percepută de ele ca foarte dulce.
 

   Gurmanzii francezi cheltuiesc anual pentru cumpărarea produselor din ciocolată sume impresionante de bani.Numai în ajunul Crăciunului în Franța se consumă 36.000 de tone de bomboane, ceea ce depășește de patru ori greutatea Turnului Eiffel.
13% dintre franțuzoaice socotesc ciocolata un medicament împotriva depresiilor.În medie o singură persoană consumă până la 6 kilograme de ciocolată pe an.
 

   Cei mai mari iubitori de ciocolată din Europa Apuseană sunt elvețienii și nemții.Pe an ei consumă mai mult de 9 kilograme de ciocolată pe cap de locuitor.



   Desfătarea începe încă de când ambalajul foșnitor este desfăcut.În acel moment omul salivează gândindu-se la plăcerea care îl așteaptă.Această reacție crește la vederea minunatului baton de ciocolată de culoare maro închis, împărțit în pătrățele.Savurarea pe îndelete a bucățelelor de ciocolată ne trezește un sentiment de plăcere care se transformă într-unul de fericire, foarte asemănător extazului.
 

   Ciocolata nu este numai un produs dulce minunat, ci și un tezaur de săruri minerale, dintre care un loc important ocupă magneziul, cel care reglează schimbul de celule în organismul uman.Pe lângă aceasta, în ciocolată se mai găsesc stimulatori care înlătură oboseala, care vă ajută să scăpați de stres și depresie.
 

   Cu toate acestea, trebuie obligatoriu să folosim ciocolata în mod rațional.De exemplu, potrivit statisticilor, câteva mii de englezoaice care au mâncat în exces ciocolată, suferă de obezitate, depresii, își pierd interesul pentru sexul opus.Acestea sunt niște femei instabile din punct de vedere psihic, capabile să mănânce într-o zi patru-cinci ciocolate.
 

   Acest produs dulce conține substanțe psihosomatice: teobromină, cofeină, teofilină.Consumarea ciocolatei determină sentimentul de plăcere, pentru că stimulează secreția endorfinelor cerebrale (hormoni produși de hipofiză, care au proprietăți anesteziante).Recăpătarea forțelor pe care o simt oamenii imediat ce au mâncat ciocolată este legată necondiționat de cantitatea glucidelor, care intră în compoziția sa.Astfel se explică acțiunea tonifiantă a ciocolatei.
 

   Dupa părerea nutriționiștilor, ciocolata tonifică foarte bine sistemul nervos central, datorită conținutului în teobromină, o substanță care prin calitățile sale este apropiată de cofeină.În acest mod, o bucată de ciocolată te ajută să înlături senzația de somn și oboseală.Ciocolata te energizează, te ajută să lupți cu stresul, stimulează dorința sexuală.În afară de aceasta, ea poate fi socotită un antidepresiv.Toate acestea datorită substanței numită triptofan, care influențează secreția de serotonină (hormonul bunei dispoziții).Feniletamina, care este de asemenea prezentă în ciocolată, alungă starea psihică proastă.Tocmai de aceea foarte mulți oameni caută ciocolata în momentele de epuizare sau emoții puternice.
 

   Enigma acestui produs constă nu numai în componența sa chimică, ci și în psihologia umană.Gustul dulce este însoțit întotdeauna de amintirile din copilărie: de aceea, probabil, mâncând ciocolată, ne simțim atât de bine. 

duminică, 26 iulie 2015

Băuturi răcoritoare

   În zilele de caniculă extremă ce poate fi mai de dorit decât o băutură de fructe proaspătă și răcoritoare?

   Prima condiție esențială este ca sucul să fie preparat proaspăt și fără conservanți.Sucul nu se păstrează niciodată de la o zi la alta.
   Aparatul cu ajutorul căruia putem prepara sucurile de fructe este, desigur, storcătorul electric.În lipsa acestuia, pentru unele fructe, în special pentru mere, putem folosi și răzătoarea metalică, urmând să obținem sucul prin stoarcere sau presare manuală.Pentru citrice se poate utiliza storcătorul din sticlă sau din plastic.


   Vă prezentăm câteva idei de preparare a sucurilor delicioase:

   Sucuri cu pere:

   * Se amestecă la mixer 30 g lapte cu 40 g suc de pere (cu pulpă) și 80 g înghețată.Se servește cu cuburi de gheață și se ornează cu sâmburi de migdale.
   * Se amestecă un pahar de suc de pere (cu pulpă) cu un pahar de lapte.Se adaugă un gălbenuș de ou și o lingură de miere și se amestecă bine.Această băutură se poate servi mai ales la micul dejun.



   Sucuri cu pepene galben:

   * Se ia un pepene de 1/2 kg, se curăță de coajă, se taie în bucăți și se dă prin sită.Se amestecă cu două pahare de apă fiartă și răcită și o lingură de sirop de măceșe.Se pune băutura în pahare înalte și se servește cu cuburi de gheață.Se ornează cu bucățele de pepene galben.
   * Se amestecă 70 g de suc de pepene galben cu 80 g de înghețată.Se servește în pahare înalte.


   Băuturi cu suc de struguri:

   * Se amestecă un pahar de suc de struguri cu 1/2 pahar de suc de morcov, o lingură de suc de lămâie, zahăr și două păhăruțe de vin alb.Se servește în pahare înalte și se ornează cu nuci rase.
   * Se amestecă un pahar de suc de struguri cu un pahar de suc de coacăze.Se servește cu apă minerală  și cuburi de gheață.
   * Se amestecă 60 g suc de struguri cu 30 g sirop de mentă și 10 g suc de lămâie.Se adaugă gheață pisată și se servește băutura, ornată cu frișcă.

sâmbătă, 25 iulie 2015

Cum să ne îngrijim părul partea a doua

   Ofeream câteva sfaturi și trucuri pentru păr frumos în acest articol și pentru că mai erau necesare completări, revenim cu postarea de astăzi.

   Remedii naturale contra mătreții:

   Specialiștii în terapii naturiste recomandă în afara preparatelor din plante și adoptarea unei diete echilibrate, reducerea activităților stresante și chiar masajul.Stresul poate agrava apariția mătreții.Obișnuiți-vă ca regulat să practicați exerciții fizice, care au darul de a reduce nivelul stresului.

   Specialiștii în aromoterapie recomandă celor care suferă de pe urma mătreții masajul scalpului, de câteva ori pe săptămână, cu un amestec făcut din patru picături de ulei de lavandă, patru picături de ulei de mușcată si două picături de ulei de santal.
   Mătreața este uneori considerată un simptom al unei alergii alimentare, oricum de cele mai multe ori este dificil de determinat care anume aliment sau combinație de alimente o produce.
   Daca tratamentele tradiționale contra mătreții nu par să vă ajute, încercați să eliminați alimentele grase (ciocolată, nuci), condimentele, produsele lactate, zahărul în exces și suplimentați-vă dieta cu vitamine.


   Cereți sfatul unui specialist atunci când:

   Mătreața este grasă, are o culoare galbenă și nu reușiți să scăpați de ea cu ajutorul șampoanelor și loțiunilor speciale, este posibil să suferiți de o dermatită seboreică și este nevoie de un tratament mai agresiv pentru înlăturarea ei.
   Mătreața dumneavoastră vă produce mâncărime și apare doar în câteva locuri.


 

   Uscarea corectă și eficientă a părului:

   Dacă vă spălați zilnic pe păr este bine să nu utilizați mereu uscătorul de păr.Acesta poate cauza multe stricăciuni părului, inclusiv despicarea firelor.Încercați pe cât posibil să-l uscați natural de cele mai multe ori.Atunci când folosiți totuși un uscător, țineți-l departe de păr și reglați-l la o temperatură nu prea mare.


   Terapia cu ajutorul plantelor pentru a scăpa de coji:

   Pentru a preveni exfolierea pielii și formarea cojițelor încercați să masați scalpul cu ulei din arbore de ceai.
   Foarte bun este masajul scalpului cu aloe vera înainte de spălarea părului cu un șampon în care ați picurat ulei de rozmarin.


   Recomandări pentru păstrarea unui păr sănătos:

   1. Mergeți regulat la coafor sau frizer pentru a vă păstra stilul tunsorii.
   2. Utilizați produse care protejează părul înainte de a-l usca cu un uscător.
   3. Nu periați părul ud.
   4. Dacă vă vopsiți, întotdeauna să faceți un test pe o șuviță înainte de a aplica vopseaua pe întreg părul.
   5. Nu vă temeți să cereți sfatul unui specialist înainte de a vă vopsi singure.
   6. Nu alegeți o culoare prea închisă față de culoarea naturală a părului dumneavoastră. Puteți să o faceți gradat.
   7. Dacă părul dumneavoastră este într-o stare proastă, nu-l vopsiți.
   8. Folosiți creme ce au în compoziție ulei de măsline dacă scalpul dumneavoastră este uscat sau diluați-le cu suc de lămâie sau măr dacă scalpul este gras.

vineri, 24 iulie 2015

Dietă de vară

   Iată un regim care vă va ajuta să pierdeți 3-4 kg într-o lună, astfel încât să nu va epuizați organismul și să vă asigurați în același timp și necesarul zilnic de proteine, glucide, lipide și vitamine.Dieta prezentată asigură aproximativ 1500 calorii pe zi și este astfel alcatuită încât să permită realizarea unei activități fizice și intelectuale normale.

   Luni:
   Dimineața: lapte 250 ml, miere 20g, pâine 30g, unt 5g, șuncă 50g.
   Ora 10: fructe 200g.
   Dejun: cremă de legume 300 ml, pui fript 100 g, salată de castraveți 100 g, pâine 20 g, fructe 100 g.
   Ora 16: iaurt 250 g, biscuiți 30 g.
   Cină: sufle de pește, lapte de pasăre.

   Marți:
   Dimineața: lapte 250 ml cu cacao, unt 5g, pâine 30g, miere 30g.
   Ora 10: cartofi copți 100g, unt 10g.
   Dejun: supă cremă de legume 200 ml, friptură la grătar 200g, sote de legume 100g, jeleu de fructe 100g.
   Ora 16: suc de fructe 150 ml, ou fiert.
   Cină: pește rasol 150g, garnitură de legume 100g, compot de fructe 200 ml.

   Miercuri:
   Dimineața: ceai cu zahăr și lămâie, unt 5g, pâine 30g, telemea 50g, o roșie.
   Ora 10: brânză de vaci 100g.
   Dejun: supă cu găluște, musaca de dovlecei cu carne, gelatină de fructe 100g.
   Ora 16: un fruct.
   Cină: salată de crudități, șnițel de pui 100g, compot de fructe 200 ml. 




   Joi:
   Dimineața: lapte 250ml, pâine 30g, unt 5g, cașcaval 50g, o roșie, miere 20g.
   Ora 10: ouă umplute cu brânză de vaci 100g.
   Dejun: cremă de dovlecei, pui 100g cu roșii și salată verde 100g, fructe 200g.
   Ora 16: suc de fructe 100g.
   Cină: mămăliguță 200g cu brânză 50g și smântână 25g, grătar de pui 100g cu sote de legume 150g, fructe 150g.

   Vineri:
   Dimineața: cafea cu lapte 250ml, pâine 40g, unt 5g, șuncă 50g.
   Ora 10: brânză de vaci. 200g.
   Dejun: supă de pasăre, friptură de pui 100g, salată de castraveți 100g, fructe 200g.
   Ora 16: orez cu lapte 250g.
   Cină: piure de spanac, mușchi de porc cu legume, compot de fructe 200ml.

   Sâmbată:
   Dimineața: ceai cu zahăr și lămâie, crenvuști 100g, pâine 20g.
   Ora 10: fructe 200g.
   Dejun: ciorbă de roșii, antricot 100g cu legume, jeleu de fructe 150g.
   Ora 16: pasta de ou 50g cu pâine 20g.
   Cină: dovlecei umpluți cu brânză de vaci, pește rasol 100g, sote de legume 100g, fructe 200g.

   Duminica:
   Dimineața: lapte 250ml, pâine 20g, unt 5g, miere 30g.
   Ora 10: omletă din albuș.
   Dejun: grătar 150g, cartofi natur 150g, salată verde 100g, tartă de fructe.
   Ora 16: iaurt, biscuiți dietetici 30g.
   Cină: sufle de brânză de vaci 30g, salată de crudități 100g, fructe 250g.

joi, 23 iulie 2015

Colesterolul, o problemă gravă?

   Tot mai des ascultăm discuții și indicații legate de colesterol, despre riscurile la care ne expunem atunci când colesterolul este mărit.Să detaliem puțin acest subiect:

   Nivelul crescut al colesterolului contribuie la creșterea incidenței accidentelor vasculare și a numărului de infarcturi cardiace.Cu alte cuvinte, inima pompează sânge prin intermediul unor vase sanguine numite artere.Acest sânge transportă oxigenul vital și nutrienții necesari țesuturilor și organelor întregului corp.Atunci când nivelul colesterolului crește peste limita normală și pentru perioade îndelungate, acesta se depune ca o ceară pe pereții interiori ai arterelor și reduce sau blochează circulația sanguină.
   Organele care primesc sânge de la aceste artere au de suferit, deoarece nu primesc suficient oxigen și nutrienți, cât ar avea nevoie.
 

   Colesterolul provine din două surse: cel mai mult se produce în ficat, prin transformarea diverșilor nutrienți, în special grăsimi saturate.Din moment ce toate animalele își produc propriul colesterol, cealaltă parte din colesterolul uman provine direct din consumul produselor animaliere.Acest colesterol este absorbit în intestine și se adaugă la cel produs de ficat.Este cunoscut faptul că o dietă bogată în grăsimi saturate conduce la creșterea producției de colesterol din organism.Așadar, prin reducerea cantității de grăsimi din dieta se poate menține nivelul colesterolului sanguin total în limite normale.     

   La rândul lor, grăsimile pot fi saturate și nesaturate.
   Cel mai simplu mod prin care le putem deosebi este aspectul lor: grăsimile saturate se solidifică sau rămân solide la temperatura camerei, iar cele nesaturate sunt lichide în aceleași condiții. 


 

   Pentru a se reduce colesterolul sanguin total este necesar să se limiteze aportul grăsimilor saturate.Grăsimile saturate se găsesc în special în carne și lactate făcute din lapte nedegresat.Grăsimile nesaturate (mono-nesaturate și poli-nesaturate) se găsesc în principal în plante și conduc în mai mică măsură la creșterea colesterolului total.
 

   Există evidențe experimentale că grăsimile mononesaturate (uleiul de măsline) chiar ajută la scăderea colesterolului sanguin.Exista o serie de grăsimi vegetale care se comportă ca și cele saturate: uleiul, nuca de cocos și untul de cacao (component al ciocolatei) și care trebuie evitate.Pe etichetele alimentelor se întâlnește adesea termenul de grăsimi vegetale hidrogenate.Hidrogenarea este un proces chimic prin care uleiurile vegetale sunt solidificate la temperatura camerei și care sunt, deci, saturate.
   Aceste grăsimi hidrogenate sunt folosite la producerea snacks-urilor și margarinelor.Prin urmare, grăsimile, în general, trebuie reduse în dietă, însă cele saturate trebuie excluse din alimentația zilnică.
 

   Practic, este necesar să se urmeze un program alimentar sărac în colesterol și care să aibă următoarele obiective:
- scăderea cantității de grăsimi saturate din dietă;
- scăderea nivelului de colesterol;
- limitarea sodiului din alimentație;
- creșterea cantității de fibre și carbohidrați complecși;
- scăderea aportului caloric zilnic, dacă e necesară ajungerea la o greutate corporala sănătoasă.
 

   Din punct de vedere practic, se impun o serie de modificări ale stilului de viață și mai ales de alimentație:
   

   Trebuie limitate zahărul și alcoolul.Ele nu furnizează mulți nutrienți, dar aduc multe calorii.Își aduc deci contribuția la creșterea colesterolului prin creșterea în greutate.Un organism supraponderal conține în exces grăsimi saturate.
   

   Anumite obiceiuri, cum ar fi fumatul și sedentarismul, pot mări riscul unor afecțiuni cardiace.Fumatul ar trebui abandonat, iar exercițiile fizice (20-30 de minute, de 3 ori pe săptămână) ajută la reducerea nivelului colesterolului și previn construirea depozitelor de colesterol.Tot mișcarea duce și la reducerea stresului, un alt factor de risc important în cazul bolilor cardiovasculare.
   

   Trebuie consumat des pește, de cel puțin 3 ori pe săptămână.Anumiți pești marini și oceanici cum ar fi macroul, somonul, heringul, tonul, conțin un ulei numit acid gras Omega-3.Acesta contribuie la menținerea unui nivel scăzut al colesterolului în sânge. Suplimentele pe bază de ulei de pește nu sunt totuși recomandate pentru că aduc prea multe calorii.
   

   Sunt de evitat alimentele cu conținut ridicat de sodiu.Anumiți pacienți cu nivel de colesterol mare au și tensiune arterială mare.Prin reducerea sodiului, se poate păstra tensiunea în limite normale.Sarea de masă este 50% sodiu.Sodiul este de asemenea un ingredient în multe alimente procesate.Se recomandă citirea etichetelor și alegerea numai a produselor care nu conțin mai mult de 300mg de sodiu într-o porție.Verdeața și mirodeniile pot fi folosite în locul sării pentru a da gust mâncărurilor.Nu trebuie folosiți înlocuitorii sării decât la recomandarea medicului.
   

   Trebuie crescută cantitatea de carbohidrați (paste, semințe, cartofi) consumată.Ca și grăsimile, sunt o excelentă sursă de energie, dar fără efectul negativ pe care grăsimile îl pot avea asupra organismului.Dar, din nou, trebuie citite cu atenție etichetele produselor de patiserie, prăjiturilor sau biscuiților.De multe ori, pentru producerea acestora se folosește ulei de cocos, ulei de palmier sau grăsimi hidrogenate.
   

   Consumați 20-30 de grame de fibre în fiecare zi.Alimente cum ar fi legumele, cerealele integrale, orezul brun, merele, căpșunile și morcovii, trebuie consumate pentru că ele conțin fibra solubilă.Aceasta ajută la scăderea colesterolului din sânge.

miercuri, 22 iulie 2015

Să obținem energie!

   Ți se pare că ai parte de tot mai multe zile proaste, că nu mai ai energie și că totul îți merge pe dos?Haideți să aflăm cum putem trece peste astfel de stări, cum să învingem lipsa de energie și cum putem să ne încărcăm bateriile.

   Oxigenul este factorul esențial în obținerea energiei.Exercițiile fizice ajută la o mai bună oxigenare a țesuturilor și măresc rezistența organismului.Sporturi ca înotul și ciclismul sau mersul pe jos vă obligă să respirați mai profund.Propuneți-vă să vă faceți timp măcar pentru una dintre aceste activități, dedicându-le cel puțin 20 de minute pe săptămână. 

   Exercițiile de respirație pot avea un efect asemănător.Încercați, de exemplu, următorul exercițiu energizant, inspirat din practica yoghină: trageți încet aer în piept, spunându-vă în minte „inspir energie“, și, apoi, expirați, spunându-vă „mă eliberez de stres“.Repetați de trei, patru ori. 


   Energia este produsă zilnic în fiecare celulă a corpului, după ce mâncarea digerată se transformă în „combustibil“.Daca mâncați prea mult zahăr, grăsimi sau alimente gătite, organismul va fi lipsit de o substanță esențială, glicogenul, ceea ce va avea ca efect lipsa energiei și o stare de oboseală.De aceea, este preferabil să consumați cât mai des produse bogate în substanțe organice.În lipsa lor, alegeți alimente proaspete, crude și naturale.Mâncați pâine de graham, orez negru nerafinat, turtă sau terci de ovăz, legume și caise uscate, pentru a vă asigura un nivel de energie stabil. 



   Poziția corpului trebuie să fie corectă, cu spatele drept deoarece o pozitie greșită a corpului îngreunează respirația și afectează circulația și tonusul. 

   Dacă vă simțiți balonați după masă, este mai bine să mâncați puțin și des, decât să vă umpleți excesiv stomacul.Încercați, de asemenea, să faceți o scurtă plimbare de zece minute după fiecare masă, ajută enorm digestia și sporește energia.
 

   Somnul este un factor esențial în păstrarea energiei.Este momentul în care corpul se reface, dând timp celulelor suprasolicitate să se reîncarce.Studii recente arată că pierderea a doar cinci ore de somn (într-o singură noapte sau pe o perioadă mai lungă de timp) are ca efect reducerea numărului de anticorpi produși de organismul uman.
   În concluzie, cât ar trebui să dormim?Răspunsul este diferit de la om la om, dar media este de șapte ore și jumătate.Încercați să dormiți același număr de ore în fiecare noapte.„Recuperarea“ la sfârșit de săptămână a acestor ore pierdute are doar un efect de moment. 

   Vă puteți înviora foarte repede, mirosind o batistă pe care ați picurat esență de lămâie sau de portocală. 

   Dacă vă simțiți fără chef de viață dimineața puneți câteva picături de lămâie sau de ulei volatil de bergamota pe burete atunci când faceți dușul de dimineață. Și, dacă suportați, faceți un duș energizant cu apă călduță spre rece.
   De asemenea, puteți lua o gustare ușor de digerat si energizantă, cum ar fi banane, unt de arahide cu pâine din făină integrală sau o linguriță de miere de albine.  


   Multe persoane beau cafea pentru a rezista la oboseală.Nimic rău în asta, atâta timp cât nu exagerăm.Ceașca cu cafea de dimineață care ne ajută să începem ziua în forță nu face rău nimănui, dar mai multe căni cu ceai sau cafea pe parcursul unei zile pot afecta activitatea creierului, slăbind puterea de concentrare.
 

   Se pare că persoanele care nu beau cafea se descurcă mai bine la examene, fiindcă se pot concentra pe perioade mai lungi de timp.Cafeina distruge echilibrul apei în organism.Beți, zilnic, cel puțin 2 litri de lichide pentru a hidrata organismul și a-l ajuta să funcționeze la capacitate maximă.

marți, 21 iulie 2015

Ce facem după o operație estetică?

   Chirurgia plastică implică adesea proceduri medicale riguroase și îndelungate, iar faptul că e facută din rațiuni estetice nu face operația mai puțin serioasă.
   Cu toate că anestezia generală implică anumite riscuri pentru o parte mică a oamenilor, care pot suferi reacții alergice sau pot chiar muri, în zilele noastre, complicațiile sunt foarte rare.

   Dar, de fiecare dată când chirurgul lucrează cu bisturiul, apare riscul unor complicații.Procedurile sunt adesea invazive, putând provoca durere, răni, umflături și chiar cicatrice permanente.Recuperarea poate dura destul de mult, iar viteza și gradul de vindecare a rănilor nu pot fi prezise cu exactitate.

   Pentru orice tip de operație, chirurgii vă vor da instrucțiuni despre cum să vă pregătiți.Vă vor sugera anumite diete și anumite programe de exerciții și vă vor avertiza în legatură cu fumatul.Fumatul este factorul cel mai probabil care ar putea întârzia vindecarea rănilor.El poate provoca mai multe umflături și cicatrice și, de asemenea, probleme cu anestezia.De aceea, ar trebui să renunțați la fumat cu două-trei săptămâni înainte de operație și să nu mai fumați nici după operație atât cât puteți.




   Aspirina și produsele care conțin aspirină, care subțiază sângele, trebuie evitate cu două săptămâni înainte de operație, pentru a micșora cantitatea sângerărilor. 


   De asemenea, dacă pentru moment suferiți de vreo infecție a pielii, operația trebuie amânată pentru a evita răspândirea infecției în tot corpul.

   Ulterior, trebuie să mențineți ridicată acea parte a corpului care a fost operată (folosind o pernă pentru partea de sus a picioarelor și un scaun pentru picioare), pentru a evita drenajul fluidelor și sângerarea.Dacă e vorba de față și sâni, trebuie să dormiți în capul oaselor, iar dacă e vorba de coapse sau stomac, trebuie să folosiți un obiect strâns pe corp, care are același efect de oprire a sângerării.

   În cele mai multe cazuri, este bine să aplicați gheață sau comprese cu ulei de măsline și, astfel, reduceți sângerarea și umflăturile.
 

   Cicatricele sunt agravate de căldură, mișcări exagerate sau întinderi, de lumina soarelui, asa că, cu cât veți evita mai mult acești factori, cu atât cicatricele se vor estompa mai ușor.  

   Aplicând în mod delicat unt de cacao sau alte substanțe hidratante, veți reduce roșeața sau decolorarea cicatricelor.

   Lucrul cel mai important care trebuie reținut este că, chirurgii plasticieni nu sunt magicieni.Ce-i drept, au specializări medicale înalte, pricepere și cunoaștere în domeniu, dar nu sunt deținătorii unor baghete magice.Ei pot schimba felul în care arătați, și astfel pot schimba felul în care vă priviți pe dumneavoastră, dar e puțin probabil să schimbe felul în care vă privesc ceilalți sau oricare alt aspect al vieții dumneavoastră.



















ShareThis